Ijsland - Confrontatie van water en vuur


22 dagen

4/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 5230


niet meer boekbaar

Ijsland - Confrontatie van water en vuur


22 dagen

4/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 5230


niet meer boekbaar

Ijsland - Confrontatie van water en vuur


22 dagen

4/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 5230


niet meer boekbaar

Ijsland - Confrontatie van water en vuur


22 dagen

4/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 5230


niet meer boekbaar

Ijsland - Confrontatie van water en vuur


22 dagen

4/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 5230


niet meer boekbaar
Groepsreis Ijsland
In dit zorgvuldig samengesteld en evenwichtig uitgekiend programma - resultaat van meer dan 20 jaar IJslandreizen - laten we je het beste zien dat binnen een reis van 22 dagen mogelijk is: vuur en ijs, watervallen en warmwaterbronnen, groene velden en zwarte zandwoestijnen, wildstromende gletsjerrivieren en steile rotskliffen, de lange schaduwen van de middernachtszon, elfen, trollen, legendes, en heerlijk verse vis. Om ons toe te laten de hoofdwegen te verlaten en afgelegen gebieden te bezoeken, verplaatsen we ons per 4x4.  
Prijs: € 5230
Aantal dagen: 22 dagen
Reisnummer: 20IS1AAB1
Reisdatum: 4/07/2020 - 25/07/2020
Deelnemers: min. 5 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

46

48

51

53

58

60

58

60

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis verdient een gouden medaille !

Ingrid U. -

Onvergetelijke ervaring!

Isabella S. -

Deze fenomenale wandelreis door IJsland heeft op mij een diepe indruk nagelaten qua afwisselend , woest en ongerept natuurschoon. Deze reis heeft mijn respect voor de natuur nog maar eens vergroot . Ook heb ik 8 fantastische nieuwe eensgezinde vrienden leren kennen. Ik ben blij dat ik deel mocht uitmaken van deze groep .

Paul G. -

Het was een WAANZINNIGE, FANTASTISCHE,SJIEKE, SUPERMOOIE, OVERWELDIGENDE reis, niet in woorden te vatten!!!!!!

Vera D. -

Een heel uitgebreide reis in Ijsland waarbij je ook van de platgetreden banen treedt en nog weinig toeristische plekjes ontdekt.

Annelies D. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Keflavík, de luchthaven van Reykjavik.

We overnachten in Nes, in de vallei Reykholtsdalur vlak bij de rivier Hvítá. 

Dag 2

In de voormiddag bezoeken we Reykholt. Hier leefde en woonde Snorri Sturluson, schrijver van het bekende IJslandse epos, de Edda. Daarna begeven we ons naar het hetebronnengebied Deindartunguhver. Via de hoofdweg rijden we naar het gebied van de Westfjorden. Onderweg beklimmen we de 3000 jaar oude krater van Grábrók en genieten verder van de meest spectaculaire landschappen.

Onze eindbestemming is Raudsdalur.

Dag 3

Vanuit Bránsl­ækur verkennen we het mooie na­tuurge­bied van de Westfjor­den. Eerst is Látrab­jarg, met een uitgebreid gamma zeevo­gels, aan de beurt. Daarna gaat het naar Raudasandur met zijn prachtig zeezichten en vervolgens richting Patreksfjörður en Ísafjörður, de belangrijk­ste stad­jes. Onderweg bewonderen we de zeer mooie waterval Dynjandifoss.

Ísafjörður is onze overnachtingsplaats.

Dag 4

We rijden naar de Drangajökull, waar we in de namiddag een wandeling maken in de morene van deze ver teruggetrokken gletsjer. Onderweg passeren we een ligplaats voor zeehonden.

Verder tot Kirkjubol.

Dag 5

We verlaten de Westfjorden en rijden via Hvitserkur (zeehonden) en Borgarvirki (historische site) noordwaarts over Blönduós tot Kálfshamarsvìk en bewonderen er de schitterende basaltformaties.

We vervolgen onze weg over Glaumbær met zijn gekende turfboerderij (bezoek) richting Varmahlið en Bakkaflöt. 

Dag 6

Indien de toestand van de wegen het toelaat, rijden we over de Sprengisandurpiste het binnenland in. Zo niet rijden we rechtstreeks naar Akureyri. Het binnenland bestaat voor een groot deel uit desolate zandvlaktes, lavavelden, alleenstaande bergen, gletsjers en gletsjerrivieren. Hier woont niemand en de pistes zijn slechts 2 tot 3 maand per jaar open. Een 4x4 is hier echt noodzakelijk. 

Na een kort bezoek aan Akureyri, de tweede stad van IJsland, rijden we naar de ‘waterval van de goden’, de Goðafoss. Ondanks zijn geringe hoogte - 12 m - is dit één van de bekendste watervallen van IJsland.

We overnachten in de omgeving van het Mývatn-meer.

Dag 7

We blijven de hele dag in het geothermisch gebied rond het Mývatn-meer. Het is een broedplaats voor vele soorten watervo­gels. In de voormiddag bekijken we het solfatorenveld in Namaskarð, het geothermisch gebied Krafla, de explosiekrater Víti, en Leirhnúkur, de kleurrijke berg aan de rand van een recent lavaveld.

In de namiddag maken we een 4 uur durende wandeling langs de Grjótagjá en de kraterrand van de Hverfjall naar de eigenaardige lava­forma­ties van Dimmuborgir. Na een korte wandeling rond de pseudokraters in Skutus­taðir, keren we terug naar ons logies in Myvatn.

Dag 8

We rijden naar het gekende visserstadje Húsavik, het IJslandse mekka van de walvisspotters. De liefhebbers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een walvissafari (tijdig reserveren) of om het bekende walvismuseum te bezoeken.

We passeren de Keldunesheiði om dan aan te komen in Ásbyr­gi, een hoef­ijzer­vormige kloof die, zo wil het de legende, een afdruk is van de hoef van Sleipnir, het paard van Odin.

Na een korte wandeling rijden we naar het schiereiland Langanes, waar Þórshöfn onze verblijfplaats wordt.

Dag 9

In dit eenzame gebied gaan we op zoek naar de ultieme rust. Slechts een zeldzame toerist bezoekt deze streek. Het schiereiland Langanes is boeiend voor vogelliefhebbers: een prachtige kolonie Jan van Genten eist onze aandacht op (Storikarl). Langs trage pistes rijden we tot in de verste uithoek van het schiereiland (Fontur) en we maken een mooie kustwandeling in Skalar.

Tweede overnachting in Þórshöfn.

Dag 10

Over de Öxarfjarðarheiði keren we terug naar Ásbyr­gi. Hier begint een 4x4-spoor dat ons naar de indrukwekkende echorot­sen in Hljóðak­lettar brengt en waar twee wandelingen op het programma staan.

Daarna rijden wij langs de wa­tervallen Hafragilsfoss, Dettifoss en Selfoss richting tafelberg Herdubreið.

We overnachten in Grimsstadir, een eenzaam gelegen boerderij met uniek zicht op de Herðubreið.

Dag 11

We rijden naar het zuiden richting Askja en wanen ons op de maan. Niet voor niets kwamen astronauten hier trainen voor de eerste bemande maanvluchten. We bezoeken eerst het gebied Bardabunga met zijn verse lava. Daarna wandelen we naar het 11 km²-grote kratermeer Öskjuvatn en de explosiekrater Víti. In de krater be­vindt zich een lauw­warm, melkwit meertje dat sommigen misschien zal verleiden tot een zwem­partij.

Over een moei­lijke maar erg mooie piste begeven we ons naar de berghut in Kverkfjöll, het eindpunt van vandaag. 

Dag 12

In de voormiddag maken we een wandeling naar de ijsgrot aan de rand van de Vatnajökull, met zijn 8300 km² de grootste gletsjer van Europa. Onder de enorme ijskap zit een vulkaan die zowat om de 5 jaar een apocalyptische doorbraak forceert.

Over zware zanderige pistes en door prachtige landschap­pen rijden we vervolgens weg van de noordzijde van de Vatnajökull, waarna de desolate vlakte van Hvannalindir ons uitnodigt om opnieuw noordwaarts­ te rijden. Tussendoor maken we een prachtige wandeling in Hafrahvammagljúfur.

We overnachten in Egilstaðir.

Dag 13

Nadat we onze voorraden hebben aangevuld, gaan we op zoek naar de Hengifoss-waterval. En dan op weg naar het Lögerinn-meer op de rivier Lagarfljot. In dit meer zou het broertje van Schotse Nessie zitten. Langs het meer zien we, in Hallormstaðaskogur, één van de weinige bossen van IJsland.

Van het Lögerinn-meer rijden we via mooie landschappen en de spectaculaire Oxipas naar Djupivogur. Indien de tijd het toelaat bestaat voor de liefhebbers de mogelijkheid om hier de boot te nemen voor een korte tocht naar het vogeleiland Papey.

Dag 14

De oost- en zuidoostkust van IJsland toveren weer een totaal ander landschaptype tevoorschijn. We rijden ten zuiden van de Vatnajökull en bij helder weer bewonderen we de verschillende gletsjertongen. Het tochtje naar de Skálafellsjökull is spectaculair en doet de hartslag iets verhogen.

Wegrijdend van de oostkust zien we onderweg de Jökulsarlon-ijsbergen, in allerlei vormen en kleuren, die afkalven van de gletsjer en zeewaarts drijven. Hier bestaat voor de liefhebbers de mogelijkheid om een boottocht te nemen, een hoogtepunt voor elke reiziger en zeker voor amateurfotografen.

Hof is onze overnachtingplaats.

Dag 15

Skaftafel is de drukste camping van gans IJsland. Veel IJslanders komen hier kamperen en wandelen. Hier bestaat voor de liefhebbers de mogelijkheid om een halve dag initiatie te krijgen in het wandelen met stijgijzers op de Svinafellsjökull. Wie liever gewoon wandelt, gaat met de begeleider op stap langs de bekende Svartifoss-waterval tot aan de top van de Kristinartindar en terug langs de rand van de gletsjer.

Tweede overnachting in Hof.

Dag 16

Even voorbij het dorpje Kirkjubaejaklaustur nemen we de piste in de richting van de gletsjer Vatnajökull. Deze piste van 45 km lang en voert ons langs indrukwekkende kraters van de spleeteruptie Laki (of Lakagigar). Langs dezelfde weg keren wij terug naar Kirkjubæjarklaustur en rijden verder naar Vik.

Dag 17

In de voormiddag gaan we even uitwaaien in Þakgil. In de namiddag bezoeken we Dyrhólæy, het meest zuidelijke punt van IJsland, met de bizarre klippenkust waar op de rotsen tientallen vogelsoorten, waaronder papegaai­duikers, zitten te broeden. We rijden langs de zuidkust en stoppen bij twee mooie watervallen, de Skógafoss, waaronder volgens een oude legende een kist met goud is verbor­gen, en de Seljalandsfoss.

We overnachten in de buurt van Hvolsvöllur.

Dag 18

Vandaag verkennen we alweer weinig bezocht gebied van IJsland. Vanuit de vallei van de Markarfljót rijden wij langs þórsmörk achter de gletsjers Eyjafjallajökull en Myrdalsjökull. Onderweg steken we talrijke riviertjes over en bewonderen het prachtige uitzicht over de gletsjers. We kruisen de fameuze wandelroute van þórsmörk naar Landmannalaugar.

We overnachten opnieuw in Vik.

Dag 19

Er wachten ons 2 prachtige dagen. Met onze terreinwagen klimmen we het gebergte in, om in de buurt van de diepst ingesneden en langste kloof van IJsland, de Eldgja en de bijhorende waterval te komen. Een wandeling in de Eldgjá-kloof toont ons hoe de waterval in twee etappes naar beneden valt. 

We maken een kleine verkenning in het natuurgebied Fjallabaksleið en rijden verder over een prachtige piste naar Landmannalaugar.

Dag 20

Veelkleurige bergen die je van je sokken blazen, heerlijke warmwaterbronnen, donderende lavastromen en hemelsblauwe meren maken dit tot het hoogtepunt van deze reis. Vanwaar al die kleurtjes? Je vindt hier één van de grootste geothermische velden van IJsland, en de bergen zijn gemaakt van ryoliet, een op graniet lijkend vulkanisch stollingsgesteente. Ryoliet koelt ongewoon traag af, waardoor je prachtige kleurschakeringen krijgt. We maken een schitterende wandeling in dit wonderlijke gebied. 

In de namiddag verlaten we het Fjallabaksleið en rijden over een piste aan de voet van de Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland, naar Fossness. Onderweg geven we onze ogen nog goed de kost.

Dag 21

Een bezoek aan enkele markante natuurfenomenen als afsluiting: de ‘gouden waterval’ Gulfoss, de spuitende Strokkur en het natuurpark Þingvellir vormen de kers op de taart.

Vervolgens transfer naar Reykjavík, de hoofdstad van IJsland. We slenteren nog een paar uur rond in de straat­jes van het historisch centrum, in de buurt van het Tjörnin-meer, in de haven en bij de Hallgrimsjakerk.

Transfer naar Keflavík.

Dag 22

Transfer naar de luchthaven en de terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 5230
Voorschot: € 1570 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers met terreinwagen
 • huur terreinwagen
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 22 (behalve 11 avondmalen)
 • gebruik keukenmateriaal
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • 11 avondmalen in logies of restaurant
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, etc.
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Geert Leysen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een rondreis met wandelingen van niveau  à . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

De wandelingen die we maken, zijn nooit echt zwaar en bedoeld om nader kennis te maken met een bepaalde streek. De duur van de wandelin­gen varieert tussen 3 en 5 uur. Hier en daar wandel je in de  morene van een gletsjer, op licht oneffen terrein, over kiezel en - bij de gletsjer - moet je wel eens klauteren  over rotsblokken. Bij dit soort wandelingen ga je zover als je zelf wil en we doen geen gevaarlijke dingen. Facultatief is het mogelijk om een gletsjerwandeling te doen (met stijgijzers en onder begeleiding van een lokale gids).

De combinatie van de vele en lange verplaatsingen en de wandelingen over oneffen terrein maken dat een soepele ingesteldheid en teamgeest onvoorwaardelijk vereist zijn.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in hotels, guesthouses, farmhouses, blokhutten,... In de meeste gevallen logeren we in tweepersoonskamers met gedeeld sanitair. Af en toe deel je de kamer met 3 personen. In Ijsland heb je vaak de keuze tussen een kamer met opgedekt bed of een gelijkaardige kamer, maar met je eigen slaapzak. Wij verkiezen voor deze reis de 'slaapzakaccommodatie'. Overal zijn douches en toiletten aanwezig. Op diverse plaatsen tref je eveneens warme openluchtbaden aan.


Maaltijden

IJsland is zéér duur wat eten betreft, zowel in de aankoop en zeker op restaurant. Daarom voorzien we afwisseling tussen (avond)eten op restaurant, in het verblijf (half pension met vast menu) of zelf koken.

De avondmalen op dagen 1-3-5-6-7-10-12-14-15-20-21 zijn niet inbegrepen en gebruiken we in het logies of op restaurant. Reken op een budget van ca. € 50 per maaltijd.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 8 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met Icelandair (airline code FI).
 VertrekAankomst
FI555Brussel 04/07/2020 17:25Keflavik (Reykjavik) 04/07/2020 18:40
FI556Keflavik (Reykjavik) 25/07/2020 11:10Brussel 25/07/2020 16:15

Om ons toe te laten de hoofdwegen te verlaten en afgelegen gebieden te be­zoeken, gebeuren alle verplaatsingen met een 4x4-minibus of -terreinwagen (afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers) die bestuurd wordt door de begeleid(st)er.


Klimaat

Door zijn noordelijke ligging is het weer in IJsland onstabiel en fris. Zon, wolken, regen, mist en sneeuw kunnen elkaar snel afwisselen, maar zorgen voor intense kleurschakeringen. Hoewel de neerslag het geringst is van mei tot augustus en de zon regelmatig schijnt, moet men dus wel degelijk rekening houden met buien en motregen. De gemiddelde dagtempera­tuur bedraagt in de zomer 15°. Slechts uitzonderlijk daalt de temperatuur 's nachts tot het vriespunt. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak + regenhoes

Schoeisel & kousen

 •   degelijke, enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 •   lichte schoenen (voor 's avonds)
 •   wandel- of trekkingkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak (we slapen nooit buiten)
 • drinkbus
 • kleine thermos (1/2 L)
 • picknickbord, - bestek en -beker
 • keukenhanddoek

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • warme trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • muts
 • handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • zwemkledij
 • evt. short

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • badhanddoek
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift

Diversen

 • goede zonnebril
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munteenheid is de IJslandse kroon. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter
 •  Je kan in de grotere centra met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat.
 • Je kan euro's in contanten meenemen en ter plaatse wisselen of je kan kronen van hieruit meenemen.
 • Kredietkaarten worden overal aanvaard. 

Formaliteiten

Voor reizen naar IJsland volstaat je identiteitskaart. Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Achtergrondinformatie

 • H. Laxness, Het visconcert (roman): Nadat de jonge Alfgrimur door zijn moeder is verlaten, wordt hij opgevoed door een ouder echtpaar met een kleine boerderij in Brekkukot.
 • M. Otten (red.), Verhalen uit de Vikingtijd: Prachtige verhalen van literair-historisch belang over de avonturiersdrang van de IJslanders en de Noren en de manier waarop ze in betrekkelijk korte tijd de halve wereld ontdekten.
 • M. Otten (red.), De saga van Grettir: De laatste grote IJslandse saga, waarschijnlijk geschreven rond 1325.
 • M. Otten (red.), Edda: Wat de Ilias is voor de Grieken, is de Edda voor de Noordse volken.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: