India - Zuid-India


19 dagen

14/11/2020 - 2/12/2020

prijs € 2490


niet meer boekbaar

India - Zuid-India


19 dagen

14/11/2020 - 2/12/2020

prijs € 2490


niet meer boekbaar

India - Zuid-India


19 dagen

14/11/2020 - 2/12/2020

prijs € 2490


niet meer boekbaar

India - Zuid-India


19 dagen

14/11/2020 - 2/12/2020

prijs € 2490


niet meer boekbaar

India - Zuid-India


19 dagen

14/11/2020 - 2/12/2020

prijs € 2490


niet meer boekbaar
Groepsreis India
Deze reis neemt je mee naar het exotische Zuid-India, land van kleuren en geuren. Gezegend met schitterende kusten en groenoverdekte bergen en heuvels, rijkversierde tempels, kleurrijke markten  en een gastvrije bevolking vormt het een bestemming waar je ogen en oren te kort komt. Onze tocht brengt ons in de staten Kerala en Tamil Nadu. Enkele pittige wandelingen door dichtbegroeid gebergte, langs theeplantages en authentieke dorpen vormen een weldoende afwisseling met de bruisende steden. Een glimp van het dagelijks leven in de 'backwaters', de ontmoeting met devote hindoes op pelgrimstocht, een dag rust bij de vissers aan de mooie kust,... Laat je meevoeren.
Prijs: € 2490
Aantal dagen: 19 dagen
Reisnummer: 20IN1ZDA1
Reisdatum: 14/11/2020 - 2/12/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

70
Deelnemers in optie:

68

61

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Dagwandelingen tussen thee-, koffie- en kruidenplantages
 • Kennismaking met intense hindoedevotie in Palani en Madurai
 • Uitgebreide tocht door de 'backwaters' van Kerala, per kano en te voet
 • Memorabele rit met het Blue Mountain smalspoortreintje in de Nilgiri bergen bij Ooty

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer leuke, ontspannende en gevarieerde reis die nooit heeft verveeld. Een mengeling van een tikkeltje avontuur, cultuur en licht sportieve wandelingen in een gevarieerd, tropisch klimaat (Zowel hogere heuvels of bergen als aan de zee).

Patrick V. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Cochin.

Dag 2

Aankomst ‘s morgens in Cochin International Airport.

We blijven niet in Cochin maar rijden in een kleine 2 uur noordwaarts langs de kust naar Guruvayoor, een van Kerala's belangrijkste hindoe-bedevaartsoorden. We gaan zeker een kijkje nemen bij de rijke Sri Krishna-tempel die vooral door trouwlustige hindoes bezocht wordt (binnengaan kunnen we niet, want enkel toegankelijk voor hindoe's).

Na de lunch rijden we nog even verder langs de kust naar Kozhikode (vroeger Calicut geheten). Hier nemen we onze intrek in een hotel vlakbij het strand.

Dag 3

We stappen terug in onze bus en rijden landinwaarts de bergen in. Hier zitten we in de regio Wayanad ('het land van rijstvelden'), met een bekoorlijk landschap van vulkanisch rotsgebergte, watervallen en thee- en specerijenplantages.

Nabij Vythiri in de Wayanad-regio bezoeken we de Edakkal-grotten, indrukwekkende rotsconstructies waar je bovendien prachtige gravures uit het Stenen Tijdperk kan bewonderen (de enige uit deze periode ooit gevonden).

We overnachten in een hotel in Wayanad. 

Dag 4

Vroeg uit de veren om met lokale gidsen de Chembra Peak (2100 m) op te wandelen, een tocht van 4 à 5 u. Jammer genoeg laten de autoriteiten (Forest Department) een klim tot de top niet meer toe. Dieren, meestal olifanten, kunnen namelijk het trekkerspad kruisen. Uit veiligheidsoverwegingen en om de dieren minder te storen is deze beperking ingevoerd. Vanaf het dorp Meppadi rijden we met jeeps tot het basiskamp en dan begint een klim, soms stevig, soms op en neer, door woud en overgroeid grasland tot aan een mooi hartvormig meer zowat halfweg de top.

In de namiddag verlaten we Kerala en rijden Tamilnadu in. Udagamandalam (vroeger Ooty) is onze volgende halte en was in koloniale tijden hét hooggelegen 'hill station' waar de Britten verkoeling zochten. In november kan het er ’s nachts zelfs fris zijn. Ooty is intussen uitgegroeid tot een drukke stad, maar waar je voortdurend herinnerd wordt aan de koloniale tijd.

Overnachting in een hotel in Ooty.

Dag 5

De Nilgiri Mountains, een sub-gebergte van het grote massief de Western Ghats, zijn ook een wandelgebied bij uitstek. Met een lokale gids maken we hier een niet al te moeilijke wandeling van 3 à 4 u. in een landelijk gebied, nabij Conoor. We brengen onderweg een bezoekje aan een dorpje van de Kurumba stam. 

In de namiddag stappen we in Conoor op de tandradtrein uit de Britse koloniale tijd, de Blue Mountain Railway, die ons meeneemt voor een schitterende rit doorheen tunnels en over hoge bruggen naar Mettupalayam. Dit treintje wordt graag genomen door Indiase vakantiegangers; een ‘Indisch babbeltje’ is dan ook niet uit te sluiten. Vanuit de sobere compartimenten uit een andere tijd (nl. begin 20ste eeuw) zie je wouden, koffie- en theeplantages voorbijschuiven, en zo daalt de trein af naar het door betelnoot-palmen omgeven Mettupalayam.

Overnachting in een hotel in Mettupalayam.

Dag 6

Verder door het vlakke Tamil Nadu naar de pelgrimsstad Palani. Hier domineren twee geïsoleerde heuvels, met op beide toppen een hindoetempel, de stad. We kiezen een van beide om te beklimmen: 640 treden naar de Idumban-tempel of 450 naar de grote Murugan-tempel. We zijn getuige van een zeer vreemd spektakel van religieuze vurigheid, dat tegelijk baadt in commercie en regelrechte kitsch. Een bijzondere ervaring.

Overnachting in een hotel in Palani.

Dag 7

We rijden verder naar de eeuwenoude tempelstad Madurai, de heiligste der Zuid-Indische steden. Het is ook een van de oudste steden van India, een metropool die handel dreef met de Romeinen, en vandaag een stad van bijna 1 miljoen inwoners waarvan de economie voornamelijk gedreven wordt door de IT-sector.

Samen met pelgrims uit alle uithoeken van India, brengen we een uitvoerig bezoek aan de immense Meenakshi-tempel, met zijn 4 hoge toegangspoorten vol kleurrijke sculpturen en zijn waterreservoir van de Gouden Lotus. Maar Madurai is ook: het Thirumalai Nayaka paleis in Indo-Mongoolse stijl en (als de tijd het toelaat) het Gandhi-museum dat de geschiedenis schetst van de Indiase onafhankelijkheidsstrijd.

Overnachting in een hotel in Madurai.

Dag 8-10

We laten het drukke en tropische Madurai achter ons en rijden door nevelslierten en langs theeplantages terug het koelere gebergte in. Eerst rijden we door een vallei om vervolgens ongemeen steil te klimmen naar Kodai(kanal), hoog gelegen in de Palani Hills, uitlopers van de Western Ghats. Gelegen aan een mooi stuwmeer, omringd door 'shola', bergwoud en grasland dat typisch is voor deze streek, en met de geur van eucalyptus en den in je neus, is het hier heerlijk vertoeven en wandelen.

Met een lokale gids gaan we deze namiddag (ca. 4 u.), morgen en overmorgen (telkens ca. 6 u.) op pad door het tropisch woud, langs watervallen, door dorpjes en kleine nederzettingen.

We overnachten 3 x in Kodaikanal.

Dag 11-13

We rijden naar Munnar, het commerciële centrum van de Zuid-Indiase theeproductie. De stad is op zich niet echt aantrekkelijk. De met theeplantages bedekte, smaragdgroene heuvels rond Munnar daarentegen des te meer. Daar nemen we dan ook voor 3 nachten onze intrek nemen in een elegant resort, gelegen buiten de stad te midden van de theeplantages. De weg er naartoe is avontuurlijk. De ruime kamers met terras hebben  uitzicht over de theeplantages.

Met lokale gidsen maken we op dag 12 een mooie tocht nabij Munnar en wandelen we op dag 13 doorheen de theeplantages naar het hoogste punt boven de heuvels in 1000 tinten groen. Het is een wandeling van ca. 5 u. en op de top krijgen we een geweldig overzicht van het hele theeplantage-landschap.

Wie het liever 1 of 2 dagen wat rustiger aan wil doen, kan op de hellingen en rotsen vlakbij het resort het aangelegde trekkingpad volgen, eenzaamheid zoeken in het boomhuis of aan rotsklimmen doen. Ook een bezoek aan Munnar-centrum met de jeep van het logies is mogelijk (niet inbegrepen).

Dag 14

We rijden zuidwaarts om tegen de middag terecht te komen in de Cardemom Hills, een bergachtig gebied dat zijn naam te danken heeft aan de vele kardemomplantages die je hier vindt. (Kardemom is een specerij die verwant is aan gember en het is een zeer veel gebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken.) Naast kardemom, groeit hier ook veel thee, koffie en bamboe.

Na de lunch maken we een wandeling in het Periyar Tiger Reserve. De kans om een van de ca. 40 tijgers te zien die hier beschermd leven, is erg klein, maar met een beetje geluk komen we wilde olifanten tegen.

We bezoeken onder leiding van een deskundige gids een kruidenplantage en maken kennis met de vele exotische kruiden en planten die Kerala rijk is. 

‘s Avonds gaan we in het cultureel centrum naar een voorstelling van het traditionele kathkali-danstheater, typisch voor Kerala.

Overnachting in een resort in Thekkady.

Dag 15-16

Na het ontbijt (opletten dat de aapjes uit de jungle er niet mee aan de haal gaan!)  Daarna vat de lange rit aan, o.a langs kardemom-, thee- en koffieplantages, die ons terugbrengt naar de kust. 

In de 'backwaters' vangt het laatste deel van de reis aan, in een netwerk van rivieren en kanalen waartussen velden, akkers en dorpen gelegen zijn. Het is een uitzonderlijk biotoop van brak water, waar de mens al sedert 4000 jaar een heel eigen manier heeft gevonden om te (over)leven, en een zeer pittoresk stukje Zuid-India. We gaan zeker ook aan land voor een wandelingetje door een dorp waar we het dagelijkse leven gadeslaan en een verwerkingsbedrijfje van kokosnoten bezoeken. Op dag 16, na de lunch op een van de Munroe-eilandjes, gaan we op weg richting Marari (ca. 3 u. rijden).

Overnachting op dag 15 in een resort in Kolam en op dag 16 in een hotel in Marari.

Dag 17

Een eindje noordwaarts ligt Mararikulam, een rustige, (nog) niet toeristische plaats aan zee, gelegen naast een vissersdorp. Hier gaan we wat relaxen en luieren onder de palmbomen op Marari Beach, een wandeling over het witte strand, misschien van babbeltjes met vissers...

In de late namiddag begeven we ons naar Cochin (ca. 1.5 u. rijden). Tot op vandaag is dit nog steeds de officieuze hoofdstad van India’s christelijke en joodse bevolking. Dit geeft aan de stad een heel speciale dynamiek die nergens elders in India tot uiting komt.

Overnachting in een hotel.

Dag 18

Bezoek aan Cochin, dat in de late middeleeuwen een wereldhaven werd dankzij de peperboompjes die weelderig groeiden in de heuvels van Zuidwest-India. Ook nu nog is de specerijenhandel erg belangrijk hier en worden de straten geparfumeerd met de aroma’s van peper, gember, kruidnagel en kardemom. We wandelen langs het 'Dutch Palace', de Joodse wijk en de synagoge, de Chinese visnetten, de straatjes met talloze winkels, restaurants, cafés en kunstgalerijen. 

Transfer naar de luchthaven en terugreis. 

Dag 19

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 2490
Voorschot: € 750 per deelnemer

Inbegrepen

 • internationale lijnvluchten
 • groepstransfers
 • logies 
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 2 t.e.m. middagmaal dag 18
 • inkomgelden monumenten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale gidsen waar nodig
 • luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • e-visum (80 USD)
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Gerd Westhof


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een rondreis met wandelingen van niveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,… Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

We ondernemen hele en halve dagwandelingen in de natuur, op heuvelachtig terrein. Ook tijdens de culturele en stadsbezoeken wordt meestal alles te voet gedaan. 
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We verblijven in verzorgde, gunstig en vaak erg mooi gelegen middenklassehotels en -resorts, in kamers met privaat sanitair.


Maaltijden

 • 's Middags eten we een lichte lunch op restaurant en picknick tijdens de wandelingen.'s Avonds eten we een warme maaltijd in het hotel of op restaurant.
 • Algemeen: India is een paradijs voor vegetariërs. Een typische maaltijd bestaat uit: rijst en roti (= ongedesemd brood); verschillende groenten, al dan niet linzen (dal, vaak met kerrie) en een kopje botermelk of yoghurt. In de grotere steden is het aanbod gevarieerder en kan men zelfs 'westers' eten. Het leukste is echter de lokale keuken te proberen, die meestal veilig en hygiënisch bereid wordt. 

Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EY 58Brussel 14/11/2020 10:05Abu Dhabi 14/11/2020 19:30
EY 280Abu Dhabi 14/11/2020 21:45Cochin 15/11/2020 03:10
EY 283Cochin 01/12/2020 21:05Abu Dhabi 01/12/2020 23:50
EY 57Abu Dhabi 02/12/2020 02:20Brussel 02/12/2020 06:50

Ter plaatse:

 • Privé-minibus met chauffeur
 • Boot op de backwaters

Klimaat

Het klimaat in India is zeer divers, ten gevolge van de geografische diversiteit en de grote oppervlakte van het gebied. In het zuiden is het over het algemeen warm en mogelijk vochtig, met regelmatig een regenbui. In de bergen is het wat frisser en kan het 's avonds en 's nachts gevoelig afkoelen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Formaliteiten

Reispas

Voor India heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden (180 dagen) geldig zijn vanaf de datum van de aanvraag van het visum en moet minstens 2 blanco pagina’s bevatten. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig; dat is een toelating van de overheid van het land waar je naartoe reist om voor een beperkte periode in het land te verblijven. De visumaanvraag voor een 'single entry' toeristenvisum kan je zelf volledig online afhandelen en kost 80 USdollar (met kredietkaart te betalen). Klik hier voor de officiële website van de overheid. Gelieve te wachten met de aanvraag van het visum tot op de kennismakingsbijeenkomst. De procedure wordt daar overlopen en je krijgt er informatie die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. 

Tip

Maak een kopie of foto van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. 

Bagage

 • soepele reistas, trolley of vlot hanteerbare koffer
 • evt. stevige overtrek om je kitbag of reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het vervoer
 • degelijke dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • lichte schoenen
 • evt. (wandel)sandalen
 • wandelkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek (sneldrogende stof is handig) (evt. afritsbaar)
 • lichte waterdichte jas
 • warme trui of fleece 
 • lichte trui 
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet 
 • zwemkledij
 • evt. bermuda (geen shorts)
Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Indiërs.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis.

Verzorging

 • toiletgerief  
 • zwemhanddoek 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift
 • evt. ontsmettingsgel

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (best min. 2 liter, of 2 kleinere)
 • picknickbord en -bestek

Diversen

 • goede zonnebril
 • zaklamp
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • WC-papier
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.
Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen 
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen 
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

 • De munt in India is de roepie. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Oanda
 •  Cash euro’s kunnen probleemloos omgewisseld worden naar roepies. Het is echter moeilijk om roepies terug om te wisselen naar euro’s bij het verlaten van het land.
 • In de meeste steden kan je met je betaalkaart terecht aan geldautomaten. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

 • Al Basham, India, The Won­der That Was...
 • Callewaert W., India: Betoverende Verscheidenheid
 • Callewaert W., India: Goden Als Mensen
 • Davidson R., Onder Nomaden In India
 • De Vries D., India In Een Rugzak
 • Forster, A Passage To India
 • Grass G., Tongen Van Schaamte
 • Hill V., Vragen Over India
 • Kaye M.M., The Far Pavilions - Shadow Of The Moon
 • Kipling R., Kim - Jungle Book - Plain Tales From The Hills
 • Markandaya K., Een Handvol Rijst (de platte­landsjongen Ravi komt terecht in het criminele circuit van Madras)
 • Naipaul V.S., Een Domein Van Duisternis
 • Naipaul V.S., Terug Naar India (over de volwassen zoon van een uitgewe­ken Indische familie die een bezoek brengt aan zijn vaderland)
 • Pandit Nerhu, The Discovery Of India
 • Rotthier R., Kinderen Van De Krokodil (over kinderen die leven langs ‘de achterkant’ van India);
 • Roy A., De God Van Kleine Dingen (prachtige roman)
 • Rushdie S., Middernachtskinderen, (Saleem Sinaï's geboorte in 1947 valt samen met de onafhankelijkheid van India; stormachtige jaren volgen);
 • Scott P., The Raj Quartet
 • Shand M.,  River Dog; onderhoudend verhaal over een zoektocht naar de bovenloop van de Brahmaputra.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. Voor deze reis dient een visum te worden aangevraagd. Dit wordt bekeken op de bijeenkomst en je krijgt nog bijkomende informatie die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen