Montenegro - Mediterraan Montenegro - Altero singlereis


8 dagen

26/09/2020 - 3/10/2020

prijs € 1370


Boek deze reis »

Montenegro - Mediterraan Montenegro - Altero singlereis


8 dagen

26/09/2020 - 3/10/2020

prijs € 1370


Boek deze reis »

Montenegro - Mediterraan Montenegro - Altero singlereis


8 dagen

26/09/2020 - 3/10/2020

prijs € 1370


Boek deze reis »

Montenegro - Mediterraan Montenegro - Altero singlereis


8 dagen

26/09/2020 - 3/10/2020

prijs € 1370


Boek deze reis »

Montenegro - Mediterraan Montenegro - Altero singlereis


8 dagen

26/09/2020 - 3/10/2020

prijs € 1370


Boek deze reis »
Groepsreis Montenegro
Montenegro is ‘hot’ onder wandelaars. Het land ligt voor meer dan de helft boven de 1000 m hoogte en herbergt een schat aan natuurschoon: hooggebergte met grillige rotsen, diepe canyons, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos. Een soort mediterraan Noorwegen, zeg maar. De Dinarische Alpen strekken zich als een lange keten van kalksteenpieken uit langs de hele Adriatische kust. Daar waar het gesteente en de zee elkaar raken, ontstaan over een lengte van 650 km prachtige taferelen. De baai van Kotor is allicht het meest bekende landschap van Montenegro. Deze enorme mediterrane fjord wordt echter omzoomd door de bergen van Orjen en Lovcen. De pieken rijzen steil uit het stille blauwe water op en reiken tot bijna 1900 m, hoger dan waar dan ook langs de Adriatische kust.
Prijs: € 1370
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ME1MMS1
Reisdatum: 26/09/2020 - 3/10/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

50

58

61

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

22 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer gevarieerde reis in een tot voor kort voor mij totaal onbekend land. We hebben de toeristische hoogtepunten zeker meegepikt maar vooral de rust aan het Skadar-meer en de geweldige uitzichten aan de baai van Kotor, zullen mij bijblijven. Leuke logies weg van de drukte en steeds lekker eten. In de bergen zagen we niemand, het binnenland is nog heel ongerept en verlaten, je wandelt continu tussen de geurige bloemen met achter elke hoek weer een schitterend vergezicht. Ik denk dat ik meer dan 500 foto's heb genomen! Zo mooi…

Birgit D. -

Ik heb een ongelooflijke prachtige eerste reiservaring in groep met Anders Reizen mogen meemaken. Montenegro is een prachtig land met prachtige natuur en lieve behulpzame mensen. Ik zal deze reis alsook de medereizigers als begeleider nooit vergeten en wil hen hartelijk danken voor de geweldige teamspirit !

Eugenia H. -

De reis is nóg beter meegevallen dan de hoge verwachtingen die ik ervan had en dit omwille van een superleuke groep en dito begeleider.

Veerle T. -

We hebben met volle teugen van de reis genoten. Mooie bestemming met vooral de boottochten, afdaling naar Kotor en verder alle wandelingen die we gedaan hebben met een goede begeleiding.

François V. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Podgorica (via Wenen) en transfer naar Virpazar, waar we onderkomen vinden in charmante huisjes bij een wijnboer.

We kunnen vanmiddag nog een wandeling in de directe omgeving maken of een kajak huren en een stukje het meer op varen. 

Dag 2

Een transfer van een tiental minuten brengt ons naar het startpunt van de wandeling door de walnotenvallei naar Poseljani. Tijdens de tocht herbeleven we het verhaal van de Montenegrijnse terugtrekking in de bergen nadat de Turkse Ottomanen de vruchtbare vlakten rond het meer innamen.

10 km, 450 m stijgen en dalen

Bij Poseljani kunnen we afkoelen in een prachtige waterval en in de natuurlijke rotspoelen alvorens we per boot verder trekken over de rivier Crnojevica (1,5 uur). En aangenaame vaart brengt ons naar de oude boogbrug onder het Obod-klooster.

Transfer terug naar Virpazar (45 min.) en tweede overnachting aldaar.

Dag 3

We rijden over de oude weg omhoog, de bergrug op die het Skadar-meer van de zee scheidt. Op het hoogste punt beginnen we aan de wandeling. Deze tocht met regelmatig zeezicht voert door afgelegen terrein met afwisselend bos en open veld, en eindigt bij het indrukwekkende fort van Kosmac. Het was ooit de zuidelijkste post van het Habsburgse rijk aan de kusten van de Balkan.

16 km, 450 m stijgen en 350 m dalen

Na de wandeling volgt nog een transfer van ca. 50 min. naar het Lovcen Nationaal Park, waar we 2 nachten verblijven in een hotel met binnenzwembad.

Dag 4

Een rustige rondwandeling over de toppen Tresteni vrh en Babina Glava brengt ons door oude beukenbossen en een stenig kasrtlandschap. Vanaf de bijna 1500 m hoge top zien we voor het eerst de baai van Kotor glinsteren, ver beneden ons.

12 km, 400 m stijgen en dalen

Terug in het hotel kan je wat baantjes trekken in het zwembad om de spieren los te maken.

Dag 5

Een korte rit brengt ons naar de pas Krstac, vanwaar we afdalen over de 'ladder van Kotor'. Dit eeuwenoude ezelpad was tot eind 19de eeuw de enige verbinding tussen het oude Montenegro van koning Nikola en de buitenwereld. Via het fort bereiken we Kotor, gelegen aan de gelijknamige baai die de laatste jaren is uitgegroeid tot een drukke toeristische trekpleister.

5 km, 950 m dalen

In de namiddag is er tijd om de oude stad te verkennen. Het is dan nog een korte rit naar het schilderachtige stadje Perast, eveneens aan de baai gelegen, waar we verblijven in een comfortabel hotel. Wie wil kan nog het zeevaarderskerkje op het eiland voor de kust van Perast, wellicht het meest gefotografeerde kerkje van de Balkan, bezoeken met de pendelbootjes. We dineren, als het even kan, buiten op het terras, dat letterlijk in de baai van Kotor hangt. 

Dag 6

We rijden over een oude weg naar Ledenice, van waar we naar het fort van sveti Andrija wandelen. Deze oude Oostenrijkse vesting is een van de beste uitzichtpunten over de baai. Vanaf hier daalt het pad terug af naar Perast.

11,5 km, 200 m stijgen - 775 m dalen

Na een drankje op het terras in Perast trekken we nog 1x de hoogte in voor een bijzonder stukje stukje bergwereld aan de Montenegrijnse kust: het massief van Orjen. We rijden naar een sympathiek pension in het dorpje Vrbanj, waar we de laatste 2 nachten verblijven.

Dag 7

We vertrekken vandaag op tijd zodat we de laatste wandeling op ons gemak en in alle aandacht kunnen voltooien. We klimmen maar liefst 900 m vandaag (14 km). De route voert over afgelegen gebied vol beren, over goed begaanbare paden door afwisselend beukenbos en bergweiden naar het Orjen zadel. Vanaf hier gaan we op en neer naar de hoogste piek aan de Adriatische zee, de Zubacki Kabao (1894 m). Wie vermoeid is, kan in de hut wachten. We keren vanaf de hut via een andere route terug naar Vrbanj waar we de reis feestelijk afsluiten. 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Podgorica en terugvlucht naar Brussel (via Wenen).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1370
Voorschot: € 420 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers over land en water
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • inkomgelden nationale parken
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • inkomgelden van andere bezienswaardigheden e.d.
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering. 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Jan Lauwers


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. Je vindt de wandelafstanden en de hoogteverschillen in het dagschema. Hou rekening met een hogere graad van ongereptheid van de paden (in vergelijking met de Franse Alpen bijvoorbeeld).


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in comfortabele hotels en huisjes, 1 x met binnenzwembad en 1 x met buitenzwembad.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal gebruiken we in het logies. Het middagmaal is een picknick.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines (OS).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
OS 352Brussel 26/09/2020 10:15Wenen 26/09/2020 12:00
OS 727Wenen 26/09/2020 12:55Podgorica 26/09/2020 14:15
OS 728Podgorica 03/10/2020 15:00Wenen 03/10/2020 16:30
OS 355Wenen 03/10/2020 17:30Brussel 03/10/2020 19:15
We verplaatsen ons met een privé-minibus.

Klimaat

Montenegro kent een mediterraan klimaat aan de kust. De bergen kennen een alpien klimaat. De zomer is warm en relatief droog (hoewel perioden van onweer soms erg heftig zijn). Tijdens deze reis verwachten we zonnig wandelweer met kans op mist of een bui in de bergen en warm aan de kust. Koude nachten in de bergen (tot 5°).

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk hoofdbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak
 • evt. regenhoes voor dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) (die beschermt tegen prikkelstruiken, insecten en teken; een afritsbare broek is handig)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme pull
 • lichte pull
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox
 • drankfles of -zak

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid in Montenegro is de euro. Je neemt best cash geld mee van thuis. 

Formaliteiten

Voor reizen naar Montenegro volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: