Noorwegen - Senja & Vesterålen - buitengewoon reizen met een fysieke beperking


8 dagen

19/06/2020 - 26/06/2020

prijs € 2550


niet meer boekbaar

Noorwegen - Senja & Vesterålen - buitengewoon reizen met een fysieke beperking


8 dagen

19/06/2020 - 26/06/2020

prijs € 2550


niet meer boekbaar

Noorwegen - Senja & Vesterålen - buitengewoon reizen met een fysieke beperking


8 dagen

19/06/2020 - 26/06/2020

prijs € 2550


niet meer boekbaar

Noorwegen - Senja & Vesterålen - buitengewoon reizen met een fysieke beperking


8 dagen

19/06/2020 - 26/06/2020

prijs € 2550


niet meer boekbaar

Noorwegen - Senja & Vesterålen - buitengewoon reizen met een fysieke beperking


8 dagen

19/06/2020 - 26/06/2020

prijs € 2550


niet meer boekbaar
Groepsreis Noorwegen
Deze reis brengt je naar het eiland Senja en de Vesteralen-archipel, in het hoge noorden van Noorwegen, boven de poolcirkel waar in deze periode de zon niet ondergaat en we midzomer meemaken. Ondanks de hoge ligging is het klimaat relatief warm en vind je er schilderachtige stadjes en dorpjes. Maar het is vooral de natuur die hier de hoofdrol speelt: vredige stranden, ruige bergen, adembenemende fjorden en pure wildernis, onder een deken van zalige rust. En in het water is het 's zomers de machtige potvis die de show steelt.  De reis is gericht op actieve mensen met een fysieke beperking. Ze is een initiatief van Unelma Travel, een kleinschalige reisorganisatie met als doelgroep mensen met een fysieke beperking.
Prijs: € 2550
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20NO7VTA1
Reisdatum: 19/06/2020 - 26/06/2020
Deelnemers: min. 5 - max. 5
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

59

34

31

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Buitengewoon reizen met een fysieke beperking

Dit is een reis in samenwerking met Unelma Travel, dat avontuurlijke reizen organiseert, hoofdzakelijk voor mensen met fysieke moeilijkheden. 

Unelma is een initiatief van Olivia Poppe (ook reisbegeleidster voor Anders Reizen) en Stijn Schepers. Zij geloven er sterk in dat het voor iedereen mogelijk moet zijn de wereld te ontdekken! Met genoeg creativiteit, positivisme en humor kom je overal, dat zijn de drie kernkwaliteiten die ze bij elke reis in hun rugzakje stoppen. Met hart en ziel werken ze aan adembenemende tochten die je vanbinnen even doen verstillen en die je het gevoel kunnen geven de wereld in handen te hebben, jouw wereld.
Hun missie is je een prachtervaring mee te geven en je op het einde van de tocht naar huis te sturen met een inwendige kracht die motiverend werkt ook thuis je doelen na te streven.

Unelma zorgt voor het uitwerken en begeleiden van de reizen, de administratieve kant van de organisatie is in handen van Anders Reizen.
Neem zeker een kijkje op unelmatravel.com voor meer informatie.

Laat je beperking je niet beperken en leef je dromen!

19/6 Dag 1

Vluchten van Brussel naar Oslo en verder naar Evenes, waar we ons minibusje (VW Caravelle) oppikken. Ofwel eten we een hapje bij de luchthaven of we houden halt in een restaurantje onderweg naar onze eerste verblijfplaats in Lavangen, ongeveer een uurtje rijden.

We slapen vannacht in een typisch Noors houten huis, gelegen aan een meer en omringd door bergen. In deze periode van het jaar blijft de zon 24 uur boven de horizon en we hebben dus ruimschoots de tijd om tot rust te komen en alvast te genieten van het mooie uitzicht. We kruipen ons bedje in, vol verwachting naar de komende dagen.

20/6 Dag 2

Na het ontbijt rijden we verder noordwaarts naar het eiland Senja. Onderweg verkennen we de streek rond Bardufoss en bezoeken de waterval Målselvfossen. Vanaf de parking is het een korte wandeling door een sereen bos van naaldbomen naar de oevers van de kolkende waterval. Hij bestaat uit een van de langste vistrappen van Europa waar zalmen stroomopwaarts zwemmen. De kans is groot dat we hier dan ook zalmen zien opspringen uit het water. We nemen uitgebreid de tijd om op deze prachtige plaats te lunchen.

In de namiddag rijden we (afhankelijk van de tijd) naar het Rosta-meer en genieten er van de prachtige natuur. Onderweg kijken we uit naar elanden en stoppen we eventueel om boodschappen te doen voor het avondmaal.

In de late namiddag bereiken we Solstrand op het eiland Senja. We installeren ons in een grote blokhut op een privé-domein aan het water. De blokhut is ingericht om het makkelijker te maken voor rolstoelgebruikers. Op 'ons' domein is ruimte voorzien voor een groot kampvuur. 

Na het eten verkennen we nog even de omgeving in de gouden avondgloed, of we blijven ter plekke en genieten van de stilte of het knetterend geluid van het kampvuur. Goed om weten: rond 21.15 uur vindt de zomerzonnewende plaats, het moment waarop de zon loodrecht invalt op de kreeftskeerkring, het officiële begin van de zomer. In de noordelijke landen wordt deze 'midsommar' uitgebreid gevierd. Vreugdevuren worden ontstoken; vroeger deed men dit om zich te beschermen tegen de duistere krachten maar nu is het vooral een reden om eens goed te feesten. In Noorwegen wordt 'midsommar' officieel gevierd op 23 juni.

21/6 Dag 3

We staan wat vroeger op dan gewoonlijk voor een uitgebreide verkenning van het eiland Senja. Het is het op een na grootste eiland van Noorwegen en heeft een ruige, bergachtige kustlijn met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Senja is nog vrij onbekend bij toeristen en dat maakt dat het hier zelfs in de zomer erg rustig is. We rijden al kronkelend langs fjorden en krijgen regelmatig adembenemende landschappen te zien. We passeren we kleine vissersdorpjes als Gibostad, Senjehopen en Mefjordvaer. We bezoeken Husøy, Senja’s actiefste vissersdorp en stoppen aan Bergsbotn, een uitkijkpunt over de diepblauwe fjord met aan weerszijden piekende bergtoppen. Bij Tungeneset, nog zo'n uitkijkpunt tussen de Steins- en Ersfjord, is het volop genieten van een 'lunch with a view'!

Na de lunch maken we een verfrissende strandwandeling op een strand bij de Ersfjord. Wie weet is het wel warm genoeg om het ijskoude zeewater van de fjord te trotseren. We nemen onze tijd en wie meer wandelingen wil doen mag dat zeker.

Terug naar Solstrand voor het avondmaal en de overnachting.

22/6 Dag 4

Op een boogscheut van onze verblijfplaats ligt het Nationaal park Ånderdalen, waar het landschap voornamelijk bestaat uit bos en veen. Er komen 200 plantensoorten, 90 vogelsoorten en dieren als de vos, eland, otter, hermelijn en haas voor. In de rivieren vind je veel zalm, driedoornige stekelbaars en forel. Wie weet spotten we wel een van deze dieren tijdens een wandeling in het park. Enkele wandelingen zijn namelijk ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We blijven een tijdje in het park en lunchen ter plaatse.

In de namiddag bezoeken we het dorpje Stonglandeidet of is optioneel een rolstoelvriendelijke boottocht naar het eilandje Tranøya mogelijk.

Terug naar Solstrand. Later op de avond genieten we alweer van een lekkere maaltijd, al dan niet gegrild op het kampvuur. Wie waagt zich aan een avondlijke dip in de fjord?

23/6 Dag 5

Na het ontbijt rijden we naar Gryllefjord waar we de eerstvolgende ferry nemen naar het dorpje Andenes op het eiland Andøya. De 2 uur durende overtocht is werkelijk prachtig en misschien zien we wel een potvis. Na de lunch nemen we de kustroute naar onze volgende verblijfplaats. Het is een bijzonder traject, want de kans bestaat dat we zelfs vanuit het busje zeearenden, zeehonden en/of potvissen kunnen spotten. We stoppen regelmatig om langs de kustlijn te genieten van de natuurpracht.

Aangekomen in ons nieuwe huis, nemen we rustig de tijd om ons te installeren. Na het avondmaal rijden we via een andere route opnieuw naar Andenes. 

Andenes is gelegen op 300 km boven de poolcirkel en de middernachtzon is er te zien van 19 mei tot 25 juli. Het is ook dé uitvalsbasis voor het spotten van grote zeezoogdieren. Andenes ligt dichtbij een plaats met stromingen die erg voedselrijk zijn. In de zomer zie je hier vooral potvissen, die tot 20 m lang kunnen worden. (Andere walvissoorten komen ook voor, maar daarvoor is de winter dan weer een gunstigere periode; maar 'never say never'!). We bieden optioneel een walvissafari aan waarbij je er gedurende 2.5 à 3 u. in een 12-persoonszodiac (rubberen speedboot) op uittrekt en je op ooghoogte met de walvis komt te zitten. Zo'n walvissafari is fysiek best belastend omdat je bij grote snelheid op de golven op en af beukt en is bovendien weersafhankelijk. De kans bestaat dat er niet uitgevaren wordt bij slecht weer. Niet getreurd, dan proberen we morgen opnieuw.

Voor de vogelspotters is een tochtje naar het eiland Bleik dan weer meer aangewezen. Op het eiland broeden ongeveer 80000 papegaaiduikers maar zijn ook andere soorten als zeearenden alomtegenwoordig. 

Op de terugweg naar ons verblijf is het uitkijken naar vreugdevuren.

24/6 Dag 6

Vanmorgen is er een tweede kans om op walvissafari te gaan. Zoniet, staat een bezoek naar het authentieke vissersdorpje Nyksund op het programma. Het dorpje ligt in het noorden van de Vesteralen. De archipel ligt ruim boven de poolcirkel ten noorden van de Lofoten en strekt zich vanaf het vasteland westwaarts uit naar de Atlantische Oceaan. Aangezien Nyksund erg afgelegen ligt, is het bij slechte weersomstandigheden moeilijk bereikbaar. Dus het weer beslist of we er naartoe gaan of niet. Sowieso zijn er op de Vesteralen-archipel mooie plaatsen in overvloed, dus vervelen zullen we ons zeker niet.

In de late namiddag rijden we terug naar ons huis om te genieten van een rustige avond.

25/6 Dag 7

Vandaag hebben we heel wat kilometers voor de boeg. De grandioze uitzichten maken de lange rit echter helemaal goed. Op weg naar Lavangen, waar we aan het begin van de reis ook al waren, stoppen we regelmatig op mooie plaatsjes om een frisse neus te halen en de benen te strekken. Wie zegt: 'hier vind ik het echt heel mooi', wordt op zijn/haar wenken bediend.

In de ons bekende blokhut heb je nog tijd om wat te lezen, te mijmeren terwijl je over het water tuurt, een plons te wagen in het meer... We toveren nog eenmaal een lekker avondmaal op ons bord en genieten van de laatste avond in het hoge noorden.

26/6 Dag 8

Met een reistas vol prachtige herinneringen zetten we aan voor de terugreis naar België. 

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2550
Voorschot: € 770 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • vervoer ter plaatse met minibus VW Caravelle 
 • ferry Gryllefjord-Andenes
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 8
 • basisdrank (water, koffie, thee)
 • enkele professionele foto’s van de reis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • 24/24 begeleiding door ervaren begeleiders in de zorgsector
 • BTW.


Niet inbegrepen

 • annulatie- en bijstandsverzekering (via Anders Reizen)
 • maaltijden op dag 1
 • middag- en avondmaal op dag 8
 • evt. bijkomende restaurant- of koffiebar-bezoekjes
 • overige dranken (frisdrank en alcohol) 
 • optionele excursies (walvissafari Andenes, birdwatching Bleik, boottocht Tranøya)


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 5 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Algemeen

Dit is een groepsreis onder begeleiding van twee ervaren begeleiders in de zorgsector. We nemen min. 4 en max. 5 deelnemers mee. Indien het aantal personen dat zich voor deze reis ingeschreven heeft kleiner is dan het minimumaantal, kan Unelma Travel de reis annuleren. De deelnemers worden hiervan in kennis gesteld uiterlijk tien dagen voor het begin van de reis. In dit geval betaalt de organisatie al de reeds ontvangen bedragen voor deze reis terug, zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn

We moedigen je aan om grenzen te verleggen en uit je comfort zone te treden. We promoten zelfredzaamheid. Proberen met vallen en opstaan. Je kan vaak veel meer dan je denkt. Als je maar omringd bent door de juiste mensen die op een enthousiaste manier je gedrevenheid aanwakkeren. We willen je laten voelen wat je in je mars hebt. Dit vraagt soms wel wat moed en doorzettingsvermogen.

Natuurlijk wordt er steeds hulp aangeboden waar dat echt nodig is! We moedigen jullie ook aan om elkaar te helpen waar dat kan. Ook mensen zonder fysieke beperking zijn welkom om mee te reizen.

Procedure na inschrijving

 1. Voor we samen op avontuur gaan plannen we een kennismakingsgesprek om elkaar beter te leren kennen. Er is hier ruimte voor vragen en bedenkingen. Ook wordt er gevraagd je fysieke beperking wat gedetailleerder toe te lichten. Zo vertrekken we goed voorbereid en zijn we van de meeste dingen op de hoogte. In onderling overleg wordt de datum van het gesprek vastgelegd.
 2. In een volgende fase wordt er gevraagd een medische vragenlijst in te vullen. Ook is een geschiktheidattest van je huisdokter nodig voor desbetreffende tocht. We houden je in tussentijd op de hoogte van bijkomende zaken.
 3. Ongeveer een maand voor vertrek spreken we af met de groep op een gezellige plek. We leren elkaar kennen en overlopen specifieke praktische zaken (uur van afspraak, uitgebreide packlist, ..). We maken ook meestal een whatsapp-groep aan waar groepsleden en begeleiders onderling vragen kunnen stellen en last minute wijzigingen doorgegeven worden.
 4. Woehoe, we zijn weg!

Logies

Typisch Noors logies (grote blokhut en huizen) dat we voor ons alleen hebben. Ze zijn alle drie comfortabel ingericht en zijn mooi gelegen.


Maaltijden

We zorgen zelf voor alle maaltijden.

Opgelet: op dag 1 zorg je zelf voor je ontbijt en lunch en 's avonds gaan we ergens iets eten. Op de laatste dag eten we 's middags iets onderweg. Deze maaltijden zijn NIET inbegrepen in de prijs.


Klimaat

Door de Warme Golfstroom is het klimaat vrij mild (in vergelijking met andere gebieden op deze breedtegraad), met in de zomer een gemiddelde dagtemperatuur van 12°, hoewel het op zonnige dagen warm kan worden. Wisselvallig weer en regen zijn mogelijk. Voorzie je dus op alle weertypes, ook wat kledij betreft. Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op Weatherbase en een weersvoorspelling op korte termijn op Accuweather.

Hou er rekening mee dat in deze periode de zon niet ondergaat. Voorzie evt. een slaapmasker als je niet goed met licht kan slapen.

Meenemen op reis

Bagage

 • reistas of koffer (liefst niet te groot aangezien er voldoende ruimte moet overblijven voor rolstoelen, wandelstokken, ...)
 • dagrugzakje met een waterdichte overtrek (voor spullen die nodig zijn overdag)

Schoeisel

 • waterbestendige, comfortabele schoenen
 • schoeisel voor binnen

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • fleece
 • t-shirts
 • pull
 • zwemkleding
 • muts, sjaal, handschoenen

Verzorging

 • toiletgerief
 • basismedicatie
 • evt. specifieke medicatie

Eten en drinken

 • drinkbus om tijdens daguitstappen te gebruiken
 • eventuele snacks of drank die je zelf wil meenemen

Diversen

 • oordoppen
 • verduisterend oogmasker
 • verrekijker
 • andere hulpmiddelen die kunnen helpen bij je beperking.

Geld

Noorwegen behoort niet tot de Eurozone. Je hoeft geen Noorse kronen van hieruit mee te nemen. Veel contant geld heb je niet nodig, want het is in Noorwegen heel gebruikelijk om met je betaal- of kredietkaart te betalen, zelfs voor kleine bedragen. Voor de huidige wisselkoers kan je terecht op currency converter. 


Reisdocumenten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of neem een foto van je identiteitskaart.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema met Scandinavian Airlines is dat wat de beste verbinding biedt, maar geldt onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van de definitieve boeking.
Wegens de kleine groepsgrootte kunnen we nl. geen groepsboeking afsluiten en wordt voor elke deelnemer een individuele boeking gemaakt op het moment van zijn inschrijving en zodra de afreis van de reis is gegarandeerd.
 VertrekAankomst
SK4744Brussel 19/06/2020 10:55Oslo 19/06/2020 12:55
SK4094Oslo 19/06/2020 16:05Evenes 19/06/2020 17:40
SK4079Evenes 26/06/2020 06:30Oslo 26/06/2020 08:15
SK4741Oslo 26/06/2020 10:45Brussel 26/06/2020 12:40

Alle verplaatsingen in Noorwegen gebeuren met een eigen minibus.


Meenemen op reis

Bagage

 • reistas of koffer (liefst niet te groot aangezien er voldoende ruimte in de bus moet overblijven voor rolstoelen, wandelstokken, ...)
 • dagrugzakje met een waterdichte overtrek (spullen die nodig zijn tijdens een de uitstappen en  korte wandeling)

Schoeisel

 • waterbestendige, comfortabele schoenen
 • schoeisel voor binnen

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • fleece
 • t-shirts
 • pull
 • evt. zwemkleding

Verzorging

 • toiletgerief
 • basismedicatie
 • evt. specifieke medicatie

Eten en drinken

 • drinkbus om tijdens daguitstappen te gebruiken
 • eventuele snacks of drank die je zelf wil meenemen

Diversen

 • oordoppen
 • verduisterend oogmasker
 • verrekijker
 • andere hulpmiddelen die kunnen helpen bij je beperking.

Wijzigingen

Unelma Travel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Wijzigingen van het programma kunnen zich voordoen door onvoorziene omstandigheden (slechte weersomstandigheden, fysiek te zware omstandigheden, onverwachte ziekte van één van de deelnemers, ...). Bij zulke omstandigheden trachten wij steeds een gelijkwaardige back up te voorzien.

Zit je nog met vragen?

Stuur een mailtje aan Unelma Travel of surf naar onze website.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: