Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford - Altero singlereis


9 dagen

23/05/2020 - 31/05/2020

prijs € 1390


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford - Altero singlereis


9 dagen

23/05/2020 - 31/05/2020

prijs € 1390


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford - Altero singlereis


9 dagen

23/05/2020 - 31/05/2020

prijs € 1390


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford - Altero singlereis


9 dagen

23/05/2020 - 31/05/2020

prijs € 1390


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford - Altero singlereis


9 dagen

23/05/2020 - 31/05/2020

prijs € 1390


niet meer boekbaar
Groepsreis Groot-Brittannië
Het Engelse platteland spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n tweehonderd kilometer ten noordwesten van Londen. Het is een land dat menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Met het Victoriaanse Bath en universiteitsstad Oxford in de buurt, kunnen we deze twee parels uiteraard niet overslaan. 
Prijs: € 1390
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 20GB1CWS1
Reisdatum: 23/05/2020 - 31/05/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

54

57

60

62

67

63

64

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

41 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was weeral een topvakantie,met een gids die ons telkens iedere dag verrastte met mooie wandelingen

Franc V. -

Mijn 1e reis met anders reizen was echt een droomreis. De cotswolds kende ik vanuit een bus, 15 jaar geleden, maar deze wandelreis in de natuur was uniek. Bovendien waren het verblijf en de maaltijden van superieure kwaliteit. Niet verwacht op een sportieve reis. Proficiat.

Erna S. -

Dichtbij-stapvakantie die je meevoert doorheen de prachtige natuur en cultuur van de COTSWOLDS en je volop de kans geeft om mooie steden zoals Bath en Oxford te ontdekken!

Anja B. -

Fantastische reis, met prachtige natuur, fijne dorpjes en interessante steden. Toffe logies en lekker eten. Met veel dank aan onze reisbegeleider die voor een top vakantie zorgde.

Erwin C. -

Een zalige vakantie met veel afwisseling: wandelen , cultuur, historische duiding, genietend van een prachtige streek, een super positieve reiservaring , mede door een top reisleider, fantastische medereizigers en alles viel bijzonder beter mee dan verwacht : het weer , de koffie, zelfs het Britse eten :-)

Annemie H. -

Een woord: zalige reis!

Ann W. -

Mooie reis, goede logies en niet te zware en te lange wandelingen. Fijne groep met toffe begeleider.

Gisèle D. -

Dank zij de kennis van de begeleider is dit niet enkel een fijne wandelreis maar ook op cultureel gebied een aanrader.

Rita D. -

Mooie wandelreis. Wat ik ook positief vond, is dat er, naast Bath en Oxford, ruimte is voor bezoek aan meerdere dorpen en (kleine) steden.

Bastiaan H. -

Ik vond het een heel aangename reis. Reizen in kleine groep met min of meer gelijk gestemde zielen is leuk. De accommodaties waren in orde. Het is zeker voor herhaling vatbaar, naar een andere bestemming.

Karine V. -

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak op een centrale plaats ergens ten lande en transfer met onze eigen minibus naar Calais, waar we de ferry nemen naar Dover. We rijden onder Londen door in westelijke richting naar de Cotswolds (285 km), de geografische regio ten noorden van Bath en ten zuiden van Stratford-upon-Avon die gedeeltelijk de ‘counties’ Gloucestershire en North Somerset bestrijkt. Onderweg maken we al een kleine wandeling doorheen de prehistorische omgeving van Avebury en maken we kennis met de ‘English countryside’. 

In het landelijke Frampton Mansell nemen we onze intrek in een 17de-eeuwse, oergezellige ‘cider inn’, met zicht over de Thames-Severn vallei en met een menukaart vol traditionele gerechten met verse, lokale producten. Het verzorgde guesthouse, waar we 4 nachten slapen, bevindt zich in een nieuwgebouwde annex. Het is onze uitvalsbasis voor de ontdekking van de zuidelijke Cotswolds. 

Dag 2

Vanuit ons logies vertrekken we voor een luswandeling doorheen de 'Golden Valley', die de rivieren Theems en Severn verbindt. We passeren hierbij oude kanalen, authentieke country pubs en pittoreske kerkjes.

Dag 3

Wandeling op het Cotswolds Way langeafstandspad vanuit het authentieke dorp  Painswick, "the queen of the Cotswolds" met haar middeleeuwse kerk. We stappen naar Painswick Beacon met panorama over de Severn Valley en keren terug door de Washpool Valley. Ook brengen we een bezoekje aan Cirencester, de hoofdstad van de Cotswolds, met zijn mooie rijke kathedraal (dankzij de wolhandel).

Dag 4

In de voetsporen van Jane Austen maken we een wandeling langs de rivier de Avon en de meest pittoreske plaatsen in het stadscentrum, met de pracht en praal van 'The Circus', 'The Crescent' waar onder meer de filmversie van Jane's 'Pride and Prejudice' deels werd opgenomen, en komen terug in de stadskern in vol Regency-ornaat.

's Namiddags trekken we de stad zelf door, volgens kenners de mooiste van Engeland. Vrij bezoek aan de Abbey, de zeer succesvol gerestaureerde Roman Baths, het huis van Jane Austen,...

Dag 5

We verlaten Frampton Mansell en vertrekken richting noordelijke Cotswolds. Onderweg maken we een tochtje over een prachtig stukje van het lange-afstandspad Cotswolds Way, met weidse panoramas boven Crickley Hill en langs de Devils Chimney. Via achterliggende valleien en het mooie Coberley wandelen we terug naar het startpunt.

In Willersey, een typisch Cotswolds-dorp met honingkleurige huizen, ligt ons volgend logies, een guesthouse in alweer een historisch gebouw uit de 17de eeuw, met achteraan nog de oude boerderij en befaamd om zijn heerlijk ontbijt. We zitten op een boogscheut van Broadway, het stadje met zijn brede hoofdstraat die bestaat uit een aaneenschakeling van prachtige 16de-eeuwse honingkleurige gebouwen. New Yorks bekendste straat heeft er zijn naam aan ontleend.

Dag 6

Korte transfer naar het beginpunt van de wandeling waarbij de Cotswolds Way onze leidraad is. Op ons pad ligt o.a. het 4500 jaar oude schachtgraf van Belas Knap, één van deze meest volmaakte voorbeelden van zijn soort in het land.

Net buiten het plaatsje Winchcombe, een oud-Saksische hoofdstad, brengen we een bezoek aan Sudeley Castle, waar de laatste vrouw van Hendrik VIII haar laatste levensjaar doorbracht. 

Dag 7

We ontdekken de regio rond Bourton-on-the-Water, met kleine dorpjes als Upper en Lower Slaughter, en die door de Engelsen met enige zin voor humor “the Venice of the Cotswolds” wordt genoemd. Al deze plaatsjes zijn getooid met eeuwenoude huisjes. Bourton zelf is geclasseerd als één der mooiste dorpen van Engeland.

Dag 8

Oxford is wellicht de bekendste universiteit ter wereld. Het is een bevoorrechte stad die geschiedenis ademt en toch, dank zij de studenten, jong en levendig is. In de voetsporen van Inspector Morse wandelen we langs de Thames en door het gezellige centrum met zijn overdekte markt (waar - zo zegt men - de beste koekjes van Engeland te koop zijn.). De universiteitsgebouwen of colleges liggen verspreid over de ganse stad. We bezoeken natuurlijk dat met de meeste grandeur, Christ Church College, gesticht in 1525 door kardinaal kardinaal Thomas Wolsey himself en waar grote geesten als John Locke en W.H. Auden hun opleiding kregen. Een meer recente claim to fame heeft Christ Church te danken aan zijn dining hall, die meermaals figureert in de Harry Potter films.

Dag 9

Transfer naar Dover en ferry naar Calais. De reis eindigt waar ze begonnen is.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1390
Voorschot: € 420 per deelnemer

Inbegrepen

 • ferry Calais-Dover-Calais
 • transfers met eigen minibus
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • evt. inkomgelden (bv. Roman Baths, Sudeley Castle, Christ College; £ 40 à 50 
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. We wandelen 4 tot 6 u. per dag over vrij vlak terrein in het zuiden en over heuvelend terrein in het noorden. We wandelen over paden of landwegjes, maar ook door weiden met oneffen ondergrond. Bij regen kan het drassig worden.

 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Tweepersoonskamers in een gezellige herberg (4 x) en een guesthouse (4 x).

Maaltijden

Typisch Engels (en dus stevig) ontbijt in het logies. De lunch is een picknick onderweg of een lichte maaltijd in de pub. Het avondmaal gebruiken we in het logies in Frampton Mansell en op restaurant (in de buurt van Broadway).

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De grote bagage blijft in het logies.


Vervoer

We hebben een eigen minibus ter beschikking gedurende de ganse reis. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

 


Klimaat

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Het credo is: voorzie kledij voor alle weersomstandigheden. Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk hoofdbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers; handig bij regen en drassig terrein)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte overbroek
 • dikke trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • evt. verrekijker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Geld

Je kan in de logiesplaatsen met je bankkaart terecht aan bankautomaten. Ook op de ferry zijn geldautomaten aanwezig.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de deelnemerslijst en afspraakgegevens, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: