Zweden - Stockholm


6 dagen

18/08/2020 - 23/08/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Zweden - Stockholm


6 dagen

18/08/2020 - 23/08/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Zweden - Stockholm


6 dagen

18/08/2020 - 23/08/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Zweden - Stockholm


6 dagen

18/08/2020 - 23/08/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Zweden - Stockholm


6 dagen

18/08/2020 - 23/08/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar
Groepsreis Zweden
Stockholm is een bruisende, trendy stad die geniet van een unieke ligging in een archipel van 24.000 eilanden. Ze combineert schilderachtige straatjes met statige lanen en kaden, schitterende musea met hippe winkels en galerijen. Op deze zesdaagse trip laten we je kennismaken met de snelle hartslag van een kosmopolitische stad, maar ook met de rust van de zee en de Scandinavische natuur.
Prijs: € 990
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 20SE1SHA1
Reisdatum: 18/08/2020 - 23/08/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

36

36

41

43

50

52

54

56

67

71

73

57

63

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Uitvoerige kennismaking met een bijzondere stad op en aan het water
 • We verkennen zowel schilderachtige oude wijken als hippe, trendy buurten
 • Ruime aandacht voor boeiende musea en cultuur, maar ook tijd voor genieten, winkelen of etalagekijken
 • Boottocht door een archipel van 24.000 eilanden, met een wandeling op een eiland
 • Al wandelend door een nationaal park genieten we van de rust en schoonheid van de Scandinavische natuur
 • Comfortabel, zeer centraal gelegen hotel
 • Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

12 Beoordelingen

reviews van klanten

De ideale combinatie van stad, cultuur en natuur. Zeer leuke reis, perfect georganiseerd. Bedankt aan Anders Reizen voor deze mooie dagen.

Tamara T. -

Alweer een revelatie. De hoofdstad van Zweden schijnt haar gelijke niet te vinden in geen enkele grote stad. Onglooflijk mooi!

Dries D. -

Stockholm is een veelzijdige stad met mooie gebouwen en musea, leuke restaurants, koffiehuizen en café's, trendy design winkels, gezellige straten en pleinen en vooral veel water en natuur. Tijdens het zesdaagse verblijf konden we hier volop van genieten mee door de fijne en ervaren reisbegeleider!

Martine V. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Ochtendvlucht naar Stockholm, waar we rond de middag arriveren, transfer met het openbaar vervoer naar het hotel.

Met onze eerste stadswandeling duiken we meteen de geschiedenis is. Op het eiland Gamla Stan, de “oude stad”, ontdekken we pittoreske smalle straatjes met rode en gele huizen, kunstgalerijtjes, brocantezaken, winkeltjes met ambachtelijke producten, alsook knusse café’s en restaurants. Dit is het beeld van Stockholm dat je op de prentbriefkaarten te zien krijgt, idyllisch en gezellig. Hier situeren zich ook de meeste historische gebouwen.

Voor het avondmaal maken we nog een tweede wandeling, dit keer over de hoge oever van Södermalm. Je krijgt een mooi beeld van de bijzondere ligging van Stockholm, dat zich over meerdere eilanden uitstrekt: het groene eiland Djurgarden met veel natuur, het eiland Skeppsholmen dat lang de basis van de marine was en nu enkele boeiende musea bezit, en natuurlijk het eiland met het oude centrum, Gamla Stan. 

Dag 2

Het stadhuis  is schitterend gelegen aan de oever van de Riddarfjärden, en toont ons ook een bijzonder mooie Scandinavische architectuur. In het prachtige interieur vindt het jaarlijks banket voor de Nobelprijswinnaars plaats. Wie wil kan ook de toren beklimmen, van waar je een mooi uitzicht op de stad hebt. (Opmerking: het kan voorkomen dat het stadhuis voor officiële gelegenheden wordt gesloten voor het publiek. In dat geval zal het bezoek in de mate van het mogelijke op een ander tijdstip tijdens de reis plaatsvinden, of in het slechtste geval wegvallen.)

Het moderne centrum bulkt van de winkelstraten en shopping malls. Hier klopt het commerciële hart van Stockholm, je vindt er alle grote ketens naast exclusieve boetieks met dure kleren en Scandinavisch design.

We besluiten de dag met een bezoek aan Stockholms uniekste museum: het Vasamuseum. Je staat er oog in oog met een imposant 17de-eeuws oorlogsschip, dat als een Titanic-avant-la-lettre bij de aanvang van zijn eerste vaart de dieperik inging. Enkele decennia geleden werd het quasi intact weer bovengehaald en in al zijn glorie in dit knappe museum opgesteld. Op heel bevattelijke wijze leer je bovendien alles over het moeilijke leven aan boord van een 17de-eeuws schip. 

Dag 3

Met zo’n 24.000 eilanden en scheren beschut de ‘Skärgård’ (letterlijk de “scherentuin”, m.a.w. de archipel) de stad tegen de open wateren van de Botnische Golf. De eilanden en de zee spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Stockholmers. We schepen in voor een  boottocht langs kleine en grote eilanden, onbewoond of met kleurrijke houten huizen.

Eén van de eilanden gaan we al wandelend verkennen, over smalle paadjes door bossen en langs de kust. We genieten van een picknick met Zweedse specialiteiten. Als we ’s avonds met de zilte zeelucht in ons haar weer in Stockholm aanmeren, hebben we een lange, maar ontspannende dag achter de rug.

Dag 4

Met zijn overvloed aan bos en natuur vormt het eiland Djurgarden een groene long in het centrum. Een wandeling langs zijn oevers trakteert ons op mooie uitzichten en voert langs enkele mooie huizen. We combineren de wandeling met een bezoek aan de Waldemarsudde, de elegante woning annex atelier & museum van de ‘schilderende prins’ Eugen. Je vindt er een kleine maar prachtige collectie Scandinavische kunst van einde 19de en begin 20ste eeuw, aangevuld met enkele Franse impressionisten. Indien je meer van dat moois wil ontdekken, kan je ook nog de Jugendstil-villa van bankier Thiel bezoeken, die eveneens schitterend werk uit Scandinavië bezit. 

Dag 5

Nabij Stockholm ligt het nationaal park Tyresta. Knoestige naaldbomen en sierlijke berken, rotsen overwoekerd met kleurig mos, moerassen en verstilde meren,…. We vertrekken vroeg voor een wandeling door dit Scandinavische oerlandschap: enkele uren rust, zuivere lucht, puur genieten. 

Na terugkeer in de stad, in de vroege namiddag, rest er vrije tijd om op eigen houtje op verkenning te gaan.

Dag 6

Vandaag moet je kiezen. Ga je mee met de begeleider naar het prachtige kerkhof Skogskyrkagarden, een Unesco Werelderfgoed-locatie? Of ga je zelfstandig op stap om nog een of ander museum mee te pikken? Er is de goudschat van de Vikingen in het Historisch Museum. Liever moderne kunst in het Moderniska Museet? Het Fotografiska is een schitterend fotografiemuseum, ondergebracht in een oud pakhuis. Het openluchtmuseum Skansen is een soort Bokrijk waar je het Zweedse landleven van vroeger  kan herbeleven. En voor nog meer nostalgie kan je terecht in het Abba-museum.
Een andere mogelijkheid is het koninklijk paleis met zijn schatkamer waar de kroonjuwelen bewaard worden. 

Of misschien kies je gewoon voor enkele laatste vrije uurtjes?

In de late namiddag vertrek naar de luchthaven voor de avondvlucht naar Brussel.

Opmerking

Bovenstaand programmavoorstel kan ter plaatse nog licht worden aangepast in functie van het weer (voor de buitenactiviteiten),…

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 990
Voorschot: € 300 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • luchthaventransfers
 • logies op basis van tweepersoonskamer
 • ontbijten
 • picknick tijdens de eilanduitstap
 • openbaar vervoer in het kader van het programma
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (budget ca. € 250-300)
 • inkomgelden (budget: ca. € 70-100, afhankelijk van wat je wenst te bezoeken)
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Bart De Winter

Bart De Winter heeft veel jaren ervaring als begeleider van stadswandelreizen. Deze reis naar Stockholm maakt deel uit van de 'trilogie' reizen naar Scandinavische hoofdsteden, naast Oslo en Kopenhagen. Wat hem boeit in deze steden is de typisch Scandinavische rust die je zowel binnen de stad als in de omringende natuur aantreft. Bart neemt graag anderen mee op zijn verkenningstocht door deze steden en laat zijn reisgenoten proeven van het plaatselijke leven.

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Stadswandelingen (die best vermoeiend zijn) wisselen af met enkele natuurwandelingen. De wandelingen op dagen 3 en 5 duren zo’n 3 à 4 uur. Het terrein is soms rotsachtig, met wortels overwoekerd of drassig, en kan bij nat weer glad zijn, maar er zijn geen noemenswaardige hoogteverschillen.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Comfortabel hedendaags hotel van de Scandic keten, gekozen voor zijn zeer centrale ligging eerder dan zijn karakter. Het hotel heeft een maritiem getinte inrichting, met kleine tweepersoonskamers die doen denken aan de kajuit van een schip. Elke kamer beschikt over 2 eenpersoonsbedden in een L-opstelling, en een kleine badkamer met douche. Gratis sauna en fitness faciliteiten, alsook gratis internet.


Maaltijden

Enkel ontbijt is inbegrepen (uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet).

De overige lunches en de avondmaaltijden zijn niet inbegrepen. Hieraan kan je naar wens meer of minder geld spenderen, maar voorzie gemiddeld een budget van ca. € 250-300.


Bagage

Zoals in veel Zweedse hotels, is de opbergruimte in de kamers klein; hou je bagage dus best beperkt.


Vervoer

Voor deze reis vliegen we met SN Brussels Airlines (airline code SN).

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2303Brussel 18/08/2020 09:55Stockholm (Bromma) 18/08/2020 12:00
SN2306Stockholm (Bromma) 23/08/2020 17:30Brussel 23/08/2020 19:50

We verplaatsen ons vaak te voet. Langere verplaatsingen doen we met de openbare bus, de metro of de boot.


Klimaat

Het kan zowel zonnig als regenachtig, zacht als fris zijn. 

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage. De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • comfortabele schoenen voor in de stad
 • wandelschoenen met goed zoolprofiel voor de natuurwandelingen
 • (wandel)sokken

Kledij

 • broek(en)
 • regenjas
 • trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • ondergoed
 • evt. zwembroek of badpak (voor wie dat in de sauna wenst te gebruiken)

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • evt. wandelstokken voor extra steun op de oneffen ondergrond tijdens de natuurwandelingen
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. paraplu.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.


Geld

De munt in Zweden is de kroon. Je hoeft op voorhand geen kronen aan te kopen. Bij aankomst op de luchthaven en ook tijdens de reis in de stad kan je met je betaalkaart geld afhalen. Je kan in Zweden trouwens bijna overal met je Maestrokaart betalen, zelfs voor kleine bedragen. Sommige plaatsen zijn zelfs volledig 'cash free' en aanvaarden enkel betaling met de kaart.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

De auteur Henning Mankell is vooral bekend van zijn politiethrillers Wallander. Hij schreef echter ook enkele 'gewone' romans, waarvan er twee zich in de archipel van Stockholm situeren:

 • Italiaanse Schoenen
 • Zweedse Laarzen (het vervolg op Italiaanse Schoenen)

Ze beschrijven op gevoelige wijze het leven van een vereenzaamd man die op een afgelegen eiland in de archipel woont en door verschillende onverwachte ontmoetingen met zijn verleden wordt geconfronteerd.

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen