Spanje - Tenerife


8 dagen

20/12/2020 - 27/12/2020

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife


8 dagen

20/12/2020 - 27/12/2020

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife


8 dagen

20/12/2020 - 27/12/2020

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife


8 dagen

20/12/2020 - 27/12/2020

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Tenerife


8 dagen

20/12/2020 - 27/12/2020

prijs € 1670


Boek deze reis »
Groepsreis Spanje
De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit 7 grote en 6 kleinere eilandjes. Tenerife is het grootste en ongetwijfeld bekendste van de Canarische Eilanden. Eens je de drukke stranden de rug toekeert, kom je terecht in een afwisselende natuur waarin het heerlijk wandelen is. Behalve het vulkaanlandschap van de Teide, de hoogste top van het eiland én van heel Spanje, ontdekken we in deze reis de subtropische Anaga en het magische Teno, twee gebergten in het noordelijke deel van Tenerife.
Prijs: € 1670
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ES1TFA1
Reisdatum: 20/12/2020 - 27/12/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer aangename wandelreis. Tenerife heeft opmerkelijk veel diversiteit qua natuur. En dat voor een klein eiland.

Tom V. -

Tenerife bleek een verrassend gevarieerd wandeleiland. Onze begeleider Maarten was als local de gedroomde reisgids. 's Avonds werden we ook nog eens culinair verwend met typische gerechten. Heerlijke ervaring!

Marijke V. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Tenerife en transfer naar het hotel in Los Realejos, in het noorden  van het eiland, waar we de hele week logeren. We kunnen alvast een duikje nemen in het zwembad. Het hotel is gelegen op een hoogte van 250 m en biedt een prachtig uitzicht op de Oceaan.

De volgorde van de wandelingen zoals ze hieronder staan opgelijst, kan om organisatorische of weersgebonden reden  gewijzigd worden. Indien een bepaalde wandeling door onvoorziene omstandigeden niet kan doorgaan, wordt een alternatief voorgesteld in overleg met de deelnemers.

Dag 2

We starten onze eerste wandeling in het natuurreservaat rond de vulkaan Chinyero. De laatste vulkanische activiteit die er op Tenerife plaatsvond - in 1909 - kwam van deze vulkaan. We wandelen door een heel ruw lavagebied, waar donkere lavazones afwisselen met dennenbossen en open vlaktes met een gevarieerde fauna.

12.2 km – 311 m stijgen – 311 m dalen.

Dag 3

Hoog boven het stadje La Oratava, ligt de 'area recreativa' La Caldera. De zone vormt een web van wandelpaden tussen enorme dennenbomen. Vrij snel na de start van de wandeling volgt een stevige klim. Eenmaal boven, zetten we de tocht verder via een wandelpad waar we verrast worden met prachtige zichten op de vallei van La Orotava. We wandelen op enorme kliffen met op de achtergrond de machtige El Teide. We dalen weer af tot het beginpunt van de tocht en indien de groep daar zin in heeft, kunnen we tot aan de kust rijden om te gaan zwemmen.

13.3 km – 662 m stijgen – 662 m dalen.

Dag 4-5

Vandaag en morgen zetten we onze tanden in El Teide, de indrukwekkende 3718 m-hoge vulkaan in het midden van het eiland. We vertrekken op 2200 m en wandelen de eerste dag tot aan de herberg op 3260 m.

In donker vertrekken we, gewapend met zaklampen, naar de top. In een wereld van rust en verlatenheid wachten we de zonsopgang af; de drukke badplaatsen lijken verder weg dan ooit... Bij helder weer hebben we een prachtig zicht over de hele eilandengroep.

19.6 km – 1435 stijgen – 1435 dalen (2 dagen).

Dag 6

Vandaag doen we het rustig aan. We vertrekken in Igueste de San Andres, het laatste dorpje aan de oostkant van het eiland. van hier kan je enkel te voet verder. We lopen tussen de huizen en de akkers door om iets verder het wandelpad te nemen dat ons via kronkelende paden naar boven en langs de andere kant weer naar beneden brengt, helemaal tot aan zee. Daar kunnen we genieten van een frisse duik en wat luieren op een eenzaam strand.

In de late namiddag worden we opgehaald per boot en varen we terug naar Igueste de San Andres.

8 km – 473 m stijgen – 510 m dalen.

Dag 7

Tijdens onze laatste wandeling ontdekken we de groene bergketen Anaga. Het vochtige en frisse klimaat zorgt voor een uitbundige plantengroei waarin het aangenaam wandelen is. We dalen af tot het dorpje Taganana, waar we rustig de tijd nemen genieten van lekkere plaatselijke gerechten in een typisch restaurantje.

Na de lunch hebben we de keuze om verder af te dalen tot op zeeniveau of terug te wandelen via een ander pad naar het beginpunt van de wandeling.

9 km – 809 m stijgen – 809 m dalen.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1670
Voorschot: € 510 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • logies
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau . De beklimming van de Teide neigt naar . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. Voor de afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een sfeervol 'hotel rural', een tot hotel omgebouwd geheel van 18de-eeuwse Canarische huizen, in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Toiletartikelen en haardroger zijn beschikbaar. Er is een gemeenschappelijke lounge met WIFI en een buitenzwembad.

1 nacht slapen we in de slaapzaal van een berghut en gemeenschappelijk sanitair


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Voor ’s middags is een uitgebreide picknick voorzien en ’s avonds eten we een warme maaltijd in het restaurant van het hotel.


Bagagevervoer

Op dagen 5-6 draag je zelf persoonlijke bagage + picknick + avondeten + ontbijt + drinkwater. Voor het overige draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3781Brussel 20/12/2020 07:20Tenerife Sur 20/12/2020 10:50
SN 3782Tenerife Sur 27/12/2020 11:50Brussel 27/12/2020 17:20
De transfers gebeuren met privé-vervoer.

Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (ideaal is dat je een zgd. “tour-rugzak” meeneemt, die het midden houdt tussen een dagrugzakje en een trekkingrugzak. Qua inhoud zijn die tour-rugzakken 40 à 60 l en ze hebben behalve goeie schouderbanden ook een stevige heupband. Je kan deze ook meenemen op de dagtochten, want over het algemeen zijn die tour-rugzakken gemakkelijker en beter om te dragen.)

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • lichte fleece
 • warme fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemkledij
 • muts & handschoenen (vóór zonsopgang is het op de Teide erg koud)

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • ‘after sun’

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • hoofdlamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. watersandalen
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In grotere centra kan je met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat. Het is echter eenvoudiger om euro’s van hieruit mee te nemen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen