Cabo Verde - Bergen en woestijn, ver in de Oceaan


14 dagen

6/11/2020 - 19/11/2020

prijs € 1850


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Bergen en woestijn, ver in de Oceaan


14 dagen

6/11/2020 - 19/11/2020

prijs € 1850


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Bergen en woestijn, ver in de Oceaan


14 dagen

6/11/2020 - 19/11/2020

prijs € 1850


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Bergen en woestijn, ver in de Oceaan


14 dagen

6/11/2020 - 19/11/2020

prijs € 1850


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Bergen en woestijn, ver in de Oceaan


14 dagen

6/11/2020 - 19/11/2020

prijs € 1850


niet meer boekbaar
Groepsreis Cabo Verde
Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Het startpunt van de reis is het toeristische Sal. De drie andere eilanden die wij uitkozen - São Nicolau, São Vicente en Santo Antão - zijn stuk voor stuk ideaal om te bewandelen en dat doen we dan ook resoluut. We logeren eenvoudig, dicht bij de mensen, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel.
€ 1850
14 dagen
Reisdatum: 6/11/2020 - 19/11/2020
Deelnemers: min. 8 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 20CV1AAA1
Al 4 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Wandelen op de mooiste eilanden
 • Kleinschalig logeren
 • Epische landschappen 
 • Bijzondere eilandsfeer
 • Zalige muziek

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

25 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie trip naar een minder toeristische bestemming. Eilanden zijn erg verschillend, dus je moet keuzes maken. Veel zon, mooie wandelingen (je moet sterke knieën hebben voor de vele afdalingen), goede accommodatie en lekker eten.

KATHY M. -

Deze reis verliep vlekkeloos. Alles netjes tot in de puntjes geregeld. Een ervaren reisbegeleider, een goedlachse groep, lekker vers bereide avondmalen op de logeerplaatsen (vooral de bbq op het strand was een topper), wandelingen waarbij je mooie bergdorpjes passeert, zonnig weer (in april), ... en als afsluiter de mogelijkheid hebben om na al dat stappen eens uit te rusten op een wit strand met helder blauw zeewater. Een reis waaraan je terugdenkt met mooie herinneringen ... en voor nu ook nog wat heimwee.

Annelies B. -

Toffe reis, leuke groep, schitterende wandelingen... ik genoot ten volle van de Kaapverdische eilanden!

Rein V. -

Een van de beste natuurwandelreizen die ik al gemaakt heb. Je hebt wel een goede conditie nodig en ervaring met stappen in een ruwere bergomgeving. Maar het is echt een aanrader.

Geert T. -

Het was een geweldige reis. Zowel op vlak van de groep als de begeleiding. Maar vooral het land: heel vriendelijke mensen en zoveel afwisseling in de landschappen. Ik heb al heel veel gezien, maar ga mij de dingen die ik hier gezien heb nog lang herinneren! Deze bestemming staat hoog in de top 5 van mijn beste/mooiste reizen.

Ann S. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Sal.

Transfer naar het hotel in Espargos, centraal gelegen op het eiland, voor de overnachting.

Dag 2

Sal is een droog en door de wind gegeseld eiland waar men volop de kaart heeft getrokken van het kusttoerisme, met alle infrastructuur vandien. In de voormiddag hebben we tijd om een bezoekje te brengen aan de indrukwekkende site van Pedra do Lume, waar zich ooit een zoutmijn bevond in de krater van een uitgedoofde vulkaan.

In de namiddag vliegen we naar São Nicolau en worden per minibus via hoofdplaats Ribeira Brava naar Tarrafal gebracht. Dit vriendelijk haventje aan de zuidwestkant van het eiland, met een kleine markt, wat winkeltjes en restaurantjes, is onze uitvalsbasis voor de komende dagen. 

Dag 3-6

We maken op São Nicolau de volgende wandelingen:

 • Afdaling van Cabeçalinhos naar het dorp Calejão en eindigen in Preguiça, gelegen aan een kleine baai.
 • Bij mooi weer klimmen we naar de top van de Monte Gordo (1312 m), vanuit Cachaço, 600 m stijgen en dalen tot Praia Branca. Zoniet: wandeling over het bestrate pad en naar Ribeira Brava.
 • Wandeling tot in het vissersdorp Ribeira Funda.
 • Minibus over 'spectaculaire' aardeweg langs de zee naar het noordelijk gelegen dorp Ribeira da Prata. Start van een even spectaculair bestraat pad dat via kleine afgelegen dorpen naar een bergpas klimt en verder langs drakenbloedbomen en agaven afdaalt naar de groene oase Fajã de Cima.

Dag 7

We vliegen in de voormiddag naar São Vicente en gaan logeren in Mindelo, de culturele hoofdstad van het eiland en het centrum van de Kaapverdische muziek. Het is ook de thuisbasis van de wereldberoemde zangeres Cesaria Evora.

In de namiddag brengen we een bezoek aan deze - naar Kaapverdische normen - vrij kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai die eigenlijk het restant is van een verzonken krater. 

Dag 8-12

We nemen de ochtendferry naar Santo Antão en rijden verder naar ons logies van de volgende dagen in het rustige kustplaatsje Ponta do Sol. 

We hebben de keuze uit de verschillende wandelingen. Enkele voorbeelden:

 • Wandeling vanaf de Cova-vulkaankrater via een spectaculair afdalend zigzagpad en door een sliert van dorpen naar een dorp aan de rivier Passagem of verder tot het dorp aan zee, Paúl.
 • Dagwandeling vanuit Chã da Igreja of Cruzinha da Garça over een goed onderhouden bestraat pad dat kilo­meters lang, op en neer hoog boven de zee, slingert terug naar Ponta do Sol. Onderweg haltes in kleine dorpjes.
 • Zijdelingse afdaling in de Ribeira de Torre over Cha de Mato, Losna en Lombo de Pico.
 • Dagwandeling vanaf het paradijselijke ('groen en water alom') Garça da Cima , stijgend over een bijzonder mooi zigzagpad tot aan de Espádana-krater. Via de rand verder afdalend  naar het dorpje Lagõa.
 • ...

Dag 13

We nemen ’s morgens de boot terug naar São Vicente, waar we op dag 7 al even waren en waar we opnieuw in Mindelo gaan logeren.

In de namiddag kunnen we ons net onder de top van de Monte Verde laten afzetten en dan te voet naar Praia do Norte, of verder naar Calhau, wandelen. Of we kunnen vanaf São Pedro over het strand richting vuurtoren wandelen. De liefhebbers wandelen verder over het rotspad naar de vuurtoren. De anderen blijven aan het strand, want het is een ideale plek om te zwemmen. Vervolgens wandelen we terug langs het strand naar São Pedro.

Laatste avondmaal.

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van São Vicente en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1850
Voorschot: € 560 per deelnemer

Inbegrepen

 • internationale lijnvluchten
 • binnenlandse vluchten
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 14
 • Nederlandstalige begeleiding
 • internationale luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • veiligheidstaks (ca. € 30)
 • dranken
 • fooien (€ 15)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Kris Van Loo


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Belangrijk om weten

De aard van de reis en de specifieke bestemming vereisen een avontuurlijke ingesteldheid en het nodige aanpassingsvermogen. Er worden 2 binnenlandse vluchten en 2 ferry’s genomen om van het ene naar het andere eiland te reizen. Hier kunnen geen plaatsen op worden voorbehouden. Het vooropgestelde dagschema kan dus wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vluchten en ferry’s op het moment dat de reis gegarandeerd wordt.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau   tot . De moeilijkheid van deze reis ligt hier niet in de lengte van de wandelingen - vaak slechts 4 à 5 u. feitelijk wandelen - wél in het veelvuldig en vaak langdurig stijgen en dalen. Op enkele dagen moet 1000 à 1500m niveauverschil overbrugd worden, bergopwaarts of bergafwaarts. Deze dagen zijn . Wie gemakkelijk last heeft van pijnlijke knieën bij afdalingen, moet hier rekening mee houden. De paden daarentegen zijn doorgaans goed begaanbaar.

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Vervoer ter plaatse

 • Binnenlandse vluchten (soms per Twin Otter)
 • Ferries
 • Gehuurde minibus(sen)
 • Taxi’s
 • Lokaal openbaar vervoer.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak (met persoonlijk gerief + picknick).


Logies

In Mindelo logeren we in een goed hotel. Elders zijn de logiesplaatsen eenvoudig en uitgekozen omwille van hun properheid en familiale sfeer. Er is het nodige comfort, maar het is toch eerder beperkt. 


Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies. De lunch is in principe een picknick met - indien mogelijk - fruit; in steden kan dit ook een maaltijd in een restau­rant of 'cantinha’ (snackbar) zijn. Het avondmaal is steeds een warme maaltijd in een restaurant of in de logiesplaats. De Kaapverdische keuken is vrij eenvoudig. Vis en schaaldieren belangrijke ingrediënten. Vlees en groenten vind je niet zo vaak terug op het menu.


Klimaat

Op de Kaapverdische Eilanden vindt de reiziger het hele jaar door mooi weer, maar de periode november tot juli geldt als de beste reistijd: aangenaam warm tussen 25 en 30°, bijna steeds onbewolkte hemel (behalve op eilanden met hoge toppen als Santo Antão en São Nicolau) en een normale luchtvochtigheid. De overheersende noordoostpassaatwind voert droge lucht aan, terwijl de ligging in de Oceaan voor aangename temperaturen zorgt. 

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je dient zelf je bagage te dragen tijdens de vele transfers en in en uit het logies, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • (waterbestendige) sandalen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen en het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • lichte wind- en waterdichte vest
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek 
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief (zeker ook vochtinbrengende crème)
 • handdoeken (2)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1,5 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • klein lepeltje.

Diversen

 • enkele plastiek zakken
 • zaklamp 
 • evt. oorstopjes (gesnurk, kraaiende hanen, blaffende honden)
 • evt. verduisterend slaapmasker
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken (zeker aangeraden indien je je knieën wil sparen)
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

Je neemt best cash euro's mee, die je ter plaatse kan omwisselen (vermijd biljetten van 50 euro en groter). Hier en daar kan je terecht aan een geldautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter

Met een budget van ca. € 200 heb je ruim voldoende.


Formaliteiten

Reispas

Voor Cabo Verde heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Cabo Verde. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Veiligheidstaks

Onderdanen van de Europese Unie hebben geen visum nodig om Cabo Verde binnen te komen bij een verblijf van maximaal 30 dagen. Daar staat tegenover dat je een luchthavenveiligheidstaks dient te betalen van 3400 escudos (ca. 30,84 euro). Dit kan vooraf online of bij aankomst ter plaatse. Op de kennismakingsbijeenkomst wordt dit verder besproken.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas of bewaar een foto op je telefoon.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Cabo Verde door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Knokkelkoortsen & zikavirus

In dit land kunnen dengue-en chikungunyakoorts, alsook het zikavirus voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Achtergrondinformatie

 • G. Almeida, Het Testament Van Senhor Araujo: Van 1462 tot 1975 hoorde Kaapverdië bij Portugal. In 1975 werd de eilandengroep onafhankelijk. Dit boek is Almeida's ironische portret van de Kaapverdische gemeenschap voor en na de onafhankelijkheid.
 • G. Almeida, Aan de familie Trago: Familiekroniek en portret van een creoolse samenleving in Kaapverdië
 • C. Angeles, Tegen de wind in: Roman over de oorsprong van emigratie, over de beweegredenen dat mensen om zich los te rukken van hun wortels en op zoek gaan naar nieuwe horizonten. Het verhaal voert je mee naar het dagelijks leven in een Kaapverdisch dorp. Het vertelt over het zware leven van een immigrante in Spanje en Portugal.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Saudade van Cesária Evora