Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

8/06/2019 - 15/06/2019

prijs € 1080


niet meer boekbaar

Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

8/06/2019 - 15/06/2019

prijs € 1080


niet meer boekbaar

Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

8/06/2019 - 15/06/2019

prijs € 1080


niet meer boekbaar

Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

8/06/2019 - 15/06/2019

prijs € 1080


niet meer boekbaar

Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

8/06/2019 - 15/06/2019

prijs € 1080


niet meer boekbaar
Groepsreis Portugal
Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 2 logiesplaatsen, Machico en Funchal, ontdekken we de vele gezichten van Madeira. 
Prijs: € 1080
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 19PT1MDA1
Reisdatum: 8/06/2019 - 15/06/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

46

49

49

51

51

54

66

49

55

61

64

67

68

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

76 Beoordelingen

reviews van klanten

Was voor mij de eerste keer met Anders Reizen, maar zeker niet de laatste keer. Bedankt allen voor deze mooie ervaring.

Danny G. -

Zeer gevarieerde wandelingen (kust ,kliffen , levada's, bergtoppen, zonsopgang....) en toffe groep

Krista O. -

Een heel afwisselende reis, met een ervaren enthousiaste begeleider en heel fijne medereizigers. Het was soms zwaar, maar we kregen waar voor ons geld!

Greta W. -

Madeira, alleen daar wandel je hoger dan de wolken! Uitzichten met een begroeiing waar je je in Zuid-Amerika waant.

Roos V. -

Ik heb het niveau van 2 stappertjes onderschat; het tempo lag vrij hoog en daardoor heb ik 10 dagen mijn grenzen moeten verleggen :-). De toffe reisgenoten en de begeleider hebben mij op sleeptouw genomen waardoor ik uiteindelijk een vermoeiende maar toch toffe vakantie heb gehad. Volgende keer een botje minder en hopelijk weer een leuke groep.

Christine M. -

Madeira was prachtig , de groep was heel tof, er heerste een ware symbiose met veel gevoel voor humor. We deden inspannende, pittige, gemoedelijke maar bovenal prachtige natuurwandelingen. Onze begeleider zag dat het goed was en genoot ook. Heerlijk !

Marina D. -

De reis was de max!! De prachtige natuur op het eiland heeft mij overweldigd!! De organisatie, onze gids, de groep... alles was top!!!

Annick R. -

Super leuke reis. Mooie natuur, wandelpaden zijn goed en duidelijk. Het eten is lekker. Ik heb van deze reis genoten dankzij een zeer goede reisleider.

Karin S. -

Prachtige natuur, gevarieerde landschappen en afwisselend niveau. Zin om nog meer wandelreizen te ondernemen is aangewakkerd…

Greta V. -

Mooie natuur en prachtige wandelingen. De aangename sfeer in de groep en een begeleider die oog had voor iedereen zorgden voor een schitterende vakantie.

Yvonne D. -

Wondermooi gevarieerd landschap, uitdagende wandelingen, superbegeleidster die vloeiend Portugees spreekt, fijne deelnemersgroep, meer moet en kan dat niet zijn...

Ann V. -

Als je wil kennis maken met Anders Reizen of een wandelvakantie, dan is Madeira de ideale bestemming. Aangename temperatuur, intensieve wandelingen en lekker eten. Voor mij was mijn eerste wandelvakantie een super-ervaring. Mijn volgende vakantie zal zeker met Anders reizen zijn.

Angelo S. -

Deze reis beantwoordt perfect wat ik van vakantie verwacht: ontspanning, mooie natuur, aangename sfeer binnen de groep, enthousiaste begeleidster.

Marie-Cécile N. -

Overweldigende natuur, gevarieerde wandelingen met enige pit, en zeker ook leuke lokale restaurantjes 's avonds. Ik had een fijne vakantieweek, dat smaakt naar meer!

Carla M. -

Prachtig eiland met zoveel variatie. Elke dag wandelden we in een ander landschap. Elke dag een ander restaurantje. Voor elk wat wils. We proefden zwaardvis en ... Poncha. Heerlijk!

Mieke V. -

Mooie reis, prachtige natuur, fijne wandelingen. Bij goed weer, ideale vakantiebestemming.

Jo V. -

Prachtig eiland, prachtig zonnig zomerweer, superfijne groep, topbegeleidster, boeiend programma, alles veilig en zonder accidenten verlopen. Wat moet een mens meer verwachten? Enig minpuntje was de ongehoorde annulatie door TAP van de vlucht vanuit Zaventem.

Marc L. -

Heel fijne reiservaring, leuke en warme medereizigers, en als kers op de taart een heel goede reisbegeleidster die alles prima in banen geleid heeft.

Sandy H. -

Een prachtige natuur, mooie maar pittige wandelingen. soms wat zwaarder dan verwacht maar dit maakt het juist uitdagend. Een heel aangename groep! Eén voor één toffe mensen! Een heel lieve en sociale begeleider! Zeker voor herhaling vatbaar!

Els T. -

Deze reis was de perfecte combinatie van inspanning, ontspanning en avontuur.. van mooie vergezichten, van gewaagde paadjes, van pittige tochten langs woeste kliffen en/of in subtropische setting. Impressionant en smaakt naar meer! We kunnen terugblikken op een prachtige week waarvan de herinneringen nog lang in hart en geest gegrift zullen blijven. Een mooie totaalbeleving.

Veerle D. -

De reis naar Madeira was een zeer aangename ervaring. Prachtige natuur, fijne groep, prima reisbegeleider en grenzen verlegd. Bedankt!

Lies O. -

Algemene reistips


Dag 1

Heenreis van Brussel naar Madeira en transfer (7 km)  per taxi naar Machico, waar we inchec­ken in het hotel voor de komende 3 nachten.

Evt. kleine avondwandeling in Machico, een histo­risch stadje waar in 1419 de eerste kolonisten landden. Het heeft een mooi Raadhuis­plein met plata­nen, oude huizen en de 15de-eeuwse hoofd­kerk.

Dag 2

Wandeling van Maroços langs de levada do Caniçal naar de Boca do Risco-pas. Verder over een hoog boven de zee gelegen pad langs de noordkust tot aan het plaatsje Porto da Cruz. Een wandeling van contrasten en genieten van de ruige en trotse schoon­heid van de noordkust.

Dag 3

Wandeling op de uiterste oostpunt van het eiland, Ponta de São Lourenço met een heel ander land­schap: halfwoestijn, kleuri­ge en grillig ge­vormde rots­for­maties, adem­be­nemende uit­zich­ten over noord- en zuidkust. Afhankelijk van het weer wandelen we op de terugtocht naar Prainha,  een van de zeldzame zandstranden van het eiland voor een duik in de Atlantische oceaan.

Dagen 2 en 3 worden mogelijk onderling gewisseld.

Dag 4

Wandeling naar de Caldeirão Verde, een enorme rotsketel die begroeid is met laurierbomen en dopheide en waar watervallen van alle zijden naar beneden klateren. Het is ongetwijfeld één van de mooiste plaatsen van Madeira. Van daar dalen we af naar het dorpje Ilha.

Na de wandeling worden we naar Funchal gebracht, onze volgende verblijfplaats.

Dag 5

Vandaag staat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis op het programma. We maken een stevige bergwande­ling vanaf de top van de Pico do Arieiro (1818 m) naar de Pico Ruivo (1862 m), het hoogste punt van Madeira. Een lange afdaling volgt naar het dal van Curral vanaf de Torrinhas-pas, een kruispunt van oude voetpaden op 1450 m.

Opgelet: deze wandeling is enkel mogelijk bij goed weer. In geval van minder goed weer wandelen we langs de levada do Norte.

Dag 6

Transfer tot aan de Boca do Corrida boven Corticeiras, vanwaar een prachtig pad langs de flanken van de Pico Grande tot aan de Encumeadapas voert

Dag 7

Vandaag zijn er 2 mogelijkheden:
 • Vrij bezoek aan Funchal, met zijn mooie lanen als de Avenida Arriaga, de Aveni­da do Mar en de Avenida do Infante, de kathedraal, het raadhuis­plein, wijnhui­zen, de Mercado dos Lavradores,... In de namiddag transfer naar Monte, op een hoogte van 550 m boven Fun­chal. We bezichti­gen er de hoge kerk van Nossa Senhora do Monte, het sfeervol platanen­plein en het graf van de laatste keizer van Oostenrijk.
 • Transfer naar Monte en gemakkelijke wandeling naar Camacha. Per bus terug naar Funchal.

Dag 8

Tr­an­sfer naar de luchtha­­ven voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1080
Voorschot: € 330 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • transfers ter plaatse
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • dranken, behalve thee of koffie bij het ontbijt
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Kurt Claeyé


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  à , waarvoor een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen vereist is. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)

We wandelen dagelijks trajecten van 4 tot 6 uur. Madeira heeft vrij weinig bewegwijzerde wandelpaden. Soms loopt ons traject via gemakkelijke levada-boorden, soms wordt het moeilijker begaanbaar en lopen we langs steile afgron­den. Er zijn geen echt zware beklimmingen, wel soms lange afdalingen.

Deze reis is afgeraden voor mensen met hoogtevrees.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kleinschalige, nette hotels in Machico en Funchal, in tweepersoonskamers met privé-badkamer.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Voor de middagpicknick kopen we brood, beleg en fruit aan 's Avonds eten we in het hotel of op restau­rant.

De keuken op Madeira kent tal van lokale specialiteiten waarin vis uiteraard een prominente rol speelt: sopa de peixe (vissoep van verschillende vissoorten), sopa de caldeirada (maaltijdsoep bestaande uit groenten, brood, kruiden en soms diverse soorten vis), carne vinho e alho (varkensvlees gemarineerd in wijn- en knoflooksaus), filete de espada con banana (zwaardvisfilet met banaan), lulas grehaldas (gegrilde pijlstaartinktvis), espetada (gegrilde vleesbrochettes), bolo de mel (honingcake, vaak geserveerd met een glaasje zoete madeira-wijn). Natuurlijk moet je op Madeira de madeirawijn geproefd hebben, waarvan meerdere soorten bestaan. Van de sterke drank is vooral de 'aguardente' bekend, een sterke cognacachtige drank die wordt gedestilleerd uit suikerriet.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
TP 647Brussel 08/06/2019 11:35Lissabon 08/06/2019 13:25
TP 1687Lissabon 08/06/2019 16:35Funchal 08/06/2019 18:20
TP 1692Funchal 15/06/2019 13:25Lissabon 15/06/2019 15:05
TP 644Lissabon 15/06/2019 16:00Brussel 15/06/2019 19:40

Op Madeira verplaatsen we ons met openbaar vervoer (lijnbussen en taxi's) en met privé-vervoer (minibus met chauffeur).


Klimaat

Gemiddelde dagtemperatuur in Funchal:

Jan.

Feb.

Maart

Apr.

Mei

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Dec.

 

17

17

18

18

20

22

23

25

24

22

20

18

Op Madeira heeft het kustgebied een subtropisch klimaat; gemiddeld bedraagt de dagtemperatuur er in winter en voorjaar bijna 20° en in zomer en najaar rond 25°.
Het binnenland is vaak bewolkt. In het gebergte kan soms een hard­nekkige mist han­gen en is het altijd een stuk frisser dan aan de kust (in winter en voorjaar zelfs uitgesproken koud).
Regen is het hele jaar door mogelijk!

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer  
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen
 • evt. watersandalen (om in zee te zwemmen, als het weer het toelaat)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • evt. zwemkledij (er is her en der zwemgelegenheid, als het weer het toelaat)
 • evt. handschoenen en muts (voor de tocht naar de Pico Ruivo).

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. zwemhanddoek
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • ‘after sun’

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen)
 • picknickbord & -beker

Diversen

 • enkele plastiek zakjes
 • zak- of hoofdlamp (voor in de tunnels is een hoofdlamp ideaal)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Met je betaalkaart kan je in Funchal en Machico terecht aan geldautomaten. Voor de gemakkelijkheid kan je cash euro’s van hieruit mee te nemen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.   Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Deze reis op een ander tijdstip