Spanje - Lanzarote


8 dagen

24/10/2020 - 31/10/2020

prijs € 1430


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

24/10/2020 - 31/10/2020

prijs € 1430


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

24/10/2020 - 31/10/2020

prijs € 1430


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

24/10/2020 - 31/10/2020

prijs € 1430


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

24/10/2020 - 31/10/2020

prijs € 1430


Boek deze reis »
Groepsreis Spanje
Helemaal anders dan de andere Canarische eilanden is Lanzarote, waar het zo typische landschap grotendeels gevormd werd door een zes jaar durende vulkaanuitbarsting en het contrast tussen de zwarte lava en de witte huizen fascinerend is. Je raakt meteen onder de indruk van uitgedoofde kraters en bizarre lavastructuren, fotogenieke oude stadjes en de harmonieuze architectuur van César Manrique.
Prijs: € 1430
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ES1LZA1
Reisdatum: 24/10/2020 - 31/10/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Lanzarote en transfer naar de centraal gelegen Finca in Tahiche. We logeren de hele week op een idyllische en rustige locatie, een domein met meerdere huisjes en zwembad. Rust gegarandeerd.

Dag 2

Transfer naar Teguise, een authentiek stadje met kleine straatjes, mooie pleinen en enkele historische gebouwen en de vroegere hoofdplaats van Lanzarote. Iedere zondag is het hier markt, een gezellige bedoening die we niet mogen missen.

Daarna rijden we naar het Nationaal Park van Timanfaya. Uitbarstingen uit tientallen vulkanen toverden het om tot een woest maanlandschap van bizarre lavastructuren en grote ashopen. Tijdens een indrukwekkende kustwandeling worden we geconfronteerd met de strijd tussen de donkere, vaste lava en de woelige, helderblauwe  zee. Het pad loopt parallel met de kust waardoor we weinig hoogteverschil hebben. Toch is de wandeling niet te onderschatten omwille van de ruige ondergrond. 

Eenmaal aangekomen in het vissersdorpje El Golfo, genieten we op een terrasje van de ondergaande zon en een van de verse visspecialiteiten.

Afstand: 12,3 km - Stijgen: 216 m - Dalen: 205 m

Dag 3

We vertrekken vanuit het dorpje Ye en zakken af tot op zeeniveau in een zone die gekend is voor zijn rijke biodiversiteit. We  wandelen over een van de oudste wandelpaden van het eiland waarbij we kunnen genieten van prachtige zichten van het eilandje La Graciosa dat maar 1 km verwijdert ligt van Lanzarote. 

Na de picknick op het strand en een plons in de zee, maken we ons klaar om de klim terug in te zetten. Maar de wandeling zit er nog niet op. We stijgen nog iets verder tot  aan de vulkaan Corona met een indrukwekkende krater.

Afstand: 16.1 km – Stijgen: 569 m – Dalen: 569 m 

Dag 4

Het startpunt ligt nogmaals in Teguise. We wandelen het dorp uit, in de richting van en over heuvelruggen waar we kunnen genieten van spectaculaire vergezichten over zowel de noord- als zuidkant van het eiland. Opmerkelijk is het strand Caleta de Famara, met zijn 7 km zand het langste strand van Lanzarote en geliefd bij surfers.
 
Gedaald tot zo´n 30 m, klimmen we via de indrukwekkende kloof van La Poceta tot aan het hoogste punt van Lanzarote, de Peñas del Chace (671 m). Ons pad loopt parallel aan de befaamde klif van Famara en begint stilletjes aan te zakken. We wandelen voorbij het kerkje Ermita de la Nieves en komen zo terug aan het beginpunt. In Teguise is het ondertussen gezellig druk geworden en ook wij vinden ongetwijfeld een plaatsje op een terras.

Afstand: 19,3 km - Stijgen: 822 m - Dalen: 822 m 

Dag 5

La Graciosa, dat kleine eiland waar je kan genieten van rust en puurheid. We nemen de boot in Orzola en varen in een 20-tal minuten naar Caleta de Sebo. Vandaag doen we het iets rustiger aan. We doorkruisen het eiland om zo via de westkant terug te wandelen. Onderweg beklimmen we de berg Montaña Amarilla en genieten we van een verfrissende duik in het kristalhelder water.

Afstand: 13.2 km - Stijgen: 250 m - Dalen: 250 m 

De mogelijkheid bestaat om het eiland op eigen ritme te ontdekken, al wandelend, met de fiets, op het strand of in een plaatselijk visrestaurantje. 

Dag 6

De route vandaag loopt door de zone van La Gería, ongetwijfeld een van de meest fotogenieke plaatsen van Lanzarote. Een fascinerend meesterwerk, waar het landschap volledig door de mens werd aangelegd. Het door de vulkaan van Timanfaya verwoeste landschap werd hier nl. optimaal gebruikt voor het aanplanten van wijngaarden.

Afstand: 17,4 km – Stijgen: 580 m – Dalen: 580 m 

Dag 7

We starten onze dag in het boerendorp Femés. Al snel trekken we het kleine bergmassief, Los Ajaches in. We wandelen door open valleien waar we mogelijks verrast kunnen worden door een kudde schapen of geiten. Bijna op zeeniveau loopt ons pad zigzaggend langs de kust en we genieten van prachtige zichten over verlaten stranden en hun bijhorende kliffen. Eindbestemming is Playa del Papagayo, in de zomer een vrij drukke bestemming maar in de wintermaanden een rustige plaats waar je kan genieten van een fris biertje, een heerlijke duik of gewoon de zon.  
 
Als afsluiter van deze fantastische wandelweek in Lanzarote brengen we een bezoek aan Jameos del Agua, een van de vele kunstwerken gerealiseerd door César Manrique en een enorme vulkanische tunnel waar kunst en natuur perfect gecombineerd worden. In de vulkanische tunnel is er een vijver aanwezig met witte krabbetjes.

Afstand: 17,0 km - Stijgen: 448 m - Dalen: 785 m 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1430
Voorschot: € 430 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • logies
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz. (€ 30 à 50, afhankelijk van de grootte van de groep en de daarmee gepaard gaande groepskorting)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. Voor de afstanden en niveauverschillen per dag: zie dagschema.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren de hele week op een idyllische en rustige locatie, een domein met meerdere huisjes en zwembad. Rust gegarandeerd.


Maaltijden

Het ontbijt en de picknick maken we zelf  en ’s avonds eten we een uitgebreide, warme maaltijd op restaurant. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij TUI Fly (TB).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TB 1711Brussel 24/10/2020 13:45Lanzarote 24/10/2020 17:30
TB 1702Lanzarote 31/10/2020 17:45Brussel 31/10/2020 23:20

Alle transfers gebeuren met privé-vervoer.


Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • picknickbord, -beker en -bestek

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In grotere centra kan je terecht aan de geldautomaat. Het is echter aangeraden al wat euro’s van hieruit mee te nemen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Vertrekinformatie

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen