Spanje - Gran Canaria


8 dagen

29/02/2020 - 7/03/2020

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Spanje - Gran Canaria


8 dagen

29/02/2020 - 7/03/2020

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Spanje - Gran Canaria


8 dagen

29/02/2020 - 7/03/2020

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Spanje - Gran Canaria


8 dagen

29/02/2020 - 7/03/2020

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Spanje - Gran Canaria


8 dagen

29/02/2020 - 7/03/2020

prijs € 1370


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat. Wanneer het bij ons nog koud en kaal is, biedt Gran Canaria een heerlijk weekje pittig wandelen in een zonovergoten, groen landschap.
Prijs: € 1370
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20ES1GCA1
Reisdatum: 29/02/2020 - 7/03/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

38

41

47

57

59

60

41

54

64

64

61

65

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

75 Beoordelingen

reviews van klanten

Een heel mooie week vakantie, leuke aangename logies beiden met zwembad en eentje met kleine maar mooie welness. De wandelingen waren stuk voor stuk prachtig en werden verwend met lekkere maaltijden. Het vervoer in minibus was vlot, goed georganiseerd en een vrolijke aangename chauffeur. Zeker een aanrader.

Brigitte D. -

Mooie & gevarieerde wandelingen, heerlijk om de spiertjes los te zwemmen en te ontspannen in de sauna... kortom heerlijk genieten in de winter.

Lies D. -

Een zalige reis waarin je tijdens de winter al even de lente of zomer kan voelen in een prachtig landschap.

Caroline D. -

Prachtige omgeving, super begeleider, toffe groep, luxueus logement.

Ludo D. -

Mooie bestemming met een verrassend groen en bergachtig binnenland.

Frank V. -

Goed georganiseerde reis en toffe groep. Een kort reisje naar de zon in het voorjaar is altijd een goed idee.

Walter D. -

Mooie reis met stevige wandelingen en goed eten en drinken in goed gezelschap.

Wim J. -

Heerlijke wandelvakantie, voornamelijk in niet toeristische omgeving. Stevige wandelingen, goede hotels. We hebben geboft met het weer en de groep en de begeleidster!

Bus v. -

Even ontsnappen aan de kou, genieten van het zonnetje, rustig wandelen in prachtige en gevarieerde landschappen, luxueus logeren, lekker en overvloedig eten, op enkele dagen helemaal relax.

Leen P. -

Prima reis met dito begeleiding en super groep. Ideaal om in de koude wintermaanden nog een deugddoende en warme week mee te pikken. Een aangename bestemming met zeer mooie maar soms pittige en gevarieerde wandelingen. Maar dat heb je ervoor over om dan te kunnen genieten van de schitterende, verre uitzichten !

Gerlinde B. -

Mooie wandelreis, met stevige wandelingen, aangename logies en een super begeleider!

Jeanne D. -

Gran Canaria was een heel mooie bestemming die mijn verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen.

André H. -

De reis was goed verzorgd, de overnachtingen waren prima. Gran Canaria is bergachtiger dan ik had verwacht, dus de wandelingen zijn behoorlijk zwaar. groep. Maar ik heb genoten van het mooie weer en ben dankbaar dat ik de reis kon maken.

Marij R. -

Prachtige natuur! Vulkanisch verleden overal zichtbaar in het landschap, gaf vaak een Jurasic Park gevoel. Die kudde Brachiosaurussen verwacht je elk ogenblik om de hoek te zien verschijnen. En dat bij heerlijk zomers weer. Super !

Peter R. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Las Palmas en transfer naar onze eerste verblijfplaats in de buurt van San Bartolomé de Tirajanas, in het centrale gebergte.

We kunnen al een eerste verkennende wandeling maken en de liefhebbers kunnen in het hotel terecht in het openluchtzwembad, de fitness-zaal, sauna of whirlpool.

Dag 2

We verkennen het centrale en zuidelijke binnenland. Het gebergte, dat een groot deel van Gran Canaria beslaat, wordt doorkliefd door diepe ’barrancos‘ (canyons) die stervormig vanuit de ’cumbre‘ of het centrale zadel naar zee toelopen. Deze cumbre is een landschap van ruige, kale rotsen en kraters van uitgedoofde vulkanen.

De wandeling vandaag is een goede introductie in de omgeving waar we logeren. We krijgen zicht op de cumbre, de Caldera de Tirajana en een paar gave valleien. 

Dag 3

We maken een wandeling in het fotogenieke duinenreservaat van Maspalomas, waar ook mogelijkheid is tot zwemmen in zee.

Na een lichte lunch in de omgeving vertrekken we naar Ayagaures om daar de wandeling te starten. We stappen hoog boven het bijna verlaten bergdorp Las Tederas om uiteindelijk via de Degollada de la Manzanilla af te dalen naar het hotel. Het is een parel van een wandeling. Vooral rond Las Tederas is het samenspel van exotische plantenweelde en vulkanische grilligheid adembenemend. 

Dag 4

Wandeling vanuit Ayacata via La Goleta naar de top van de Roque Nublo, waar we tijd nemen om van het spectaculaire zicht te genieten. De terugtocht naar Cruz Grande daalt eerst gestaag door bebost terrein maar gaat daarna over in een nogal avontuurlijke afdaling waar de Camino Real zich in vele smalle bochten naast een steile afgrond naar beneden slingert. 

Dag 5

Panoramische wandeling vol uitzichten. In het unieke berglandschap in het binnenland neemt de tafelberg Acusa een bijzondere plaats in. Op een gigantische, extreem steile sokkel rust er nog een hoogvlakte, die al door de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, gebruikt werd. Deze wandeling neemt ons mee naar een ver verleden…

Na de wandeling worden we naar onze tweede verblijfplaats gebracht in Puerto de las Nieves, een oude vissers­haven aan de ruwe rotskust, met een klein keien­strand.

Dag 6

Vandaag zijn er twee opties: 

 • Met de lokale bus (heen en terug) naar de hoofdstad en bezoek op eigen tempo. Las Palmas de Gran Canaria werd als stad gesticht in 1478 en bezit een niet onbelangrijk historisch en cultureel erfgoed. Een groot deel hiervan bevindt zich in Vegueta, de oudste wijk van de stad, die tot UNESCO World Heritage Site werd uitgeroepen in 1990. Ook de cosmopolitische haven Puerto de la Luz is een bezoekje waard.
 • Vrije voormiddag. Tegen de middag vertrek naar het donkere lavastrand van Playa de Guayedra en terugkeer via de barranco van Agaete. 

Dag 7

De bijzonder pittige, lusvormige wandeling van vandaag zet de kroon op het werk: vanuit de Valle d’Agaete leidt een eeuwenoud bedevaartspad (de Camino de los Romeros ) ons door het natuurpark van Tamadaba. Op de – regenrijkere – noordhellingen van het eiland tref je een groener landschap van weiden, loof- en naaldbossen.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1370
Voorschot: € 420 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • logies
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à . Enige fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen zijn voor deze reis vereist. We maken stevige dagtochten van 4 tot 7 uur met grote hoogteverschillen over - op een enkele uitzondering na - meestal goede tot zeer goede paden. De tocht op dag 7 is  met een hoogteverschil tot 1300 m stijgen en 900 m dalen. Als je erge hoogtevrees hebt, kan deze wandeling een probleem vormen.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 4 x in een luxueus hotel (met binnenzwembad en wellness-faciliteiten) en 3 x in een eenvoudiger hotel dat vlakbij het strand gelegen is.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags eten we een zelfbereide picknick en ’s avonds eten we een uitgebreide, warme maaltijd op restaurant. 


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3783Brussel 29/02/2020 10:20Gran Canaria 29/02/2020 13:45
SN 3784Gran Canaria 07/03/2020 14:45Brussel 07/03/2020 20:10

Ter plaatse maken we overwegend gebruik van privé-vervoer.


Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • rugzak, reistas of kleine valies 
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • evt. pyjama
 • zwemkledij (ook nodig indien je in het eerste hotel naar de sauna wil gaan)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek (indien het warm genoeg is om buiten te zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • ‘after sun’

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • picknickbord & -beker

Diversen

 • zaklamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Het is het makkelijkst indien je van hieruit wat cash geld meeneemt. 


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. 

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen