Cambodja - Ontdekkingsreis in het land van Mekong en Khmer


16 dagen

2/11/2020 - 17/11/2020

prijs € 2580


Boek deze reis »

Cambodja - Ontdekkingsreis in het land van Mekong en Khmer


16 dagen

2/11/2020 - 17/11/2020

prijs € 2580


Boek deze reis »

Cambodja - Ontdekkingsreis in het land van Mekong en Khmer


16 dagen

2/11/2020 - 17/11/2020

prijs € 2580


Boek deze reis »

Cambodja - Ontdekkingsreis in het land van Mekong en Khmer


16 dagen

2/11/2020 - 17/11/2020

prijs € 2580


Boek deze reis »

Cambodja - Ontdekkingsreis in het land van Mekong en Khmer


16 dagen

2/11/2020 - 17/11/2020

prijs € 2580


Boek deze reis »
Groepsreis Cambodja
Deze reis richt zich tot mensen die op zoek zijn naar die typisch Aziatische ongedwongen sfeer, authenticiteit, contacten met de lokale bevolking. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, met de beroemde Khmertempels van Angkor Wat en tal van andere tempelcomplexen. Tenslotte maak je kennis met een ‘ander’ Cambodja: het bergachtige, dichtbegroeide noordoosten, waar we een tweedaagse trekking maken in het woongebied van de bergstammen Jaraï en Katcha.
Prijs: € 2580
Aantal dagen: 16 dagen
Reisnummer: 20KH1AAA1
Reisdatum: 2/11/2020 - 17/11/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

60

61

67
Deelnemers in optie:

61

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Phnom Penh.

Dag 2

Aankomst in de levendige Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh 's ochtends en transfer naar het hotel waar we 3 nachten logeren. 

Dag 3-4

Bezoek aan Phnom Penh, met zijn mix van religieuze, Franskoloniale en mooie en lelijke moderne architectuur. We brengen zeker een bezoek aan één van de vele tempelkloosters, aan de spectaculaire Zilveren Pagode die de vernielzucht van de Rode Khmer vrij goed heeft doorstaan en aan het museum. We kunnen niet voorbijgaan aan de tragische episode uit het Cambodjaanse verleden en brengen ook een bezoek aan het Tuol Slengmuseum en de ‘Killing Fields’, getuigen van het gruwelijke bewind van Pol Pot. Ook de Russische markt met al zijn souvenirs wordt niet vergeten. Al slenterend door de straten kom je ogen te kort.

Dag 5

We gaan op weg naar het noorden en rijden vandaag tot het provinciestadje Kratié (ca. 320 km). Onderweg maken we kennis met het Cambodjaanse platteland en geven onze ogen de kost. We houden uiteraard halt in Skun, waar de liefhebbers een portie gefrituurde tarantula kunnen proberen :)

Overnachting in een resort op het eiland Kaoh Trong, gelegen in de Mekong tegenover Kratié. 

Dag 6

We ontdekken het eiland per fiets. Op ons pad liggen pagodes, plantages, …. Vervolgens steken we de Mekong over en rijden naar Kratié zelf voor een bezoek aan de tempel Wat Rokadandal en die van de 100 pilaren. Uiteraard houden we ook halt in Kampi voor een boottocht op zoek naar de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen. Van deze prachtige zoetwaterdolfijnen zijn er in de Mekong geen 100 meer over.

Opnieuw overnachting op Kaoh Trong.

Dag 7

We rijden naar Banlung, de ‘rode stad’ en hoofdplaats van de noordoostelijke provincie Ratanakiri. 

Overnachting in een comfortabele lodge. 

Dag 8-9

We pakken bagage voor twee dagen en rijden nog verder oostwaarts tot in het grensgebied met Laos en Vietnam. Hier leven de minderheidsgroepen Jaraën Katcha die niet van Khmerorigine zijn. De trekking verloopt grotendeels door laagland langs de rivier en daar leven ook de stammen, ontmoetingen zijn spontaan en verrassend. We trekken te voet door dit weinig bezocht gebied met stukken dichte jungle. We passeren kleine nederzettingen omringd door rijstvelden en maken kennis met het leven van alledag.

We kamperen in een dorp op dag 8. Op dag 9 eindigt de trekking en worden we teruggebracht naar de lodge in Banlung. 

Dag 10

We brengen een bezoek aan de nabijgelegen mijnen, waar zirconium en soms ook saffier wordt gevonden. De regio tussen Banlung en de grens met Laos is rijk aan mineralen en een aantrekkingspool voor arme mensen op zoek naar fortuin. We houden ook halt in enkele Jarai-dorpen en gaan respectvol een kijkje nemen op één of twee bijzondere kerkhoven. Daarna is het prachtige kratermeer van Yalaom aan de beurt, waarin het heerlijk zwemmen is in een bijzonder tropisch kader.

Terug naar de lodge, waar de resterende tijd op aangename wijze kan worden gespendeerd: luieren aan het zwembad, genieten van een massage,

Dag 11

Een lange rit van 6 à 7 uren brengt ons in Siem Reap. Onderweg houden we halt bij de tempel van Preah Vihear.

Siem Reap, in het noordwesten van Cambodja, is een warm, stofferig en snelgroeiend stadje, gelegen in een oase van groen en dé uitvalsbasis voor het bezoek aan Angkor, dé grote toeristische trekpleister van Cambodja.

Overnachting in een hotel.

Dag 12-13

Bezoek aan Angkor, met zijn ca. 100 tempels op 25 km het grootste tempelcomplex van de wereld. Gebouwd tussen de 9de en 12de eeuw toen de Khmerbeschaving op zijn hoogtepunt was, behoren deze gebouwen tot de mooiste architecturale verwezenlijkingen van de mensheid. Het Khmer-rijk, met Angkor als hoofdstad, was een machtige staat in Zuidoost-Azië tussen de 8ste en de 15de eeuw. Op het toppunt van zijn macht, strekte het rijk zich over het huidige grondgebied van Cambodja, Thailand, Laos and zuidelijk Vietnam. Het woord Khmer slaat ook op het volk en op de taal.

Er zal een keuze gemaakt moeten worden uit de vele tempels. Op het lijstje voor deze 2 dagen staan in ieder geval de volgende tempels: Angkor Wat, Ta Phrom en Bayon en de steden Angkor Thom en Banteay Kdei.

Een andere parel van Khmerbouwkunst is de 10de-eeuwse hindoetempel Banteay Srei, opgetrokken in roze zandsteen en met schitterende bas-reliëfs. Banteay Samre wordt door vele Angkorbezoekers over het hoofd gezien, maar heeft ook zijn eigen sfeer.

Dag 14

Uitstap naar hetTonle Sap-meer. Er is erg veel te zien op het water: drijvende dorpjes, vissers-, handels- en passagiersboten, watervogels, een verzonken bos… 

Terug naar Siem Reap.

Dag 15

Transfer naar de luchthaven van Siem Reap voor de terugreis.

Dag 16

Aankomst in België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2580
Voorschot: € 780 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • maaltijden in Cambodja
 • groepstransfers
 • begeleiding
 • inkomgelden volgens programma (incl. Angkor Wat, maar niet die tijdens stadsbezoek Phnom Penh en Siem Reap)
 • lokale gidsen
 • luchthaventaksen in Europa.

Niet inbegrepen

 • luchthaventaksen in Cambodja (€ 20)
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien (ook voor team tijdens de trekking: gids, dragers, hulp bij opzetten kamp, bootsman,…: ca. € 20)
 • inkomgelden tijdens stadsbezoek Phnom Penh en Siem Reap 
 • evt. massage e.d. in de lodge in Banlung
 • visumkosten (ter plaatse aan te kopen; $ 30)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Het wandelniveau is  voor de reis in zijn geheel en  à  voor de tweedaagse trekking. Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

Hoewel het geen criteria zijn bij het bepalen van het wandelniveau, zijn het gebrek aan comfort, de tropische warmte en het dragen van beperkte bagage tijdens de trekking factoren die als ‘verzwarend’ ervaren kunnen worden.Je beschikt best ook over een flexibele ingesteldheid en enig relativeringsvermogen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Phnom Penh, Kratié en Siem Reap: middenklassehotel met zwembad
 • Banlung: smaakvolle lodge die gevestigd is in een houten koloniale villa
 • Tijdens de trekking kamperen we in de buurt van een dorpje, zonder enige vorm van comfort. De gidsen bepalen, afhankelijk van het tijdstip en de omstandigheden, waar we overnachten. Meestal onder een groot zeil, met daaronder de hangmatten en doorgaans niet té ver van een dorp om er in geval van overmacht toch naartoe te kunnen.

Maaltijden

We eten in het logies of in in lokale restaurantjes. Proeven van de lokale keuken is één van de manieren om een andere cultuur te ontdekken (hoewel de meeste buitenlanders regionale specialiteiten als hond of tarantula liever aan zich laten voorbijgaan…). De Cambodjaanse keuken lijkt veel op de Thaise, maar is over het algemeen minder ‘spicy’. Je treft op de menukaarten vooral rijstgerechten, vis en vissausen aan, alsook veel groenten en fruit, waarvan een aantal soorten onbekend zijn voor ons en die we zeker zullen proberen. 


Bagagevervoer

Tijdens de trekking draag je 1 nacht je eigen (beperkte) bagage, alsook een hangmat en evt. een dekentje of slaapzak. Elders enkel dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TG 935Brussel 02/11/2020 13:10Bangkok 03/11/2020 06:15
TG 2588Bangkok 03/11/2020 07:35Seam Rep 03/11/2020 08:35
TG 585Phnom Pen 16/11/2020 20:55Bangkok 16/11/2020 22:00
TG 934Bangkok 17/11/2020 00:30 17/11/2020 07:05

Ter plaatse reizen we met een privé-busje met chauffeur en per boot.


Klimaat

In Cambodja heerst een tropisch moessonklimaat. De zuidwestmoesson brengt van mei/juni tot oktober/november regen en een hoge luchtvochtigheid. Gewoonlijk is het in de voormiddag zonnig en droog en vallen er tropische regenbuien in de namiddag. Voordeel van de moesson is dat het allesdoordringende stof weg is en dat de natuur er weelderig en groen bijligt. Het is sowieso overal en het ganse jaar door warm in Cambodja. In Phnom Penh en Angkor daalt de temperatuur overdag zelden onder de 26°. De nacht tijdens de trekking is fris (mogelijk tot onder 10°).

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (is makkelijker handel- en stapelbaar dan een valies)
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling en groot genoeg voor je persoonlijke bagage voor 1 nacht).

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen
 • wandelkousen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak of beter: fleece-deken (een slaapzak is niet zo handig in een hangmat)
 • evt. slaapmatje (voor wie het niet ziet zitten in een hangmat te slapen tijdens de trekking)

Kledij

 • lichte en soepele lange (wandel)broek(en)
 • lichte regenjas
 • fleece-pull (voor ’s avonds tijdens de trekking)
 • luchtige hemden of T-shirts (geen topjes + ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen en tegen insectenbeten)
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • badpak + zwemshort voor vrouwen en t-shirt + zwemshort voor mannen
 • joggingbroek + t-shirt (om in te slapen)
 • omslagdoek (of evt. badhanddoek) voor omkleden tijdens trekking.

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Cambodjanen.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). Goed om weten is dat je tijdens het bezoek aan Angkor wat schouders en knieën dient te bedekken (en dus geen topje en short kan dragen).

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
 • handdoek
 • badhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • enkele plastiek zakken
 • zak- of  hoofdlamp
 • evt. verrekijker voor de tocht op Tonle Sap
 • 2 pasfoto’s (in handbagage stoppen)
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • evt. lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

 • De munteenheid is de riel. Cash euro’s zijn ginder omwisselbaar. Je kan overal met dollars betalen. Meer nog: de dollar is een officiële betaalmunt met een waarde van 4000 riel. Er zijn geldautomaten in de meeste grote steden zoals Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville, Battambang ... en je kan er zowel riel als dollars afhalen. (Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.) Met kredietkaarten kan je maar op weinige plaatsen terecht en wordt bovendien een extra percentage aangerekend. Het leven ter plaatse is erg goedkoop.

Formaliteiten

Reispas

Voor Cambodja heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Bij reizen naar Cambodja hoeft er vooraf niets te worden geregeld. Het visum kan probleemloos bij het binnenkomen van Cambodja kan worden aangekocht voor 30 USD (2 pasfoto nodig).

Tip

Maak een kopie of foto van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Cambodja door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Buiktyfus

Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria

In Cambodja komt malaria voor, een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. Tracht muggenbeten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. Je kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Deze maatregelen kunnen worden gecombineerd met medicatie.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Achtergrondinformatie

 • Loung Ung, Het kind dat ik was, Loung Ung verliet in 1980 op tienjarige leeftijd het door oorlog verwoeste Cambodja. Samen met haar oudste broer en zijn vrouw vluchtte zij naar de Verenigde Staten, nadat hun ouders en twee van hun zusjes door de Rode Khmer werden vermoord, zoals Loung Ung beschreef in Eerst doodden ze mijn vader.Vijftien jaar na haar vlucht reist Loung voor het eerst terug naar het land van haar jeugd, op zoek naar haar drie jaar oudere zus Chou. Het contrast tussen hun twee werelden is groter dan Loung ooit ...
 • François Bizot, De Poort, In oktober 1971 wordt de Franse boeddhisme-onderzoeker Bizot, die met twee medewerkers op weg is naar een klooster ten oosten van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, gevangen genomen door de Rode Khmer. Hij wordt beschuldigd van spionage voor Amerika. Dit boek is een aanrader!
 • Vaddey Ratner, In de Schaduw van de Banyan: vertelt het waar gebeurde verhaal van de zeven jarige Raami die met haar familie gedwongen wordt Phnom-Penh te verlaten en naar het platteland te gaan. Een onvergetelijk verhaal over liefde, verlies en de moed om verder te leven, verteld vanuit de belevingswereld van een kind. De schrijfster was vijf jaar oud toen de Rode Khmer in Cambodja aan de macht kwamen. Na vier gruwelijke jaren vol dwangarbeid en honger wisten zij en haar moeder naar Amerika te vluchten, terwijl de rest van haar familie omkwam. 

Kennismaking

Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging voor de kennisma­kingsbijeenkomst. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest op een zaterdagvoormiddag, of in een van de ViaVia Reiscafés. Je krijgt er de laatste (vertrek)info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: