Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

16/05/2020 - 22/05/2020

prijs € 750


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

16/05/2020 - 22/05/2020

prijs € 750


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

16/05/2020 - 22/05/2020

prijs € 750


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

16/05/2020 - 22/05/2020

prijs € 750


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

16/05/2020 - 22/05/2020

prijs € 750


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
Verscholen in de plooien van de lage Vogezen en omringd door weilanden en bossen, ligt een plaats waar tijd en ruimte vertragen. Een  unieke locatie waar je vakantie kan houden in de echte zin van het woord: afstand nemen van de dagelijkse dingen en nieuwe ruimte scheppen, intens genieten van nieuwe heerlijkheden en mogelijkheden. Snuif de lucht van de Vogezen op tijdens ontspannende wandelingen en verdiep je in de edele kunst van yoga. Genieten voor gevorderden!
Prijs: € 750
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 20FR1VGY1
Reisdatum: 16/05/2020 - 22/05/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

41

42

47

50

51

60

45

48

58

59
Deelnemers in optie:

48

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Top vakantie op een prachtige locatie! Omgeven door prachtige bomen, planten, bloemen en kruiden. Het eten is niet alleen super vers maar ook ook nog eens super lekker. De kamers zijn proper en knus. Ann is een geweldige yoga-instructrice en begeleidster. In de Vogezen is het prachtig wandelen.

Sara W. -

Ik heb enorm genoten van deze reis. Dit had zowel te maken met de unieke plek waar we verbleven, de overheerlijke maaltijden, als mijn eerste ervaring met yoga. Deze sessies werden enorm goed gegeven en begeleid. Ook de wandelingen waren prachtig. Je kon er de natuur nog volledig inademen. Een reis waar niets moest; waar je vooral jezelf mocht en kon zijn... innerlijk tot rust komen en genieten.

Eva R. -

Algemene reistips

Dag 1

We ontmoeten elkaar om 16 uur ter plaatse op het domein waar we onze vakantie zullen doorbrengen.

Het is een bijzondere plek, een verblijf gerund door vaste uitbaters én door vrijwilligers die voor korte of langere tijd komen meehelpen. Wat hen bindt is dat ze samenwerken aan bepaalde aspecten van het leven, zoals ecologie, kunst en spiritualiteit. Er zijn verschillende voorzieningen waar je als gast gebruik van kunt maken: winkel, kunstatelier, zwemplas, oranjerie en bibliotheek. Het hele opzet is uniek te noemen. Er is de veelheid aan projecten - gastenverblijf, geitenhouderij & kaasmakerij, groenten- & kruidentuin, bakkerij, kunstatelier, naaiatelier - en de ecologische principes volgens welke geleefd wordt. De liefde voor het leven en het werk is voelbaar voor iedereen: in het lekkere biologische eten (90% producten van eigen kweek), in de prachtige tuinen, enz. Dat alles maakt het tot een onvergetelijke ervaring voor de mensen die er op vakantie komen. 

Na met elkaar kennisgemaakt te hebben, gaan we rond 18.30 u. aan tafel.

Dag 2-6

De komende vijf dagen staan in het teken van 'ontspanning door lichamelijke inspanning'. We beginnen de dag met een lange yogasessie: anderhalf uur actieve yoga, en dan na een pauze een uur werken rond de beheersing van de ademhaling (pranayama). Iedereen – ook zonder yoga-ervaring – kan hieraan deelnemen.

Eens ons lichaam door de yoga wakker en fris is voor de nieuwe dag, gaan we te voet op stap. Wandelen biedt ons een andere manier om van ons lichaam en onze zintuigen te genieten. In de mooie, bosrijke omgeving van ons verblijf dompelen we ons onder in de groene, weldadige natuur van de lage Vogezen, die in deze periode van het jaar barst van levenslust. Het jonge groen van de bomen, de kleuren van prille lentebloemen, het uitbundig zingen van de vogels, het geeft ons energie in overvloed. De wandelingen zijn niet zwaar, maar houd er rekening mee dat het een heuvelrijk gebied is en we dus vaak omhoog en omlaag gaan.

Na de wandelingen is er tijd om te genieten van de rust op een van de stille plekjes die je op het domein kan vinden.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar, van de bijzondere plek waar we gedurende zes dagen samen geleefd hebben, en van de rust die deel van ons is geworden. Hopelijk kunnen we daar een stukje van meenemen bij onze terugkeer naar het leven van alledag. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 750
Voorschot: € 230 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 7
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • vervoer van je woonplaats naar het logies en terug
 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • activiteiten buiten de wandelingen en yoga
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Ann Brosens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  à . (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Wandelingen op heuvelachtig terrein. Voor de yoga is geen voorafgaande ervaring nodig.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • We verblijven in een mooie 'hôtellerie' die deel uitmaakt van een gemeenschap die zich als volgt laat omschrijven: een eigentijdse samenlevingsvorm die op een vernieuwende, concrete wijze vorm tracht te geven aan datgene wat de bewoners – die de continuïteit vertegenwoordigen – maar ook participanten (dat zijn vrijwilligers die voor korte of langere tijd meehelpen) belangrijke aspecten van het leven noemen. Drie hoofdthema’s zijn daarin te onderscheiden: ecologie, kunst en spiritualiteit. Er zijn verschillende voorzieningen waar je als gast gebruik van kunt maken: winkel, kunstatelier, zwemplas, oranjerie en bibliotheek. Naast deze uitstekende voorzieningen, is de hele opzet uniek in Europa te noemen. Er is de veelheid aan projecten - gastenverblijf, geitenhouderij & kaasmakerij, groenten- & kruidentuin, bakkerij, ijsmakerij, kunstatelier, naaiatelier, enz. - en de ecologische principes die op een zeer aardse en praktische manier tot uitdrukking gebracht worden. De liefde voor het leven en het werk is voelbaar voor iedereen: in het heerlijke biologische eten (90% producten van eigen kweek), in de prachtige tuinen, enz. Dat alles maakt het tot een onvergetelijke ervaring voor de mensen die er op vakantie komen. 
 • We logeren in sfeervol ingerichte kamers. Beddengoed is aanwezig; voor handdoeken dien je zelf te zorgen. Het logies heeft een ecologisch/biologisch filtersysteem voor het afvalwater. Daarom mag er alleen gebruik gemaakt worden van biologisch afbreekbare zeep en shampoo. Je kan dit ter plaatse kopen of meebrengen van thuis.
 • Er zijn 3 eenpersoonskamers ter beschikking. De eerste drie inschrijvers kunnen in een eenpersoonskamer slapen zonder hiervoor een single-toeslag te moeten betalen.
 • De overige kamers zijn twee- of driepersoonskamers.
 • Het sanitair is voor alle kamers gemeenschappelijk; er bevinden zich douches en toiletten op de gang.

Maaltijden

 • Lekker vegetarisch eten
 • Gebruik van biologische groenten, fruit en kruiden uit eigen tuinen in de bereiding van de maaltijden
 • Eigen productie van biologische geitenmelk, -kaas, -yoghurt en andere geitenmelkproducten
 • Gebruik van regionale producten zoals brood uit eigen bakkerij, honing uit de buurt, enz.

Vervoer

 • Bij deze reis is het vervoer naar de bestemming niet inbegrepen in de prijs. De transfer naar Hennezel en terug kan met eigen wagen, kostendelend met een andere deelnemer of per trein tot Vittel. In Vittel kan je worden opgehaald (€ 10). Het domein ligt op 70 km ten zuiden van Nancy en ca. 450 km van Brussel. 
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.. 
 • Indien je via Anders Reizen een treinticket wil aankopen, moet je dit schriftelijk melden. In dat geval wordt een dossierkost aangerekend van € 30 per dossier. Je koopt best geen treinticket aan voor je zeker weet dat de reis doorgaat.

Uitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • rugzak, reistas of koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • sandalen 
 • wandel- of trekkingkousen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • regenjas
 • warme trui of fleece 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • ondergoed 
 • soepele kledij voor de yoga-sessies

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • biologisch afbreekbare zeep en shampoo (ter plaatse te verkrijgen)
 • biologisch afbreekbare tandpasta (ter plaatse te verkrijgen)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter) 

Diversen

 • evt. oorstopjes 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. wandelstokken
 • dekentje (om te gebruiken tijdens de yoga-sessies).
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.

Vertrekinfo

De vertrekinfo en een deelnemerslijst krijg je enkele weken voor vertrek toegestuurd.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: