Italië - Rome


6 dagen

29/09/2020 - 4/10/2020

prijs € 1190


Boek deze reis »

Italië - Rome


6 dagen

29/09/2020 - 4/10/2020

prijs € 1190


Boek deze reis »

Italië - Rome


6 dagen

29/09/2020 - 4/10/2020

prijs € 1190


Boek deze reis »

Italië - Rome


6 dagen

29/09/2020 - 4/10/2020

prijs € 1190


Boek deze reis »

Italië - Rome


6 dagen

29/09/2020 - 4/10/2020

prijs € 1190


Boek deze reis »
Groepsreis Italië
Rome ademt geschiedenis en cultuur, al wandelend slaat het ene na het andere meesterwerk je om de oren. Onder begeleiding van een kenner ontdek je deze eeuwenoude wereldstad met haar eeuwig jonge ziel.  
Prijs: € 1190
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 20IT1RMA1
Reisdatum: 29/09/2020 - 4/10/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

65

69

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

19 Beoordelingen

reviews van klanten

Wij keken er al lang naar uit Rome te bezoeken. Via Anders Reizen werden we 6 dagen ondergedompeld in het oude en nieuwe Rome. Een heel fijne, cultureel verrijkende, onvergetelijke reis met top begeleiding.

Els B. -

In Rome stap je met twee voeten in een levend geschiedenisboek, maar geniet je ook met volle teugen van "la dolce vita".

Silva V. -

Een prachtig verblijf in het mooie Rome en dit met een gids om "u" tegen te zeggen. Dit was mijn tweede reis met Anders Reizen maar zeker niet te laatste.

Lucie D. -

Ik heb echt genoten van de reis, had ik Rome op een andere manier bezocht dan zou ik lang niet zo veel gezien hebben dan nu met Anders Reizen. Dat we zo veel te voet hebben gedaan was helemaal naar mijn zin. En ook de wandeling was een aangename afwisseling in het drukke programma.

Francine B. -

Indien we deze reis alleen gemaakt hadden zouden we nooit zoveel gezien en ontdekt hebben!

Eric S. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Ochtendvlucht van Brussel naar Rome en transfer naar het hotel. Dat geniet van een goede ligging in de nabijheid van de grote overblijfselen van het antieke Rome. Ons eerste bezoek leidt dan ook naar dit hart van het oude Romeinse rijk. Afhankelijk van de uren van reservatie en de ons toegekende bezoekuren brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Colosseum en/of de Palatijn, langs waar we afdalen naar het Forum Romanum.

Dag 2

Afhankelijk van de uren van reservatie brengen we eerst een bezoek aan het Colosseum of Palatijn/Forum. Nadien start een dwaaltocht door de smalle straatjes van het oude centrum. Hier liggen bekende plaatsen als de Spaanse trappen, de Trevi-Fontein, het Pantheon en de Piazza Navona. In de namiddag wagen we ons aan een cultureel hoogtepunt: de schitterende kunstcollectie in de Villa Borghese.

Dag 3

Vandaag staan er heel wat kilometers op het programma. Langs diverse mooie plekjes wandelen we naar de andere oever van de Tiber. ‘Trastevere’ heet deze volkse wijk, waar je je eerder in een dorp dan een hoofdstad waant. Over één van de zeven heuvels trekken we als pelgrims te voet naar Vaticaanstad. Ons laatste restje energie houden we voor de Sint-Pietersbasiliek en de klim tot op de top van zijn machtige koepel. 

Dag 4

Vandaag lassen we een pauze in om even te bekomen van de  overvloed aan kunst en cultuur. We trekken naar buiten en maken een deugddoende natuurwandeling langs het kratermeer van Nemi. Het gelijknamige stadje hangt schilderachtig tegen de kraterwand, met een schitterend uitzicht over het meer. Het is gekend voor zijn heerlijke bosaardbeitjes, die in de omgeving gekweekt worden. Iemand zin in een prosecco met bosaardbeien, vergezeld van een aardbeitaartje?

Dag 5

Deze voormiddag gaan we ondergronds in de catacomben van Callisto, gelegen bij de Via Appia. In de namiddag kan je genieten van enkele uurtje vrije tijd. Doe je er nog een museum bovenop, ga je shoppen, of laat je je gewoon verdwalen in het schilderachtige stadscentrum?

Dag 6

We starten waar we enkele dagen geleden eindigden: in het Vaticaan. De Vaticaanse Musea behoren tot ’s werelds topmusea, en we trekken dan ook enkele uren uit voor het bezoek. 

Na de middag kan ieder op eigen tempo nog wat genieten de laatste vrije uurtjes.

In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1190
Voorschot: € 360 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten Brussel-Rome-Brussel
 • luchthaventaksen
 • logies
 • ontbijt
 • kaart voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer
 • overige groepstransfers
 • inkomgelden (inclusief reservatie) van Colosseum/Palatijn/Forum Romanum (24 euro), Galleria Borghese (22 euro) en Vaticaans Museum (21 euro)
 • verblijftaks (30 euro)
 • begeleiding
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (budget ca. € 150 zonder dranken)
 • inkomgelden voor overige musea, bezienswaardigheden e.d. (budget ca. € 35)
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Pros Vandebroek


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. Hou er rekening mee dat een stadsreis behoorlijk vermoeiend kan zijn: de meeste verplaatsingen gebeuren te voet, dus worden er heel wat km afgelegd.

De natuurwandeling op dag 4 duurt zo'n 3,5 uur en verloopt grotendeels over goed begaanbare bos- en landwegen. Hier en daar is de ondergrond oneffen en liggen er grote keien. In de tweede helft van de wandeling moet je zo'n half uur afdalen over een pad met rotstreden, oneffen plaveien en keien (kan belastend zijn voor mensen met gevoelige knieën). 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in een elegant hotel (****), gevestigd in het gebouw van een voormalig klooster uit de 18de eeuw. Het ligt in een minder toeristische buurt met veel lokale restaurantjes, en toch op loopafstand van belangrijke bezienswaardigheden zoals het Colosseum / Forum Romanum (15 minuten te voet), de basiliek Sint-Jan-van-Lateranen (10 minuten) en ook vlakbij een metrostation. Het beschikt over een binnentuin waar het rustig toeven is. Tweepersoonskamers met houten vloer en privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijt in het hotel (ontbijtbuffet). De lunch is vrij. Avondmaal in typische restaurants; kans om de Italiaanse keukenfinesses te verken­nen is er dus voldoende.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3175Brussel 29/09/2020 07:30Rome 29/09/2020 09:30
SN 3184Rome 04/10/2020 21:20Brussel 04/10/2020 23:25
In Rome verplaatsen we ons hoofdzakelijk te voet. Langere afstanden leggen we af met het openbaar vervoer. De prijs omvat een kaart voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in het centrum, voor de duur van het hele verblijf.

Klimaat

Meestal aangenaam najaarsweer. Regen is mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of valies(je) met wieltjes
 • dagrugzakje met goede sluiting.

 Schoeisel & kousen:

 • lichte wandelschoenen
 • wandelkousen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest
 • warme trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • evt. kleine paraplu
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

Geld

Je kan in Rome op veel plaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten.

Formaliteiten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Achtergrondinformatie

 • H-J Fischer, Rome, Deze rijk geïllustreerde kunstreisgids maakt het voorbereiden van je reis tot een spannende ontmoeting met de geschiedenis en cultuur van Rome. 
 • R. Hughes, De zeven levens van Rome, het turbulente verhaal van 27 eeuwen, een meesterlijk boek dat zijn bouwstenen in de cultuur van het oude, maar ook van het moderne Rome vindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen