Oostenrijk - Winter in Wenen


5 dagen

18/01/2020 - 22/01/2020

prijs € 650


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


5 dagen

18/01/2020 - 22/01/2020

prijs € 650


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


5 dagen

18/01/2020 - 22/01/2020

prijs € 650


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


5 dagen

18/01/2020 - 22/01/2020

prijs € 650


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


5 dagen

18/01/2020 - 22/01/2020

prijs € 650


niet meer boekbaar
Groepsreis Oostenrijk
In hartje winter, als de drukke kerstdagen voorbij zijn, baadt Wenen in een verstilde sfeer. Onder een staalblauwe hemel of een witte sneeuwmantel krijgt de stad een heel ander karakter dan in de zomer, wanneer de straten overvol zijn van mensen. Het continentaal klimaat biedt meer kans op zonnig vriesweer of sneeuw dan bij ons, en dik ingeduffeld rondwandelen langs de elegante gebouwen, door stemmige stegen en ingeslapen parken heeft een bijzondere charme. Sommige kerken baden nog in kerstsfeer, en op het plein voor het stadhuis amuseert jong en oud zich op de feeëriek verlichte schaatspiste. En als het weer echt tegenzit, dan zorgen een keur aan topmusea samen met knusse cafés, koffiehuizen en een misschien wel een klassiek concert ervoor dat je je geen moment verveelt. Ziehier ons verrassend recept voor een winters gerecht!
Prijs: € 650
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 20AT1WNW1
Reisdatum: 18/01/2020 - 22/01/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

40

51

54

57

58

60

61

63

67

68

77

64

67

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Onderdompeling in een cultuurbad... te voet!
 • Bijzondere sfeer in hartje winter
 • Beroemde componisten komen tot leven
 • Muzikale mis in de Hofburg
 • Koffiehuizen, bruine kroegen en wijn'heurigen'
 • Wandelen door bossen en wijngaarden 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,7

17 Beoordelingen

reviews van klanten

Van alle reizen die ik tot nu toe heb gemaakt, staat deze reis op de eerste plaats. Omdat Wenen een hele mooie stad is maar vooral omdat Bart ons zoveel leerrijks en moois heeft laten ontdekken en hij er voor iedereen was.

Anny K. -

Ideaal bestaat niet, maar deze reis zat er dichtbij!!

Marie-Louise S. -

Uitstekend op alle vlakken!

Jos V. -

Een reis met Anders Reizen is altijd zeer aangenaam. Bart gidste ons door Wenen als ware het zijn thuisstad. Met een passend muziekje toonde hij ons de verblijfplaatsen van zoveel beroemde musici. Genieten van een lekker stuk taart in een van de vele koffiehuizen hoorde er ook bij. Dit alles met fijne en aangename mensen, maakte van deze reis eentje om "U" tegen te zeggen.

LUCIE D. -

Wenen is een aanrader, zeer mooie stad om in te wandelen en interessante musea. Alles goed bereikbaar, te voet of met openbaar vervoer (metro, trams, bus). En dat onder begeleiding van enthousiaste gids, Bart

Frank-Aline L. -

Een heel aangename en leerzame culturele winterwandelreis, met een tikje winterse natuur erbij. De topbegeleiding door Bart was een echte meerwaarde. De sfeer in de groep zat zeer goed .

Erna S. -

Heel interessante en boeiende reis. Wenen onder en in de sneeuw ... magisch! Toffe begeleiding. Open minded deelnemers.

Véronique M. -

Wenen heeft me echt verrast, zoveel prachtige gebouwen en monumenten. De Österreichische Nationalbibliothek,wat een pareltje, eentje die uw verbeelding prikkelt. Verder heb ik ook heel hard genoten van de Weense koffiehuizen, deze mochten natuurlijk niet ontbreken. #Mozart #Wienerschnitzel #Sachertorte. Bedankt aan Bart, die ons meegenomen heeft op een reis boordevol cultuur.

Mireille V. -

Wenen is een prachtige stad en deze ontdekken met Bart als reisbegeleider was top. Ook de wandeling in het Wienerwald was een aangename afwisseling met het bezoek aan de stad. Conclusie: een zeer geslaagde reis.

Muriel H. -

Algemene reistips

Dag 1

Vroeg vertrek voor een vroege aankomst op de luchthaven van Wenen. We verplaatsen ons naar het hotel met de S-Bahn. 

Ook vandaag nog straalt de voormalige hoofdstad van het Habsburgse rijk macht en grootsheid uit. Het centrum bulkt van elegante paleizen, gebouwd door  adellijke families om elkaar en zelfs de keizer te overtreffen. Wanneer we echter de smalle straatjes inslaan, ontdekken we een ander, kleinschalig Wenen, waar je op pleintjes en verborgen binnenplaatsen de Oostenrijkse rust en gemoedelijkheid terugvindt. Vandaag en de komende dagen ontdekken we hier ook de sporen van de vele componisten die hier hun bescheiden bestaan probeerden te verdienen: Beethoven, Schubert, Mozart, Haydn… De plaatsen waar ze woonden en wandelden en talrijke anekdotes brengen hen weer tot leven. 

We starten ons bezoek met een flinke wandeling langs de oudste monumenten in het historische centrum. 

Dag 2

Vandaag kruisen we steevast de wegen van de Habsburgse keizers. We vangen aan bij hun paleis, de Hofburg. Het is zondag, dan wordt er in de gotische kapel van het paleis een muzikale mis opgedragen, met muziek en zang van een bekende componist zoals Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert,... (welke componist en mis is pas later gekend). De uitvoering is in handen van o.m. de Wiener Sängerknaben en muzikanten van de Wiener Philharmoniker, niveau gegarandeerd!
Na deze bijzondere belevenis gaan we een kijkje nemen in de indrukwekkende Nationale Bibliotheek, een pronkstuk van barokke architectuur.
In de namiddag wandelen we opnieuw door straten en langs pleinen en laten we ons overweldigen door imposante paleizen en zwierige kerken, die praal en pracht uitstralen. Op ons parcours ligt ook de Ringstrasse, de groene boulevard met haar imposante gebouwen uit de 19de eeuw.
Halverwege de namiddag heb je de keuze om in de Hofburg de woon- en werkvertrekken van keizer Franz-Joseph en zijn gemalin Elisabeth, ‘Sisi’, bezoeken, of het Leopoldmuseum met zijn verzameling kunst van begin 20ste eeuw (Klimt, Kokoschka, en de grootste collectie werken van Egon Schiele). Het maakt deel uit van het 'MQ' (Museumsquartier), een verzameling musea, tentoonstellingsruimten en culturele instellingen ondergebracht in de voormalige Habsburgse paardenstallingen.

Dag 3

De Jugendstil en het expressionisme luidden begin 20ste eeuw een nieuwe periode van artistieke creativiteit in. Architecten als Hoffman, Wagner, Loos en de eigenzinnige Hundertwasser lieten in Wenen hun sporen na. Vandaag maken we een lange architectuurwandeling die start met het paviljoen van de Secession, hét Jugendstil-monument van Wenen dat een prachtige muurschildering van Klimt herbergt. Via het stadspark wandelen we naar het kleurrijke Hundertwasserhaus en zo verder door het Prater-park naar de hypermoderne universiteitsbibliotheek van architecte Zaha Hadid. Mocht er nog tijd en interesse zijn, dan trekken we nog even verder naar de overkant van de Donau, waar de moderne kantoor- en woontorens van Donau-City de hoogte in rijzen. 

Dag 4

Na het ontbijt rijden we met het openbaar vervoer naar de rand van de stad. Hier strekt zich het Wienerwald uit, een laaggebergte met beuken- en dennenwouden, glooiende weiden en wijngaarden. We komen tot rust tijdens een wandeling van enkele uren door de winterse natuur. 

De tijd die vandaag nog rest - enkele uren in de namiddag - is vrij te besteden. Heeft het werk van Oostenrijkse bodem - zoals van Klimt -je aandacht getrokken, dan vind je meer van dat moois in het Belvédère. Liefhebbers van klassieke schilderkunst vinden dan weer hun gading in het enorme Kunsthistorisch Museum (met de grootste verzameling Brueghelwerken ter wereld). 

In de late namiddag verplaatsen we ons opnieuw naar de rand van de stad. Een korte avondwandeling - in het donker! - brengt ons in een 'Heurige'. Heurigen zijn rustieke wijnlokalen, vaak met eetgelegenheid, die horen bij een wijngoed. Je kan er verschillende soorten wijn proeven, zoals de jonge witte ‘heuriger’ die zijn naam aan dit soort lokalen heeft gegeven. Zo dicht we ons bij het elegante, chique stadscentrum bevinden, zo verschillend is de sfeer hier: eenvoudig, landelijk, Oostenrijks 'gemütlich'. We doen ons te goed aan een smakelijk avondmaal.

Dag 5

De voormiddag vullen we met een programma dat we ter plaatse kunnen bepalen, in functie van de interesses en het weer. Dit kan in groep of op eigen houtje. Pik je nog een museum mee? Een bezoek aan Schönbrunn, het zomerpaleis van de Habsburgers dat de concurrentie met Versailles moest aangaan? Ga je op zoek naar een leuk souvenir of wandel je gewoon nog wat rond om een laatste impressie op te doen? Keuze te over.

In de loop van de namiddag vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Concerten

Geen bezoek aan Wenen is compleet zonder een concert bij te wonen. Het aanbod is groot: van licht klassiek tot hedendaags.

De muzikale mis op zondag is inbegrepen in de prijs (t.w.v. € 28). We kunnen pas tickets aankopen wanneer de afreis gegarandeerd is, en voor de deelnemers die op dat ogenblik ingeschreven zijn. Voor latere inschrijvingen wordt geval per geval een ticket aangekocht. Mocht het voorkomen dat op het ogenblik van je inschrijving er geen tickets in de vermelde prijscategorie meer beschikbaar zijn, dan kan je opteren voor een duurdere of goedkopere categorie, waarbij het prijsverschil wordt verrekend. Tijdig boeken is dus hoe dan ook een aanrader.

Later bezorgen wij aan de deelnemers ook een beperkte selectie van enkele bijkomende concerten die in de reisperiode vallen, en waarvoor je via ons optioneel een ticket kan bestellen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 650
Voorschot: € 200 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • ontbijt
 • lokale huiswijn of frisdrank bij het avondmaal in de Heurige (dag 4) (het eten zelf is niet inbegrepen)
 • entreeticket muzikale mis in de Hofburg
 • luchthaventransfers 
 • begeleiding
 • verplaatsingen met het openbaar vervoer (binnen het kader van de groepsbezoeken)
 • luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (ca. € 150)
 • dranken (behalve wijn of frisdrank bij avondmaal op dag 4)
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz. (€ 50-70 naargelang interesse)
 • evt. andere concerten
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Bart De Winter


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

De natuurwandeling is zo'n 2,5 à 4 uur (afhankelijk van het weer) en loopt over goede paden en land/boswegen met af en toe een klim of afdaling. Regen of sneeuw kunnen de wegen modderig maken, waterdichte wandelschoenen met een goed zoolprofiel zijn dan ook noodzakelijk.
Houd er rekening mee dat ook de stadswandelingen behoorlijk vermoeiend kunnen zijn.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een aangenaam hotel***, gelegen in een rustige straat in de sympathieke wijk Josefstadt, net buiten de Ringstrasse. Het oude centrum ligt op wandelafstand, en voor verdere verplaatsingen is de metro- en tramhalte vlakbij.

Comfortabele tweepersoonskamers met privé-badkamer.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Het hotel serveert een uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude gerechten.

’s Middags eten we ergens een snack. ‘s Avonds proberen we de gevarieerde keuken van de talloze restaurants in het centrum.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2901Brussel 18/01/2020 06:55Wenen 18/01/2020 08:40
SN2906Wenen 22/01/2020 18:00Brussel 22/01/2020 19:50

We nemen het openbaar vervoer.


Bagage

Blijft in het hotel.


Meenemen op reis

Bagage

 • reistas of kleine valies
 • dagrugzakje

Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & kousen

 • goede wandelschoenen (geschikt om in regen of sneeuw te wandelen)
 • wandelsokken
 • warme schoenen voor ’s avonds of overdag in de stad 

Kledij

 • broek(en)
 • warme winterjas (waterdicht)
 • warme truien of fleeces
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • ondergoed
 • handschoenen
 • sjaal
 • muts

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • evt. oordopjes
 • evt. wandelstokken voor de natuurwandeling
 • paraplu.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.

Geld

Tijdens de reis kan je in de stad met je betaalkaart geld afhalen en op veel plaatsen ook betalen.

Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer weten?

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij kunnen alvast het volgende boek aanbevelen:

De Wereld van Gisteren, van Stefan Zweig.
De autobiografie van de bekende Oostenrijkse schrijver biedt een indrukwekkend beelden van het Europa en met name van het Oostenrijk en Wenen van zijn tijd. Hij schrijft over zijn kinderjaren, zijn studententijd, zijn reizen en onmoetingen met invloedrijke intellectuelen, kunstenaars en schrijvers: Maxim Gorki, Albert Einstein, Gustav Mahler, Sigmund Freund en vele anderen.
Verschenen bij Rainbow, ISBN 978 90 417 1221 9

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Klimaat

  Oostenrijk geniet van een continentaal klimaat, dat betekent dat de winters gemiddeld kouder en droger zijn dan bij ons. Vriesweer (met zon en blauwe hemel) en sneeuw zijn in januari geen uitzondering, maar ook geen garantie. Regen is uiteraard ook steeds mogelijk.

  Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: