Ierland - Burren, Connemara en de Aran-eilanden


10 dagen

8/07/2020 - 17/07/2020

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Ierland - Burren, Connemara en de Aran-eilanden


10 dagen

8/07/2020 - 17/07/2020

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Ierland - Burren, Connemara en de Aran-eilanden


10 dagen

8/07/2020 - 17/07/2020

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Ierland - Burren, Connemara en de Aran-eilanden


10 dagen

8/07/2020 - 17/07/2020

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Ierland - Burren, Connemara en de Aran-eilanden


10 dagen

8/07/2020 - 17/07/2020

prijs € 1790


niet meer boekbaar
Groepsreis Ierland
Met zijn dramatische wolkenhemels en overal dat typische diepe groen, vormt Ierland een beloftevol wandelgebied. Deze reis in het westen van Ierland bestaat uit 3 etappes die telkens een ander beeld bieden van het veelzijdige landschap. Eerst verkennen we de Burren, vervolgens twee Aran-eilanden en tenslotte steken we over naar Connemara.
Prijs: € 1790
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 20IE1BCA1
Reisdatum: 8/07/2020 - 17/07/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

20 Beoordelingen

reviews van klanten

De reis was super, veel variatie, en door een goed georganiseerde begeleidster was alles heel relax. Ook lekker gegeten en het verblijf in Recess was mede door de super gastvrije eigenaars onvergetelijk.

Patricia T. -

Onze eerste wandelreis in groep was zo fantastisch dat een volgende groepsreis het waarschijnlijk niet zou kunnen overtreffen. We hadden alles mee: het weer, de groep, de wandelingen en de begeleider. Ik kijk zeker uit naar een volgende reis.

Nico H. -

We kregen een heel mooi beeld van de westkust van Ierland. We hebben op korte tijd veel verschillende landschappen doorkruist met veel vogels en mooie planten. Schitterende reis dankzij het schitterende weer. Je moet maar 'chance' hebben!

Joris P. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Dublin. Met een privé-bus dwarsen we Ierland tot Ballyvaughan, waar we een nachtje slapen.

Dag 2

Een eerste tocht leidt ons doorheen het woest terrein van de Burren: een desolate, barre steenwoestijn met kloven en richels die bezaaid zijn met bloemen en kruiden en met talrijke neolithische en middeleeuwse monumenten. Lang geleden heeft een immense gletsjer in de Burren immers de kalkstenen bodem uitgeschuurd tot het prachtige landschap dat we nu kennen. De wandeling eindigt bij Fanore Beach. Als we daar op tijd arriveren op een zonnige dag, is het er heerlijk om nog even te zonnen, pootjebaden en naar dolfijnen uit te kijken.

Transfer naar Doolin, een klein, maar drukbezocht vissersdorp, voor de volgende 2 overnachtingen. In de pubs van Doolin kan je, zeker in het weekend, goeie Ierse live-muziek beluisteren. 

Dag 3

Tocht naar de Cliffs of Moher, die zo'n 200 m loodrecht uit de zee oprijzen. De klippen vormen een natuurlijke bescherming tegen de soms hevige golven van de Atlantische Oceaan. Bij helder weer kan men van hier de Aran Islands zien; bij minder goed weer hebben ze iets dreigends. We beleven adembenemende momenten als we de kracht aanschouwen waarmee de golven tegen de rotsen beuken. In de spleten tussen de rotsen nestelen zich ontelbare vogels. Meeuwen, zeekoeten, stormvogels en papegaaiduikers laten zich op de thermiek meedrijven  of duiken in de oceaan op zoek naar vis.

Tweede overnachting in Doolin.

Dag 4

Ongeveer 10 à 20 km van de kust verwijderd, liggen Ierlands bekendste eilanden, de Aran Islands, waar de Ierse cultuur misschien wel in zijn puurste vorm is bewaard. De plaatselijke bewoners spreken er immers nog hun Keltische moedertaal. Prehistorische forten en overblijfselen van kerken en kloosters getuigen dat dit gebied ooit de bakermat was van de vroegere Ierse Kerk. We varen eerst naar het kleine Inisheer, waar we kunnen wandelen of zwemmen. Bij zonnig en warm weer (wat in 2017 het geval was), is het heerlijk verpozen op het strand.

’s Namiddags varen we verder naar het volkomen ongerepte en authentiek Inishmaan, waar we overnachten.

Dag 5

Prachtige wandeling op Inishmaan. We komen langs (en moeten soms over) enkele van de vele muurtjes die als afbakening dienen tussen de huizen en de erven en genieten ten volle van de ruwe schoonheid van het eiland. De wandeling loopt voor een groot deel langs de kust, soms vlakbij het strand, soms hoog bovenop de rotsen. Ronduit schitterend. 

In de late namiddag brengt de boot ons naar Rossaveal (ca. 1 u. varen). Daar worden we opgepikt door een minibusje dat ons naar onze volgende logiesplaats brengt in Westport, gelegen tussen Galway en Sligo.

Dag 6

Een zware dag vandaag. We klimmen naar de top van de Croagh Patrick (724 m), een berg die heilig is voor de Ierse katholieken. Op ‘Garland Sunday’, de laatste zondag van juli, vindt hier trouwens de grootste Ierse pelgrimstocht plaats, wanneer naar schatting 30.000 gelovigen (sommigen zelfs) op blote voeten, in de voetsporen van Saint Patrick, boven op de berg in de kapel de mis bijwonen en te biechten gaan.

We beklimmen de berg via een prachtig alternatief pad, over de flank van buurberg Ben Goran, waar we niemand tegenkomen en waar de uitzichten adembenemend zijn. Afdalen doen we via de pelgrimsroute. Het eerste deel is zeer sterk geërodeerd en de rest is ook niet van de poes. Het is een mirakel op zich hoe sommige, slecht geschoeide wandelaars boeven en weer beneden geraken. 

Tweede overnachting in Westport.

Dag 7

De wandeling vandaag speelt zich af in de Sheefry Hills, een mooi, ruig en zeer nat veengebied (echter niet in 2019 wegens langdurige droogte) en niet voor de poes. 

Wie het vandaag liever wat rustiger aan doet, kan een bezoekje brengen aan het gezellige stadje Westport.

In de late namiddag verlaten we Westport en gaan we voor het laatste deel van de reis naar Recess, in de Inagh Valley, geprangd tussen Lough Inagh en de Maumturk Mountains. Ons luxe-hotel is mooi  gelegen aan het meer.

Dag 8

Tijdens de twee laatste wandelingen ontdekken we het zuidoosten van Connemara, de meest woeste streek van Ierland en, met zijn grote variatie in landschappen en dramatische wolkenhemels, een gedroomd wandelgebied.

We maken een lusvormige wandeling vanuit het logies in het desolate landschap van de afgeronde toppen van de Maumturk (of Maamturk) Mountains. (Maumturk betekent “pas van het zwijn”.) 
Opgelet: deze wandeling is niet mogelijk indien de zichtbaarheid belemmerd wordt door mist of zware regen. In dat geval voorzien we een mooi en minder zwaar alternatief.

Tweede overnachting in Recess.

Dag 9

Vandaag beklimmen we de Binn Bhán (witte berg), met zijn 729 m de hoogste van de Twelve Bens. Op de top – en bij helder weer – ligt Connemara aan onze voeten.
Opgelet: deze wandeling is niet mogelijk indien de zichtbaarheid belemmerd wordt door mist of zware regen. In dat geval voorzien we een mooi en minder zwaar alternatief.

Derde overnachting in Recess.

Dag 10

Transfer van 280 km naar de luchthaven van Dublin en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1790
Voorschot: € 540 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • logies
 • transfers met minibus en boot
 • maaltijden, vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  / . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

We wandelen over vaak pittig, soms moerassig of met stenen bezaaid terrein. Soms zijn er helemaal geen paden. Slecht weer kan het wandelen bemoeilijken, waardoor moet uitgeweken worden naar alternatieve trajecten (zie dagschema). De hoogteverschillen per dag bedragen gemiddeld tot 300 m, maar +700 m voor de wandelingen naar de Croagh Patrick (762 m) en Binn Bhan (730 m). 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Comfortabel hotel in Ballyvaughan
 • In Doolin zit de groep verspreid over 2 B&B's
 • De B&B op Inishmaan is zeer eenvoudig (maar hier heb je weinig keuze)
 • Het laatste logies is een hotel****, luxueus en smaakvol ingericht in landelijke stijl (houten vloeren, open haard, comfi zetels,...) 

Maaltijden

Het uitgebreid Iers ontbijt wordt in het logies genomen. 's Middags wordt een picknick voorzien en 's avonds wacht ons een warme maaltijd op restaurant of in een typisch Ierse pub (de enige pub van Inishmaan is een bezoekje waard!) Keuze uit soepen (bv. de 'chowder', een vol en hartig gerecht), vlees-, vis- pasta- en vegetarische gerechten. In het laatste hotel eten we in hun restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Aer Lingus (EI)
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EI 631Brussel 08/07/2020 10:20Dublin 08/07/2020 11:05
EI 638Dublin 17/07/2020 18:20Brussel 17/07/2020 21:10

Ter plaatse verplaatsen we ons per minibus en boot.


Klimaat

Ierland heeft, onder invloed van de Warme Golfstroom, een gematigd zeekli­maat, met niet al te warme zomers maar ook geen strenge winters. Langs de westkust kan het vaak zeer hard waaien en er valt ook het meeste regen. Het weer is in Ierland net zo onvoorspel­baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers; handig bij regen en drassig terrein)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte overbroek
 • evt. regencape
 • dikke trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • evt. verrekijker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je terecht aan bankautomaten. 


Formaliteiten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Meer informatie

 • McCarthy's Bar: A Journey of Discovery in Ireland
 • De boeken van Ross O’ Carroll-Kelly, een fictief personage gecreëerd door journalist Paul Howard
 • The ultimate Irish bucket list
 • R. DOYLE, The Barrytown Trilogy (The Commitments, The Snapper, The Van), schitterende verhalen over de Rabbitt-familie in Dublin;
 • R. DOYLE, De Ster Henry Smart, Een op zichzelf aangewezen jongenman komt op veertienjarige leeftijd terecht in de Paasopstand (1916) en vecht in het hoofdpostkantoor van Dublin mee voor de vrijheid van de Ieren.
 • J. JOYCE, Dubliners en Ulysses;
 • L. URIS, Trinity, een historisch verhaal over de Ierse vrijheidsstrijd in de periode van 1840-1916;
 • E. O’BRIEN, De Buitenmeisjes, Huis van volmaakte eenzaamheid en Bij de rivier, romans;
 • Ierse sprookjes;
 • T. HAWKS, Door Ierland met een koelkast; een knotsgek verhaal van een Engelsman die als weddingschap met een koelkast al liftend door Ierland trekt.
 • L. POLDERS, Als een God in Ierland, een bundel van de leukste verhalen uit Ierland van o.a. Frank O’Connor, Edna O’Brien, John B. Keane, Eric Newby, Arv Jassies, Patrick Kavanagh;
 • T. CAHILL, Dank zij de Ieren (of hoe een klein volk de beschaving redde), een verfrissende en boeiende kijk op de middeleeuwse Ieren en hun bijdrage aan de westerse cultuur.
 • F. Mc COURT, Angela’s Ashes, aangrijpende roman over de miserabele jeugd van de auteur in het Limerick van de jaren 1930 en ’40.
 • BRENDAN GRAHAM, Sneeuwwitte bloem, het verhaal van Ellen Rua O’Malley die halverwege de negentiende eeuw met haar gezin getroffen wordt door de catastrofe van de aardappelziekte;
 • RON LANGENUS, Ierland Ingebeeld, onze landgenoot vertelt over zijn fascinerende kennismaking met “een ruig maar onweerstaanbaar land waar de natuur nog adem heeft”.
 • RON LANGENUS, Een ander Ierland,  een ontmoeting met dichters, schilders, vertellers, beeldhouwers, zangers, presidentens en “gewone” Ieren.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: