Nieuw-Zeeland - Het Zuidereiland


24 dagen

26/11/2019 - 19/12/2019

prijs € 5450


niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Het Zuidereiland


24 dagen

26/11/2019 - 19/12/2019

prijs € 5450


niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Het Zuidereiland


24 dagen

26/11/2019 - 19/12/2019

prijs € 5450


niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Het Zuidereiland


24 dagen

26/11/2019 - 19/12/2019

prijs € 5450


niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Het Zuidereiland


24 dagen

26/11/2019 - 19/12/2019

prijs € 5450


niet meer boekbaar
Groepsreis Nieuw-Zeeland
Aan de andere kant van de wereldbol, ten zuidoosten van Australië, ligt Nieuw-Zeeland. Het is een ruig en ongerept land waarin de mens slechts op beperkte plaatsen wordt geduld. Op relatief korte afstand van elkaar vind je er vulkanen, regenwouden, hooggebergte, gletsjers, rotskusten en zandstranden. Combineer dit met een unieke fauna en flora en je hebt een reis om nooit te vergeten. Behalve uit een aantal kleine eilandjes, bestaat Nieuw-Zeeland uit 2 grote landmassa's, het North en het South Island. Tijdens deze reis beperken we ons tot het Zuidereiland, het meest spectaculaire deel van Nieuw-Zeeland. Om in 3 weken een goed idee te krijgen van wat dit land allemaal te bieden heeft en zo weinig mogelijk tijd te verliezen, staat er ons een privé-minibus van 9 personen (met bagagetrailer) ter beschikking. Op die manier halen we het onderste uit de kan en kan ter plaatse nog beslist worden waar er wat meer of minder tijd wordt doorgebracht, rekening houdende uiteraard met de reservaties van het logies.
Prijs: € 5450
Aantal dagen: 24 dagen
Reisnummer: 19NZ1AAA1
Reisdatum: 26/11/2019 - 19/12/2019
Deelnemers: min. 6 - max. 9
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

60

51

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Walvisspotten in Kaikoura en de Waewae-baai
 • Pittige, maar geen loodzware dagwandelingen
 • 1 meerdaagse, afwisselende trekking: Tuatapere Hump Ridge Track
 • Prachtige kusten: Wharariki Beach en Abel Tasman National Park
 • Gletsjers en gletsjermeren
 • Milford of Doubtful Sound
 • Tocht naar Mueller Hut in de Nieuw-Zeelandse Alpen
 • Eigen minibus

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze indrukwekkende reis met zeer gevarieerd programma laat je kennismaken met de uiteenlopende streken van het prachtige Zuidereiland.

Linda V. -

Algemene reistips

Dag 1-2

Heenreis naar Christchurch.

Dag 3

Aankomst in Christchurch, waar zowat de helft van de 1 miljoen Nieuw-Zeelanders wonen, en transfer naar het logies.

Nadat we wat bekomen zijn van de lange vliegreis, trekken we het centrum in dat nog steeds in opbouw is na de verwoestende aardbevingen van 2011. Een bezoek maakt dit meteen duidelijk. Een wandeling brengt ons door de botanische tuinen, kwestie van de reis op een relaxte manier te starten.

Dag 4

Vroeg in de ochtend rijden we langs de kust noordwaarts naar Kaikoura, dé plaats bij uitstek voor het spotten van walvissen (ca. € 100, vooraf boeken noodzakelijk). Meerdere malen per dag varen boten uit om deze magnifieke zeezoogdieren te observeren en de uitstap duurt ca. 3,5 u.

Wie deze excursie niet wenst te boeken, maakt met de begeleider een wandeling langs het schiereiland Kaikoura, met mooie zichten op de omringende bergen.

Overnachting in een motel.

370 km rijden.

Dag 5

Vandaag wandelen we op de dichtbegroeide oevers en langs de diepe baaien van het Queen Charlotte Track. We worden per boot naar het beginpunt van de wandeling gebracht en aan het einde ook weer opgepikt.

Nadien rijden we verder naar St. Arnaud, gelegen aan het Rotoiti-meer en uitvalsbasis voor de verkenning van Lake Nelson National Park.

Overnachting in een motel.

15 km/5 u. wandelen
130 km rijden.

Dag 6

Mount Robert, 1421 m hoog, rijst uit het water van Lake Rotoiti omhoog. Of zo lijkt het wel. De wandeling rond Mount Robert zorgt voor onvergetelijke zichten op de meren en bergen van de Nelson Lakes.

Nadien rijden we naar Takaka, waar we de komende 3 nachten verblijven.

9 km/5 u. wandelen/580 m klimmen en dalen
160 km rijden.

Overnachting in een motel.

Dag 7

De erg idyllische Waikoropupu Springs zijn de grootste zoetwaterbronnen in Nieuw-Zeeland en produceren onwaarschijnlijk helder water, dat bovendien tot het zuiverste water ter wereld behoort.

Het afgelegen en desolate Wharariki Beach laat ons kennismaken met de wilde westkust. We rijden eerst tot Farewell Spit, een zandtong van ca. 30 km lang waar alles groots is: de golven, de kliffen, de duinen en de winden! We maken samen een luswandeling van een tweetal uur langs strand en lage duinen, waarbij je een mooi idee krijgt van de vegetatie. Nadien rijden we naar het desolate Wharariki Beach waar we een tweede wandeling maken over een prachtig strand.

Wie graag een totaalbeeld van Farewell Spit wil krijgen, kan een optionele tour boeken die je helemaal tot aan het einde van de Spit brengt. Je komt langs hoge duinen, met schitterende zichten van de Golden Bay, en dit onder begeleiding van een deskundige lokale gids.

Tweede overnachting in Takaka.

120 km rijden.

Dag 8

We maken een dagtocht in Abel Tasman National Park, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel van Tasman die hier als eerste Europeaan voet aan wal in 1642. Hij noemde het gebied Nieuw-Zeeland, naar de Nederlandse provincie. Een deel van zijn bemanning werd echter gevangen genomen en opgegeten en Nederland heeft het gebied dan maar onaangeroerd gelaten. Wij lopen nu aanzienlijk minder risico om te worden opgegeten en bezoeken de eeuwenoude bossen en paradijselijke zandstranden van het park, dat bekend staat als het zonnigste stukje van Nieuw-Zeeland. We kiezen bewust voor de noordelijke, minder toeristische kant van het park. Het goed begaanbare pad dat we bewandelen maakt deel uit van de ‘Great Walks’, wandelingen in Nieuw-Zeeland die deze quotatie kregen o.w.v. hun uitzonderlijke kwaliteit. We wandelen langs verschillende baaien, rekening houdend met de getijden.

Derde overnachting in Takaka.

19 km/6 u. wandelen.

Dag 9

We rijden naar Punakaiki, gelegen aan de westkust. Onderweg maken we een korte wandeling aan Cape Foulwind, waar een zeehondenkolonie woont. Verder bezoeken we de ‘Pancake Rocks’, bizarre rotsformaties aan de Tasmaanse zee.  

In de namiddag doen we de Punakaiki-Pororari loop, een wandeling die ons door door regenwoud langs de Punakaiki-rivier heen en de Pororari-rivier weer terug brengt.

Ons motel ligt vlakbij een strand waar liefhebbers van fotogenieke zonsondergangen aan hun trekken zullen komen.

330 km rijden – 11 km/3 u. wandelen.

Dag 10

Langs de kust rijden we zuidwaarts naar ‘Glacier Country’, met de twee machtige ijsrivieren van de gletsjers Fox en Franz Josef. Deze geweldige blauwe ijsmassa’s rollen uit de bergen naar beneden en monden uit in gematigd regenwoud, wat een erg spectaculair zicht biedt en uniek is op deze geografische breedte.

Vanuit ons motel maken we een wandeling van een drietal uur die ons tot vlak voor de gletsjer brengt en waar we, bij helder weer, een prachtig overzicht hebben. Wie de werkelijke grootte van de gletsjer wil ervaren, kan deelnemen aan een spectaculaire gletsjerwandeling met lokale gids waarbij je heen en terug per helikopter vervoerd wordt (€ 290).

Overnachting in een motel in Fox Village.

240 km rijden.

Dag 11

Na een vroege wandeling langs Lake Matheson, waar op een windstille morgen de bergen zich spiegelen in het water, reizen we verder langs de kust en landinwaarts naar Wanaka, grenzend aan Mount Aspiring National Park. Onderweg bezoeken we enkele prachtige watervallen.

Overnachting in een motel net buiten het centrum. 

260 km rijden.

Dag 12

Mt.Aspiring NP geldt als een van de meest gevarieerde parken in NZ, dus een bezoek mag niet ontbreken. Rob Roy Glacier is het indrukwekkende eindpunt van een wandeling die in Aspiring Valley start en door bosrijk gebied en een alpijns landschap omhoog gaat (en weer terug).

Wie na terugkeer in Wanaka graag nog wandelt, kan terecht op de wandelpaden langs het meer.

Tweede overnachting in Wanaka.

4 u. wandelen
160 km rijden.

Dag 13

Het gezellig drukke Queenstown wordt wel eens ‘the adventure capital of the world’ geheten. Zowat iedere denkbare buitensportactiviteit is hier mogelijk: jetboating, bungeejumping, skydiving, mountainbike, rafting, deltavliegen… Wie het liever wat rustiger aan doet kan deze aangename stad, met heel wat winkels en cafés, bezoeken.

Ook wandelen is een optie; de zichten vanuit de heuvels achter Queenstown op de bergketen The Remarkables zijn een klim waard.

In de late namiddag rijden we verder naar Te Anau, gelegen aan het gelijknamige meer dat het grootste is van het zuidereiland.

Overnachting in een motel vlakbij Te Anau.

190 km rijden.

Dag 14

We nemen de boot naar de mooie Brod Bay voor de wandeling op de Kepler Track, een vierdaagse trekking (en 'Great Walk') waarvan wij 1 etappe doen. Het goed aangelegd pad gaat geleidelijke omhoog tot we boven de boomgrens de Luxmore hut bereiken. Bij goed weer hebben we prachtige zichten op de omliggende bergen en meren: Te Anau Basin, Takitimu Mountains, Snowdon en Earl Mountains. We keren via dezelfde weg terug en wandelen langs de rand van het meer tot aan het logies.

Tweede overnachting bij Te Anau.

20 km/8 u. wandelen/ 800 m klimmen en weer dalen.

Dag 15

Fiordland is met voorsprong het grootste Nationale Park van Nieuw-Zeeland. "A cherished corner of the world where mountains and valleys compete with each other for room, where scale is almost beyond comprehension, rainfall is measured in metres and scenery encompasses the broadest width of emotions", aldus de inleiding van het standaardwerk 'Mountains of Water - The Story of Fiordland National Park'.

De bekendste en drukstbezochte plaats is Milford Sound, 22 km lang en gelegen aan de voet van de 1695 m hoge Mitre Peak. Het is één van de grootste fjorden ter wereld en één van de meest regenrijke plaatsen op aarde. Er is ook de veel rustigere en diepere Doubtful Sound, waar er qua natuur en dieren eigenlijk meer te zien valt.

De beste manier om de fjorden te ontdekken, is vanaf het water. Op beide fjorden is optioneel een cruise te boeken: € 175 voor 7 à 8 u. op Doubtful Sound en € 60 voor ca. 2,5 u. op Milford Sound. Maar Milford Sound betekent 250 km rijden (heen en terug).

Wie liever niet deelneemt aan de excursies kan kiezen voor een wandeling van 18 km.

We rijden in de late namiddag verder naar Otautau, op 70 km van het startpunt van de trekking morgen.

Overnachting in een motel.

120 km rijden.

Dag 16-18

Vandaag beginnen we aan het Tuatapere Hump Ridge Track, een circuit van 3 dagen dat ons gedeeltelijk door Fiordland NP brengt en gedeeltelijk door privaat beheerd land, in een unieke samenwerkingsverband tussen de lokale Tuatapere-gemeenschap en het Department of Conservation. Het gaat om een afwisselende en uitdagende tocht door wouden en langs stranden, met in de Waewae-baai de kans om Hector-dolfijnen te spotten, de kleinste dolfijnsoort ter wereld die enkel in Nieuw-Zeeland voorkomt. We wandelen in de sub-alpiene zone van Hump Ridge en over historische viaducten.

We slapen in degelijke hutten met een ruime keuken en living, in meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig en ontbijt en avondmaal nemen we in de hut. Jij hoeft enkel je eigen kledij voor 3 dagen/2 nachten te dragen, alsook de dagelijkse middagpicknick.

19 km/7 u. wandelen/940 m klimmen
19 km/7 u. wandelen/920 m dalen
17 km/6 u. wandelen/beperkt hoogteverschil

Op dag 18, na afloop van de trekking, rijden we naar Invercargill waar we in een comfortabel motel overnachten.

Dag 19

Vanuit Invercargill rijden we langs de kust naar de zuidoostelijke hoek van het Zuidereiland. Hier vinden we de de Catlins, een van de mooiste kustlijnen in NZ. Onderweg houden we meerdere keren halt. Zo bv. aan Waipapa Point, waar vaak zeehonden en pinguïns te zien zijn, aan Slope Point, het zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland en aan Curio Bay, waar geregeld orka’s worden gespot. We wandelen naar de 22 m hoge Mc Lean-waterval en bezoeken de vuurtoren aan Nugget Point.

Overnachting in een motel in Balclutha.

230 km rijden
1,5 u. wandelen.

Dag 20

We rijden nog wat verder langs de kust en draaien dan het binnenland in om via een aantal meren Mount Cook Village te bereiken, een klein dorpje aan de voet van de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, de meer dan 3800 m hoge Mt. Cook. Het is ongetwijfeld een van de meest spectaculairste plaatsen in Nieuw-Zeeland. We maken een korte wandeling in de omgeving, met zicht op Mount Cook en de omliggende bergen in het licht van de ondergaande zon.

We rijden terug een eind zuidwaarts om te gaan logeren in Twizel.

380 km rijden.

Dag 21

Terug een eind richting noord naar het startpunt van een stevige wandeling die niet kan ontbreken in elke zichzelf respecterende Nieuw-Zeelandreis: de tocht naar Mueller Hut, middenin de Nieuw-Zeelandse Alpen en met onderweg spectaculaire zichten op de besneeuwde bergtoppen.

20 km/7 u. wandelen/1000 m klimmen en dalen.

Opgelet: bij ongunstige weersomstandigheden kan deze wandeling niet gedaan worden en stappen we door de wondermooie Hooker Valley, die ons tot aan de gelijknamige gletsjer brengt.

12 km/3,5 u. wandelen/150 m klimmen en dalen.

's Avonds gaan we ons tegoed doen aan een uitgebreid buffet in het Hermitage Hotel.

Tweede overnachting in Twizel.

Dag 22

In plaats van de reis in Christchurch te eindigen, dat na de aardbeving van 2016 voor toeristen minder de moeite is dan voordien, rijden we naar Akaroa, prachtig gelegen op het Banks Peninsula. Het is een gezellig stadje met uitstekende restaurants.

Overnachting in motel.

330 km rijden.

Dag 23

In de voormiddag maken we een wandeling op Banks Peninsula en genieten van de laatste zeezichten en mooie natuur.

Na de middag transfer (87 km) naar de luchthaven van Christchurch voor de terugreis.

Dag 24

Aankomst in Brussel.

Opgelet

Aan dit dagschema worden in de loop van januari mogelijks nog wat kleine aanpassingen/wijzigingen aangebracht.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 5450
Voorschot: € 1640 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten 
 • maaltijden in Nieuw-Zeeland vanaf middagmaal op dag 3 t.e.m. ontbijt op dag 23
 • transfers met eigen minibus
 • logies
 • toegangsgelden voor de Nationale parken en trails
 • begeleiding
 • luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • facultatieve uitstappen of activiteiten (prijzen zie dagschema)
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Sofie Vanmaele


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 9 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goeie fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen. Vijf dagwandelingen zijn niveau . De overige wandelingen, nl. die op de Kepler Track, op de Tuatapere Hump Ridge Track en de tocht naar de Mueller-hut neigen naar . Zie dagschema voor de details over de wandelingen en klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)

De duur van de reis en het dicht op elkaar leven gedurende 3 weken in groepsverband vereisen een flexibele instelling en enig relativeringsvermogen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 12 nachten in een motel, in Nieuw-Zeeland waarschijnlijk de beste manier om te logeren. De motels bieden over het algemeen ruimere kamers dan hotels, hebben koffie- en theefaciliteiten en vaak is er kookgelegenheid. De meeste kamers hebben privé-sanitair, maar soms is er 1 badkamer per 2 kamers.
 • 5 nachten in goed uitgeruste appartementen, met meestal 2 slaapkamers, badkamer, living en keuken.
 • 2 nachten in degelijke hutten met een ruime keuken en living, in meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair.
 • 1 nacht in een eenvoudige lodge.

Overal is bed- en badlinnen aanwezig, ook in de hutten.


Maaltijden

Ontbijt en picknick maken we bijna altijd zelf klaar. 4 avonden koken we zelf, waarbij iedereen naar beste vermogen een handje toesteekt. De overige avonden gaan we eten in een restaurant. 

Bagage

Tijdens de Tuatapere Hump Ridge Track draag je je eigen kledij voor 3 dagen/2 nachten, alsook de dagelijkse middagpicknick. Tijdens de overige wandelingen draag je enkel een dagrugzak met picknick, regenkleding enz. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EK 182Brussel 26/11/2019 20:15Dubai 27/11/2019 06:00
EK 412Dubai 27/11/2019 10:15Christchurch 27/11/2019 14:00
EK 413Christchurch 18/12/2019 18:45Dubai 18/12/2019 18:45
EK 183Dubai 19/12/2019 08:20Brussel 19/12/2019 12:45

We verplaatsen ons gedurende de ganse reis met een minibus die bestuurd wordt door de begeleid(st)er. De minibus heeft voldoende ruimte, zowel voor de passagiers als voor de bagage.


Klimaat

Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, dat varieert van subtropisch in het gebied ten noorden van Auckland tot subpolair in de berggebieden van het Zuidereiland. De jaargetijden zijn precies tegenovergesteld aan België en dus met Kerstmis is het hartje zomer. Het kan vrij winderig zijn en regen is niet uitgesloten, zeker in het zuidwesten. Maar ook lange, zonnige en warme periodes zijn net zo goed mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas of kitbag (geen harde koffer of rugzak met frame)
 • dagruzak - Ideaal is dan een zgd. tourrugzak, die het midden houdt tussen een dag- en een trekkingrugzak en die je kan gebruiken voor de trekking. De tourrugzakken hebben een inhoud van 40 à 60 l en hebben behalve goeie schouderbanden ook een stevige heupband. 

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • evt. (wandel)sandalen
 • wandel- of trekkingkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broeken
 • wind- en waterdichte jas en broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • muts 
 • handschoenen 
 • zonnehoed of –pet 
 • ondergoed 
 • zwemkledij
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter).

Diversen

 • wasmiddel (om kleren uit te wassen onderweg; zo kan je je bagage beperkt houden)
 • zak- of hoofdlamp  
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank (om je telefoon-fotoapparaat op te laden tijdens de trekking)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt.

Formaliteiten

Reispas

Voor Nieuw-Zeeland heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 3 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een goeie week.

Visum

Voor reizen vanaf 1 oktober 2019 is het verplicht een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen. Klik HIER voor de enige officiële website van de Nieuw-Zeelandse overheid. Het is aangeraden om te wachten met de aanvraag van de ETA tot na de kennismakingsbijeenkomst, waar nog bijkomende info zal worden verschaft.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Geld

 • De munt is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency Converter.
 • Met je betaalkaart of kredietkaart (vooral Visa) kan in bijna iedere plaats terecht aan geldautomaten. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.  
 • Voorzie een bijkomend budget van ca. € 150. 

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Wie nog meer wil weten

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:
 • D. de Vries, Nieuw-Zeeland in een rugzak (reisimpressies)
 • R. Tremain, De Kleur (roman over een Engels gezin dat emigreert naar Nieuw-Zeeland)
 • P. Grace, Het verhaal van Dogside (roman)
 • Sprookjes uit de wereldliteratuur, Maori sprookjes.
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:
 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: