Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Libanon
Dit boeiend land aan de oostkant van de Middellandse Zee herbergt een schat aan culturele en historische rijkdommen, is gezegend met een prachtige natuur. Vanaf de kust klimt het groene Libanongebergte meer dan 3000 m de hoogte in. Al wandelend ontdekken we de mooiste natuurgebieden van Centraal- en Noord-Libanon, en vullen die aan met een bezoek aan de belangrijkste plaatsen en sites.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 20LB1AAA1
Reisdatum: 15/05/2020 - 24/05/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar  de luchthaven van Beiroet en transfer (45 km) naar Byblos (Jbeil in het Arabisch), een heerlijk stadje aan de Middellandse Zee. 

Overnachting in een hotel.

Dag 2

Mogelijkheid tot ochtendlijke zwempartij. Deze morgen trekken we er op uit voor een bezoek met een lokale gids in Byblos aan de opgravingen uit de Fenicische periode en de middeleeuwse citadel. 

Transfer (1 u.) naar Mazraat an-Nahr, aan het uiteinde van de groene Qadisha-vallei die tot Unesco-Werelderfgoed is uitgeroepen en waar we de komende dagen zullen wandelen. De wanden van de vallei zijn bezaaid met kapellen, kloostertjes en kluizenaarswoningen, waar eeuwenlang monniken, kluizenaars en asceten van alle theologische strekkingen binnen het christendom een toevlucht hebben gevonden. 

De wandeling vandaag brengt ons van Mazraat an-Nahr (567 m) naar het plaatsje Qannoubine (825 m).

3 tot 5 u. wandelen - hoogteverschillen ???

Overnachting in een homestay.

Dag 3

Tocht van Qannoubine (825 m) naar Bcharreh (1450 m). Op ons pad ligt het klooster Mar Licha, schitterend tegen de bergflank aangebouwd. We maken een ommetje naar een weelderig zijvalleitje en bewonderen het uitzicht vanaf de kapel Deir as-Salib. We komen aan in Bcharreh, thuisstad van de Libanese dichter Khalil Gibran (auteur van o.a. ‘De Profeet’, een wondermooi spiritueel verhaal). Een bezoek aan het Gibran-museum is optioneel.

Ca. 6 u. wandelen - hoogteverschillen ???

Transfer (20 u.) naar Arz Er-rab, de ‘ceders van de Heer’, gelegen op 1950 m. Van het oorspronkelijke ooit zo geroemde en uitgestrekte cederwoud, het nationale symbool van Libanon, blijft vandaag helaas nog maar weinig over; 375 stuks om precies te zijn. Desalniettemin blijft een kleine wandeling tussen de majestueuze bomen, waarvan sommige 2000 jaar oud zijn, een belevenis. De Libanese ceder is nu eenmaal een pracht van een boom en 'tree huggers' weten hier niet waar te beginnen!

Overnachting in een hotel op 2100 m.

Dag 4

Vandaag kunnen we kiezen tussen een hoog panoramisch pad over de kammen of een iets makkelijker variant naar beneden (met op- en afjes) langs de flank van de berg. Einddoel is het Tannourine Cedar Forest Nature Reserve, met ook hier een prachtige collectie cederbomen.

Ca. 6 . wandelen - ???
of
Ca. 5 u. wandelen - ???

Overnachting in een guesthouse.

Dag 5

Tocht over geaccidenteerd terrein - voortdurend op en af - naar Houb. Op ons pad liggen de zgd. inscripties van Hadrianus. De uitbreiding van het Romeinse Rijk tot Fenicië (Libanon) en Syrië zette de massale ontbossing van de Libanese bergen voor de scheepsbouwindustrie nog verder en tegen de tijd dat Hadrianus keizer werd (2de eeuw) was er nog maar weinig bos over. In een poging om hout voor de scheepsbouw te vrijwaren (dus niet uit ecologische overwegingen), liet hij grensmarkeringen rond de resterende bossen aanbrengen en verklaarde ze tot keizerlijk domein.

We wandelen tot aan ons logies, een klooster op 1400 m in een weelderig groen en waterrijk gebied. Het klooster staat zowel bekend als Deir Houb als Mar Antonios en werd rond 1700 gebouwd. Het grote gebouw met twee verdiepingen heeft een rood pannendak en de kerk is zorgvuldig gerestaureerd. 

Ca. 7 u. wandelen - hoogteverschillen ???

Dag 6

Een wandeling van zo'n 3 u. brengt ons naar de Baatara-kloofwaterval, een ronduit verbazingwekkend natuurlijk fenomeen. De drievoudige waterval (je moet het zien om het te begrijpen) wordt gevoed door smeltwater van Mount Lebanon en dondert 250 m naar beneden langs kloofwanden van 160 miljoen jaar oude kalksteen uit het Jura-tijdperk.

Als we uitgekeken zijn, zijn er 3 mogelijkheden: we worden hier opgepikt en naar het logies gebracht, we wandelen nog een kleine 2 u. verder tot het bergdorp Laqlouq of we wandelen nog 6 u. verder tot het logies. De verdere wandeling leidt alleszins door een onherbergzaam berglandschap met vele kleine meren.

3, 5 of 9 u. wandelen - hoogteverschillen ???

Overnachting in een klooster in het pittoreske bergdorp Akoura.

Dag 7

Transfer (50 km) naar een bezoek aan Baalbek, een groot religieus centrum voor de god Baal ten tijde van de Feniciërs. De Romeinen veroverden de stad en de gebouwen die ze er achterlieten zijn indrukwekkend: ze worden niet voor niets gerekend tot de mooiste klassieke overblijfselen uit het Midden-Oosten en je kan niet naar Libanon reizen zonder hier te hebben rondgedwaald. We brengen een uitgebreid bezoek aan de site, o.a. de tempel van Jupiter (60 na Chr.), de nagenoeg volledig bewaarde tempel van Bacchus (150 na Chr.) en de een kleine Venustempel. 

Transfer naar een guesthouse in Qob Elias.

Dag 8

Dag 9

Dag 10

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • begeleiding
 • bagagevervoer.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). Voor de wandelafstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Tijdens de wandeling op dag 5 moet er een stukje 'geklauterd' worden en zit er ook een hoogtevreesgevoelige passage bij. 

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kleinschalig logies, telkens in tweepersoonskamers met privé-sanitair.

Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies. 's Middags verorberen we een – al dan niet zelfbereide - picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant, hetzij in het hotel, hetzij erbuiten.

De Griekse keuken is doorgaans een ‘eerlijke’ keuken, rechttoe rechtaan, zonder tierlantijntjes en gericht op de kwaliteit van het vlees of van de vis.  Als voorgerecht eet de Griek graag een keuze uit diverse soorten mezzè, kleine gerechtjes (te vergelijken met de Spaanse tapas), bv. tsatsiki (yoghourtdip met look en kruiden), dolmades (gevulde wijnblaren), olijven, fetakaas, tyropita (gevulde bladerdeeghapjes), diverse seizoensgroenten, en… lokale specialiteiten.
Traditionele hoofdgerechten zijn o.a.: mousakka (ovenschotel op basis van  aubergine, tomaten en gehakt), pastitsio (Griekse lasagna), gevulde tomaten/paprika’s, inktvis en vers vlees of vis van de grill. Vegetariërs komen doorgaans goed aan hun trekken in de Griekse keuken.

Kali orexi! Smakelijk!


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Op dagen 5-6 draag je bagage voor 1 nacht.Tijdens de overige wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van openbaar en (meestal) privé-vervoer.

Klimaat

Kreta heeft een typisch mediterraans klimaat. In de vroege lente kan het nog fris en regenachtig zijn, maar de natuur komt tot bloei en het meestal ideaal wandelweer.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.

Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je kan/wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In Vamos, Sfakia, Kolimbari en Chania kan je geld afhalen aan de bankautomaat. Het is makkelijk als je van hieruit al een beetje euro’s meeneemt.

Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie, Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace, Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: