Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

18/09/2020 - 27/09/2020

prijs € 1590


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

18/09/2020 - 27/09/2020

prijs € 1590


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

18/09/2020 - 27/09/2020

prijs € 1590


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

18/09/2020 - 27/09/2020

prijs € 1590


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

18/09/2020 - 27/09/2020

prijs € 1590


Boek deze reis »
Groepsreis Italië
Piëmonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Het is een zeer aantrekkelijke regio die zowat volledig in het teken staat van de productie van wijn en hazelnoten. We maken 6 dagtochten door het zuidelijk deel van deze nog niet zo toeristische streek, langs prachtige middeleeuwse dorpjes. Bij goed weer hebben we op de heuveltoppen spectaculaire vergezichten op het Alpenmassief van Monte Viso tot Mont Blanc. Bovendien genieten we van de overheerlijk lokale keuken en als toemaatje is er het bezoek aan Turijn.
Prijs: € 1590
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 20IT1PTA1
Reisdatum: 18/09/2020 - 27/09/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar : Contacteer ons

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

53

55

60

60

67

67

66

49

47

51

49

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

18 Beoordelingen

reviews van klanten

Een leuke combinatie van niet al te zware dagtochten met enkele nijdige maar korte hellingen in een landbouwgebied en een city trip met musea en andere geneugden van de grote stad, telkens met de nodige aandacht voor de lokale lekkernijen..

Christophe V. -

Algemene reistips

Dag 1

We reizen met de trein vanuit Brussel naar Turijn en vervolgens met de bus naar Serravalle, een klein dorp in de Langhe tussen de groene heuvels.

Ons logies voor de komende dagen is een eenvoudige, authentieke agriturismo, waar we 's avonds verwend worden met heerlijke Piëmontese maaltijden.

Dag 2-4

We maken elke dag een mooie wandeling door de groene heuvels van de Langhe, één van Italië’s best bewaarde geheimen en een streek die erg in opmars is. We wandelen door bossen en hazelnootplantages (die de noten leveren voor Nutella), over heuvels en door dalen, genieten van mooie uitzichten en dorpjes als Feisoglio, Niella Belbo en Montelupo.

Dag 5

We stappen naar onze volgende verblijfplaats: een hotel in het mooie plaatsje Serralunga, temidden van uitgestrekte wijngaarden, gebouwd rond een prachtig gerestaureerd 14de-eeuws kasteel. 

Dag 6

Vanuit Serralunga wandelen we door de wijngaarden naar het kleine dorpje Sinio en weer terug naar Serralunga.

Dag 7

Via Castiglione Faletto bereiken we naar het familiale wijnbedrijf Cenciurio en brengen een bezoek aan deze laatste aanwinst in de rangen der Barolo-producenten. We wandelen verder naar Barolo, het wijnstadje bij uitstek van de streek, om er te genieten van een wijndegustatie. 

Met een busje keren we terug naar Serralunga.

Dag 8-9

Bus en trein brengen ons weer in Turijn, dat zoveel meer te bieden heeft dan Juventus, Fiat en de lijkwade. Deze sierlijke en sobere stad aan de voet van de Alpen (volgens sommigen de mooist gelegen stad van Italië!) straalt een aristocratische sfeer uit.  Het is er aangenaam flaneren in het historisch centrum, tussen de barokke gebouwen en galerijen en langs de Po-rivier. De Duomo San Giovanni Battista, het Egyptologisch Museum, de vele Palazzi, de Galleria Sabauda, het Nationaal Filmmuseum, … het zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden die Turijn rijk is.

Dag 10

We wandelen naar het station van Turijn voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1590
Voorschot: € 480 per deelnemer

Inbegrepen

 • trein Brussel-Turijn-Brussel
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • bagagevervoer
 • bezoek wijnbedrijf en wijndegustatie op dag 7
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, ...
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Tjeu Tijskens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjesniveau. De tochten zijn tussen 18 en 20 km lang en lopen vnl. over veld- en zandwegen in een uitgesproken heuvelachtig gebied. Hou rekening met ca. 600 stijgmeters  per dag.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren
 • 4 nachten in een zeer eenvoudige doch authentieke, tussen de groene heuvels gelegen agriturismo, een actieve boerderij waar de boer en de boerin met veel toewijding voor hun gasten zorgen. Bij een volle groep, moeten enkele mensen slapen in een mooie B&B op 1 km afstand van de agriturismo
 • 3 nachten in een klein hotel
 • 2 nachten in een stadshotel (2 x). 

Alle kamers hebben privé-sanitair.


Maaltijden

De boer van de agriturismo heeft zich de finesse van de Italiaanse keuken en de filosofie van 'slow food' eigen gemaakt en verwent ons culinair. In Serralunga dineren we in het hotelrestaurant en in Turijn zoeken we terrasjes op voor de avondmalen. Dit alles al dan niet overgoten met een niet te versmaden wijntje uit de streek.

Tijdens de wandelingen verorberen we een picknick.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. Zorg echter ook voor een gemakkelijke te dragen rugzak of reistas op wieltjes want we moeten nogal eens een stukje te voet bij het overstappen op de reisdagen.


Vervoer

We verplaatsen ons milieuvriendelijk per trein van Brussel naar Turijn en weer terug.

Reizen met de trein neemt meer tijd in beslag dan met het vliegtuig, maar de gelegenheid die je krijgt om al de verschillende landschappen onderweg te observeren, om te lezen en om kennis te maken met je reisgenoten helpt je alvast om in de juiste ontspannen stemming aan te komen.

Het treinschema vermeldt de gegevens van de door ons vooropgestelde treinrit. Deze rit kan pas vanaf 18/05 geboekt worden op voorwaarde dat de reis gegarandeerd is. De uren zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij en beschikbaarheid op het moment van boeking.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het treinschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TGVBrussel-Zuid 18/09/2020 07:43Paris Nord 18/09/2020 09:05
TGVParis Gare de Lyon 18/09/2020 10:41Turijn Porta Susa 18/09/2020 16:20
TGVTurijn Porta Susa 27/09/2020 10:11Paris Gare de Lyon 27/09/2020 16:11
TGVParis Nord 27/09/2020 17:25Brussel-Zuid 27/09/2020 18:47

Ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer en twee keer van privé-vervoer. 


Klimaat

Het is meestal warm en zonnig in deze periode, hoewel een regen- of onweersbui nooit uitgesloten is. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • picknickbord, -beker en -bestek

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bij bezoek aan een kerk bv.).

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan met je betaalkaart terecht aan geldautomaten. Handig is om al een minimum aan cash euro's mee te nemen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Achtergrondinformatie

 • W. Nieuwenhuis, De vuist van Piëmonte (de geschiedenis van de eenwording van Italië)
 • Ine Roox, De schaduwkant van een zonovergoten land - Italiëkenner Ine Roox reist door dat andere Italië en verwerpt  niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst ze op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: