Italië - Palermo


6 dagen

20/10/2020 - 25/10/2020

prijs € 890


Boek deze reis »

Italië - Palermo


6 dagen

20/10/2020 - 25/10/2020

prijs € 890


Boek deze reis »

Italië - Palermo


6 dagen

20/10/2020 - 25/10/2020

prijs € 890


Boek deze reis »

Italië - Palermo


6 dagen

20/10/2020 - 25/10/2020

prijs € 890


Boek deze reis »

Italië - Palermo


6 dagen

20/10/2020 - 25/10/2020

prijs € 890


Boek deze reis »
Groepsreis Italië
De Siciliaanse hoofdstad is een complexe stad met vele gezichten, een multiculturele smeltkroes aan de rand van Europa en al millennia-lang het kruispunt van beschavingen. Je vindt er een mix van Byzantijns, Arabisch en Normandisch, van paleizen, kathedralen en achterbuurten. Ook de maffia had er lang een vaste stek. Citytrippen hier is niet alledaags, maar voor de nieuwsgierige reiziger is het een parel. We gaan ook op pad buiten de stad, naar Monreale en Cefalù.
Prijs: € 890
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 20IT1PMA1
Reisdatum: 20/10/2020 - 25/10/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

45

64

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Palermo en taxi naar het centrum. We maken een eerste verkennende wandeling in de buurt van onze B&B. De twee hoofdstraten van Palermo, de Corso Vittorio Emanuele en Via Maqueda, verdelen de stad in vier levendige wijken, elk met hun eigen kleur en sfeer.

Dag 2

Op zoek naar het rijke Arabisch-Normandische verleden van Sicilië vandaag. We starten de dag met een bezoek aan Palazzo dei Normanni / Palazo Reale, nu de zetel van het Siciliaanse parlement. Nadat de Arabieren in 827 Sicilië hadden veroverd op de Byzantijnen bouwden ze op deze plek een Arabisch kasteel voor de emir. In 1091 kwam Sicilië in Normandische handen en werd het kasteel gerenoveerd tot residentie voor koning Rogier I. Hij zorgde ook voor de bouw van de imposante Capella Palatina, een te ontdekken parel in het paleis en een voorbeeld van de typische Arabisch-Normandisch-Byzantijnse stijl die Sicilië zo kenmerkt.

We maken een wandeling doorheen de levendige Arabische wijk Ballaro en dompelen ons onder in de geuren en de kleuren van de markt, waar we onze lunch aankopen. Via de kathedraal wandelen we verder naar een oase van rust: het park Villa Giulia.

Dag 3

We maken kennis met de 'huisberg' van Palermo, de Monte Pellegrino, en wandelen van de voet naar het heiligdom van de beschermheilige van de stad, Santa Rosalia.

Na de picknick  maken we een kloofwandeling naar beneden en nemen we de lijnbus naar het nabijgelegen Mondello, waar menig Palermitaan het weekend doorbrengt.

Dag 4

We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Monreale en haar beroemde kathedraal. Monreale ligt tegen de berg Monte Caputa en biedt een mooi zicht op de baai van Palermo.

Na de middag brengen we een bezoek aan een van de meest tot de verbeelding sprekende sites van de stad: de catacomben van de Capucijnerbroeders waar nog heel wat gemummificeerde lijken te bezichtigen zijn. De bekendste is het 2-jarige meisje Rosalia.

Dag 5

Ook de Grieken hebben serieus wat sporen nagelaten op Sicilië en dat merken we als we - na een treinrit - Cefalù binnenwandelen, een aantrekkelijke, levendige badplaats. We maken een wandeling naar de hogergelegen restanten van de middeleeuwse burcht en nemen ook wat vrije tijd alvorens terug te sporen.

Dag 6

Op deze laatste dag heb je vrije tijd en kan je de voormiddag zelf invullen: een bezoek aan een van de talrijke musea die de stad rijk is, wat rondstruinen, een terrasje doen, wat  shoppen.
Transfer naar de luchthaven en terug naar Brussel. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 890
Voorschot: € 270 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • logies
 • ontbijt
 • transfers
 • begeleiding
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (budget ca. € 175)
 • dranken
 • inkomgelden (richtbedrag € 25 à 30)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. Hou er rekening mee dat een stadsreis behoorlijk vermoeiend kan zijn. Ook buiten Palermo wordt alles te voet bezocht. De wandeling op de Monte Pellegrino (dag 3) gaat gepaard met 350 m stijgen. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in een comfortabele en goed gelegen B&B.


Maaltijden

Ontbijt in het hotel. De lunch is een broodje, stuk pizza, of een zelf samengestelde picknick. Avondmaal in typische restaurants; kans om de Siciliaanse keukenfinesses te verken­nen is er dus voldoende.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Lufthansa (LH).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
LH 2295Brussel 20/10/2020 06:30München 20/10/2020 07:45
LH 1914München 20/10/2020 09:05Palermo 20/10/2020 11:05
LH 1915Palermo 25/10/2020 18:00München 25/10/2020 20:05
LH 2294München 25/10/2020 21:10Brussel 25/10/2020 22:35

In Palermo zelf verplaatsen we ons te voet. Langere afstanden leggen we af met het openbaar vervoer.


Klimaat

Meestal aangenaam najaarsweer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of valies(je) met wieltjes
 • dagrugzakje met goede sluiting.

 Schoeisel & kousen:

 • lichte wandelschoenen
 • wandelkousen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • regenjasje
 • trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • kleine paraplu
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • handig voor vrouwen tijdens bezoek kerken: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

Geld

Je kan in Palermo op veel plaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten en ook vaak met de kaart betalen.

Formaliteiten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen