China - Sportieve ontdekkingsreis door Tibet


21 dagen

10/07/2020 - 30/07/2020

prijs € 4890


niet meer boekbaar

China - Sportieve ontdekkingsreis door Tibet


21 dagen

10/07/2020 - 30/07/2020

prijs € 4890


niet meer boekbaar

China - Sportieve ontdekkingsreis door Tibet


21 dagen

10/07/2020 - 30/07/2020

prijs € 4890


niet meer boekbaar

China - Sportieve ontdekkingsreis door Tibet


21 dagen

10/07/2020 - 30/07/2020

prijs € 4890


niet meer boekbaar

China - Sportieve ontdekkingsreis door Tibet


21 dagen

10/07/2020 - 30/07/2020

prijs € 4890


niet meer boekbaar
Groepsreis China
Het dak van de wereld’, het ‘land van sneeuw’, de mythe van Shangri-La ... Ondanks zijn tragische geschiedenis en de hardheid van het dagelijks bestaan, blijft Tibet omringd door een waas van mysterie. Tijdens 2 mooie trekkings lopen we door het ongerepte, grootse decor van de Tibetaanse hoogvlakte, met aan de horizon het silhouet van de Himalaya. Bovendien is de Tibetaanse cultuur nog steeds uniek en kom je onder de indruk van de devotie en spiritualiteit van het Tibetaanse volk. Beide aspecten, natuur en cultuur, vinden tijdens deze reis hun hoogtepunt in het klooster van Rongbuk. Gelegen op 4860 m tegenover de noordwand van de Everest, kent het klooster qua uitzichten zijn gelijke in de wereld niet. 
Prijs: € 4890
Aantal dagen: 21 dagen
Reisnummer: 20CN1TBT1
Reisdatum: 10/07/2020 - 30/07/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • degelijke acclimatisatie in hoofdstad Lhasa
 • 2 meerdaagse trekkings
 • cultuur en spiritualiteit
 • uniek zicht op Everest vanaf Rongbuk

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1-2

Heenreis Brussel-Amsterdam-Chengdu en transfer naar het hotel. 

Dag 3-4-5

Voormiddagvlucht (2.5 u.) van Chengdu naar Lhasa en transfer naar het hotel. We doen het voor de overblijvende uren van dag 3 rustig aan om ons lichaam aan de hoogte te laten wennen.

Bezoek aan hoofdstad Lhasa, gelegen op 3683 m en is de laatste jaren uitgegroeid tot een moderne miljoenenstad. In de Barkhor-bazaar, het oude stadsdeel rond de Jokhang-tempel, zien we quasi-middeleeuwse taferelen. Hier verkoopt men stapels jakkaas en -boter langs de straat, daar heeft iemand de meest onwaarschijnlijke remedies tegen allerlei ziekten uitgestald. Pelgrims komen op bedevaart naar de Yokhang, de tempel bij uitstek van het Tibetaans boeddhisme. Biddend werpen ze zich op de grond en laten de gebedsmolentjes draaien. In de tempel geuren van wierook en jakboter, veelkleurige boeddhabeelden in het schemerlicht van de boterlampen. Het is hier dat de meeste bezoekers al meteen hun hart aan Tibet verliezen.

Op de Marpori of Rode Heuvel torent het Potala-paleis boven de stad uit. Potala betekent ‘berg van Boeddha’ en behalve een imposant voorbeeld van Tibetaanse architectuur, is het paleis vooral van groot spiritueel belang. In de 17de eeuw is de Potala nl. de residentie geworden van de Dalai Lama (en dit was het geval tot 1959, toen de huidige Dalai Lama uit Tibet wegvluchtte). Het Norbulinka- of zomerpaleis is klein in vergelijking met de Potala, maar eveneens het bezoeken meer dan waard. Vooral de muurschilderingen zijn erg mooi.

Even buiten de stad bezoeken we het klooster van Drepung. Ooit huisden er in dit immense klooster 10.000 monniken en de honden die het vandaag bewonen zouden ongelukkige reïncarnaties zijn van monniken die er niet in slaagden terug te keren in een hogere levensvorm.

Dag 6

We zijn stilaan goed geacclimatiseerd en klaar voor een eerste wandeldag in de omgeving van Lhasa. Op ons pad ligt één van de oudste boeddhistische sites van Tibet, het op een rots gebouwde Pabonka-klooster, en het nonnenklooster van Chupsang.

Dag 7

Vroeg uit de veren voor de rit van 270 km naar Shigatse, de tweede grootse stad van Tibet, het culturele en religieuze centrum van het zuidwesten en de uitvalsbasis voor vele mooie trekkings.

Je vindt er het 15de-eeuwse Tashilunpo-klooster, de zetel van de Panchen Lama, de tweede hoogste incarnatie na de Dalai Lama. Het klooster is eigenlijk een dorp op zich en herbergt een actieve gemeenschap van zo’n 250 monniken. Zeer mooi is de Grote Hal, met de grafpagodes van de overleden Panchen Lama’s, en het immense Boeddhabeeld 'Maitreya'.

Overnachting in een hotel.

Dag 8

We rijden 143 km naar Sakya, een eind van de weg af. De kubistisch aandoende grijsgroene huizen zijn nogal bevreemdend. Terwijl het stadje vrij onbeduidend is, is Sakya toch belangrijk omdat het eeuwenlang de zetel was van de rode-mutsenstrekking (Sakyapa) binnen het boeddhisme. Het kloostercomplex is uitzonderlijk goed bewaard en bevat een uitmuntende kunstcollectie. De geestelijke leider leeft echter niet langer hier, maar in India en er zijn Sakya-centra over de hele wereld verspreid.

Verder naar Old Tingri. Op de barre Tingri-hoogvlakte zien we ruïnes van Tibetaanse forten, die dateren van lang vóór de Chinese overheersing.

Kamperen.

Dag 9-10-11

Tingri, gelegen op 4310 m en ooit een halte op de oude karavaanrout van Lhasa naar Kathmandu, is het startpunt van onze eerste trekking die ons via Lungjang (4450 m) naar het klooster van Rongbuk (4920 m) brengt. We wandelen door een landschap dat al eeuwenlang aan de nomaden (drokpa) toebehoort. Op ons pad liggen nomadenkampen, gerstvelden en een aaneenschakeling van bergpassen en rotshellingen. We krijgen af en toe een mooi zicht op de berg Cho Oyu (8188 m) en vangen hier en daar ook een glimp op van de Everest himself.

Dag 12

Bezoek aan het boeddhistische klooster van Rongbuk (eigenlijk is de correcte naam Dza Rongphu). Gelegen op 4860 m tegenover de noordwand van Mount Everest, kent het klooster qua uitzichten zijn gelijke in de wereld niet. Het huidige klooster werd gebouwd in het begin van de 20ste eeuw.

Omdat we niet genoeg kunnen krijgen van het weergaloze uitzicht op 's werelds hoogste, wandelen we vanaf ons kamp bij het klooster de 8 km die ons scheidt van het Everest Base Camp, de plaats waar de expedities vertrekken die de Everest beklimmen vanaf de Tibetaanse zijde. We overnachten op deze wonderlijke plaats om te genieten van de kleuren van de onder- en opgaande zon, maar vooral van de (hopelijke onbewolkte) donkerblauwe nachtlucht en de miljoenen sterren. 

Dag 13

We wandelen terug naar Rongbuk en rijden naar Shigatse, waar we op dag 6 ook al waren.

Overnachting in een hotel.

Dag 14

We rijden naar Gyantse,een typisch Tibetaanse stad met paardenkarren, veel voetgangers en chortens vol fresco’s, beelden en kunstwerken. We brengen een bezoek aan de immense Pango-chorten, met zijn voor de 14de eeuw vernieuwende architectuur en rijke, vaak zelfs groteske decoratie.

Overnachting in een hotel.

Dag 15 tot 19

Vanuit Gyantse rijden we naar het dorpje Mayum. Hier start de tweede trekking. We kamperen achtereenvolgens op 4800, 5010, 5300 en 4250 m.

De berg Noijin Kangsang is met zijn 7206 m de hoogste piek in de regio Lhasa. Hij wordt steevast in de verte bewonderd door toeristen die op weg zijn van Lhasa naar Gyantse. Wij maken een trekking rond deze heilige berg, met jaks voor de bagage. Tijdens deze bijzondere tocht ervaren we ten volle de groots- en schoonheid van dit uitgestrekte land en op de eindeloze, winderige hoogvlaktes besef je pas goed hoe meedogenloos het leven hier is. We wandelen door een irreëel landschap van kabbelende rivieren, voortjagende wolken, wazig uitvloeiende bergen met als letterlijke hoogtepunt de oversteek van de 5689 m-hoge pas Tipo La.

De trekking eindigt op dag 19 en een transfer van 3 u. brengt ons terug in Lhasa. Onderweg houden we halt bij Yamdrok Tso, een uitgestrekt turkooizen meer, omkaderd door bloemen en besneeuwde bergen.

Overnachting in een hotel in Lhasa.

Dag 20

Transfer naar de luchthaven en middagvlucht naar Chengdu. Transfer naar het hotel voor de overnachting.

Dag 21

Vluchten-Chengdu-Amsterdam-Brussel. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 4890
Voorschot: € 1470 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 21
 • permits (voor Tibet in het algemeen en voor beide trekkings) 
 • inkomgelden van de vermelde bezienswaardigheden
 • huur kampeermateriaal (incluis slaapmatje)
 • begeleiding
 • diensten van lokale gidsen en trekkingploeg
 • huur jaks voor de bagage
 • drinkwater tijdens de trekking
 • zuurstofflessen.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • fooien
 • Chinees visum (€ 126,55)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Miet Vanderbeke


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  met 2 trekking waarbij 6 tot 8 u. (op een rustig tempo) gewandeld wordt. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist. Hoewel de acclimatisatie geleidelijk verloopt, speelt de hoogte een grote rol (zie hoogteaanduidingen in het dagschema). Er gaan zuurstofflessen mee op de trekkings, mocht het nodig zijn.

Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 10 x in goede hotels in Lhasa, Shigats en Gyantse. Hoewel het om degelijke hotels**** gaat, hou je er toch best rekening mee dat de cultuurverschillen ook voelbaar zijn in de hotelbusiness.

Tijdens de trekking kamperen we. Je dient je eigen slaapzak mee te brengen.


Maaltijden

Tijdens de hotelovernachtingen nemen we het ontbijt in het hotel en de overige maaltijden in restaurants, waarbij het ’s middags vaak om een snelle hap zal gaan.

Tijdens de kampeertrekkings worden alle maaltijden bereid door een kok en zijn keukenploeg. 


Bagagevervoer

Tijdens de trekking mag je max. 13 kg meenemen (naast je eigen dagrugzak). Je kan een deel van je kledij in Kathmandu achterlaten voor na de trekking.

Tijdens de eerste trekking wordt de bagage vervoerd met een wagen, tijdens de tweede trekking door jaks. Jij draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
KL1729Brussel 10/07/2020 15:05Amsterdam 10/07/2020 16:00
KL891Amsterdam 11/07/2020 21:00Chengdu 12/07/2020 12:50
KL892Chengdu 30/07/2020 14:45Amsterdam 30/07/2020 19:05
KL1733Amsterdam 30/07/2020 21:30Brussel 30/07/2020 22:15

We verplaatsen ons in Tibet met privé-vervoer. Hoewel de wegen de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn, zijn sommige trajecten op kleinere wegen soms nog in slechte staat en de ritten stofferig.


Klimaat

Wie van een lekker zacht weertje houdt, is in Tibet aan het verkeerde adres. Het klimaat is er extreem. Door de grote hoogte absorbeert de ijle lucht geen warmte en kan dus ook geen warmte afgeven. Ondanks de hoge straling van de zon voelt het zelden echt warm. Wat niet wegneemt dat het, op de middag en uit de wind, niet eens aangenaam warm kan zijn. De zon geeft bovendien een fel stralend licht. Juli kent overdag de warmste dagtemperaturen (in Lhasa kan het dan eens een graad of 20 worden), maar tijdens de trekkings schommelt de dagtemperatuur eerder rond de 10° en wordt het 's nachts erg koud. In de periode mei tot en met oktober kan het regenen. Felle winden, vaak gepaard gaand met het nodige stof, zijn eveneens kenmerkend voor de regio’s waar wij komen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven

Bagage  

 • stevige reistas of kitbag (beter dan een rugzak)
 • dagrugzakje met goede sluiting (voor de spullen die je nodig hebt  tijdens een dagwandeling)
 • regenhoes voor dagrugzak
 • zak/tas om de spullen die je tussen de 2 verblijven in Lhasa niet nodig hebt in te stoppen en achter te laten in het hotel.

Schoeisel & kousen

 • stevige, waterdichte en enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. reserveveters

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak (zeker tot –10°)
 • evt. binnenslaapzak (als je een kouwelijk type bent)

Kledij

 • lichte en soepele wandel- of trekkingbroek
 • warme en soepele broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte broek
 • dikke fleece
 • lichte fleece
 • T-shirts
 • muts + sjaal + handschoenen
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed, waarvan 1 set thermisch
 • evt. short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
 • handdoek (handig zijn sneldrogende handdoeken)
 • zonnecrème met beschermingsfactor 50
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • degelijke zonnebril (de UV-straling is zeer hoog)
 • kleine paraplu
 • zak- of hoofdlamp (+ reservebatterijen)
 • evt. energierijk snoepgoed/tussendoortjes (druivensuiker, chocolade, minute-soep, bouillonblokjes, snoep, gedroogd fruit, ...)
 • evt. wandelstokken
 • zakdoeken (stof/papier)
 • enkele stevige veiligheidsspelden
 • evt. reisspelletjes (b.v. reisscrabble, speelkaarten), boek, …
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus)
 • vaseline.

Geld

 • De munteenheid in Tibet is de Chinese renminbi (RMB). In Lhasa en Shigatse kun je in banken en wisselkantoren cash euro’s wisselen. Je kan er ook terecht aan bankautomaten met je betaalkaart. Maar het is het aangeraden om toch voldoende cash geld mee te nemen. 
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/

Formaliteiten

Reispas

Voor China heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig; dat is een toelating van de overheid van het land waar je naartoe reist om voor een beperkte periode in het land te verblijven.

De aanvraag van het Chinees visum bij het Chinese Visa Application Center in Brussel kan Anders Reizen – tegen betaling – op zich nemen. Vanaf 10 december 2019 is iedere aanvrager van een Chinees visum tussen 14 en 70 jaar bovendien verplicht zijn/haar vingerafdrukken te geven in het China Visa Application Service Center te Brussel. Dit gebeurt nadat de visumaanvraag werd ingeleverd en goedgekeurd en hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt. Je dient je persoonlijk op de afgesproken datum tussen 10 en 14 u. naar het Chinese Visa Application Center in 1200 Brussel te begeven.

Alle noodzakelijke informatie voor het aanvragen van het visum (of je het nu wel of niet via Anders Reizen doet) wordt vermeld in de uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst en wordt daar ook verder besproken.

Trekking permits

Voor de aanvraag van de permits (de toelating vanwege de Chinese overheid om in een bepaalde regio een trekking te ondernemen) hebben wij een kopie van je reispas en een pasfoto nodig (wordt tijdig meegedeeld).

Tip

Maak een kopie of foto van de identiteitsbladzijde van je reispas en neem deze mee.


Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

 • M. FAUCHEUX, Tibet, de magie van het reizen (vanaf de Middeleeuwen heeft Tibet in het Westen gestalte gegeven aan de droom van een magische en mysterieuze ruimte, ontstaan uit de verhalen van de eerste Azië-reizigers)
 • J. PEMA, Tibet mijn liefde (De jongere zus van de Dalai Lama beschrijft aan de hand van de lotgevallen van haar eigen familie de tragische geschiedenis van het Tibetaanse volk in de tweede helft van deze eeuw. Met haar verhaal biedt zij een bijzondere kijk op het eeuwige Tibet met zijn tradities, boeddhisme en de voorouderlijke wijsheid van de Dalai Lama)
 • M. DE ROY, Vrouwen in Boeddha’s bergen, (beschrijving van vrouwen die o.w.v. hun geloof door de Chinezen verschrikkelijk behandeld werden)
 • P. HOPKIRK, Indringers op het dak van de wereld, de race naar Lhasa. (beschrijving van wat mensen er allemaal voor over hadden om als eerste de verboden stad te bereiken)
 • XINRAN, Hemelvlucht, (een bewogen leven van een Chinese vrouw die jaren lang op zoek was naar haar vermiste geliefde die als legerdokter naar Tibet ging)
 • S. LEHMAN, The Tibetans, (een strijd om te overleven, een fotoboek met verhalen o.a. over het Gügerijk in West Tibet)
 • KAZUYOSHI NOMACHI, Tibet, (een fotoboek met verhalen over o.a. de Kailashregio en pelgrims
 • A. DAVID NEEL, een Parisienne die als eerste westerse vrouw Lhasa bereikte en talrijke boeken schreef waaronder: Mijn leven op het dak van de wereld: geheim reisdagboek 1918 tot 1940 - Tibet: rovers, priesters en demonen - Een vrouw trekt door Tibet en (aangeraden) De verborgen levens van Alexandra David-Néel: een biografie van de vrouw die de verboden gebruiken van Tibet verkende.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. De aanvraag van het visum wordt overlopen op de bijeenkomst en je krijgt informatie die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: