België - Wandelvierdaagse door Haspengouw


4 dagen

10/04/2020 - 13/04/2020

prijs € 240


niet meer boekbaar

België - Wandelvierdaagse door Haspengouw


4 dagen

10/04/2020 - 13/04/2020

prijs € 240


niet meer boekbaar

België - Wandelvierdaagse door Haspengouw


4 dagen

10/04/2020 - 13/04/2020

prijs € 240


niet meer boekbaar

België - Wandelvierdaagse door Haspengouw


4 dagen

10/04/2020 - 13/04/2020

prijs € 240


niet meer boekbaar
Groepsreis België
Uitvalsbasis voor deze wandelvierdaagse is Hoepertingen, in de fruitstreek van glooiend Haspengouw. Tijdens 3 dagwandelingen trekken we door boomgaarden en weiden, over een Romeinse heerbaan en langs kunstobjecten in de natuur, langs de plaats waar de heks Tjenne verbrand werd, door het trotse Borgloon en de bokkenrijdersgemeente Wellen, door bosjes en natuurgebieden...
Prijs: € 240
Aantal dagen: 4 dagen
Reisnummer: 20BE3MGA1
Reisdatum: 10/04/2020 - 13/04/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 16
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

48

51

54

54

55

56

56

47

54

61

53

57

53

56

57

55

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Algemene warme tevredenheid.

Herman V. -

Perfecte, klassieke eindejaarsdriedaagse in goed gezelschap en met zeer goede begeleiding door Tjeu. Mooie wandelingen, gezellige stops voor het middagmaal. Het mooie weer was een extraatje!

Erna S. -

Een kort en fijne wandelweekend met goede begeleiding, slaapcomfort en prettige uitstappen. Een kennismaking met de Siks-tempel verruimt onze geest.

Greta C. -

Heerlijk en goed georganiseerde driedaagse tussen kerst en nieuw, niet ver van huis.

Cathy D. -

Algemene reistips

Dag 1

We verzamelen op de parking voor de kerk van Hoepertingen om er tegen 10.30 uur van start te gaan met de eerste wandeling in het glooiende Haspengouw. We trekken door fruitboomgaarden, die rond deze tijd normaal gezien in volle bloei staan. 's Middags eten we onze picknick op in 't Elfde Gebod, een café in het centrum van Zepperen. Daarna keren we via een andere weg terug naar Hoepertingen, waar we tegenover de kerk onze intrek nemen in Mariagaarde. Onze verblijfslocatie ademt geschiedenis uit: pachthof, klooster, kasteel...

Documenten uit de 15de eeuw getuigen van een pachthof met gracht in Hoepertingen. Het pachthof werd later uitgebreid en verbouwd tot kasteel, waarin verschillende adellijke families woonden. Precies negentig jaar geleden namen zusters Annuntiaten er hun intrek en werd het een landelijke huishoudschool met internaat. Ondertussen is het al meer dan 30 jaar een serene plaats van rust en gastvrijheid en kunnen wij er terecht voor een ontspannende wandelvierdaagse.

Dag 2

Na het ontbijt gaan op pad door de boomgaarden van Hoepertingen naar de plaats waar lang geleden mannelijke veroordeelden opgehangen werden. Daarna wandelen we door naar de nog niet zo lang geleden verlaten kluis van Helshoven. Via een stukje Romeinse heerbaan en door een mooi natuurgebied gaan we naar Mettekoven, waar we middagpauze houden in Martenshof. We keren terug richting Hoepertingen door een prachtig natuurgebied en langsheen de boomgaarden. Op onze weg komen we het beeld van Tjenne-de-heks tegen op de plaats waar ooit heksen of kruidenvrouwen de dood vonden op de brandstapel.

Dag 3

Vandaag genieten we niet alleen van het mooie glooiende landschap, maar maken we ook kennis met enkele grote kunstwerken in open lucht, onder meer met de bekende 'doorkijkkerk' bij Groot-Loon, de gerestaureerde stroopfabriek in Groot-Loon en het klooster Mariënlof. In de daarbij horende brasserie nemen we onze middaglunch.

Dag 4

Op onze laatste dag wandelen we van Hoepertingen naar Wellen, het dorp van de Bokkenrijders, waar we middagpauze houden.We wandelen op een oude spoorwegbedding met meerdere dassenburchten en door de vallei van de Herk. We bezoeken het kleine dorpje Ulbeek met op zijn dries een prachtige begrafeniskerk en een oude bottelarij, waar we zeker even tijd nemen voor een lekker stuk Limburgse vlaai...

Het einde van onze vierdaagse is voorzien omstreeks 16 uur.

Opgelet

De volgorde van de wandelingen kan wijzigen op basis van de openingsdagen van de eetgelegenheden waar we 's middags gaan eten.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 240
Voorschot: € 100 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • 3 ontbijten (dag 2,3 & 4)
 • 3 avondmalen (dag 1,2 & 3)
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • 4 middagmalen
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Tjeu Tijskens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 16 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Klik hier voor meer uitleg over de stappertjes.

De wandelingen van 16 à 18 km door een glooiend landschap. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de paden er drassig bij liggen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies en maaltijden

We logeren in tweepersoonskamers met privé-sanitair in Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen. Hier logeer je met respect voor de leefwijze en levensopvatting van de zusters.

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. ’s Middags eten we een broodmaaltijd onderweg.


Vervoer

 • Met trein en bus is de afspraakplaats bereikbaar.
 • Eigen wagen
 • Kostendelend met een andere deelnemer (je kan bij inschrijving aangeven of je een plaats zoekt of aanbiedt). Een week à 10 dagen vooraf krijg je, samen met de vertrekinfo, een deelnemerslijst toegestuurd.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • valiesje/reistas
 • dagrugzak met regenhoes

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • schoenen voor binnen en ’s avonds

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek of getten (waterdichte onderbeenbeschermers)
 • voldoende kleding voor zowel goede als slechte weersomstandigheden

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: KMI

Verzorging

 • toiletgerief (zeep en shampoo is aanwezig)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • picknick voor de eerste dag

Diversen

 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: