Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs € 2050


niet meer boekbaar

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs € 2050


niet meer boekbaar

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs € 2050


niet meer boekbaar

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs € 2050


niet meer boekbaar

Libanon - Bergen, ceders en kloosters


10 dagen

15/05/2020 - 24/05/2020

prijs € 2050


niet meer boekbaar
Groepsreis Libanon
Dit boeiend land aan de oostkant van de Middellandse Zee herbergt een schat aan culturele en historische rijkdommen, is gezegend met een prachtige natuur. Vanaf de kust klimt het groene Libanongebergte meer dan 3000 m de hoogte in. Al wandelend ontdekken we de mooiste natuurgebieden van Centraal- en Noord-Libanon, en vullen die aan met een bezoek aan de belangrijkste plaatsen en sites.
Prijs: € 2050
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 20LB1AAA1
Reisdatum: 15/05/2020 - 24/05/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

40

50

54

59

71

73

38

51

53

56

57

67

71

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • De Qadisha-vallei, mix van natuur en kloostertraditie
 • Eeuwenoude cederbossen
 • Baatara-waterval
 • Site van Baalbek
 • Afwisselend logies
 • Gastvrijheid en lekker eten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar  de luchthaven van Beiroet en transfer (45 km) naar Byblos (Jbeil in het Arabisch), een heerlijk stadje aan de Middellandse Zee. 

Overnachting in een hotel.

Dag 2

Mogelijkheid tot ochtendlijke zwempartij. Deze morgen trekken we er op uit voor een bezoek met lokale gids in Byblos aan de opgravingen uit de Fenicische periode en de middeleeuwse citadel. 

Transfer (1 u.) naar Mazraat an-Nahr, aan het uiteinde van de groene Qadisha-vallei en waar we de komende dagen zullen wandelen. De wanden van de vallei zijn bezaaid met kapellen, kloostertjes en kluizenaarswoningen, waar eeuwenlang monniken, kluizenaars en asceten van alle theologische strekkingen binnen het christendom een toevlucht hebben gevonden. 

De wandeling vandaag brengt ons van Mazraat an-Nahr (567 m) naar het plaatsje Qannoubine (825 m).

3 tot 5 u. wandelen

Overnachting in een homestay.

Dag 3

Tocht van Qannoubine (825 m) naar Bcharreh (1450 m). Op ons pad ligt het klooster Mar Licha, schitterend tegen de bergflank aangebouwd. We maken een ommetje naar een weelderig zijvalleitje en bewonderen het uitzicht vanaf het klooster Deir as-Salib. We komen aan in Bcharreh, thuisstad van de Libanese dichter Khalil Gibran (auteur van o.a. ‘De Profeet’, een wondermooi spiritueel verhaal). Een bezoek aan het Gibran-museum is optioneel.

Ca. 6 u. wandelen

Transfer (2 u.) naar Arz Er-rab, de ‘ceders van de Heer’, gelegen op 1950 m. Van het oorspronkelijke ooit zo geroemde en uitgestrekte cederwoud, het nationale symbool van Libanon, blijft vandaag helaas nog maar weinig over. Desalniettemin blijft een kleine wandeling tussen de majestueuze bomen, waarvan sommige 2000 jaar oud zijn, een belevenis. De Libanese ceder is nu eenmaal een pracht van een boom en 'tree huggers' weten hier niet waar te beginnen!

Overnachting in een hotel op 2100 m.

Dag 4

Vandaag kunnen we kiezen tussen een hoog panoramisch pad over de kammen of een iets makkelijker variant naar beneden (met vele op- en afjes) langs de flank van de berg. Einddoel is het Tannourine Cedar Forest Nature Reserve, met ook hier een prachtige collectie cederbomen.

Ca. 5 of 6 u. wandelen

Overnachting in een guesthouse.

Dag 5

Tocht over geaccidenteerd terrein - voortdurend op en af - naar Houb. Op ons pad liggen de zgd. inscripties van Hadrianus. De uitbreiding van het Romeinse Rijk tot Fenicië (Libanon) en Syrië zette de massale ontbossing van de Libanese bergen voor de scheepsbouwindustrie nog verder en tegen de tijd dat Hadrianus keizer werd (2de eeuw) was er nog maar weinig bos over. In een poging om hout voor de scheepsbouw te vrijwaren (dus niet uit ecologische overwegingen), liet hij grensmarkeringen rond de resterende bossen aanbrengen en verklaarde ze tot keizerlijk domein.

We wandelen tot aan ons logies, een klooster op 1400 m in een weelderig groen en waterrijk gebied. Het klooster staat zowel bekend als Deir Houb als Mar Antonios en werd rond 1700 gebouwd. Het grote gebouw met twee verdiepingen heeft een rood pannendak en de kerk is zorgvuldig gerestaureerd. 

Ca. 7 u. wandelen

Dag 6

Een wandeling van zo'n 3 u. brengt ons naar de Baatara-kloofwaterval, een ronduit verbazingwekkend natuurlijk fenomeen. De drievoudige waterval (je moet het zien om het te begrijpen) wordt gevoed door smeltwater van Mount Lebanon en dondert 250 m naar beneden langs kloofwanden van 160 miljoen jaar oude kalksteen uit het Jura-tijdperk.

Als we uitgekeken zijn, zijn er 3 mogelijkheden: we worden hier opgepikt en naar het logies gebracht, we wandelen nog een kleine 2 u. verder tot het bergdorp Laqlouq of we wandelen nog 6 u. verder tot het logies. De verdere wandeling leidt alleszins door een onherbergzaam berglandschap met vele kleine meren.

3, 5 of 9 u. wandelen

Overnachting in een klooster in het pittoreske bergdorp Akoura.

Dag 7

Transfer (50 km) naar een bezoek aan Baalbek, een groot religieus centrum voor de god Baal ten tijde van de Feniciërs. De Romeinen veroverden de stad en de gebouwen die ze er achterlieten zijn indrukwekkend: ze worden niet voor niets gerekend tot de mooiste klassieke overblijfselen uit het Midden-Oosten en je kan niet naar Libanon reizen zonder hier te hebben rondgedwaald. We brengen een uitgebreid bezoek aan de site, o.a. de tempel van Jupiter (60 na Chr.), de nagenoeg volledig bewaarde tempel van Bacchus (150 na Chr.) en de een kleine Venustempel. 

Transfer naar een guesthouse in Qob Elias.

Dag 8

Een laatste wandelingetje van een goed uur om het af te leren. Dit maal in het beboste Chouf-gebergte, meer bepaald rond Maasser, met alweer die majestueuze ceders.

We bezoeken vervolgens het 19de-eeuwse emirpaleis in Beiteddin en gaan lunchen in het typische dorpje Deir el-Qamar. We flaneren op het centrale plein, met aandacht voor de kleine moskee, het gerechtsgebouw, de karavanserai. 

Daarna keren we terug naar Beiroet. Overnachting in een hotel.

Dag 9

Indien mogelijk, bezoeken we het Nationaal museum met een mooie collectie (kunst)voorwerpen uit de rijke geschiedenis van Libanon. We kuieren rond in Downtown Beiroet, drinken een espresso op een hip terrasje, zien de zon ondergaan vanaf de Corniche. Het is een stad met vele gezichten die bovenal bruisend en vitaal is.

Overnachting in een hotel.

Dag 10

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2050
Voorschot: € 620 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt op 2 t.e.m. ontbijt dag 10
 • Nederlandstalige begeleiding en lokale berggids
 • bagagevervoer.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Gerd Westhof


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . Voor de wandeltijden en hoogteverschillen: zie dagschema. 

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjesniveau.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kleinschalig logies - hotel, pension, homestay en klooster - telkens in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies. 's Middags verorberen we een – al dan niet zelfbereide - picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op in het logies of op restaurant. De Libanese keuken staat internationaal erg hoog aangeschreven. 


Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
TK 1938Brussel 15/05/2020 11:25Istanbul 15/05/2020 15:55
TK 826Istanbul 15/05/2020 18:45Beirout 15/05/2020 20:40
TK 825Beirout 24/05/2020 16:00Istanbul 24/05/2020 18:05
TK 1941Istanbul 24/05/2020 19:15Brussel 24/05/2020 21:45

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer met chauffeur.


Klimaat

Libanon heeft een typisch mediterraans klimaat. In deze periode is het normaalgezien ideaal wandelweer en is de natuur op z'n mooist. Regen is nooit uitgesloten. Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je kan/wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • lunchbox

Diversen

 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt is de Libanse pond. Je kan op vele plaatsen geld afhalen aan de bankautomaat. Het is aangeraden om toch ook wat cash euro’s mee te nemen.


Formaliteiten

Je hebt een reispas nodig, nog minstens 6 maanden geldig op de laatste dag van de reis. Een reispas dien je tijdig aan te vragen in jouw gemeentehuis. Een toeristenvisum voor een verblijf van max. 30 dagen krijg je gratis bij aankomst in de luchthaven.

Tip: Maak een kopie of foto van je reispas en bewaar deze apart.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. s en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: