Argentinië & Chili - Patagonië


21 dagen

1/02/2020 - 21/02/2020

prijs € 5460


niet meer boekbaar

Argentinië & Chili - Patagonië


21 dagen

1/02/2020 - 21/02/2020

prijs € 5460


niet meer boekbaar

Argentinië & Chili - Patagonië


21 dagen

1/02/2020 - 21/02/2020

prijs € 5460


niet meer boekbaar

Argentinië & Chili - Patagonië


21 dagen

1/02/2020 - 21/02/2020

prijs € 5460


niet meer boekbaar

Argentinië & Chili - Patagonië


21 dagen

1/02/2020 - 21/02/2020

prijs € 5460


niet meer boekbaar
Groepsreis Argentinië & Chili
De uiterste zuidpunt van Latijns-Amerika, verdeeld over Chili en Argentinië, is Patagonië. Het is een van de grilligste berglandschappen ter wereld, een laatste indrukwekkende uitbarsting van de Andes vóór deze machtige bergketen in zee ten onder gaat. Maar het is ook een land van eindeloze natuurgebieden, waar slechts de hemel de blik begrenst. Wij doorkruisen een mooi deel van Patagonië, van Bariloche in het noorden tot Torres del Paine in het zuiden en dringen diep door in het landschap tijdens dagtochten en twee meerdaagse trekkings. 
Prijs: € 5460
Aantal dagen: 21 dagen
Reisnummer: 20AR1PTA1
Reisdatum: 1/02/2020 - 21/02/2020
Deelnemers: min. 8 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • 3-daagse trekking in het Nationaal Park Nahuel Hapi
 • dagtochten naar de legendarische bergen Cerro Torre en Fitz Roy
 • gletsjer Perito Moreno
 • 4-daagse trekking in het Nationaal Park Torres del Paine 
 • Buenos Aires, het 'Parijs van Zuid-Amerika'

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Buenos Aires.

Dag 2

Aankomst in Buenos Aires, transfer van de Internationale luchthaven Ezeira naar de nationale luchthaven Jorge Newbery en binnenlandse vlucht naar Bariloche. Transfer naar het hotel.

(San Carlos de) Bariloche ligt op de zuidoostelijke oever van het Nahuel Huapimeer in het Argentijnse Lake District, met zijn uitbundige regenwouden en immense diversiteit aan flora en fauna.

Dag 3

In de voormiddag doen we de bekende excursie ‘Circuito Chico’ langs het meer. 

De namiddag is vrij: mogelijkheid tot fietstocht langs het meer of korte wandeling in de omgeving. Misschien vangen we bij het meer wel een glimp op van Nahuelito, het Argentijnse broertje van de Schotse Nessie…

Tweede overnachting in Bariloche.

Dag 4

Transfer naar Refugio Neumeyer en wandeling naar het uitzichtpunt op de berg Challhuaco, een stevige uitstap van ca. 6 u. wandelen, 700 m omhoog en weer omlaag.

Derde overnachting in Bariloche.

Dag 5-7

Transfer naar het startpunt van de trekking in het Nationaal Park Nahuel Hapi. We kunnen de meeste bagage achterlaten in het hotel in Bariloche en dragen alleen slaapzak, middagpicknick en persoonlijke bagage voor 2 overnachtingen in berghutten met ons mee.

Nahuel Hapi NP staat bekend om zijn prachtige meren en uitgestrekte wouden in een dramatisch berglandschap. In de lente en de zomer groeien hier massa’s wilde bloemen. De wandeling op dag 5 is er eentje met een lokale gids.

We overnachten in Refugio Jacob en Refugio Frey, en op dag 8 opnieuw in in Bariloche.

Dag 8

Vlucht naar El Calafate en transfer naar El Chalten, gelegen aan het Lago Viedman waar we voor de komende 4 nachten onze intrek nemen in bungalows.

Dag 9-11

Drie dagen brengen we door in het Nationaal Park Los Glaciares, met twee dagtochten - onder begeleiding van een lokale gids - in de regio van de vrijwel onbeklimbare en legendarische bergen Fitzroy (3375 m) en Cerro Torre (3102 m). Gelegen langs de noordwestzijde van het Viedma-meer, is de Fitzroy de meest imposante berg van Patagonië. De omgeving is in een omtrek van honderden kilometers totaal verlaten. Het is een gebied met omgewaaide bomen en grijze, versteende bossen, een apocalyptisch schouwspel. Voeg daar dat gevoel van eindeloosheid, van vrijheid en onbegrensde ruimte aan toe en je begrijpt waarom Patagoniëreizigers steeds opnieuw naar hier willen terugkomen.

Op dag 11 kan optioneel een bezoek aan en wandeling op de Viedma-gletsjer ondernomen worden ($ 200 per persoon; prijs onder voorbehoud). Voor degenen die deze excursie niet wensen te doen, is een halve-dagwandeling voorzien.

3 overnachtingen in El Chalten.

Dag 12

Transfer naar en bezoek aan de gletsjer Perito Moreno, die op een hoogte van niet minder dan 60 m en over een lengte van verschillende kilometers in het meer uitloopt. Het is dan ook de toeristische attractie bij uitstek van Patagonië. Via een houten loopbrug kan je tot vlak bij de ijsmuur wandelen. Regelmatig scheuren reusachtige ijsbrokken van de gletsjer af en storten met oorverdovend geraas de diepte in. Een schouwspel dat nergens anders ter wereld van zo dichtbij te zien valt.

Verder naar El Calafate, aan de zuidelijke oever van het Lago Argentino, het derde grootste meer van Zuid-Amerika.

Overnachting in een hotel in El Calafate.

Dag 13-17

Vanuit Calafate rijden we per shuttlebus Chili binnen om in het nationaal park Torres del Paine een tweede berghuttentrekking te maken.

We bevinden ons hier in de uiterst zuidelijke uitlopers van het Andesgebergte. De Cuernos (horens) en de drie steile pieken van de Torres del Paine vormen één der hallucinantste bergketens van Patagonië. Aan hun voeten liggen meren en lagunes, het hele gebied is van een ongekende, barbaarse schoonheid. Niet alleen krijg je schitterende zichten op de besneeuwde pieken - even spectaculair als in het hooggebergte - maar het pad brengt ons evenzeer langs uitgestrekte bloemenweiden en beboste bergflanken. Tussen de bergen vliegen condors, her en der zie je een guanaco of een Patagonische haas en op de meren kan je zwanen en flamingo’s bewonderen.

Dagen 13 en 17 zijn grotendeels transferdagen; dagen 14, 15 en 16 zijn effectieve stapdagen.

We dragen enkel onze slaapzak, dagpicknick en persoonlijke bagage voor vier nachten. De rest laten we achter in het logies in El Calafate.

We slapen achtereenvolgens in tenten die voor ons klaarstaan bij de refugio's El Chileno, refugio Los Cuernos, refugio Paine Grande (2x) en tenslotte weer terug het hotel in El Calafate.

Dag 18

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven van El Calafate en vlucht naar Buenos Aires. Transfer naar het hotel in het centrum van Buenos Aires. De liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan een tangoclub (prijs vanaf € 85 voor een dinner show).

Dag 19

Vrij bezoek aan Buenos Aires, de stad van de tango, dwaze moeders, Maradona en Evita Perón! Het is een stad met vele wijken, ook wel ´barrios´ genoemd, die allen een eigen verhaal en geschiedenis hebben. Puerto Madero bijvoorbeeld is de meest dure en nieuwste wijk van de stad; hier komen 4 havens samen die ontworpen zijn door ingenieur Madero. Of ontdek de wijk Palermo, een residentiële en zeer trendy wijk. In Recoleta kennen vele gebouwen Frans-geïnspireerde architectonische stijlen, strekkend van neoclassicistisch tot ultramodern. Veel van de oude herenhuizen zijn nu tot ambassades omgebouwd, aangezien weinig inwoners van Buenos Aires het onderhoud van de luxe gebouwen nog kunnen bekostigen. De echte Argentijnse sfeer is te vinden in de wijk San Telmo, dat bol staat van de antiekwinkels en tangoshows.

Dag 20

Transfer naar de luchthaven en aanvang van de terugreis naar Brussel.

Dag 21

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 5460
Voorschot: € 1640 per deelnemer

Inbegrepen

 • internationale vluchten
 • 3 binnenlandse vluchten
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 20
 • transfers (behalve in Buenos Aires)
 • inkomgelden nationale parken
 • Nederlandstalige begelei­ding
 • plaatselijke gidsen voor trekking Torres del Paine, NP Los Glaciares en 1 dag NP Nahuel Hapi
 • luchthaven­taksen.

Niet inbegrepen

 • optionele activiteiten en transfers in Buenos Aires (bv. gegidst stadsbezoek, tango-avond,…)
 • evt. inkomgelden voor musea, bezienswaardigheden
 • dranken
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot . Doe jij regelmatig aan sport en beschik jij over een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen? Dan is deze reis geschikt voor jou. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)

De 2 meerdaagse trekkings krijgen een niveau van  tot  omwille van de lengte van de tochten. Er wordt veel op en af gewandeld, maar de hoogteverschillen zijn eerder gering. De dagtochten zijn niveau .

Hoewel het weer en het dragen van bagage niet wordt meegerekend in de bepaling van de zwaarte van de wandelingen, zijn de onvoorspelbare weersomstandigheden wel een factor waarmee je rekening moet houden..

De aard van deze reis, de lange verplaatsingen in een uitgestrekt gebied als Patagonië en het geringe comfort dat logeren in berghutten met zich meebrengt, maken dat je onvoorwaardelijk dient te beschikken over een flexibele ingesteldheid.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen:

 • 7 x in comfortabele hotels in tweepersoonskamers met douche en toilet
 • 4 x in tweepersoonskamers met douche en toilet in bungalows, maar met hotelservice
 • 2 x in meerpersoonskamers in berghutten (refugios) in het NP Nahuel Hapi.
 • 4 x in tenten in tenten die opgesteld staan vlakbij de refugios in het NP Torres del Paine.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we meestal in het logies (zelf klaar te maken in de bungalows). De lunch is meestal een picknick, af en toe afgewisseld met een middagmaal op restaurant. Het avondmaal gebruiken we altijd op restaurant.

Tijdens de meerdaagse tochten wordt het eten voor ons klaargemaakt in de berghutten. Ook wanneer we kamperen gaan we eten in de berghutten.

Voor de middag- en avondmalen in Buenos Aires hebben we een ruime keuze aan restaurants, snackbars…


Bagage

Tijdens de dagtochten draag je enkel je dagrugzak (met drank, regenvest, fototoestel, picknick,…).

Tijdens de meerdaagse trekkings draag je jouw persoonlijke bagage voor enkele dagen (incluis slaapzak en dagpicknick). Aangezien we in de berghutten eten, hoeven we geen voedsel mee te nemen voor ontbijt en avondmaal. 


Vervoer

 • We nemen 3 binnenlandse vluchten, van Buenos Aires naar Bariloche en van Bariloche naar El Calafate en van El Calafate terug naar Buenos Aires.
 • De transfer van El Calafate naar El Chalten gebeurt met een toeristenlijnbus.
 • De transfer van El Calafate naar het park Torres del Paines en terug gebeurt met een shuttlebus.
 • Tijdens de overige transfers verplaatsen we ons met privé-vervoer.

Klimaat

In het diepe zuiden zijn de zomers koel en de winters lang en streng met sneeuw en vorst. Omdat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen er tegengesteld aan die van België. De zomer begint in december, de herfst in maart, de winter in juni en de lente in september. Voor deze reis is de eenvoudigste raad die we je kunnen geven dat je bij het pakken best rekening houdt met zowel koud als warm, zonnig als bewolkt weer en je je best in laagjes kleedt. Neerslag is mogelijk en het is vaak erg winderig. ’s Nachts kan het op sommige plaatsen zeer koud worden, tot vriezens toe.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • rugzak
 • tas om je bagage in te stoppen die niet meegaat op de trekkings
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichtere schoenen voor de stadswandelingen en ‘s avonds
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • warme en wind- en regendichte jas
 • warme, soepele broek
 • dikke fleece
 • lichte fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • muts
 • handschoenen
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • short/bermuda.

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • 1 handdoek 
 • 1 badhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak
 • evt. zakmesje (om een stuk fruit te schillen)

Diversen

 • degelijke zonnebril
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • wc-papier
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank (om je telefoon op te laden tijdens de trekking)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

 • Zowel de Argentijnse als de Chileense munt heten peso. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter
 • In beide landen kan je in de steden met je bankkaart terecht aan geldautomaten. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Formaliteiten

Reispas

Voor beide landen heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet  6 maanden geldig zijn vanaf het vertrek uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Voor geen van beide landen is een visum nodig.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.
Bijkomende informatie kan je vinden op: Diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Patagonië door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Literatuur

 • Chatwin B., In Patagonië, Meeslepend reisverhaal, bijna 40 jaar geleden geschreven, maar nog steeds de moeite van het lezen waard
 • Groot Meulenhoff Zuid-Amerika Leesboek (verhalen)
 • Dieusaert T., De Laatste Rit van de Kever
 • Keur V. &  van Stegeren T., Het gedroomde land, de ateurs reisden bijna een jaar lang door Argentinië in een poging het land te doorgronden. Ze bezochten een militaire basis, een bedevaartsoord en oude missieposten, ze spraken met een bewindsman uit de regering-Videla, ontmoetten polospelers, indianen en de weduwe van de schrijver Jorge Luis Borges. Resultaat is een uiterst informatief en levendig boek over een land in verwarring.
 • Slutzky A., De Stilte, een Argentijns familie-epos
 • Green T., In het voetspoor van Darwin, 6000 km te paard doorheen Zuid-Amerika
 • Slutzky A., De Stilte, een Argentijns familie-epos
 • Vasquez Montalban M., Tango in Buenos Aires, broeierige roman over de dictatuur, de tango...
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:
 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Kennismaking

  De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

  Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   
  Torres del Paine
  Perito Moreno