Japan - Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo


20 dagen

6/09/2020 - 25/09/2020

prijs € 5490


Boek deze reis »

Japan - Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo


20 dagen

6/09/2020 - 25/09/2020

prijs € 5490


Boek deze reis »

Japan - Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo


20 dagen

6/09/2020 - 25/09/2020

prijs € 5490


Boek deze reis »

Japan - Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo


20 dagen

6/09/2020 - 25/09/2020

prijs € 5490


Boek deze reis »

Japan - Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo


20 dagen

6/09/2020 - 25/09/2020

prijs € 5490


Boek deze reis »
Groepsreis Japan
Japan is een complexe hi-tech-samenleving met een efficiëntie van een duizelingwekkend niveau. Dat ontdekken we vooral in de steden Osaka en Tokyo. Tegelijk blijven zoveel oude tradities gerespecteerd en is het een gastvrij, vriendelijk en hoffelijk land. Kyoto is een van de rijkste culturele steden ter wereld. Iets kleinschaliger zoeken we het in Tsumago, Kamakura en Matsumoto. Hakuba, prachtig gelegen aan de voet van de noordelijke Japanse Alpen, leent zich dan weer perfect voor een dagtocht. Twee bijzondere plaatsen die je tijdens deze reis leert kennen liggen op het Kii-schiereiland: de berg Koyasan, een spirituele en relaxte plaats, en Kumano Kodo, een netwerk van eeuwenoude pelgrimspaden waar we 2 dagen gaan wandelen. De wisselwerking tussen oud en nieuw, technologie en traditie, cultuur en natuur maken dit bezoek aan Japan tot een boeiende belevenis.
Prijs: € 5490
Aantal dagen: 20 dagen
Reisnummer: 20JP1AAA2
Reisdatum: 6/09/2020 - 25/09/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

45

64

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • 2-daagse trekking over de oude pelgrimspaden van Kumano Kodo
 • Bezoek aan en veblijf in Koyasan
 • Wandelen in de Japanse Alpen, langs dorpen en bij Mount Fuji
 • De steden Osaka, Kyoto, Tokyo en Nara
 • Traditionele accommodaties: ryokan, minshuku, tempelverblijf
 • Hoffelijkheid, netheid en klantvriendelijkheid van zeer hoog niveau

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,1

14 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Osaka.

Dag 2

Aankomst in Osaka, de tweede stad van Japan. Qua moderne architectuur wordt ze enkel door Tokyo overtroffen.

Transfer naar een comfortabel hotel even buiten Osaka (aangezien we morgen meteen uit Osaka vertrekken, heeft het weinig zin om een hotel ín de stad te nemen).

Dag 3

Per trein en kabelbaan naar Koyasan, gelegen in het hart van het Kii-schiereiland, ver verwijderd van de drukte van Osaka. De bosrijke Koyasan (berg Koya) is, behalve een plaats van groot spiritueel belang, een mooie en relaxte plek om te bezoeken.

In de namiddag bezoeken we al wandelend een aantal van de meer dan 100 tempels die over de berg verspreid liggen. Bovenop ligt Kongobu-Ji, de hoofdtempel het esoterische shingon-boeddhisme, een van de grote stromingen binnen het boeddhisme dat hier zijn oorsprong vond. 

Overnachting in een ‘shukubo’, een Japans traditioneel tempelverblijf.

Dag 4

Vandaag en/of morgen kan je vroeg opstaan om het ochtendritueel van de monniken bij te wonen.

We maken een wandeling in de beboste heuvels rond Koyasan, met op ons pad Boeddhabeelden en tempels. Het is een opwarming voor Kumano Kodo, waar we de volgende dagen zullen doorbrengen.

In de late namiddag bezoeken we Okunoin, een van de meest intense spirituele plekken die je in Japan kan bezoeken. Het prachtige mausoleum van Kobo Daishi, de stichter van het shingon-boeddhisme, ligt in een groot en mysterieus boeddhistisch kerkhof. 

Afstand 12 km – ca. 4 u. wandelen – 350 m klimmen/dalen.

Tweede overnachting in de ‘shukubo’.

Dag 5

Vroeg uit de veren voor de transfer per kabelbaan, trein en bus naar het startpunt van de Kumano Kodo, een eeuwenoud netwerk van pelgrimspaden. Al meer dan 1000 jaar hebben Japanners uit alle lagen van de bevolking de pelgrimstocht naar Kumano ondernomen. Ze gebruikten daarvoor een netwerk van paden - nu Kumano Kodo genoemd - dat zich uitstrekt over het bergachtige Kii-schiereiland. Het wandelen maakt(e) integraal deel uit van de bedevaart en ging gepaard met strikte zuiverings- en gebedsrituelen. Ook 'gewone' wandelaars als wij komen vaak onder de indruk van de spiritualiteit die rond deze tocht hangt, maar verder is het simpelweg een geweldige manier om de prachtige landschappen van het schiereiland te ontdekken.

We wandelen hier twee dagen. Vandaag doen we het rustig aan.

Afstand 10,5 km – ca. 4 u. wandelen – 400 m klimmen/dalen.

Overnachting in een ‘minshuku’, een traditioneel Japans guesthouse.

Dag 6

De stevige tocht van 23 km naar Kumano Hongu Taisha brengt ons grotendeels langs rivieren, diepe dalen en dichte bossen met onderweg mooie zichten van de omgeving. De eerste 6 km gaan echter door minder interessant bebouwd gebied en kunnen (optioneel) door een busrit van 15 min worden vervangen waardoor de wandeling minder zwaar wordt.

Overnachting in een ryokan. Baden kan in een onsen, een Japans badhuis. 

Afstand 23 of 17 km – 8 of 6 u. wandelen – 650 m klimmen/dalen.

Dag 7

We nemen de bus naar Nachi Taisha, waar zich een tempelcomplex en de hoogste waterval (133 m) van Japan bevinden. De trein brengt ons langs de mooie kustlijn via Osaka naar de stad Nara, die in de 8ste eeuw de eerste permanente hoofdstad van Japan was. In de namiddag maken we een eerste verkennende wandeling in het oude centrum van de stad.

Overnachting in een comfortabel hotel.

Dag 8

Nara moet enkel Kyoto laten voorgaan wat betreft aantal Unesco werelderfgoed sites. Met een lokale gids bezoeken we een aantal tempels en pagodes, waaronder het enorme Daitokuji, de grootste houten constructie ter wereld. Via een wandelroute maken we er in dit bosrijk gebied een actieve dag van.

Nadien reizen we per trein verder naar Kyoto, waar we de komende 3 nachten in goed uitgeruste studio’s verblijven.

Dag 9

Meer dan 1000 jaar (tot 1868) was Kyoto de hoofdstad van Japan en dat weerspiegelt zich in een enorme hoeveelheid tempels, tuinen en andere prachtige bezienswaardigheden. Vandaag staat het glooiende Higashiyama op het programma. Deze historische wijk geeft een goed beeld van het traditionele Kyoto, met smalle straatjes, houten gebouwen, artisanale winkeltjes en heel wat prachtig bewaarde tempels.

Tweede overnachting in Kyoto.

Dag 10

Wandeling door Fushimi Inari Taisha in zuidelijk Kyoto, een belangrijk heiligdom uit het shintoïsme (dat naast het boeddhisme de grootste ‘religie’ is in Japan) en bestaat uit duizenden oranjerode ‘torii’ (traditionele poorten) achter elkaar, die een netwerk vormen dat je tot in het bos aan de voet van de heilige berg Inari voert. 

In de namiddag maken we een wandeling doorheen de wijk Agashiyama. Op ons pad liggen o.a. een bamboewoud en enkele mooie tempels annex tuinen.

Derde overnachting in Kyoto.

Dag 11

We zetten onze reis verder en sporen per shinkansen via Nagoya naar Tsumago, een dorp met oude herbergen waar in vroegere tijden reizende samoerai's logeerden. Omgeven door mooie bergzichten en rijstvelden, is het een bijzondere plaats.

We overnachten in een minshuku, een wat kleiner uitgevallen versie van een ryokan.

Dag 12

In de voormiddag wandelen we naar Magome, een ander dorp in de regio dat het bezoeken waard is. De wandeling die beide dorpen verbindt loopt door bosrijk gebied.

In de namiddag reizen we per trein verder naar Matsumoto, waar we overnachten in een comfortabel hotel in het centrum.

Dag 13

In de voormiddag bezoeken we het historische shogun-kasteel van Matsumoto, een van de best gerestaureerde van het land. Kunstliefhebbers kunnen opteren voor een bezoek aan het Matsumoto City Museum of Art (thuisbasis van Yayoi Kusama, en met een permanente tentoonstelling van haar werk).

Nadien reizen we per trein verder in noordelijke richting tot Hakuba, prachtig gelegen aan de voet van het Hida-massief, de zogenaamde noordelijke Japanse Alpen, waarvan de hoogste piek reikt tot 3190 m. In de winter is dit een ski-gebied, in de zomer is het er heerlijk wandelen. 

Overnachting in een comfortabel hotel.

Dag 14

We nemen de kabelbaan die ons meteen stuk hoger brengt tot aan het Usagi Daira-terras. Daar beginnen we te wandelen met als doel Happo Ike, een parel van een bergmeer op 2060 m hoogte. Op een heldere dag weerspiegelt het heldere water de bijna 3000 m hoge Hakuba Sanzan-bergen in het water. Het pad volgt de kam en biedt prachtige zichten op zowel de bergen als de Hakuba-vallei beneden.

Na een wandeling van een 4-tal uur, nemen we de kabelbaan terug naar beneden en is het tijd voor een bezoekje aan een van de onsens die Hakuba rijk is.

Tweede overnachting in een comfortabel hotel.

Dag 15

Per trein reizen we verder naar Tokyo, de bruisende Japanse hoofdstad die zijn gelijke niet kent en waar we de komende 4 nachten verblijven in een centraal gelegen hotel. Tokyo is een overweldigende, futuristische miljoenenstad met interessante museums, perfect aangelegde parken, neon-landschappen, eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants.

In de namiddag maken we een eerste verkennende wandeling in deze enorme, maar zeer goed georganiseerde stad. Tokyo is met bijna 40 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld.

Dag 16

We nemen de kabelbaan tot de start van onze wandeling in de omgeving van Mount Fuji, met onderweg schitterende zichten. Want wat zou een reis naar Japan zijn zonder de mythische Mount Fuji gezien te hebben? Deze bijna perfect gevormde vulkaan is met zijn 3776 m de hoogste berg en hét symbool van Japan.

Afstand 14 km – 5 u. wandelen – 600 m klimmen/dalen

Tweede overnachting in Tokyo.

Dag 17

Kamakura, vlakbij Tokyo gelegen, een relaxte plek die we op een actieve manier verkennen. Langs tempels en boeddhabeelden maken we een afwisselende wandeling doorheen de beboste heuvels rond Kamakura. We sluiten de dag af aan het strand, waar vaak gesurft wordt, en gebruiken hier ook het avondmaal.

Derde overnachting in Tokyo.

Dag 18

We trekken naar Ginza, een van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld. Zelfs als je niet van shoppen houdt, kijk je hier je ogen uit (zowel naar de winkels als naar de shoppers). In het futuristische Tokyo International Forum nemen we de lunch. Dichtbij ligt het keizerlijk paleis. 

We sluiten de dag af in de wijk Shinjuku, een van de voornaamste commerciële wijken in Tokyo.

Vierde overnachting in Tokyo.

Dag 19

In de voormiddag bezoeken we de wijk Akihabara, ook ‘electric town’ geheten. Via een aantal lokale markten wandelen we naar een van de grootste parken van Tokyo: Ueno park.

De namiddag is vrij te besteden. In het Ueno park ligt Tokyo Museum waar zich de grootste collectie Japanse kunst ter wereld bevindt. Maar ook Asakusa behoort tot de mogelijkheden, een gezellig drukke wijk waar o.a. de tempel Senso-Ji gelegen is. Wie wil kan vanop de recent voltooide Skytree (450 m) genieten van een van de beste zichten over de stad.

’s Avonds eten we ons 'laatste avondmaal' in een restaurant nabij het logies. Daarna brengt de monorail ons naar Narita Airport voor de terugvlucht.

Dag 20

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 5490
Voorschot: € 1650 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 2 t.e.m. avondmaal dag 19
 • logies
 • Japanse Engelstalige gids in Nara (1/2 dag) & Kyoto (1 dag)
 • 2 x 'takuhaibin' (zie 'Bagage')
 • inkomgeld Nationale Parken
 • begeleiding.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • inkomgelden tempels, musea en andere bezienswaardigheden (reken op zo’n € 150 hiervoor)
 • evt. reisverzekering.  

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Liesbeth Vaes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een rondreis met wandelingen van niveau , geschikt voor wie regelmatig wat aan sport doet. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Je vindt de wandeltijden en hoogteverschillen in het dagschema. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in comfortabele hotels (10x) en goed uitgeruste en ideaal gelegen studio’s (3x) met 'gewone' bedden en de overige 5 nachten in traditionele accommodatie: ryokan, minshuku of shukubo, meestal op een futon (platte matras die rechtstreeks op de grond ligt; zie foto).

Hou er rekening mee dat vooral in de steden de kamers vaak klein zijn.

Tijdens de overnachtingen in de traditionele accommodaties is er meestal geen privé-sanitair. Het is wel zo dat de traditionele accommodaties beschikken over een 'onsen', een gemeenschappelijke badgelegenheid voor de gasten die verbonden is aan een warmwaterbron. De onsen is gescheiden voor mannen en vrouwen. Tijdens 13 overnachtingen beschikken de kamers over een privé-badkamer.

In Koyasan en tijdens de Kumano Kodo-tocht is het mogelijk dat er meerdere personen op 1 kamer slapen (max. 4). Koppels liggen gebruikelijk steeds per 2 op een kamer.

BELANGRIJK: De logiescapaciteit tijdens de Kumano Kodo-tocht is beperkt. Het is dus van kapitaal belang om snel in te schrijven. Indien er geen beschikbaarheid meer is in de voorziene accommodatie, wordt er uitgeweken naar een alternatief.


Maaltijden

We ontbijten in het logies, behalve in Tokyo en Kyoto. Daar is geen ontbijt voorzien en gaan we uit ontbijten. De lunch is een lichte maaltijd of snack, tijdens de wandeling een picknick/lunchpakket. Dineren gebeurt steeds op restaurant, waarbij verschillende Japanse specialiteiten aan bod komen.

Japan heeft een van de meest gevarieerde keukens van Azië en tijdens de reis kan je typische gerechten zoals sushi, kare raisu (curry rijst), soba, sashimi of soba proberen, vooral in de shukubo en minshuku. 


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de wandeltocht over de Kumano Kodo (dag 5-6) draag je je persoonlijke bagage voor 2 dagen/1 nacht + je lunchpakket. De 'grote' bagage wordt telkens doorgestuurd naar het logies van de laatste tochtdag. Dat gebeurt per 'takuhaibin', een handige service om de bagage van hotel naar hotel te laten brengen.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EK 0184Brussel 06/09/2020 15:05Dubai 06/09/2020 23:40
EK 0316Dubai 06/09/2020 03:00Osaka 06/09/2020 17:15
EK 0319Tokyo 24/09/2020 22:00Dubai 25/09/2020 03:40
EK 0183Dubai 25/09/2020 08:20Brussel 25/09/2020 13:25
We reizen met het openbaar vervoer, dat in Japan zeer efficiënt georganiseerd is: trein (inclusief de 'shinkansen' of 'bullet train'), bus, kabelbaan en metro.

Klimaat

Japan heeft, met uitzondering van het uiterste zuiden, een vier seizoenen-klimaat met warme, (de laatste jaren erg extreem) natte zomers en vrij milde winters. In de bergen is het een stuk frisser. Zoals in elk gebergte, moet je ook hier rekening houden met snel wisselende weersomstandigheden en qua kleding op alle weertypes voorzien zijn.

Verdere informatie over het klimaat per land en gemiddelde temperaturen per regio kan je vinden op: weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (groot genoeg voor je persoonlijke bagage voor de tweedaagse tocht)
 • regenhoes voor de dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandelkousen
 • lichte (sport)schoenen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele, lange en sneldrogende (wandel)broeken
 • short/bermuda
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • fleece
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1L, zowel voor warme als koude dranken)

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • zitmatje of plastiek zak (voor tijdens de picknick)
 • zak- of hoofdlamp 
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar Japan heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn tijdens de duur van je verblijf. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Een visum is niet nodig.

Tip: Maak een kopie of foto van de identiteitsbladzijde van je reispas en neem deze mee.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Japan door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best  tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Geld

 • In Japan kan je op zeer veel plaatsen met je betaalkaart terecht aan geldautomaaten en in veel winkels kan je er ook mee betalen. Kredietkaarten (Visa en Master Card bv.) worden vrijwel overal aanvaard.
 • Opgelet: de gewone betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Voor een recente wisselkoers van de yen, verwijzen we je naar: Currency/converter/

Bijkomende info

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven alvast de volgende tips:

 • Japan Guide
 • Keiko Hirata, The Paradox of Harmony (Inzicht in de complexe Japanse samenleving) 
 • Boye Lafayette de Mente, Sociale gedragingen in Japan (Etiquette in Japan) 

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: