Tanzania - Afrika's topper: Mount Kilimanjaro


10 dagen

24/12/2019 - 2/01/2020

prijs € 3250


niet meer boekbaar

Tanzania - Afrika's topper: Mount Kilimanjaro


10 dagen

24/12/2019 - 2/01/2020

prijs € 3250


niet meer boekbaar

Tanzania - Afrika's topper: Mount Kilimanjaro


10 dagen

24/12/2019 - 2/01/2020

prijs € 3250


niet meer boekbaar

Tanzania - Afrika's topper: Mount Kilimanjaro


10 dagen

24/12/2019 - 2/01/2020

prijs € 3250


niet meer boekbaar

Tanzania - Afrika's topper: Mount Kilimanjaro


10 dagen

24/12/2019 - 2/01/2020

prijs € 3250


niet meer boekbaar
Groepsreis Tanzania
Niet alleen is de Kilimanjaro met zijn 5895 m de hoogste top van Afrika, hij is ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld en dat vormt een indrukwekkend zicht! Uniek aan de beklimming van deze vulkaan zijn de verschillende klimaatgordels waar je doorheen trekt: je start in het dichte regenwoud om te eindigen in de sneeuw. Deze klim naar de top van de "kleine berg" via de landschappelijk mooie Machame-route is een droom voor sportieve bergwandelaars. In samenwerking met een zeer ervaren trekking-agentschap hebben wij deze expeditie al meer dan 20 jaar op het programma staan.
Prijs: € 3250
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 19TZ1KLA2
Reisdatum: 24/12/2019 - 2/01/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

43

46

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Jarenlange expertise
 • Topbeklimming via de zuidelijke, iets zwaardere route
 • Afwisselende landschappen & indrukwekkende vergezichten
 • Slapen in tenten
 • Geweldige lokale ploeg

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

16 Beoordelingen

reviews van klanten

De beklimming van de Kilimanjaro... het stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. Het is belangrijk om zowel in goede gezondheid te zijn maar de conditie moet ook wel tip top in orde zijn. Het prachtige aan de trekking is dat je op 6 dagen tijd een grote variatie hebt aan afwisselende landschappen en prachtige vergezichten waardoor je niet weet waar je eerst naar moet kijken. Ook heel veel respect en lof voor de dragers die elke dag weer het kamp opzetten en afbreken en je materiaal naar boven zeulen. Ze zorgen dat ze klaar staan tegen de tijd dat jij op het volgende kamp aan komt zodat je verwend kan worden met warme thee, hapjes en een lekkere maaltijd. Een aanrader om te doen dus!

Sofie M. -

Dit is de ideale reis voor wie een sportieve uitdaging wil aangaan. De beklimming van de top is zwaar, ook als je over een flinke basisconditie beschikt, maar de belevenis is onvergetelijk.

Judith V. -

In confrontatie gaan met jezelf op de hoogste berg van Afrika, een unieke ervaring!

Jelle V. -

Een mooie tocht naar Afrika's hoogste punt. Een avontuur dat goed georganiseerd is en waar weinig aan het toeval wordt overgelaten. De extra dag met de safari is zeker een bonus.

Koen S. -

De reis was op vele vlakken erg zwaar, maar erg geslaagd en onvergetelijk!

Anke N. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Kilimanjaro Airport (Arusha). 

Dag 2

Aankomst 's morgens in Kilimanjaro Airport. Transfer (40 km) naar Moshi.

Moshi is een aangenaam stadje, gelegen op een hoogte van 910 m. Het is niet alleen de uitvalsbasis voor de beklimming van de Kilimanjaro, maar ook het centrum van een van de belangrijkste koffie-regio's van Tanzania. 

Dag 3

In een klein uurtje rijden we via het dorp Machame naar naar Machame Gate, gelegen op 1490 m en het startpunt van de beklimming. We moeten ons hier registreren en dat kan eventjes duren. Maar dan is het zover en starten we aan de klim die ons vandaag naar Machame Camp (3000 m) brengt. Aanvankelijk leidt een pad ons door het dichte bergwoud, met alle oerwoudgeluiden van apen en vogels erbij. Over een kam gaat het daarna gestaag omhoog, nu en dan met steile stukken.

Aangekomen bij Machame Camp, worden de tenten opgezet door de dragers en wordt het eten bereid door de kok. 

Dag 4

Na het ontbijt gaan we weer op pad. We bereiken al gauw het zanderige Shira-plateau en de pieken aan de zuidrand ervan. Van hieraf loopt het pad haast vlak, leidend doorheen kleine struiken, bosjes gras en over kale plekken van zand en vulkaanas, bijna een maanlandschap. Dan klimmen we omhoog over een kleine kam, dalen weer af om een rivier over te steken en gaat nog een laatste maal bergopwaarts tot Shira Camp (3840 m).

Nadat we thee gedronken hebben en wat op krachten zijn gekomen, kunnen we nog een wandelingetje maken in de omgeving.

Weetje: in dit deel van de wereld, in de buurt van de evenaar, gaat de zon op rond 6.30 u. en onder rond 18.30 u. en dat het hele jaar lang. 

Dag 5

Het pad loopt tussen steeds groter wordende rotsblokken door. Na een tweetal uurtjes dalen we af in een brede vallei, om aan de andere zijde er steil weer uit te klimmen. Verderop steken we een riviertje over; links zien we de oranje kliffen van Lava Tower (4630 m) waar we over moeten. Naarmate we vorderen, zien we links de steile flanken van de Great Barranco Valley aflopen. Vanaf Lava Tower gaat het steil naar beneden tot in deze vallei, waar Barranco Camp (3950 m) gelegen is.

Na deze zware dag kruipen we al snel onder de wol.

Dag 6

Verschillende stroombeddingen kruisend, lopen we tot een groot rotsblok aan de voet van de Barranco Wall. Het pad loopt steil en langs deze rotswand omhoog, en het duurt één tot anderhalf uur eer we de top ervan bereiken. Van op Barranco Wall hebben we een prachtig zicht op de Kibo, een van de 3 vulkaankegels waaruit de Kilimanjaro bestaat, links van ons.

Vanaf hier loopt het pad een tijdje overwegend vlak, door en over enkele kleine valleitjes en rivierbeddingen. Zo'n twee uur later daalt het steil af in de Karanga-vallei. Door twee lage valleien en over een verlaten vlakte met heide lopen we verder in de richting van een brede bergkam. We klimmen omhoog over deze kam tot we de Barafu Camp (4550 m) bereiken. ('Barafu' betekent 'ijs' in het Swahili.) De zichten van op deze plek behoren tot de mooiste van de Kilimanjaro: als je naar boven kijkt zie je de Kibo-top en naar beneden toe de uitgestrekte vlakten.

Dag 7

De topbeklimming is aangebroken, een onderneming die zo'n 7 u. in beslag neemt. Voeg daar de afdaling tot Mweka Camp aan toe en we zijn in totaal 13 à 14 u. op de been. Het is een zeer zware onderneming die door velen onderschat wordt en waarbij de hoogte en de ijskoude wind belangrijke factoren zijn. We vertrekken tussen middernacht en 1 uur, zodat we bij zonsopgang al flink gevorderd zijn.

Van Barafu leidt het pad omhoog naar de westelijke kam van South East Valley. Het pad wordt steeds steiler en loopt tussen rotspuin en soms over sneeuw naar Stella Point (5700 m). Hier houden we (meestal) halt en bekijken de spectaculaire zonsopgang. Maar we zijn er nog niet. Het is nog anderhalf uur doorzetten langs de kraterrand tot het allerhoogste punt: Uhuru Peak, op een hoogte 5896 m. Hier is de tijd blijven stilstaan, gestold zoals de laatste lava die zo'n 100.000 jaar geleden uit de Kibo-krater spoot. Het landschap rondom – met rechts de steile kraterwanden en links de met sneeuw bedekte buitenste hellingen van de koepel – is adembenemend en onvergetelijk!

Maar het is hier ook zeer koud (zo'n -15°) en it's a long way back, dus lang kunnen we hier niet blijven. Langs dezelfde route keren we terug naar Barafu Camp, dat we na 2,5 à 3 uur bereiken. We dalen steil verder af tot Mweka Camp (3100 m), aan de rand van het regenwoud.

Wat een dag!

Dag 8

We dalen verder af, steil naar beneden door het woud, tot aan Mweka Gate (1820 m). Hier krijgen we onze 'summit certificates', worden nog formaliteiten afgehandeld (o.a. voor de afvalverwerking) en worden we opgewacht om naar Moshi teruggevoerd te worden, waar bad, restaurant en bed lonken.

Dag 9

Vandaag hebben we een dagje vrij om te relaxen en Moshi wat te verkennen. De liefhebbers kunnen een game drive maken naar Arusha National park (optioneel).

Dag 10

Transfer naar Kilimanjaro Airport voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 3250
Voorschot: € 980 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • gebruik kampeermateriaal
 • maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t.e.m. het ontbijt op dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokaal team: gids, koks en dragers
 • permit voor de klimroutes
 • inkomgeld voor Kilimanjaro National Park

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • fooien (ongeveer € 200)
 • persoonlijke uitgaven
 • plaatselijke visumkosten ($ 50; te betalen in gepaste dollars)
 • Optionele activiteiten ( bezoek koffieplantage $ 40 of game drive Arusha NP $ 120)
 • evt. reisverzekering (indien je elders een reisverzekering afsluit, check dan zeker of dit type reis in de polisvoorwaarden is opgenomen).

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Bart Speltincx


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 à 

De beklimming van de Kilimanjaro wordt vaak onderschat. De grote moeilijkheid ligt in het grote hoogteverschil dat op enkele dagen moet overbrugd worden. Ademnood, hoofdpijn en misselijkheid – symptomen van hoogteziekte – kunnen hiervan het gevolg zijn. Daarom is een goede en professionele begeleiding noodzakelijk. Er wordt door de Anders Reizen-begeleider en het lokale team zorgvuldig toegezien op de nodige acclimatisatie, waarbij je o.a. wordt aangemaand om op een rustig tempo te wandelen. 

De route die wij volgen is de landschappelijk mooie en niet-technische Machame-route. Dagelijks worden grote hoogteverschillen overbrugd. Het stuk net onder de top is bijzonder steil, verloopt over rotsen en is bij nat weer of sneeuw glad. Dag 7 is een volle

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Moshi logeren we in een comfortabel hotel met zwembad.

De overige dagen slapen we in tweepersoonstenten die worden meegedragen door onze dragers. Je houdt er best rekening mee dat er tijdens de beklimmingen weinig of geen water voorhanden is om je te wassen.Maaltijden

In Moshi eten we op restaurant.

Tijdens de beklimming worden de maaltijden bereid door een kok. Ontbijt en avondmaal nuttigen we in een tent; het middagmaal is een picknick onderweg. De maaltijden zijn zo gevarieerd als mogelijk en verrassend uitgebreid, hoewel de beschikbaarheid van verse producten als vlees en fruit uiteraard beperkt is. Indien je graag snackt, neem je best een voorraadje energierijke snacks mee van thuis. Drinkflessen kunnen ’s morgens gevuld worden met zuiver (gekookt) water.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met Turkish Airlines.
 VertrekAankomst
TK1938Brussel 24/12/2019 11:50Istanbul 24/12/2019 17:05
TK567Istanbul 24/12/2019 20:25Kilimanjaro airport 25/12/2019 05:50
TK567Kilimanjaro airport 02/01/2020 06:40Istanbul 02/01/2020 13:45
TK1939Istanbul 02/01/2020 15:35Brussel 02/01/2020 17:20
We verplaatsen ons met een privé-minibus met chauffeur.

Bagage

Tijdens de beklimming wordt de bagage gedragen door dragers, waarbij het gewicht van jouw bagage max. 15 kg mag bedragen.

Jijzelf draagt enkel je dagrugzak (met je persoonlijke dagspullen, middagpicknick en drank).


Klimaat

Het regenseizoen loopt grosso modo van november tot mei, met de zwaarste regenval tussen maart en mei. Er heersen aangename dagtemperaturen in Moshi en op de lagere gedeelten van de Kilimanjaro (20 à 25°); ‘s nachts kan het er fris tot koud worden.

Op de Kilimanjaro wordt het geleidelijke kouder naar de top toe, zowat 1° per 200 m. Er heersen grote temperatuursverschillen boven 4000 m: overdag is het in de zon +15° en bij bewolking ca. 0°. 's Nachts kan de temperatuur dalen tot -10°. Tijdens de beklimming worden verschillende klimaatzones doorkruist, van vochtig-warm tot arctisch-koud; kleding aangepast aan deze verschillen is dan ook vereist. Tijdens de topbeklimming waait er vaak een ijskoude wind die de gevoelstemperatuur danig kan doen dalen.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. De bagage die meegaat op de beklimming mag max. 15 kg bedragen, aangevuld met je zelf te dragen dagrugzak. De kledij voor in Moshi en/of tijdens de vlucht gaat niet mee op trekking en kan je achterlaten in het hotel.

Bagage

 • rugzak, stevige reistas of kitbag
 • dagrugzak tussen 20 en 35 l, met heupgordel
 • zak of tas om spullen in te stoppen die je niet meeneemt op de berg en achterlaat in het hotel in Moshi

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen
 • evt. slippers
 • wandel- of trekkingkousen
 • reserveveters
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak (buitentemp. tot –10°)
 • evt. liner/binnenslaapzak (kan je slaapzal enkele ° warmer maken)
 • degelijk slaapmatje (zowel qua comfort als isolatie)

Kledij

 • lichte en soepele wandel- of trekkingbroek
 • warme en soepele broek
 • winddichte jas
 • dikke fleece
 • lichte fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • muts + sjaal + handschoenen
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed (1 set warm en met lange onderbroek)
 • evt. short/bermuda
 • evt. zwemkledij.

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
 • handdoek (handig zijn sneldrogende handdoeken)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • (isolerende) drankfles of -zak (min. 1,5 l)

Diversen

 • goede zonnebril
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • alarmfluitje (moet aan dagrugzak bevestigd worden)
 • wc-papier
 • zak- of hoofdlamp (+ reservebatterijen)
 • evt. energierijke tussendoortjesevt. wandelstokken
 • zakdoeken (stof/papier)
 • enkele stevige veiligheidsspelden
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank (om je telefoon-fotoapparaat op te laden tijdens de trekking).

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus)
 • vaseline.

Geld

 • De munt is de Tanzaniaanse shilling.Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/
 • Import of export van de shilling is verboden.
 • Je kan kan euro's meenemen en ter plaatse wisselen.
 • Er zijn geldautomaten in Moshi, waar je met je maestro-betaalkaart geld kan afhalen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Formaliteiten

Reispas

Voor Tanzania heb je een internationaal paspoort (reispas) nodig. Een reispas vraag je aan bij de administratie van je woonplaats (duurt 7 à 10 dagen) en moet tot 6 maand na vertrek geldig zijn.

Visum

 • Het visum voor Tanzania koop je op de luchthaven voor 50 USD, cash te betalen. Vooraf dient hiervoor niets te worden geregeld. 
 • Sinds kort kan je ook het visum vooraf online aankopen, waardoor de wachttijd op de luchthaven wegvalt. Wij vragen echter om hier nog niets rond te doen. Op de kennismakingsbijeenkomst wordt beslist of we het allemaal vooraf online zullen doen of allemaal ter plaatse.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas of bewaar een foto op je telefoon.

Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Tanzania door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, laat zich best tegen hepatitis A vaccineren. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Gele koorts

Het risico op gele koorts-transmissie is zeer laag. Vaccinatie is niet strikt aanbevolen, maar toch is het (indien er geen medische contra-indicatie bestaat) aangeraden. Dit kan enkel gebeuren in een gespecialiseerde vaccinatiecentrum.

Malaria

Er is malariarisico beneden de 1800 m. Het gebruik van muggenwerende middelen bij buitengaan tussen zonsondergang en zonsopgang is aangeraden, alsook slapen onder een geïmpregneerd muskietennet. Overleg best met je arts indien je deze maatregelen wenst te combineren met medicatie.

Knokkelkoortsen

In Tanzania kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.


Meer weten?

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: