Colombia - Cumbia Cumbia Colombia


22 dagen

5/08/2020 - 26/08/2020

prijs € 3890


niet meer boekbaar

Colombia - Cumbia Cumbia Colombia


22 dagen

5/08/2020 - 26/08/2020

prijs € 3890


niet meer boekbaar

Colombia - Cumbia Cumbia Colombia


22 dagen

5/08/2020 - 26/08/2020

prijs € 3890


niet meer boekbaar

Colombia - Cumbia Cumbia Colombia


22 dagen

5/08/2020 - 26/08/2020

prijs € 3890


niet meer boekbaar

Colombia - Cumbia Cumbia Colombia


22 dagen

5/08/2020 - 26/08/2020

prijs € 3890


niet meer boekbaar
Groepsreis Colombia
In Colombia vind je een beetje van alles: groene valleien, gouden stranden, ruige bergketens, oude culturen en nieuwe subculturen, koffie, een magisch sfeertje à la Gabriel Garcia Marquez. We laten ons helemaal onderdompelen in de schoonheid en rust van de natuur, de pracht en punch van de steden, de opzwepende ritmes van de cumbia, de warmte en openheid van de bevolking. Het wordt een intense beleving.
Prijs: € 3890
Aantal dagen: 22 dagen
Reisnummer: 20CO1AAA1
Reisdatum: 5/08/2020 - 26/08/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Boeiende steden 
 • Wandelen in de Valle de Cocora, de woestijn van Tatacoa en de site van Tierradentro
 • Koffie en honing
 • Ontmoeting met een inheemse stam
 • Trekking in het Nationaal Park Tayrona

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

9 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Bogotá. Transfer naar  het hotel in de historische wijk La Candelaria.

Dag 2

Bezoek aan Bogotá, een hoofdstad ‘on the move’ die gelegen is op 2600 m en waarvan het centrum rustiger is dan de gemiddelde Zuid-Amerikaanse stad.. We wandelen door het koloniale centrum, bezoeken de belangrijke monumenten en pleinen, evt. het Goud- en/of  Botero-museum. We nemen kabelbaan omhoog naar de top van de Cerro de Monserrate. Daarboven op 3160 m, heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Tweede overnachting in Bogotá.

Dag 3

We laten de stad achter ons en rijden in een goeie 4 u. zuidwaarts naar Aipe. Daar nemen we de boot over de Magdalena-rivier naar Villavieja en rijden vervolgens een klein eindje noordwaarts de Tatacoa-woestijn in, waar we rond 15 u. zouden aankomen.

De Tatacoa-woestijn is eigenlijk een combinatie van woestijn en tropisch droog woud en is een zwaar geërodeerd en nogal bevreemdend landschap dat doorkruist wordt door droge canyons. Het is een geweldige plaats om in stilte te genieten van een eindeloze sterrenhemel zonder lichtvervuiling.

Kamperen.

Dag 4

Vroeg in de ochtend trekken we er op uit voor een warme wandeling tussen cactussen, zand- en rotsformaties op vrijwel vlak terrein. We zien fossielen uit heel lang vervlogen tijden.

Na de wandeling vervolgen we onze weg en rijden naar het plaatsje San Andres de Pisimbala in de zuidwestelijke provincie Tierradentro. (Mocht er voldoende tijd zijn, brengen we een bezoek aan het archeologisch en etnografisch museum met een overzicht van de pre-Columbiaanse cultuur in de noordelijke Andes.)

Overnachting in een eenvoudig hotel.

Dag 5

We brengen een hele dag al wandelend door - met wat stijgen en dalen - in het groene landschap van het Nationaal Archeologisch Park van Tierradentro. Er is (nog) maar weinig bekend over de beelden en catacomben uit de periode van de 5de tot de 10de eeuw die zich hier bevinden. We dalen ook af ín een catacombe, met een laddertje een goeie 4 m onder de grond. Best interessant. 's Middags gaan we lunchen in een lokaal restaurantje en in de namiddag ligt de intrigerende site Alto del Aguacate op ons pad.

Tweede overnachting in San Andres de Pisimbala.

Dag 6

Via een prachtige route door de bergen bereiken we de ‘witte’ stad Popayan. Dankzij het milde klimaat  - de stad is gelegen op 1750 m - groeide ze in de 17de eeuw uit tot een belangrijk koloniaal centrum.

We wandelen door de binnenstad en ontdekken deze aangename universiteitsstad met grote pleinen, verrassend mooie kleine kerkjes en veel cafeetjes (normaal voor een stad met veel studenten!). En we gaan zeker churros (beignets op basis van gefrituurd tarwedeeg, lekker veel calorieën en koolhydraten) proeven bij de oudste churrosmaakster van het land. 

Overnachting in een hotel.

Dag 7

We zetten onze tocht verder per minibus doorheen de koffieplantages van de Zona Cafetera. Ons eindpunt van de rit is een finca in Montenegro, een voormalige koffieboerderij die is omgebouwd tot een mooi hotel met zwembad en middenin de natuur gelegen is. Het is aangenaam verpozen in de hangmat op het terras van je kamer. 

's Avonds genieten we van een BBQ aan het zwembad.

Dag 8

Wie Colombia zegt, zegt koffie en die gaan we uitgebreid proeven in deze door UNESCO geroemde koffieregio. Colombia is de vierde koffieproducent ter wereld en zowat de helft van Colombia’s koffieplanten tieren hier welig op de bergflanken tussen 1300 en 1700 m, met in de verte de besneeuwde toppen van de hoge Andes. Al wandelend worden we ingewijd in de geheimen van het koffietelen en we hebben voortaan meer respect voor ons dagelijks kopje koffie.

We rijden deze namiddag naar Salento, gelegen op 1950 m. Het is op zich een leuk stadje, maar het kan er erg toeristisch-druk zijn.

Dag 9

Met jeeps begeven we ons naar de Valle de Cocora, waar we een wandeling naar het natuurreservaat Acaime starten. In de voormiddag wandelen we in  3 u. tot onze lunchplaats. Onderweg passeren we langs de langste palmbomen ter wereld, gemiddeld 70 m hoog en een bevreemdend zicht zoals ze lukraak van op een grote, glooiende vlakte de lucht in priemen. De lodge waar we lunchen, heeft nog een andere troef behalve lekker eten. Je kan er nl. superschattige kolibri's, die met suikerwaterpotjes gelokt worden, van heel dichtbij zien. Na de lunch wandelen we door de vallei en een stukje nevelwoud terug naar de jeeps.

We keren met de jeeps terug naar het hotel in Salento voor de tweede overnachting. 

Dag 10

Transfer (6 à 7 u.) naar de stad van de eeuwige lente, Medellin. Een gedeelte van de weg gaat langs de Cauca-rivier en onderweg houden we halt bij Pipinta voor een mooi uitzicht over de Cauca-canyon.

Overnachting in een hotel in de Las Lomas-wijk. 

Dag 11

Citytour in Medellin waarbij we de bekende plaatsen van het centrum bezoeken. Indien gewenst, kan een bezoek gebracht worden aan het Casa de la Memoria, een museum dat gewijd is aan het conflict met de FARC-rebellen dat ook in Medellin heel zware sporen heeft achtergelaten. Met de metro en de "metrocable" gaan we naar de hogergelegen, armere buitenwijken voor een mooi uitzicht over de stad. Hier staat ook de omstreden Biblioteca España.

In de namiddag kunnen we, indien er interesse is, een bezoekje brengen aan de Stichting Straatkinderen Medellin.

Tweede overnachting in Medellin.

Dag 12

Transfer naar de luchthaven van Medellin (Rio Negro) en vlucht naar Valledupar. Van hier rijden we in ca. 30 u. naar het koffiedorp Palmor, gelegen op 950 m. In de namiddag doen we een leuke tour die helemaal in het licht staat van bijen en honing.


Overnachting in een hotel.

Dag 13

Met jeeps rijden we de Sierra Nevada de Santa Marta op, een piramidevormige, 5000 m-hoge berg die het leefgebied vormt van vier inheemse stammen. We brengen een bezoek aan een inheemse gemeenschap en een waterval. Daarna rijden we door naar ons logies.

Overnachting in een finca: basic met hangmatten om te slapen en met gemeenschappelijk douche en toilet. (Het kan behoorlijk fris zijn ‘s nacht, dus voorzie warme slaapkledij).

Dag 14

Een stevige wandeling brengt ons naar een 'mirador' (uitzichtpunt) verder de bergen in. 

In de namiddag keren we terug naar Palmor.

Dag 15-16

Een vermoeiende reisdag vandaag, maar het is de moeite waard. Einddoel is een zalige finca in een tropische vallei in de Minca-regio, uitgebaat door een Belgisch koppel. Hier is het 2 dagen al genieten wat de klok slaat: relaxen aan het zwembad, wat wandelen in de omgeving, zwemmen in het kristalheldere water van de Manzanares-rivier...

Dag 17

Korte transfer naar Tayrona, een van de mooiste Nationale Parken van Colombia, een natuurparadijs van de eerste orde waarin het pittig wandelen is over rotspaadjes en stranden en door het tropisch oerwoud. 

Van de ingang van het Nationaal Park wandelen we in één uur naar de stranden van Arrecifes. We installeren ons in lodges en maken nog een wandeling naar de stranden van la Piscina en Cabo de San Juan.

Overnachting in lodges in hangmatten.

Dag 18

Samen met een lokale gids wandelen we omhoog naar de ruïnes van El Pueblito, met de ruïnes van een Tayrona-dorp waar vóór de komst van de Spaanse bezetter zo'n 3000 mensen woonden, en weer naar beneden naar Calebazo. Het is een vermoeiende tocht van ca. 6 u. wandelen in heel warm en vochtig weer, maar de combinatie van jungle en zee maakt dit tot een niet te missen ervaring. 

Na de wandeling worden we naar een strandhotel met zwembad gebracht, op een minuutje wandelen van het strand van Taganga.

Dag 19

Transfer naar Cartagena, een parel van een historische stad. In de late namiddag flaneren we door het koloniale centrum.

Overnachting in een hotel.

Dag 20

Vrije dag in Cartagena met optionele bezoeken/uitstappen. We kunnen de stad verder verkennen met een bezoek aan Castillo de San Felipe, het grootste fort ooit gebouwd door de Spanjaarden in de kolonies en/of Cerro la Popa, een 17de-eeuws klooster op de top van een 115 m-hoge heuvel, of een uitstap maken naar Isla Baru of de Islas del Rosario.

Bij een vlammendrode zonsondergang nemen we afscheid van dit buitengewone land. 

Tweede overnachting in Cartagena.

Dag 21

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Dag 22

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 3890
Voorschot: € 1170 per deelnemer

Inbegrepen

 • internationale vluchten
 • binnenlandse vlucht Medellin - Santa Marta
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 21 (behalve lunch op dag 16 en 20)
 • inkomgelden volgens programma
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale gidsen
 • luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. optionele uitstappen
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

De wandelingen variëren van  tot  à  (klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen). Je beschikt best over een goede conditie en enig uithoudingsvermorgen. We wandelen over afwisselend terrein: woestijn, bergen en jungle. In het dagschema vind je meer details over de wandelingen.

Na jarenlange ervaring met reizen in Zuid-Amerika kunnen we zeggen dat je, hoe goed je een reis ook voorbereid, toch nog altijd voor verrassingen kan komen te staan. Dat, in combinatie met het niet evidente wegennetwerk, maakt dat je onvoorwaardelijk dient te beschikken over een soepele en avontuurlijke ingesteldheid.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten:

 • in hotels (14 x), van zeer comfortabel tot eenvoudig, in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • in tenten in de woestijn (1 x), zonder sanitair
 • in een zeer comfortabele finca met zwembad (1 x), in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • in een lodgehotel met zwembad (2 x), in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • in een zeer eenvoudige finca (1 x), in hangmatten en met gedeeld sanitair
 • in een eenvoudige lodge (1 x), in hangmatten en met gedeeld sanitair.

Maaltijden

We nemen ontbijt in het logies. ’s Middags eten we een picknick of een snelle lunch onderweg (om het efficiënt te houden, opteren we bij de lunch liefst voor eenzelfde 'menú del día' voor iedereen). s Avonds eten we in het logies of in een restaurant.


Bagagevervoer

Op dag 17 draag je zelf je bagage voor 1 nacht, waarvoor je je dagrugzak kan gebruiken. Tijdens de overige wandelingen draag je enkel je dagbagage. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
KL 1720Brussel 05/08/2020 06:10Amsterdam 05/08/2020 07:05
KL 741Amsterdam 05/08/2020 09:50Bogota 05/08/2020 13:40
KL 749Cartagena 25/08/2020 17:50Amsterdam 26/08/2020 10:35
KL 1725Amsterdam 26/08/2020 13:45Brussel 26/08/2020 14:35

We verplaatsen ons met privé-vervoer (minibus en jeeps) en we nemen 1 binnenlandse vlucht (Medellin-Santa Marta).

Je houdt er best rekening mee dat een af te leggen kilometer in Colombia niet te vergelijken is met een kilometer bij ons en dat het vervoer soms veel tijd in beslag kan nemen. Dat heeft te maken met het gegeven dat de wegen niet altijd en overal even goed zijn en dat zaken zoals wegenwerken (die overigens niet steeds worden aangekondigd) of een zware regenbui voor oponthoud kunnen zorgen. 


Klimaat

Aan de kust en op lagere hoogte is het tropisch warm; naarmate je hoger gaat wordt het frisser (maar overdag nooit lager dan een graad of 15). Tropische buien zijn mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Voor de binnenlandse vlucht heb je recht op een ruimbagage van 20 kg.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (best met goeie schouderbanden en stevige heupband en groot genoeg voor wat spullen voor 1 overnachting) 

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende en waterbestendige wandelschoenen
 • (wandel)sandalen  en/of lichte comfortschoenen
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je grote bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • regenjas of -cape
 • lichte fleece
 • luchtige hemden of T-shirts 
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij
 • bermuda/short (niet te kort).

Wij vragen aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis.

Verzorging

 • toiletgerief
 • kleine handdoek (je vindt lichtgewicht, sneldrogende handdoeken in buitensportzaken)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1, best 2 liter)

Diversen

 • lakenzak of liner (voor de basic-overnachtingen; er zijn dekens aanwezig)
 • goede zonnebril 
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • evt. lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

 • De Colombiaanse munt is de peso. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/.
 • Wij raden aan om je betaalkaart mee te nemen. Hiermee kun je in alle steden terecht aan geldautomaten. Hou er wel rekening mee dat dit in kleine dorpjes en afgelegen gebieden niet altijd mogelijk is (bv. in Tayrona, in de Sierra Nevada de Santa Marta en de Valle de Cocora). Kredietkaarten (met pincode) worden eigenlijk alleen in de betere hotels, goede restaurants en dure winkelcentra geaccepteerd.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • In Colombia is het de gewoonte om fooien te geven indien je tevreden bent met een verleende service, ook aan de lokale gidsen en chauffeurs.

Formaliteiten

Reispas

Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden geldig zijn vanaf de dag van terugkeer. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt geen visum nodig.

Tip

Maak een kopie of foto van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Colombia door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis Abeschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich terug in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Malaria

In Colombia komt malaria voor, een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. Tracht muggenbeten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. Je kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Onze lokale agent laat weten dat deze beschermende maatregelen voldoende zijn en dat malaria-medicatie niet nodig is in de gebieden waar wij komen.

Gele koorts

Gele koorts-inenting is niet verplicht, maar wel aanbevolen voor deze reis. Het is dodelijke infectieziekte die door muggen wordt overgedragen die overdag steken. Een geneesmiddel tegen gele koorts bestaat nog niet, maar wel een zeer doeltreffend vaccin. Vaccinatie gebeurt enkel in centra die erkend werden door de nationale gezondheidsadministratie. Een lijst vind je hier.

Knokkelkoortsen en zika

Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: Instituut Tropische Geneeskunde en bij je huisarts.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Colombia is Magical Realism