Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


6 dagen

10/05/2020 - 15/05/2020

prijs € 1290


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


6 dagen

10/05/2020 - 15/05/2020

prijs € 1290


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


6 dagen

10/05/2020 - 15/05/2020

prijs € 1290


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


6 dagen

10/05/2020 - 15/05/2020

prijs € 1290


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


6 dagen

10/05/2020 - 15/05/2020

prijs € 1290


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
Een Spaans spreekwoord zegt: 'wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist'. We bezoeken er Moorse en christelijke gebouwen, slenteren door karakteristieke volkswijken en gaan tapas eten. Op een uurtje sporen ligt Córdoba, nog zo'n pareltje, met de ongeëvenaarde Mezquita. En tenslotte trekken we ook nog naar die minder bekende, maar misschien wel mooiste stad van Andalusië: Cádiz. 
Prijs: € 1290
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 20ES1SVA2
Reisdatum: 10/05/2020 - 15/05/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

73

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Sevilla met kathedraal en koninklijk paleis
 • Córdoba en de Mezquita
 • Tapas eten in Santa Cruz
 • Paarden en sherry in Jerez de la Frontera
 • Flamenco en zigeuners
 • Het echte Andaloesië in havenstad Cádiz

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor mij is het minder nodig om het maximum uit de tijd te halen, nog wat meer tijd om te genieten zou nog iets beter zijn.

Nele V. -

Ik heb enorm genoten van van deze reis. Toffe mensen ontmoet, leuk gevarieerd programma, heerlijk weertje.... Zero stress door aangename en goede begeleiding. Vakantie die klopt met mijn definitie van vakantie.

Alice G. -

Het was een korte maar intense reis naar 3 prachtige steden, die alle de moeite waard zijn om te bezoeken. De feria in Sevilla en de bloemenfeesten in Cordoba geven bovendien dat tikkeltje extra, waardoor deze reis naar Andaloesië mij steeds zal bijblijven. Een echte aanrader, olé!

Ria A. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Sevilla. We nemen onze intrek in een gezellig en authentiek pension in het oude centrum. Vanaf het dakterras vangen we een eerste glimp op van de omringende pleintjes en lokale sfeer.

We vatten de stier bij de horens en trekken er onmiddellijk op uit voor een kennismaking met een van de topattracties van Sevilla: het lekkere eten! Daarna maken we nog een korte stadswandeling om het (late) Spaanse leven aan een eerste blik te onderwerpen.

Bienvenidos! 

Dag 2

In de voormiddag maken we een wandeling langs de verschillende volkswijken. We verkennen de oude stad, en zoeken de authentieke sfeer op tussen de rivier, parken, paleizen en kerken. Via de Parasol wandelen we door de Macarena-wijk naar Plaza de Toros. Een aangename rivierwandeling brengt ons langs Torre del Oro naar het uitgestrekte Parque Maria Luisa en het bijhorende mooiste plein van Spanje: Plaza España. Nadat we de Joodse wijk Santa Cruz verkend hebben, blijven we hier hangen voor een heerlijke lunch. 
 
In de namiddag bezoeken we dé twee hoogtepunten van Sevilla: het koninklijk paleis en de kathedraal met zijn Giralda en het graf van Columbus. Ze liggen naast elkaar dus je kan zelf je tijd indelen. Daarna zetten we onze wandeling verder, en (optioneel) sluiten we de zwoele avond af met een streepje authentieke flamenco. Olé

Dag 3

Op slechts een uurtje treinen van Sevilla ligt die andere Unesco-stad: Córdoba met zijn wereldbefaamde Mezquita. We laten ons betoveren door dit stukje Moorse pracht en pikken ook nog even de gezellige drukte van de Joodse wijk mee. Bloemenliefhebbers vinden hun gading in de prachtige patio’s die speciaal worden opengesteld in de week dat wij er zijn (Festival de patios 2020). 

In de late namiddag sporen we terug richting Sevilla wat ons een mooie inkijk geeft op de uitgestrekte natuur rond de Andalusische hoofdstad.

Dag 4

Vandaag laten we Sevilla even achterwege. We trekken zuidwaarts naar misschien wel de mooiste stad van Andalusië: Cadiz. Deze havenstad, gelegen op een schiereiland, heeft niet alleen gezellige pleintjes en straatjes maar ook een prachtige kathedraal (die met de gouden koepel), de oudste markthal van het land, en de Torre Tavira. Daarnaast is de hele stad omgeven door parken en stranden met zicht op de Atlantische Oceaan. Dit is het hart van de Costa de la Luz, nergens is het licht feller dan hier…

Op de terugweg naar Sevilla bezoeken we Jerez de la Frontera waar je kan kiezen tussen een bezoek aan de bekende sherry-bodegas van Tio Pepe of aan de koninklijke paardrijschool.

Dag 5

Het is weekend en dat voel je in Sevilla: nog meer sfeer! Je kan deze vrije dag zelf invullen met tips en hulp van de reisbegeleider (die in Sevilla heeft gewoond).

 • Beeldende-kunstliefhebbers kunnen terecht in het Museum van Schone kunsten, Casa Pilates of de Iglesia del Salvador.
 • Interessant is ook de Fábrica de Tabacos, ooit een bloeiende sigarenfabriek waar de opera 'Carmen' inspiratie vond en een prachtvoorbeeld van 18/19de-eeuwse industriële architectuur. Nu is het de zetel van de universiteit.
 • De 'Archivos de India' is niet alleen een prachtig gebouw dat er kwam in opdracht van Filips II, het huisvest alle documenten met betrekking tot Spaanse overzeese bezittingen tussen de 15de en 19de eeuw. Het is dan ook een van de belangrijkste archieven met betrekking tot de ontdekking en de verovering van de Nieuw Wereld. 
 • Een bezoek aan de volkse wijk Triana met zijn markthal geeft dan weer een interessante inkijk in het dagelijkse leven. Idem dito voor een geleid bezoek aa de stierenarena.
 • Of je kan, net als de Sevillianen, een terrasje doen op een plein of aan de rivier. Of nog relaxter; een bezoekje aan een echte Arabische hammam.
‘s Avonds sluiten we af met een toprestaurant en een flamenco-avond op café (geen show zoals op dag 2). 

Dag 6

Vandaag zijn er twee mogelijkheden. Of we nemen de bus naar het vlakbij gelegen Itálica, de voormalige hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Deze archeologische site heeft o.a. een amfitheater met plaats voor 25.000 toeschouwers en geeft een interessante inkijk in de geschiedenis. Als je geluk hebt, zie je ook enkele filmsterren paraderen want hier worden veel opnames gemaakt voor grote films en series.

Wie minder met archeologie heeft, kan een begeleide fietstocht maken naar de buitenwijken van Sevilla waaronder de volkswijk Triana en de restanten van de de expo’s 1929 en 1992. 
 
Met wat geluk kunnen we nog een zondagsmarkt meepikken, en daarna keren we met een 'jamon' en een flamencojurk in de koffer huiswaarts. Adios Sevilla. 

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1290
Voorschot: € 390 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • groepstransfers
 • openbaar vervoer en privébusje
 • inkomgelden van bezienswaardigheden zoals vermeld in het programma
 • logies
 • stadsrondleiding
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • maaltijden (richtprijs ca. € 225)
 • evt. bijkomende inkomgelden voor optionele bezoeken
 • fooien (ca. € 20)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Kevin Maes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau , waarvoor een normale conditie volstaat. Hou er echter rekening mee dat een hele dag wandelen in een stad behoorlijk vermoeiend kan zijn. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in een authentiek pension met single- of tweepersoonskamers. Perfect gelegen op de rand van de oude stad wat de ideale mix geeft van toeristische hoogtepunten, en een kijk in het dagelijkse lokale leven.

Maaltijden

We ontbijten wisselend in kleine barretjes. ’s Middags eten we een broodje of een kleine hap. ‘s Avonds proeven we van de gevarieerde lokale keuken.

Het Spaanse ontbijt is niet meteen het culinair hoogtepunt van de dag. Verwacht dus geen uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Middags eet men vanaf 14 uur en ’s avonds vanaf 21 uur. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
We vliegen met TAP Air Portugal.
 VertrekAankomst
TP 0647Brussel 10/05/2020 11:35Lissabon 10/05/2020 13:35
TP 1096Lissabon 10/05/2020 15:15Sevilla 10/05/2020 17:30
TP1097Sevilla 15/05/2020 18:10Lissabon 15/05/2020 18:25
TP 0642Lissabon 15/05/2020 19:55Brussel 15/05/2020 23:35
Ter plaatse maken we gebruik van bus, trein en privé-vervoer.

Klimaat

Het voorjaar is de beste tijd om Andaloesië te bezoeken. De temperaturen zijn in principe aangenaam, bloemen en planten staan in bloei en de avonden zijn al wat langer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen:

 • comfortabele wandelschoenen
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest
 • fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker.

Geld

Je kan overal in de stad terecht aan bankautomaten. 


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en neem deze mee.


Achtergrondinformatie

 • Duende, een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners van Ivo HERMANS is een meeslepend cultuurhistorisch reisverhaal door Zuid-Spanje, waarbij de complexe flamencowereld ontrafeld wordt. Het is een ideale aanvulling op de klassieke reisgidsen voor wie meer wil weten over de diepe ziel van het Spaanse Zuiden.
 • Het Alhambra van Robert IRWIN: Het Alhambra, gebouwd door duizenden slaven, stille getuige van moord en politiek geweld, herberg voor illustere gasten. De auteur slaagt erin het mysterie te ontrafelen.
 • De Gouden Eeuw van Andalusië van M.R. MENOCAL: Een verleidelijk geschreven geschiedenis, een testament van voorbije tolerantie.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Deze reis in een notendop
Anders Reizen Sevilla 2019