Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

15/08/2020 - 22/08/2020

prijs € 720


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

15/08/2020 - 22/08/2020

prijs € 720


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

15/08/2020 - 22/08/2020

prijs € 720


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

15/08/2020 - 22/08/2020

prijs € 720


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

15/08/2020 - 22/08/2020

prijs € 720


niet meer boekbaar
Groepsreis Oostenrijk
Deze uitdagende huttentocht in de Tiroolse Stubaier Alpen brengt de wandelaar tot ver boven de boomgrens door een stukje pure natuur: hoog-alpien gebied met ruwe bergen, talrijke gletsjers, watervallen en meren, vaak steil klimmend en dalend. Volgens kenners is dit een van de meest veelzijdige tochten die je in de Alpen kan ondernemen. In de prachtig gelegen berghutten word je hartelijk ontvangen. Deze tocht over niet altijd evident terrein is enkel  weggelegd voor ervaren, fitte bergwandelaars zonder hoogtevrees.
Prijs: € 720
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20AT1STA1
Reisdatum: 15/08/2020 - 22/08/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

37

56

57

53

61
Deelnemers in optie:

37

39

30

30

30

30

30

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Zware hooggebergtetocht
 • Goede berghutten
 • Spectaculaire etappes
 • Talrijke gletsjers en watervallen
 • Uitdaging voor geoefende bergwandelaar

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Het Stubaital is ongeveer 35 kilometer lang en loopt tot aan de grens met Italië. Je bent vanaf de namiddag welkom in hotel het aangename daldorpje Neustift, vlakbij de Stubaier gletsjer. Het hotel is mooi en rustig gelegen en beschikt over alle faciliteiten beschikt om ons goed voor te bereiden op de tocht.

Dag 2

Een kabellift brengt ons bijna 800 m hoger, waarna we nog 200 m verder klimmen om van daaruit over een mooie balkonrand met zicht op het Pinnistal verder te trekken. Van bij aanvang is deze tocht al een uitdaging met een klim van 700 m naar de Pinnisjoch-pas en de Innsbrucker Hütte. 

Tocht van 10 km. Niveauverschil: + 1000 m

Dag 3

In een tijdspanne van 6 à 7 uren klimmen we vier keer 200 tot 300 m. We moeten immers over de 2511 m-hoge Pramarspitze. We maken vandaag ook herhaaldelijk kennis met zekerheidskabels en steunijzers.

Tocht van 11 km. Niveauverschil: + 800 m

Dag 4

Over uitgestrekte rots- en steenvelden, met zicht op prachtige gletsjers, bereiken we de 2754 m hoge pas Simmingjöchl. Dalend en klimmend trekken we verder, via de Nürnberger Hütte, naar de Mairspitze waar liefhebbers de 2780 m-hoge top kunnen beklimmen. We wandelen over de 2743 m hoge kam om dan af te dalen via enkele mooie meren en over morenen (bergpuin aan het einde van een gletsjer) tot aan de hut. 

Tocht van 11 km. Niveauverschil: + 1000 m

Dag 5

Een rustige dag met een klim langs de voet van de machtige Sulzenau-gletsjer en over het 2672 m-hoge Peiljoch naar de grote en luxueuze Dresdner Hütte. 

In de namiddag is er tijd voor wat rust of voor een tochtje met de kabelbaan naar het uitzichtplatform ‘top of Tyrol’; hier op 3210 m hoogte heb je een 360-graden panorama op de Stubaier Alpen, de Dolomieten en het Ortler-massief.  

Tocht van 4 km. Niveauverschil: + 900 m

Dag 6

Een zware tocht van ruim 6 stapuren over enkele steile kammen, waarvan de Grawagrubennieder de laatste is. Via een spectaculaire afdaling bereiken we een uitgestrekt rots- en stenenveld op de gletsjervoet. Via een groot moerasgebied kom je tenslotte bij de Regensburger Hütte aan. 

Tocht van 13,5 km. Niveauverschil: + 1000 m

Dag 7

Terug naar het dal. Van bij de hut dalen we naar ongeveer 1000 m. Af en toe wordt er ook wat geklommen wat het totaal afdalingen op ongeveer 1600 m brengt. Kort na de middag zijn we terug in Neustift.

Tocht van 14 km. Niveauverschil: + 300 m / - 1600 m

Evt. kan je de Inn-bus naar Innsbruck nemen en de namiddag en avond doorbrengen in het prachtige oude centrum (Altstadt) te bezoeken.

Dag 8

We nemen afscheid na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 720
Voorschot: € 220 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8 
 • Stubai-kaart
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • douches in de hutten (€1/30 sec.)
 • dranken
 • evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Bart Smets


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Reisperiode

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen.

Van einde juni tot eind september is de regio meestal sneeuwvrij, wat echter niet uitsluit dat er op sommige plaatsen toch nog sneeuwvelden kunnen voorkomen.  


Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

Met de trein of de Flixbus naar Innsbruck Hbf. Met het openbaar vervoer is het Stubaital vanuit Innsbruck zowel met de Inn-bus  - er zijn twee haltes in het gehucht Milders - als via de Stubaital-spoorlijn bereikbaar. Voor een exacte uurregeling van de trein op jouw reisdata kan je terecht op oebb.at. Met de bus is het drie kwartier vanuit Innsbruck tot in Milders.

Met de wagen

Afstand Brussel - Neustift: ca. 850 km. Je kan je wagen de hele week parkeren bij het hotel.
Vanaf Innsbruck neem je de autoweg in de richting van de Brennerpas. Deze verlaat je in Schönberg om zo naar Stubaital te rijden. Het eerste hotel is gelegen in het gehuchtje Milders. 
Opgelet: in Oostenrijk dien je te betalen voor het gebruik van snelwegen. Dit doe je aan de hand van een vignet dat je aan de grens of in een benzinestation kan aankopen. 

Kostendelend met een medereiziger

Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt. Via de deelnemerslijst, die je 2 weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden.

Vervoer boeken

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Wandelniveau


Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

Dit is een zware, uitdagende rugzaktocht die enkel geschikt is voor de geoefende bergwandelaar met ervaring op alpien terrein en die vrij is van hoogtevrees. Dagtrajecten van 6 à 7 u. Soms zijn er goede paden maar soms stap je ook over erg rotsachtig en moeilijk terrein en zijn er technische stukken met zekerheidskabels en steunijzers te overbruggen. Hoogteverschillen tussen +1000 m klimmen en 1600 m dalen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak, wat verder bijdraagt tot de zwaarte van deze reis. Een slaapzak hoef je niet mee te nemen; een lakenzak volstaat.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies (stevige bergkost). Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee of maken we 's morgens zelf ons lunchpakket klaar (voorzie een brooddoos of zakjes hiervoor). Indien je graag snackt, breng je best een voorraad tussendoortjes van thuis mee.


Logies

We verblijven de eerste en de laatste nacht in een kleinschalig hotel**** met binnenzwembad, sauna en stoombad. Alle kamers hebben privaat sanitair. 

De overige 5 nachten brengen we door in slaapzaaltjes van verzorgde berghutten. 


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Het spreekt voor zich dat je je bagage tijdens de trekking zo licht mogelijk dient te houden. Meer gedetailleerde informatie over reisuitrusting in het algemeen en tips vind je op onze website.

Bagage
• trekkingrugzak met een volume tussen 70 en 100 liter

Schoenen & kousen
• bergwandelschoenen
• lichtgewicht schoeisel voor 's avonds
• wandelkousen
• getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Verzorging
• basic toiletgerief
• 2 sneldrogende handdoeken
• 2 washandjes
• zonnecrème met hoge beschermingsfactor
• beschermende lippenstift

Kledij
• soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
• wind- en waterdichte jas + regenbroek
• warme fleece
• lichte hemden/T-shirts
• zonnehoed of –pet
• sjaaltje of buff (om de hals tegen de zon te beschermen)
• ondergoed
• handschoenen & muts 
• badpak/zwembroek (enkel voor in hotel)
 
Diversen
• lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof (dekens zijn in de hutten ter beschikking)
• wc-papier
• zaklamp
• evt. energierijke tussendoortjes (kan je ook in de hutten bijkopen)
• evt. verrekijker
• evt. wandelstokken
• evt. oorstoppen 
• evt. verduisterend oogmasker
• evt. kompas

EHBO
Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen; hou ook deze zo licht mogelijk:
• middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
• pijnstillend en koortswerend middel
• middel bij maag- en darmklachten
• zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
• middel tegen blaren
• ontsmettende zalf
• wondpleisters van verschillende breedte
• verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In Oostenrijk betaal je met euro's. Zorg dat je cash geld bijhebt tijdens de trekking voor de aankoop van drank en evt. snacks in de hutten.  In het dal kan je terecht aan de geldautomaat.


Formaliteiten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: