Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


22 dagen

8/11/2020 - 29/11/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


22 dagen

8/11/2020 - 29/11/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


22 dagen

8/11/2020 - 29/11/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


22 dagen

8/11/2020 - 29/11/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


22 dagen

8/11/2020 - 29/11/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Madagascar
Bijna 30 jaar geleden organiseerde Anders Reizen voor het eerst een reis naar Madagascar. Sindsdien heeft dit bijzondere eiland ons nooit losgelaten. Het is een niet altijd voor de hand liggende bestemming, maar wel eentje vol afwisseling: in landschappen, in mensen, in belevenissen. De natuur varieert er van frisgroen regenwoud, roodkleurige hoogplateaus en boomsavanne tot baobabs, halfwoestijn en palmomzoomde eilanden. En in al deze gebieden tref je een uitgebreide dierenpopulatie aan, waaronder de lemuur (of maki) die enkel op Madagascar leeft. Deze reis richt zich naar avontuurlijke reizigers, die Madagascar op een actieve manier willen ontdekken: aan de hand van meerdere dagtochten en een vierdaagse kampeertrekking.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 22 dagen
Reisnummer: 20MD1AAA1
Reisdatum: 8/11/2020 - 29/11/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Op zoek naar de indri indri in het regenwoud van Andasibe-Mantadia
 • De prachtige hooglanden met hun aangename stadjes
 • Pittige dagtochten in het bergachtige Andringitra Nationaal Park
 • Vierdaagse kampeertrekking in de 'lost world' van het unieke, weinig bezochte Makay-massief
 • Relax afsluiten in het exotische Ifaty aan zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

8 Beoordelingen

Algemene reistips

Wijziging dagschema

N.a.v. de reis in november 2019, wordt er nog wat aan het programma van 2020 gesleuteld. In grote lijnen zal dit hetzelfde blijven, maar mogelijks komen er dus nog aanpassingen. Laat zeker je e-mailadres achter indien je op de hoogte wenst gehouden te worden.

Dag 1

Thalys van Brussel naar Parijs en vlucht naar Antananarivo, gemakkelijkheidshalve afgekort tot Tana.

Transfer naar een comfortabel hotel.

Dag 2

Na een goede nachtrust en ontbijt vertrekken we voor een vier uur durende rit per privé-bus naar Andasibe, ten oosten van Tana. Madagaskar wordt van noord naar zuid in twee gedeeld door een hoge bergrug. De westkant is droog en warm vanwege de winden die uit Afrika komen, de oostkant erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan. Het park Andasibe-Mantadia (beter bekend als Périnet) ligt in deze vochtige oostelijke laaglanden. Het is de habitat van de grootste der maki’s: de indri indri. Rond deze lemuur hangt een legende; hij is voor de inheemse bevolking taboe – en mag dus niet gedood worden – omdat hij zou afstammen van een mens die op mysterieuze wijze in een indri werd veranderd. 

Vanavond maken we een wandeling waarbij er kans is om nachtdieren, zoals de muismaki, kameleon, gekko en boomkikker, te spotten.

We overnachten in houten chaletjes aan de rand van het regenwoud. 

Dag 3

De hele ochtend wandelen we onder begeleiding van een gids rond in het regenwoud. Indri indri's gaan we vast zien, maar wellicht ook bamboemaki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons-kameleon.

Na de lunch bezoeken we Vakona, een eiland waarop een opvangoord voor maki’s is gehuisvest. Hier zien we ook bruine maki's, maar ook de bonte vari en de dansende sifaka. Op hetzelfde domein bevindt zich een voormalige krokodillenfarm en in het meer zitten nog tientallen van deze prehistorische monsters. 

Tweede overnachting in de houten chaletjes.

Dag 4

Een rit van ongeveer zeven uur (met de nodige stops) brengt ons over de Route National 7 naar Antsirabe. Het is een lange maar een prachtige rit, want onderweg zien we het landschap weer overgaan van regenwoud naar hoogland. Het lieflijke stadje Antsirabe is de hoofdplaats van de 'pousse pousse', een felgekleurde riksja. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van Antsirabe een aangename plek om te overnachten op onze weg naar het zuiden.

Overnachting in een op een prachtig domein gelegen guesthouse, dat deel uitmaakt van een Nederlandse stichting die wezen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt. 

Dag 5

We vervolgen onze weg over de Route National 7 tot in Ambalavao. Reken opnieuw op een volle dag rijden, maar ook nu ontvouwt zich voor onze ogen het prachtige landschap van de hooglanden en stoppen we regelmatig. Ambalavao, een stadje met een hoog 'Hans en Grietje'-gehalte, is een zaligheid om doorheen te kuieren. We gaan een kijkje nemen bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt.

Overnachting in een hotel.

Dag 6

In de voormiddag staat het kleine Parc d'Anja op het programma. Het is het resultaat van een 'community based' toerisme-project dat meermaals bekroond werd. Lokale boeren werden succesvol betrokken werden bij het behoud van de gebieden die ze voordien enkel voor landbouw gebruikten, en zo kon dit prachtig stukje natuur opengesteld worden voor verantwoord toerisme waar ook de plaatselijke bevolking de vruchten van plukt. Een korte wandeling in het park brengt ons al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren.

Na de middag ruilen we de bus in voor een 4x4-truck die ons naar een kamp in de Tsaranoro-vallei brengt. Deze vallei is gelegen in het schitterende Andringitra-gebergte, een onderdeel van de lange noord-zuidbergketen van Madagascar. Onze overnachtingsplaats voor de volgende drie nachten is een bijzonder mooi gelegen kamp, te midden van dit gebergte. 

Dag 7-8

Onder begeleiding van een lokale gids trekken we er op uit om dit gebergte te verkennen. Het Andringitra Nationaal Park dat hier gesitueerd is, kent een enorme natuurlijke diversiteit. De begroeiing varieert er van dicht regenwoud tot barre grasvlakten die bezaaid zijn met granieten rotsblokken. Vooral de vergezichten zullen je nog lang bijblijven. 

Onze eerste dagwandeling voert ons naar een bijzondere top, die de bijnaam 'de kameleon' draagt. Het is een wandeling door een prachtig landschap, waarbij we in zo'n 6 uur tijd zo'n 600 m omhoog klimmen, om nadien weer naar ons kamp af te dalen. 

De wandeling van dag 8 neigt zeker naar niveau . Via een kloof stijgen we 900 m, soms over hellende granietplaten waar een touw voor extra houvast zorgt, tot boven op de rand van de vertikale Tsaraonoro-rotswand (een paradijs voor klimmers). Een pittige tocht, maar met als beloning een 360 graden panorama over het hele gebergte. Voor wie deze wandeling te zwaar uitvalt of aan hoogtevrees lijdt, is er een lichtere variant in de vallei mogelijk.

Tweede en derde overnachting in het kamp in de Tsaranoro-vallei.

Dag 9

Per 4x4-truck rijden we terug naar de hoofdweg, waar de bus ons opwacht om ons verder zuidwestwaarts richting Ranohira te brengen.

We overnachten in een hotel. 

Dag 10

Vlakbij Ranohira ligt Isalo Nationaal Park. Het is echter niet dit overbekende natuurpark dat ons doel is, maar het afgelegen, amper bezochte Makay-massief , diep in het binnenland ten noordwesten van Isalo. Je komt er enkel na een avontuurlijke 'off road' tocht van 4 à 5 uur met terreinwagens. Hier vind je geen infrastructuur die het de toeristen aangenaam maakt, wel een woeste, ongerepte natuur waar je wegens de moeilijke bereikbaarheid weinig bezoekers tegenkomt.

Bij zonsopgang vertrekken we voor de pittige rit die ons tot bij de Mangoky-rivier brengt. We steken deze over met een veerboot, gevolgd door de oversteek van de Makay-rivier. Over piste rijden we verder tot aan de voet van het Makay-massief. 

Kamperen.

Dag 11-14

Het Makay-massief is een ruige locatie: onbewoond, geïsoleerd en weinig verkend. De landschappen zijn zeer divers: hoge plateaus, gedeeltelijk bedekt met droge bossen die typerend zijn voor de westkant van Madagaskar, doorkliefd door grote en diepe, vochtige canyons die een tropische vegetatie herbergen.

Onder begeleiding van gidsen en met dragers voor de bagage maken we een 4-daagse, avontuurlijke trektocht door dit gebied dat de bijnaam 'Lost World' draagt. We dalen af in steile canyons en wandelen in de schaduwrijke kloven, regelmatig wadend door de rivier. Soms loopt het pad - als je hiervan kan spreken - over rotsrichels langs de wanden. Watervallen stromen van de hellingen.  Van tijd tot tijd klimmen we kort maar steil weer het ravijn uit en bereiken we terug de hoogvlakte, waar het droge landschap een totaal andere vegetatie toont. 

's Avonds kamperen we op geschikte plaatsen in de vrije natuur, zoals op kleine zandbanken. Het gebrek aan een douche wordt ruimschoots gecompenseerd door de watervallen en natuurlijke zwempoelen, waarin het heerlijk baden is.

Dag 15

Vandaag loopt onze trekking ten einde. Na alweer een pittige tocht per terreinwagen, komen we in de vroege avond opnieuw in Ranohira aan.

Overnachting in hotel.

Dag 16-17

We volgen de Route National 7 verder westwaarts tot in Tulear. Het landschap met zijn rotsformaties maakt plaats voor een vlakker savanne-landschap. We krijgen nu ook onze eerste baobabs te zien.

Aan de zee gekomen, volgen we de kustweg tot het badplaatsje Ifaty. Een paradijselijke plaats voor een welgekomen genietmoment. Ifaty heeft namelijk een erg mooie lagune en dito zandstranden.

Dag 17 is een zalige rustdag. Ifaty is bekend om zijn snorkel- en duikmogelijkheden. De liefhebbers kunnen ook een excursie boeken om walvissen te spotten. Of onder een palmboom gaan liggen met een boek... 

We logeren er tweemaal in een aangenaam strandhotel

Dag 18

Een binnenlandse vlucht brengt ons in een goed uur terug naar de hoofdstad waar we overnachten  in hetzelfde hotel van dag 1.

’s Namiddags gaan we op verkenning in de stad, met vooral veel bedrijvigheid op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen. 

Dag 19


Je behoudt je kamer tot het tijd is voor de transfer naar de luchthaven en de terugvlucht naar Parijs.

Dag 20

Aankomst in Parijs, gevolgd door de Thalys naar Brussel-Zuid.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: 30% van de reissom-per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 tot en met avondmaal op dag 19 (behalve middagmaal op dag 17, 18 en 19)
 • de vermelde bezoeken en wandelingen
 • Nederlandstalige begeleiding van Tana tot Tana
 • de 4-daagse trekking met Franstalige lokale gids, kok & dragers
 • gebruik kampeergerief: tent en matje
 • drinkwater tijdens de trekking

Niet inbegrepen

 • dranken
 • overige maaltijden 
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • visumkosten
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering

Reken op zo'n 400 à 450 euro bijkomende uitgaven voor dranken, de resterende maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven etc.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  tot .  Kortere wandelingen, zoals in Andasibe-Mantadia (dag 2) en Parc d'Anja, zijn , maar de eerste dagtocht in Tsaranoro (dag 7) en de trekking in Makay zijn van niveau . Deze tochten duren zo'n zo'n 5 à 6 uur en lopen over paden, soms over en tussen rotsen. Tijdens de trekking dienen we af en toe door een riviertje te waden of over een richel te lopen, maar blijven de hoogteverschillen beperkt. De tweede dagtocht in Tsaranoro (dag 8) daarentegen neigt wegens de hoogteverschillen (ca. 1.000 m), de aard van het terrein (gedeelten over hellende granietplaten waar je je met de handen aan een touw kan vasthouden) en de duur (7-8 uur) naar . Er is een lichter alternatief voor deze wandeling.
Wie last heeft van hoogtevrees, kan problemen ondervinden op de tweede wandeling in Tasaranoro.

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

Houd ook rekening met de lange verplaatsingen op bepaalde dagen.

Je dient onvoorwaardelijk te beschikken over zin voor avontuur, een open geest en een flinke dosis relativeringsvermogen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 7 x comfortabel hotel
 • 2 x houten chaletjes aan de rand van het regenwoud
 • 1 x in een guesthouse
 • 3 x in een kamp (lemen bungalows met eenvoudig privaat sanitair)
 • 5 x kamperen in het wild, waarbij je zelf een lichte slaapzak dient te voorzien. Onze lokale agent voorziet tenten en matrasjes. Er is een eenvoudig toilet op de kampplaatsen aanwezig, maar verder zijn er geen voorzieningen. Wassen of douchen doen we met water uit de rivier.

Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies en het avondmaal in het logies of in een restaurant. ’s Middags wordt er meestal gepicknickt. 

Op de trekking gaat een kok mee die het eten klaarmaakt. 


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak. Tijdens de trekking gaan er dragers mee voor de bagage.


Vervoer

We rijden aanzienlijke afstanden over soms 'avontuurlijke' wegen in een privé-bus en in jeeps. Dit kan best vermoeiend zijn. We maken ook gebruik van een ferry over de rivier en nemen op het einde van de reis een binnenlandse vlucht naar Tana.


Klimaat

De uitgestrektheid van het eiland en de verscheidenheid van de landschappen maken dat de klimaatverschillen op Madagascar groot kunnen zijn. Er heerst over het algemeen een tropisch klimaat dat echter sterk varieert naargelang de hoogteverschillen, de temperatuur en de hoeveelheid neerslag. Hoe hoger je komt, hoe koeler het is. Het hoogland, waarin steden als Antananarivo en Antsirabe liggen, heeft een vrij koel en nat klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur rond 18°. De westkust heeft van mei tot oktober een warm en droog klimaat. In de maanden november tot maart zijn er temperaturen van zo’n 24° in de bergen tot zo’n 35° aan de kust ('s nachts 14 tot 20°).

Madagascar heeft grosso modo 2 seizoenen. Het regenseizoen loopt van december tot april (de periode kan wat verschillen van streek tot streek), met bijkomend een heel kort regenseizoen in oktober. In november geniet je doorgaans van aangenaam en droog weer, en dankzij de regens van oktober liggen de rijstvelden er dan mooi groen bij. (Ook hier doet de klimaatverandering zich gevoelen en kan de regen vroeger of later zijn intrede doen dan gemiddeld het geval was tot enkele jaren geleden.) Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas 
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • sandalen/aanstekers voor 's avonds
 • waterschoenen/sandalen
 • wandelkou­sen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • lichte slaapzak

Kledij

Kies voor lichte, sneldrogende kledij die het lichaam (incluis armen en benen) bedekt zonder aanspannend te zijn. Dat is het aangenaamst om te wandelen, beschermt tegen insectenbeten en is respectvol naar de lokale bevolking toe.

 • soepele, luchtige (wandel)broek(en); afritsbaar is handig
 • evt. short
 • licht wind- en waterdicht jasje
 • lichte trui of fleece voor 's avonds
 • T-shirts/hemden
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij

Verzorging

 • handdoek, best van het sneldrogende type
 • toiletgerief  (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • vochtinbrengende crème
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • zaklamp & reservebatterijen
 • zonnebril
 • wc-papier
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. powerbank of extra batterijen
 • in Madagascar wordt hetzelfde type stopcontact / stekker gebruikt als bij ons

EHBO

Je begeleidster beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen tropische muggen- en andere insectenbeten op basis van Deet
 • middel ter behandeling van insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt van Madagascar is de ariary. In banken in de meeste steden kan je euro’s omwisselen (euro heeft de voorkeur op dollar). De begeleider voorziet aan het begin van de reis ook een afspraak in het hotel met een geldwisselaar. Opgelet: soms worden biljetten met zelfs maar een klein scheurtje niet aanvaard. In de grote steden kan je met Visa of Mastercard geld opnemen bij een bankautomaat.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.  


Formaliteiten

Reispas

Voor Madagascar heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de laatste dag van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum

Je hebt eveneens een toeristenvisum nodig. Dat kan je op voorhand online aanvragen, maar even goed ter plaatse bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo. Voor deze groepsreis maken we gebruik van deze tweede optie.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland)

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Madagascar door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, laat zich best tegen hepatitis A vaccineren. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Malaria

Madagaskar is een malaria risico land. Hoewel het daar niet zo veel voorkomt als op het vasteland, moet je je toch - vooral op het laagland en aan de kust - beschermen tegen malaria. Dit kan door een prophylaxis te nemen (zoals Malarone) of je op andere manieren goed te beschermen. Denk hierbij aan lange broek 's avonds, DEET-houdende muggenmelk, onder een muskietennet slapen (hoef je niet zelf mee te nemen) etcetera.

Knokkelkoortsen

In Madagascar kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.


Kennismaking

Voor deze reis is geen kennismakingsbijeenkomst voorzien aangezien de begeleider in Madagascar woont.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: