Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

8/03/2019 - 15/03/2019

prijs € 1320


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

8/03/2019 - 15/03/2019

prijs € 1320


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

8/03/2019 - 15/03/2019

prijs € 1320


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

8/03/2019 - 15/03/2019

prijs € 1320


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

8/03/2019 - 15/03/2019

prijs € 1320


niet meer boekbaar
Groepsreis Zweden
Jezelf een weekje onderdompelen in de rust van het Scandinavische sneeuwlandschap, met als uitvalsbasis een gezellig hotelletje aan  de oever van een meer? Dat kan op deze reis, die zich afspeelt in de bosrijke regio Dalsland, Hier vind je de grootste concentratie aan meren van heel Zweden. Licht glooiende heuvels, naald- en loofwouden, afgelegen boerderijen, stille landwegen,... al wandelend op sneeuwschoenen over de krakende sneeuw onderga je ten volle de schoonheid van de winter. 
Prijs: € 1320
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 19SE1WZW2
Reisdatum: 8/03/2019 - 15/03/2019
Deelnemers: min. 4 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

52

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Tot rust komen in een winters sprookjeslandschap
 • Wandelen zonder bagage op sneeuwschoenen 
 • Gezellig hotelletje gelegen aan een meer


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,1

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis was mijn eerste reis via Anders Reizen, en het was meteen een schot in de roos. Alles was goed geregeld via Anders Reizen. Johan de uitbater van het hotel en tevens onze wandelgids heeft ons heel goed begeleid en verzorgd. We kwamen niets tekort. De wandelingen waren prachtig. Soms heftig, door de sneeuw die er lag. Het was een top vakantie!

martin a. -

Dalsland was een echte natuurreis, goed georganiseerd. We hebben geen Zweed gezien , maar wel veel bossen en meren. Een aanrader voor echte wandelaars, maar niet voor iemand die graag eens een dorp ziet of eens in de bar of op café wil zitten. Voor mij was het top!

Erna S. -

Het was een aangename wandelweek midden in de natuur en de stilte met nu en dan toch een fikse wandeling. Een kleine groep van maximum acht personen is wel gezellig, anders wordt het weer te druk. Johan, eigenaar van het hotel, heeft ons zeer goed begeleid en ons soms verwend met zijn BBQ in de natuur.

Anita V. -

Tijdens deze week vooral genoten van de rust en de stilte. Spijtig dat er zo goed als geen sneeuw lag zodat we niet met de sneeuwschoenen kunnen wandelen hebben. Johan heeft wel heel afwisselende en mooie wandelingen met ons gemaakt. Verblijf was ok, een klein beetje variatie bij ontbijt en lunchpakket zou fijn geweest zijn.

Magi B. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Göteborg.

Bij aankomst word je opgewacht door Johan, de uitbater van het hotel en tevens begeleider van deze wandelweek. Met zijn minibus rijden jullie naar het hotel, een rit van een tweetal uur.
Het hotel is gelegen in het gehucht Edsleskog, aan de oever van een meer. Het is gezellig ingericht in Zweedse stijl, met comfortabele kamers met privaat sanitair.

Na een nadere kennismaking worden de sneeuwschoenen aangepast en kan er een kleine inloopwandeling worden gemaakt.

Dag 2

Onze eerste wandeling is 10 à 12 km lang. Het natuurreservaat Bräcke Ängar is gelegen aan de oever van het meer Bräcketjärnet. We gaan op zoek naar beverburchten en als de dikte van de ijslaag het toelaat wagen we ons ook op het meer zelf. In dat geval is iedereen voorzien van ijspriemen en gaat Johan voorop met een lange ijsprikker.  

Dag 3

Een korte verplaatsing met de minibus brengt ons bij het massief van de Baljåsen. Dit is de hoogste top van Dalsland, maar laat je niet afschrikken: hij is slechts 301 m hoog. Toch is het een wandeling met een licht avontuurlijke toets: het pad slingert over rotsen en wortels, met korte klimmetjes en afdalingen, Van op verschillende plaatsen heb je een breed uitzicht op het weidse winterlandschap. Afhankelijk van het weer en sneeuwlaag maken we een kortere of langere ronde. Deze laatste leidt bijkomend naar het vliegvismeer Ängebytjärnet en het Kuvetjärn. De lengte van de wandeling varieert van 12 tot 18 km. 

Dag 4

Vandaag ondernemen we een mooie wandeling door Sörknatten, een natuurreservaat waar in 1984 de film ‘Ronja de Roversdochter’ werd opgenomen. In de zomer is het een wat ruig landschap met rotsachtige bodem, heide en dennen, Onder een sneeuwlaag oogt het allemaal wat lieflijker, maar de tocht over verschillende kleine toppen omhelst nogal wat klimmen en dalen, goed uitkijken is dus de boodschap. De tocht is zo'n 14 km lang.

Dag 5

Vandaag lassen we een dag in zonder begeleiding. Aan de hand van een wandelbeschrijving maak je een mooie wandeling van ca. 16 km. Bij helder weer krijg je hier en daar mooie uitzichten. Verdwalen is geen optie, je bent hemelsbreed nooit verder dan 4 km van het hotel verwijderd en in geval van nood kan Johan ten allen tijde met de auto ter plaatse komen. Hij zorgt ook voor een warme lunch, die ergens onderweg opgediend wordt!
Voor wie liever een dagje iets anders doet: vlakbij het hotel liggen enkele kleine skipistes, en ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden.

Bij terugkeer in het hotel staat in de tuin een dampende Zweedse hot tub klaar om onze vermoeide ledematen te verwennen. Wie waagt het om een voet, been of meer door het wak in het ijs in het koude water onder te dompelen?

Dag 6

Rit van ca. 45 minuten naar het Vänernmeer. Dit is Europa's tweede grootste meer, het is zo uitgestrekt dat je slechts bij uitzonderlijk helder weer de overkant kan zien. Je waant je eerder aan zee! We wandelen door Yttre Bodane, een natuurreservaat dat zich langs de oevers uitstrekt. Voor de kust liggen scheren en rotseilandjes. Daar waar mogelijk begeven we ons weer over het ijs om naar een van de eilandjes te wandelen. 8 tot 12 km. 

Dag 7

Voor onze laatste - en met zijn 20 km ook langste - wandeling vertrekken we voor de deur van het hotel. Hier loopt het "Storspåret", de lokale "grande randonnée", tot het stadje Åmål. Dit is Dalslands 'hoofdplaats', dat je misschien kent van de film Fucking Åmål. Onderweg komen we langs verschillende meertjes met schuilhutjes. We keren terug met de bus.

Naast onze laatste avondmaaltijd kunnen de liefhebbers nog een nachtwandeling maken over het meer bij het hotel. Wanneer nagenoeg alles donker en stil is op het ijs, hangt er een bijzondere sfeer. 

Dag 8

Na het ontbijt zeggen we ons gezellige hotel vaarwel en vatten we de terugrit naar Göteborg aan. 

Vlucht naar Brussel rond de middag.

Belangrijk

Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. We wensen alle deelnemers een dikke deken met verse sneeuw toe maar rekenen op hun begrip indien dit niet zo zou zijn. 

De sneeuwhoogte bepaalt ook de keuze van de wandelingen, Wanneer de minibus niet voldoende dicht kan parkeren, komen er mogelijk soms enkele kilometers wandelen bij, of kan het zijn dat een alternatieve wandeling moet worden gekozen. En in het uitzonderlijke geval dat er geen sneeuw ligt, of te weinig om de sneeuwschoenen te kunnen gebruiken, worden 'gewone' wandelingen gemaakt. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1320
Voorschot: € 410 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • alle maaltijden (vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8)
 • transfers met minibus
 • huur sneeuwschoenen
 • hot tub op dag 5
 • begeleiding, behalve op dag 5
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt.huur materiaal en skipas op dag 5
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Johan Postma


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 4 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot . Doe jij regelmatig wat aan sport (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…) en ben je in staat enige uren in de winterkou door te brengen? Dan is deze reis geschikt voor jou. We ondernemen wandelingen van min. 3 tot vaak 5-6 uur. We beklimmen regelmatig een heuveltop van 100 à 200 m hoogte, maar voor de rest zijn de hoogteverschillen beperkt. De ondergrond is vaak oneffen, tredzekerheid is dan ook vereist. 

Indien de omstandigheden dit vereisen, worden de sneeuwschoenen ondergebonden. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die je onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten. Wij stellen eveneens skistokken ter beschikking die het wandelen vergemakkelijken. Ervaring met sneeuwschoenen is niet vereist.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Familiaal hotel met tuin, grenzend aan een meer. Het wordt met veel enthousiasme uitgebaat door Johan en zijn echtgenote, een echtpaar die het drukke Nederland ruilde voor de rust van het Zweedse platteland.

Gezellige, ruime salon met kachel.

Tweepersoonskamers met privaat sanitair.


Maaltijden

Lekker ontbijt.

Voor ’s middags nemen we een picknick mee.

Het avondmaal nemen we in het  hotel. We zullen zeker gelegenheid hebben om één van Johans zelfgerookte gerechten te proeven.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

We verplaatsen we ons met een minibus, die bestuurd wordt door de begeleider. Gezien de beperkte bagageruimte, moet je je bagage beperken tot 1 middelgrote tas per persoon.


Klimaat

Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. Het spreekt voor zich dat we tijdens deze reis afhankelijk zijn van het weer en de sneeuwval. Het dagprogramma kan dan ook variëren afhankelijk van de bereikbaarheid van de gebieden.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. 

Bagage

 • 1 reistas 
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling én waaraan je de sneeuwschoenen kan bevestigen)
 • overtrek voor dagrugzak (ter bescherming bij regen- of sneeuwval)

 Schoeisel & kousen

 • stevige, hoge wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • warme wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • skibroek OF warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek).

Verzorging:

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei:

 • drankfles (min. 1 liter)

Diversen:

 • stevige plastieken zak om op te zitten tijdens de picknicks.
 • goede zonnebril
 • wc-papier
 • zaklamp
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • evt. tekentang
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Zweedse munt is de “krona” (kroon), meervoud “kronor” (wordt uitgesproken “kroena” en “kroenoer”). Je kan in de logiesplaats elektronisch betalen, dus in principe hoef je geen cash geld mee te nemen.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Formaliteiten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

De bekende politieromans van Camilla Läckberg spelen zich af in de dorpen aan de Zweedse westkust. Een leuke manier om kennis te maken met de streek. Een aantal ervan werden ook verfilmd en kwamen o.a. op de Vlaamse buis onder de titel "Fjällbacka Murders".

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaildWijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip