Oostenrijk - Tirol - Wandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig - Altero singlereis


8 dagen

11/07/2020 - 18/07/2020

prijs € 690


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol - Wandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig - Altero singlereis


8 dagen

11/07/2020 - 18/07/2020

prijs € 690


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol - Wandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig - Altero singlereis


8 dagen

11/07/2020 - 18/07/2020

prijs € 690


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol - Wandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig - Altero singlereis


8 dagen

11/07/2020 - 18/07/2020

prijs € 690


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol - Wandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig - Altero singlereis


8 dagen

11/07/2020 - 18/07/2020

prijs € 690


niet meer boekbaar
Groepsreis Oostenrijk
Tirol… De naam roept allerlei beelden op, van winterse skipistes tot zingende drinkebroers. Wij gaan in het zomerse Tirol op stap in een fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden en lichte lariksbossen. Onze uitvalsbasis is een goed uitgerust hotel in het vredige dorpje Obsteig, gelegen boven de vallei van de Inn-rivier op het groene en zeer zonnige Mieminger-plateau en beschut door het massief van de ‘Mieminger Kette’. Een reis voor wie houdt van 'gemütlichkeit', van mooie en niet al té zware bergwandelingen en van logeren in alle comfort.
Prijs: € 690
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20AT1OBS1
Reisdatum: 11/07/2020 - 18/07/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

45

49

52

53

50

50

59

56

57

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Relatief dicht bij huis in een prachtige omgeving. Een gezellig en prima onderhouden familiehotel waar je je snel thuis voelt. Enige mindere punten van de reis: hotel is gelegen langs een weg met vrij druk toeristisch verkeer en de drankgelegenheid die stipt om 23u sluit.

Julle L. -

Mijn eerste wandelvakantie met Anders Reizen is reuze meegevallen.Goede organisatie en duidelijke afspraken. Mooie niet al te zware wandelingen met een heel toffe groep!! Zeer goede wellness accommodatie aanwezig in het hotel. Voor herhaling vatbaar!

Geert H. -

Leuke reis om een weekje te vertoeven in de natuur. Geen must om alle wandelingen mee te doen, gezien men op een vaste plaats verblijft. Een reis met alles erop en eraan. De goed uitgeruste wellness in het hotel is een pluspunt.

Annelies B. -

De wandeling waren zeer mooi onder leiding van een zeer ervaren lokale gids, en zeker haalbaar voor iemand met een normale conditie. Bovendien duurden ze niet te lang zodat er nog tijd genoeg was om nog iets op eigen houtje te doen, of om van de wellness faciliteiten in het hotel te genieten. Ook mede door de heel gevarieerde en toffe reisgroep was dit weer een heel aangename vakantie. De reizen bij Anders Reizen zijn goed georganiseerd en stellen nooit teleur!

Dieter W. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst vanaf de namiddag in Obsteig, waar we logeren in een comfortabel ****hotel met alles erop en eraan: een mooi binnenzwembad met whirlpool en ligzetels, wellness met sauna, infraroodcabine, kruidendampbad en hooibad en een ruim massage aanbod.

We maken kennis met elkaar en met onze lokale begeleid(st)er en krijgen wat uitleg over het programma van de komende dagen. 

Dag 2

Lichte tocht door larikswouden en over weilanden rondom Obsteig. 

Wandeling van 12 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 300 m.

Dag 3

Panoramawandeling tot de Grünberg en via de Hallersteig (1500 m) verder naar de Sauwetterhut. Via een makkelijk woudpad gaat het richting Inntalblick en terug naar het hotel. 

Wandeling van 13 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 500 m.

Dag 4

Door het Mooswoud stappen we omhoog naar het Lehnberghaus waar je even kan uitrusten alvorens door te stoten naar Lacke, één van de allermooiste uitzichtpunten in de omgeving. Van hieruit zie je de Karwendel-, Stubaier-, Ötztaler- en Lechtaleralpen. 

Wandeling van 13 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 670 m.

Dag 5

Tirol toont zich van z’n lieflijkste kant tijdens de klim over de Alpsteig naar de Simmering Alm (1813 m). De route voert over bospaden en haarspeldbochten door een zeer afwisselend terrein tot aan het platform ‘Am Horn’ met uitzicht over de Ötztaler en Stubaier Alpen. Voor de dapperen is er nog de extra klim naar de top op 2098 m. 

Wandeling van 12 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 800 m.

Dag 6

Wie van bloemen houdt, komt tijdens deze prachtige tocht over de Marienbergalm, bekend om zijn bloemenpracht van gentiaantjes, wilde orchideeën en lelies, zeker aan z’n trekken. 

Wandeling van 15 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 700 m.

Dag 7

Voor onze laatste dag maken we ter plaatse een keuze. De begeleider stelt een aantal wandelingen voor en de groep kiest de wandeling die het beste ligt qua niveau, landschap,... Een fijne manier om af te sluiten.

Laatste avondmaal.

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 690
Voorschot: € 210 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • vrij gebruik van zwembad, whirlpool, kruidenstoombad, sauna, infraroodcabine, badjas
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Duitstalige begeleiding (met beperkt Nederlands)
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • transfer heen en terug
 • lokale transfers
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • activiteiten die buiten het voorziene programma vallen
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau , geschikt voor wie regelmatig aan sport doet en over wat uithoudingsvermogen beschikt. We ondernemen geen al té zware bergwandelingen over goede paden, maar het blijven wel wandelingen waarbij vrijwel voortdurend gestegen en gedaald wordt.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Heen- en terugreis

Bij deze reis is het vervoer naar het land van bestemming niet inbegrepen in de prijs. 
 • Met eigen wagen: afstand Brussel – Obsteig: 825 km. 
 • Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). Via de deelnemerslijst, die je enkele weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden.
 • Met openbaar vervoer: vliegtuig of trein tot Innsbruck, gelegen op 47 km van Obsteig, en verder per regionale bus. Indien je via Anders Reizen een ticket wil aankopen, moet je dit schriftelijk melden. In dat geval wordt een dossierkost aangerekend van € 30 per dossier. Opgelet: de reis gaat pas door vanaf 7 inschrijvingen.

Logies

Comfortabel viersterrenhotel met 32 kamers verspreid over twee gebouwen. Het hotel beschikt over een- en tweepersoonskamers en appartementjes voor 4 personen. Je mag vrij gebruik maken van zwembad, whirlpool, kruidenstoombad, sauna, infraroodcabine en je krijgt een badjas ter beschikking tijdens je verblijf.

Maaltijden

 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Lunchpakket
 • Vieruurtje met koffie en taart
 • Viergangen-keuzemenu met saladebar ‘s avonds. 

Klimaat

Continentaal en gematigd Europees klimaat, d.w.z. vrij grote kans op mooi weer in de zomer. Niettemin is neerslag mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • rugzak of reistas of koffer
 • dagrugzakje (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling)
 • waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen).

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterdichte wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers, in geval je niet over een waterdichte broek/overbroek beschikt)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • evt. waterdichte broek of overbroek
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

 Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. isolerend zitmatje
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Geld

De munteenheid van Oostenrijk is de euro. Je kan in de buurt van het hotel terecht aan bankautomaten. Het is handig indien je van hieruit al wat cash geld meeneemt.

Meer weten

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: