Griekenland - Lesbos, eiland tussen Europa en Azië - Altero singlereis


8 dagen

24/04/2020 - 1/05/2020

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Griekenland - Lesbos, eiland tussen Europa en Azië - Altero singlereis


8 dagen

24/04/2020 - 1/05/2020

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Griekenland - Lesbos, eiland tussen Europa en Azië - Altero singlereis


8 dagen

24/04/2020 - 1/05/2020

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Griekenland - Lesbos, eiland tussen Europa en Azië - Altero singlereis


8 dagen

24/04/2020 - 1/05/2020

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Griekenland - Lesbos, eiland tussen Europa en Azië - Altero singlereis


8 dagen

24/04/2020 - 1/05/2020

prijs € 1420


niet meer boekbaar
Groepsreis Griekenland
Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland, gelegen in de oostelijke Egeïsche Zee vlakbij de Turkse kust. Vroeger niet gekend bij het grote publiek, nu wel ten gevolge van de vluchtelingencrisis. Maar de schoonheid van Lesbos is onveranderd gebleven. Het eiland blinkt nog steeds uit in eenvoud, variatie, authenticiteit en gastvrijheid. En dat ze gastvrij zijn, hebben de bewoners van Lesbos de afgelopen jaren afdoend bewezen. De vele culturele overblijfselen uit de oudheid tot de Turkse tijd en de talrijke originele ezelspaden maken dit groene eiland bovendien  tot een wandelparadijs. Zeker in het voorjaar, wanneer we omringd zijn door bloemen, fladderende vlinders en vogelgekwetter. Tijdens deze reis gaan we op zoek naar de 'roots' van de eilandbewoners: op culinair, economisch, ecologisch en cultureel vlak.
Prijs: € 1420
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20GR1LBS1
Reisdatum: 24/04/2020 - 1/05/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

35

49

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Een woordje uitleg

Begeleider Steven Vertommen voelt zich thuis op Lesbos. Hij bezocht dit Griekse eiland tussen Europa en Azië al menigmaal met onze wandelgroepen tijdens de lente en de zomer. Toen het toerisme op het eiland stokte vanwege de vluchtelingencrisis, organiseerde Anders Reizen 2 solidariteitsreizen naar Lesbos waarbij dieper ingegaan werd op de vluchtelingenproblematiek. 

Tijdens onze tochten vinden we talloze overblijfselen van de antieke tot de Turkse tijd. We wandelen op eeuwenoude kalderimia (ezelspaden) langs olijfgaarden en riviertjes. Over bospaadjes banen we ons een weg doorheen de groene natuur. Ook de vluchtelingenproblematiek komt aan bod, want die is allerminst verdwenen. Het is heel verrijkend om ter plaatse met mensen te kunnen praten die het allemaal hebben zien gebeuren, die actie ondernamen en die zich nog steeds inzetten. En we zullen ook de kans krijgen om met mensen te praten die daadwerkelijk have en goed achterlieten om naar Europa te komen.

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Lesbos, met overstap in Athene. Begeleider Steven Vertommen is reeds ter plaatse en wacht ons op.

Transfer naar het hotel, gelegen in het hart van Lesbos, op loopafstand van het schilderachtige vissersdorpje Skala Kallonis. Het is een familiegerund hotel met een eigen boerderij, een privé-strand en een restaurant. Eigenaar George doet zijn uiterste best om je hier helemaal thuis te laten voelen. De stijlvolle kamers hebben een warme uitstraling en zijn voorzien van veel houten elementen. Skala Kallonis is in de lente het walhalla voor vogelliefhebbers. En het vormt de ideale uitvalsbasis om de andere trekpleisters van het veelzijdige eiland te bezoeken.

Na aankomst in het hotel wandelen we naar de baai van Kalloni en dineren we in het vissersdorp. Daarna wandelen terug naar ons hotel met uitzicht op de zoutpannen.

Dag 2

De wandeling van vandaag brengt ons langs 3 kloosters: het quasi verlaten nonnenklooster Moni Mirsiniotis,  het imposante Moni Limonas, waar we picknicken, en het omgebouwde Metochi-klooster. Dineren doen we in Kalloni.

Dag 3

Transfer naar het schilderachtige bergdorp Agiasos, gebouwd rond de kerk die een beroemde Maria-icoon herbergt en die elk jaar door duizenden bedevaarders wordt bezocht. Langs de flanken van de plaatselijke Olympos-berg dalen we af tot in het slaperige dorpje Asomatos. Daar lunchen we alvorens verder te stappen naar een volgend bedevaartsoord: Agii Anargyri.

Na de middag klimmen we door een groen landschap tot we terug in Agiasos aankomen. Na de wandeling volgt een verkwikkend bezoek aan natuurlijke thermische baden

Dag 4

Vandaag leren we Mytilini, de ‘hoofdstad’ van het eiland, beter kennen. We bezoeken er Mosaik, een vormingscentrum voor vluchtelingen. Na de middag wandelen we van het badplaatsje Pirgi Thermis naar het dorp Thermi. Reeds in de Romeinse tijd was deze plek een kuuroord. Er zijn ook overblijfselen uit de bronstijd en een hotel uit de Ottomaanse tijd. Het Byzantijnse kerkje Panagia Tourloti stamt uit de 14de eeuw en is daarmee één van de oudste kerkjes op het eiland. Opmerkelijk in de omgeving zijn de vele torenhuizen.

’s Avonds keren we terug naar Mytilini voor het avondeten bij NAN, een uniek restaurant gerund door Griekse activisten en vluchtelingen. De menukaart biedt een mix van de mediterrane en oosterse keuken.

Transfer naar ons hotel.

Dag 5

Transfer naar en bezoek aan het dorp Mantamados, bekend om zijn kaas, rundsvlees, keramiek en ‘top of the bill’: het Taxiarchis-klooster. Taxiarchis, oftewel de aartsengel Michaël, is de patroonheilige van het eiland.

Na de lunch maken we een mooie, overwegend afdalende wandeling van het beschermde bovendorp Sikaminea naar het pittoreske haventje beneden, Skala Sikamineas. Hier dineren we alvorens we weer teruggebracht worden naar ons hotel.

Dag 6

Vandaag vertoeven we in het vulkanische westen van het eiland met zijn uniek Versteend Woud. Eerste halte is het klooster van Ypsilou. Lunchen doen we in Sigri na een bezoekje aan het Natuurhistorisch Museum.

Na de lunch rijden we naar de geboorteplaats van de dichteres Sappho: Skala Eressou. Na een kleine, verkennende wandeling in dit mondaine badplaatsje, gaan we er dineren en keren vervolgens terug naar het hotel.

Dag 7

Transfer naar het beginpunt van de wandeling. Het bergdorpje Lafionas biedt ons prachtige vergezichten op de Griekse badplaats Petra waar we het op een monoliet gebouwd kerkje bezoeken dat de prachtige naam 'Madonna van de zoete kussen' heeft.

Vanaf Petra rijden we na de lunch verder tot in Molivos, de 'parel van Lesbos'. Dit burchtstadje met zijn schilderachtig haventje is het uithangbord van Lesbos en vormt het orgelpunt van onze reis. Na het avondeten in een traditionele taverne worden we terug naar het hotel gebracht. 

Dag 8

Na het ontbijt worden we van ons logies naar de luchthaven van Mytilini gebracht voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Prijs

€ 1420
Voorschot: € 430 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden bezienswaardigheden (ca. € 7)
 • evt. inkomgeld voor de thermische baden (verschillende opties mogelijk)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Steven Vertommen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. We bewandelen meestal goede paden en oude, bestrate wegjes, af en toe met losse stenen. De hoogteverschillen zijn eerder gering. 

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Tweepersoonskamers met privé-sanitair in een familiegerund hotel met een eigen boerderij, een privéstrand en een restaurant. Eigenaar George doet zijn uiterste best om je hier helemaal thuis te laten voelen. De stijlvolle kamers hebben een warme uitstraling en zijn voorzien van veel houten elementen. 


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies. ’s Middags eten we op restaurant (iets kleins, een slaatje enz.) of nemen we een picknick mee. Voor het avondmaal gaan we naar een Griekse taverne of eten we in het logies. Liefhebbers van de authentieke regionale keuken komen hier zeker aan hun trekken.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines (A3).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
A3 621Brussel 24/04/2020 11:15Athene 24/04/2020 15:20
A3 7254Athene 24/04/2020 16:50Mytilini 24/04/2020 17:45
A3 7253Mytilini 01/05/2020 12:05Athene 01/05/2020 13:00
A3 622Athene 01/05/2020 16:10Brussel 01/05/2020 18:30

Ter plaatse verplaatsen we ons per minibus (8 plaatsen) en met personenwagen(s), met openbaar vervoer (bus) en uitzonderlijk per taxi.


Klimaat

De temperaturen zijn in deze tijd van het jaar meestal van die aard dat het aangenaam wandelen is, veel zonneschijn en nog niet te warm. De natuur is mooi en groen. (Weinig) kans op regen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • lunchbox

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bij bezoek aan een kerk bv.).

EHBO

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan terecht aan bankautomaten. Het is toch aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: