Ierland - Ongetemd Donegal


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Ierland - Ongetemd Donegal


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Ierland - Ongetemd Donegal


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Ierland - Ongetemd Donegal


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Ierland - Ongetemd Donegal


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar
Groepsreis Ierland
Donegal, in het uiterste noordwesten van Ierland, betekent ‘vreemdeling’ in het Gaelic. Zowel geografisch als historisch verschilt County Donegal inderdaad wel wat van de rest van Ierland. Maar net zoals elders op het groene eiland, is het er mooi en heerlijk om te wandelen. Het ongetemde landschap van grillige kustlijnen, moerassige schiereilanden en ronde bergtoppen wordt in alle opzichten bepaald door de Oceaan die zich eindeloos uitstrekt achter de rotsige kapen. 
Prijs: € 1360
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20IE1DGA1
Reisdatum: 2/08/2020 - 9/08/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 11
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

36

42

59

41

42

50
Deelnemers in optie:

37

49

55

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Een boeiende week naar mijn zin: met een groep van zeer aangename medereizigers en een toffe ervaren begeleider, lange pittige tochten in een prachtige natuur, zwemmen in kristalhelder water van de oceaan! Meer heb ik niet nodig. Batterij is opgeladen!

Petia J. -

Het was een zeer aangename reis in goed gezelschap. Mooie en diverse wandelingen met adembenemende zichten..Een aanrader voor wie graag in de nabijheid van de kliffen en de kust wandelt.

Christel V. -

Mooie ervaring! Prachtige kliffenwandelingen waarbij het weer ook in ons voordeel was. Goede begeleider die ons samen naar mooie plekken gebracht heeft. Voor herhaling vatbaar.

François V. -

Het was onze eerste kennismaking met Anders Reizen, en het was een hele fijne ervaring! Dankzij onze sympathieke begeleider Luc, hebben we de mooiste plekjes van Donegal kunnen ontdekken. De natuur is zo mooi! Ruig, ongerept, er zijn vaak geen woorden voor! We hebben, mede dankzij de fijne mensen van onze gezellige groep, een prachtige reis gehad!

Kathy B. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht naar Dublin en transfer van ongeveer 3 u. naar Donegal Town, onze comfortabele uitvalsbasis voor de eerste twee dagen van de reis. Na het inchecken maken we nog een verkenningswandeling langs Donegal Bay en in het gezellige stadje.

Dag 2

Op de eerste stapdag maken we een inloopwandeling in de uitlopers van de Bluestack Mountains. We trekken door een desolaat landschap en doorkruisen een grootschalige turfontginning.

Ca. 6 u. wandelen 

Dag 3

Een pittige klim brengt ons op de  “one man’s pass”, een richel met steile wanden en met zijn 595 m ook het hoogste punt van de Slieve League. Een meer glooiende  afdaling brengt ons na opnieuw ongeveer 6 u. wandelen naar het ingesloten strand van Trabane.

De volgende 2 nachten brengen we door in Glencolmcille.

Dag 4

Vanuit het logies stappen we naar het centrum van Glencolmcille en ondernemen dan een kliffentocht naar Purt. Wij zin heeft kan na de picknick een duikje nemen in de Oceaan. Nadien leidt een ruw pad ons terug naar Glencolmcille waar we in de pub onze dorst kunnen lessen vooraleer terug naar het logies te trekken.

Ca. 6 u  wandelen

Dag 5

We verhuizen naar ons laatste logies in Glassagh, waar we de resterende 3 nachten zullen verblijven. 

Het busje dropt ons in de omgeving van Gortahork en hier sluiten we aan op de Sli an Earagail, een bewegwijzerd pad dat ons rechtstreeks en vaak dicht bij de kustlijn in ca. 5 u. naar het hotel voert. 

Dag 6

Horn Head is een schiereilandje recht tegenover het gezellige stadje Dunfanaghy. Vanaf de start richten we ons naar het uiterste topje, waar we op de kliffen het gezelschap van de zeevogels zullen moeten aanvaarden. Door een eerder vlak maar ruig landschap keren we langs de zuidkant terug. Op het einde nodigt een breed en meestal verlaten strand uit tot een zwempartijtje.

Ca. 5 u wandelen

Dag 7

Errigal Mountain, een dominante piek van 751 m hoog, vinden we op veel postkaarten terug. Een graspad leidt ons eerst naar de beklimming van een aantal minder hoge heuvels. Daarna trekken we resoluut richting piste die naar de top van Errigal loopt. Wie deze uitdaging liever aan zich laat voorbijgaan, kan gewoon naar beneden wandelen.

Ca. 6 u. wandelen.

Dag 8

Transfer (ca. 3,5 u.) naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1360
Voorschot: € 410 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers per minibus
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, ... 
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 11 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. We wandelen 5 à 6 uur per dag, meestal over onverharde paden en soms door moerassig gebied. De hoogteverschillen lopen op tot 700 m.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen regen en/of wind, en evt. een drassig terrein ten gevolge van regen, een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 5 nachten in aangename hotels in tweepersoonskamers met privaat sanitair.

In Glencolmcille verblijven we in een grote, eenvoudige B&B waar de gezelligheid en de hartelijke ontvangst het mindere comfort ruimschoots compenseert.


Maaltijden

 • Ontbijt: stevige kost, zoals de gewoonte is in Ierland.
 • Lunch: de ingrediënten voor de picknick worden door de begeleider na overleg met de groep aangekocht.
 • Avondmaal: meestal op restaurant (of in het logies).

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Aer Lingus (EI)
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EI 631Brussel 02/08/2020 10:20Dublin 02/08/2020 11:05
EI 638Dublin 09/08/2020 18:20Brussel 09/08/2020 21:10

We worden vervoerd in een privé-minibus.


Klimaat

Ierland heeft, onder invloed van de Warme Golfstroom, een gematigd zeekli­maat, met niet al te warme zomers maar ook geen strenge winters. Langs de westkust kan het vaak zeer hard waaien en er valt ook het meeste regen. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak
 • waterdichte hoes

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterdichte wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers, in geval je niet over een waterdichte broek/overbroek beschikt)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • waterdichte broek of overbroek
 • evt. regencape
 • warme pull/fleec
 • lichte pull/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • muts (het kan op de heuvels flink koud worden)
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwembroek + handdoek (sneldrogend)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

 Diversen

 • universeelstekker (in Ierland tref je stopcontacten met 3 rechthoekige gaatjes aan; klik hier voor meer info)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen(*)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).
(*) In Ierland kan je vanaf de late lente last hebben van enkele vervelende beesten, nl. muggen en 'midges' (knutten in het Nederlands). De mate waarin de midges voorkomen is afhankelijk van de enkele factoren: ze hebben stilstaand water nodig, ze komen zelden voor boven 700 m en houden niet van wind en zon. Dus op een donkere, windstille dag in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme op basis van DEET bij de hand, aan te kopen bij je apotheker in België zodat je er ter plekke geen tijd meer aan hoeft te verliezen. Wie nog wat verder wil gaan, kan ook een muggenhoed meenemen.

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is handig indien je van hieruit cash geld meeneemt.


Formaliteiten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Meer informatie

 • McCarthy's Bar: A Journey of Discovery in Ireland 
 • R. DOYLE, The Barrytown Trilogy (The Commitments, The Snapper, The Van), schitterende verhalen over de Rabbitt-familie in Dublin;
 • R. DOYLE, De Ster Henry Smart, Een op zichzelf aangewezen jongenman komt op veertienjarige leeftijd terecht in de Paasopstand (1916) en vecht in het hoofdpostkantoor van Dublin mee voor de vrijheid van de Ieren.
 • J. JOYCE, Dubliners en Ulysses;
 • L. URIS, Trinity, een historisch verhaal over de Ierse vrijheidsstrijd in de periode van 1840-1916;
 • E. O’BRIEN, De Buitenmeisjes, Huis van volmaakte eenzaamheid en Bij de rivier, romans;
 • Ierse sprookjes;
 • T. HAWKS, Door Ierland met een koelkast; een knotsgek verhaal van een Engelsman die als weddingschap met een koelkast al liftend door Ierland trekt.
 • L. POLDERS, Als een God in Ierland, een bundel van de leukste verhalen uit Ierland van o.a. Frank O’Connor, Edna O’Brien, John B. Keane, Eric Newby, Arv Jassies, Patrick Kavanagh;
 • T. CAHILL, Dank zij de Ieren (of hoe een klein volk de beschaving redde), een verfrissende en boeiende kijk op de middeleeuwse Ieren en hun bijdrage aan de westerse cultuur.
 • F. Mc COURT, Angela’s Ashes, aangrijpende roman over de miserabele jeugd van de auteur in het Limerick van de jaren 1930 en ’40.
 • BRENDAN GRAHAM, Sneeuwwitte bloem, het verhaal van Ellen Rua O’Malley die halverwege de negentiende eeuw met haar gezin getroffen wordt door de catastrofe van de aardappelziekte;
 • RON LANGENUS, Ierland Ingebeeld, onze landgenoot vertelt over zijn fascinerende kennismaking met “een ruig maar onweerstaanbaar land waar de natuur nog adem heeft”.
 • RON LANGENUS, Een ander Ierland,  een ontmoeting met dichters, schilders, vertellers, beeldhouwers, zangers, presidentens en “gewone” Ieren.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: