Oman - Verrassend Arabië


10 dagen

29/03/2019 - 7/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Oman - Verrassend Arabië


10 dagen

29/03/2019 - 7/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Oman - Verrassend Arabië


10 dagen

29/03/2019 - 7/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Oman - Verrassend Arabië


10 dagen

29/03/2019 - 7/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Oman - Verrassend Arabië


10 dagen

29/03/2019 - 7/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar
Groepsreis Oman
Als enige in het rijtje van superrijke Golfstaten, is het politiek stabiele en veilige Oman er vrij goed in geslaagd om oud en nieuw te verzoenen. Dus behalve aan olie, hypermoderne gebouwen en een goeie infrastructuur, is het sultanaat ook rijk aan bezienswaardigheden. Voor deze kampeerreis kozen wij voor een traject dat ons van hoofdstad Masqat naar de Jebel Akhdar of Groene Bergen brengt, waar we enkele mooie tochten ondernemen. Het traditionele Oman gaan we opsnuiven in de oude stad Nizwa en het pittoreske bergdorp Misfat. Een flink eind rijden, maar onmogelijk om niét te doen, is Wahiba Sands en een onvergetelijk nachtje in de eindeloze woestijn. En we sluiten af met de ontdekking van enkele wadi's, bijzondere en enigszins exotische landschappen waarin het aangenaam wandelen is.  Ahlan wa sahlan!
Prijs: € 2240
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 19OM1AAA1
Reisdatum: 29/03/2019 - 7/04/2019
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

37

39

43

52

62

59

46

55

57

58

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Een modern land met een rijk cultureel erfgoed
 • Vriendelijke en gastvrije Omani's
 • Kamperen op mooie plaatsen in volle natuur
 • Bergen en kusten
 • Woestijn en wadi's

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Oman is een land waar de natuur hoogtij viert. Stevige, kuitenbijtende wandelingen in een unieke omgeving laten je in een warme (snikhete) sfeer wegdromen. Canyons, droge rivierbeddingen, verfrissende watertjes, grootse rotspartijen, verlaten dorpen en unieke kampeerplaatsen geven een gevoel van 'hier-kom-ik-tot-rust'. Een aanrader voor diegene die op zoek is naar een 'verrassend Arabië'

Karel S. -

Een heel afwisselende reis, prima georganiseerd, met een fijne reisbegeleider.

Greta W. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Masqat. Aankomst en korte transfer naar het hotel.

Dag 2

De vroege vogels kunnen voor het ontbijt al wat baantjes gaan trekken in het zwembad. Na het ontbijt trekken we de stad in voor een wandeling langs de haven en de vismarkt en een bezoek aan de indrukwekkende Sultan Qaboes-moskee, het geschenk van de sultan aan zijn volk ter ere van zijn 30-jarig sultanaat in 2001.

Vervolgens laten we de stad en de zee achter ons en rijden ca. 2,5 u. zuidwestwaarts via het oude en de deels vervallen oasestadje Birkat Al-Mawz naar de Westelijke Hajjar, een bergmassief van 600 km lang waarvan Jebel Shams met zijn 3000 m de hoogste is en dat in vroegere tijden een haast onoverkomelijke barrière vormde tussen de kust- en bergbewoners.

Hier kamperen we 2 nachten nabij Ar-Ruz.

Dag 3

In de Jebel Akhdar of Groene Bergen, zoals dit deel van het massief wordt genoemd, maken we een lusvormige tocht op het met jeneverbesstruiken bezaaide Sayq-plateau. We wandelen deels over oude paden, deels over geaccidenteerd terrein met losse keien.

Kamperen nabij Ar-Ruz.

Dag 4

De jeeps brengen ons in een goed half uur naar Al-Aqur, waar een pittige, voornamelijk afdalende wandeling begint die ons via Al-Ayn naar Ash-Shirayjah leidt.

In de namiddag wandelen we door de Wadi Muaydin, waarbij we zo'n 300 m afdalen in een prachtig landschap. De ondergrond is niet evident; veel losliggende keien (een wadi is in feite een rivierbedding) en hier en daar rotsblokken die wat klauterwerk vereisen.

Na de wandeling worden we naar de kampplaats bij de Jebel Shams gebracht.

Dag 5

Vandaag ondernemen we de uiterst spectaculaire en niet al te moeilijke “Grand Canyon” balkonwandeling. Het pad daalt af langs de 1000 m dieper gelegen Al-Nakhurkloof. Je loopt onder overhangende rotsen en door het verlaten dorp Sap Bani Khamis. Op deze ongewone, door rotspartijen beschermde en goed van water voorziene plaats woonden ooit zo’n 15 families die leefden van groenten- en veeteelt. Het eindpunt van onze tocht is een (al dan niet droogstaand) meer dat uitkijkt over de kloof.

In de namiddag bezoeken we Nizwa, de door dadelpalmplantages omgeven voormalige hoofdstad. We kuieren rond in de zilversoek en gaan een kijkje nemen bij het 17de-eeuwse fort.

Transfer naar Misfat al-Abriyeen, een mooi, oud dorp waar we logeren in een authentiek guesthouse.

Dag 6

We maken een wandeling in het dorp Misfat en langs de oude irrigatiekanalen. Hier krijg je een goed beeld van het 'oude', rurale Oman.

Daarna gooien we het over een andere boeg en rijden zuidwaarts naar de Wahiba-woestijn. Voorbij de klassieke toeristische kampen slaan wij onze tenten op en genieten van de zonsondergang. Eens de nacht valt, is het de wondermooie sterrenhemel die de show steelt.

Dag 7

Na zonsopgang maken we een korte ochtendlijke wandeling om de haast perfecte, door de wind gerimpelde, koperkleurige duinen van deze woestijn te ontdekken.

We rijden terug noordwaarts naar een ander stuk woestijn waar zich de Wadi Bani Khalid bevindt. We volgen deze mooie wadi een eindje langs palmboomplantages en hoge rotsflanken, waarbij wij misschien al eens over rotsblokken moeten klauteren. Ons doel zijn natuurlijke waterbekkens waarin de liefhebbers kunnen zwemmen. 

We slaan onze tenten op nabij Thamer, een prachtig, smal stukje woestijn.

Dag 8

We rijden naar de kust en naar havenstad Sur, waar we zien hoe de ‘dhows’ (traditionele zeilschepen) worden gebouwd. Daarna volgen we de kust noordwaarts tot aan de Wadi Tiwi. De wandeling die we hier maken, gaat voornamelijk naar beneden, soms over het pad, dan weer langs de 'falaj' (irrigatiekanaal) met vaak keien als ondergrond.

We kamperen op het strand vannacht. 

Dag 9

Genieten van de zonsopgang boven zee en dan rijden we naar de Wadi Shab voor een laatste wandeling naar een mooie zwempoel. Na een verfrissende plons vatten we de terugtocht aan naar Masqat. We vervolledigen ons programma van dag 2 in Mutrah met een wandeling langs de Corniche en de Mutrah-soek.

We kunnen gebruik maken van enkele dagkamers in een hotel om te douchen en de tassen klaar te maken voor de reis.

Laatste avondmaal en transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Dag 10

Aankomst 's ochtends in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2240
Voorschot: € 680 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het avondmaal op dag 9
 • flessenwater
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Engelstalige lokale gids
 • luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • inkomgelden
 • fooien
 • visumkosten
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Gerd Westhof


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een kampeerwandelreis van niveau  à , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)

Op de wandeldagen wordt er gemiddeld 5 u. gewandeld op paden die vaak rotsachtig en oneffen zijn en waarbij tredzekerheid een absolute vereiste is. We wandelen bv. in wadi’s (deels uitgedroogde rivierbeddingen), bezaaid met losliggende keien en soms ook rotsblokken op onze weg. Dit impliceert soms wat klauterwerk, maar nooit van die aard dat het gevaarlijk is.

Het gebrek aan comfort dat kamperen met zich meebrengt, vereist bovendien een soepele ingesteldheid.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Kleinschalig logeren in Oman is niet evident. De overheid zet naar westerse toeristen toe in op 'high end tourism', dus grote en dure resort- en congreshotels. Een andere categorie zijn de middenklassehotels die uitgebaat en geboekt worden door ZO-Aziaten en die zeker proper en comfortabel zijn, maar die qua stijl en smaak niet in de Arabische sfeer van Oman passen. B&B's, guesthouses en kleinschalige Omaanse hotelletjes vind je, op een paar uitzonderingen na, niet. 
 
Wij overnachten in een mooi hotel bij Masqat en in een authentiek guesthouse in Misfat. Elders kiezen we voor kamperen in de mooie natuur. Je moet dan wel afstand nemen van het dagelijks comfort van bad en bed, maar in de praktijk blijkt dit allemaal best mee te vallen. Alle kampeermateriaal is aanwezig, ook matrasjes. Jij brengt enkel je slaapzak mee. Samen met de persoon met wie je de tent deelt, zet je zelf je tent recht, uiteraard met aanwijzingen van de lokale ploeg en de begeleid(st)er. Er zijn jerrycans met een paar liter water aanwezig, zodat je je elke dag kan opfrissen. Voor wie dit nog nooit heeft gedaan, lijkt het misschien wat vreeswekkend. Maar na elke reis blijkt het voor alle deelnemers een uitzonderlijke ervaring te zijn geweest.


Maaltijden

's Morgens en 's avonds eten we op de plaats van overnachting. Dat kan in het hotel zijn, op restaurant, maar meestal op de kampeerplaats. Het middagmaal nemen we op restaurant of is een picknick. Er is elke dag voldoende en energierijk eten voorzien met soms bij de wandelingen een tussendoortje. Als je van jezelf weet dat je snel door je energiereserves heen gaat, kan je van thuis uit nog wat extra’s voorzien.

Tijdens het kamperen wordt het geapprecieerd wanneer ook de deelnemers een handje toesteken bij het bereiden van het eten.

De geografische ligging van Oman wordt weerspiegeld in de keuken. Zowel invloeden uit de Indische keuken als uit het Midden-Oosten zijn terug te vinden in de Omaanse gastronomie. Er wordt veel gebruikgemaakt van kruiden, specerijen en marinades, net zoals in de Indische keuken, met dit verschil dat de Omaanse gerechten niet pikant zijn.
Gerechten als mezze shoarma en falafel komen duidelijk uit het Midden-Oosten overgewaaid. Verder staan ook curry's, soepen, salades en veel verse groenten op het menu. Rijst vormt de basis van  verschillende gerechten, aangevuld met gekookt vlees, meestal kip of lamsvlees. Aangezien Oman over een lange kustlijn beschikt, worden er ook vaak vis en zeevruchten gegeten.
Showia is een typische Omaanse delicatesse die alleen bij speciale   gelegenheden klaargemaakt wordt. Het vlees wordt eerst gekruid en  in  bananenbladeren gewikkeld en daarna heel traag in een ondergrondse kleioven gegaard. Traditioneel helpt het hele dorp mee met de bereiding van showia en wordt er zelfs een hele geit of koe bereid. Dat kan tot twee dagen duren, over slow food gesproken.
Oman staat bekend om zijn gastvrijheid. Een uitnodiging bij iemand thuis zal meestal gepaard gaan met een kopje koffie. Voor de koffie worden versgeroosterde koffiebonen gemalen en gemixt met kardemom. De bittere koffie wordt geserveerd met dadels en halwa, een nationale zoetigheid gemaakt van bruine suiker, eieren, honing en specerijen. Andere populaire drankjes zijn laban (een soort gezouten botermelk) en yoghurtdrankjes.

Alcohol: In Oman geldt een alcoholverbod en je zal Omani's geen alcohol zien drinken. Voor toeristen wil men hier en daar oogluikend een uitzondering maken. In grote hotels, alsook via het lokale team, bestaat de mogelijkheid om alcoholische dranken te kopen, hoewel wij dit als organisatie willen ontmoedigen. Alcohol is bovendien duur, dus mocht je echt niet zonder kunnen, dien je hiervoor extra geld te voorzien. Het is absoluut verboden om alcohol in je bagage het land binnen te brengen.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Voor deze reis vliegen we met Turkish Airlines.
 VertrekAankomst
KL1722Brussel 29/03/2019 08:05Amsterdam 29/03/2019 09:05
KL421Amsterdam 29/03/2019 10:40Muscat 29/03/2019 22:05
KL422Muscat 06/04/2019 23:35Amsterdam 07/04/2019 07:00
KL1723Amsterdam 07/04/2019 09:10Brussel 07/04/2019 09:55

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer, nl. jeeps met chauffeur. Hou rekening met dagelijkse jeeptransfers, gaande van een tiental minuten tot anderhalf uur. 


Klimaat

In Oman is het overdag altijd warm, met de heetste temperaturen tussen mei en augustus. In het zuiden heerst van half juni tot eind augustus de ‘khareef’, de zuidoostelijke moesson. De beste periode om het land te bezoeken is tussen november en april. Het is dan niet overdreven warm (maar toch altijd min. 25 à 30° of warmer in de laagliggende gebieden). Het wordt koeler naarmate je hoger de bergen intrekt en ’s nachts kan het daar uitgesproken koud worden. Aan de kust heerst een vrij hoge vochtigheidsgraad.

Tijdens een aantal wandelingen is er weinig tot geen schaduw.  Adequate bescherming tegen de zon is dus absoluut noodzakelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • rugzak of reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Belangrijk om weten: in Misfat kunnen de jeeps ons niet voor de deur van het pension afzetten. We moeten een 20-tal minuten door het dorp wandelen. Indien je al je bagage wil meenemen naar het pension, voorzie je best een rugzak aangezien het met een reistas nogal sukkelen is door de hobbelige straatjes met vele trappen. Een alternatief is dat je enkel je gerief voor 1 dag/nacht in je dagrugzak of een andere, makkelijk draagbare tas stopt en deze meeneemt naar het pension. De rest van je bagage blijft veilig achter in de jeep.

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. (wandel)sandalen en/of lichte schoenen om te dragen buiten het wandelen (wandelsandalen zijn, ondanks de mogelijke warmte, niet aangeraden om te dragen tijdens het wandelen)
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak (tot – 5°) 
Tenten, slaapmatjes en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden ter plaatse voorzien. het staat je uiteraard vrij je eigen slaapmatje mee te brengen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • licht jasje
 • lichte pull of fleece
 • warme pull of fleece 
 • luchtige hemden of T-shirts met mouwen
 • degelijke zonnehoed of –pet 
 • zwemkledij (geen bikini)
Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Omani’s. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • handdoeken (makkelijk zijn die van het sneldrogende type die ook weinig plaats innemen) 
 • toiletgerief (ook vochtige doekjes)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • degelijke beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles

Diversen

 • zaklamp
 • zonnebril
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank (om je telefoon-fotoapparaat op te laden als er geen stopcontact voorhanden is)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig; ook aangeraden om om te slaan tijdens het zwemmen (boven je badpak).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt is de riyal. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/.
 • Cash euro’s worden probleemloos omgewisseld in riyals. Je doet er goed aan om verschillende coupures mee te nemen, dus zowel briefjes van 10, 20 als 50. Als je bv. naar het einde van de reis toe nog geld nodig hebt, hoef je geen € 50 meer om te wisselen indien je slechts € 10 of 20 nodig hebt. Bovendien mogen fooien ook deels of volledig in euro (enkel briefjes uiteraard) gegeven worden aan het lokale team op het einde van onze trip. 
 • In Muscat en Nizwa kan je met je betaalkaart geld afhalen aan de geldautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Voor deze reis voorzie je best zo’n € 130. Dit bedrag dekt de niet-alcoholische dranken, fooien en het visum. . 

Formaliteiten

Reispas

Voor Oman heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Oman. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Voor deze reis dien je vooraf een e-visum aan te vragen (een ‘Tourist Visit Visa 10D, type 26A). Dit moet gebeuren op deze website. Deze procedure is nieuw en we kunnen er dus op dit moment nog geen bijkomende info over geven. Op de bijeenkomst zal je alle nodige info krijgen over de aanvraag van het visum. 

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen. Bijkomende informatie kan je vinden op: Diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland).V

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Oman door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A 

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 
Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • Wilfred Thesiger beschrijft in Arabian Sands (1959) op een prachtige manier hoe hij 5 jaar lang samen met de bedoeïenen de woestijnen van Arabië doorkruist. Een weergaloos verhaal over Arabië vóór de olie.
 • Het fotoboek Wilfred Thesiger, Crossing the Sands (1999) geeft, aan de hand van mooie zwart-wit foto’s die Thesiger tijdens zijn expedities maakte, een aanvullend visueel beeld van de woestijn en haar bewoners.
 • The DNA of Salalah-Dhofar, De Vlaamse Mia Dekeersmaeker schreef een (Engelstalig) boek dat de sfeer, het leven, de historiek, de architectuur, de muziek van de regio in het zuiden van het Sultanaat van Oman uitademt.
 • Whispers of Oman, eveneens van Mia Dekeersmaeker.
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:
 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Kennisma­king

  De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

  Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: