Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

5/09/2019 - 14/09/2019

prijs € 2160


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

5/09/2019 - 14/09/2019

prijs € 2160


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

5/09/2019 - 14/09/2019

prijs € 2160


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

5/09/2019 - 14/09/2019

prijs € 2160


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

5/09/2019 - 14/09/2019

prijs € 2160


Boek deze reis »
Groepsreis Noorwegen
Tijdens deze reis gaan we op zoek naar het ongerepte en vooral sportieve Noorwegen, zoals de Noren het zelf graag beleven. "Norge er ikke skapt for å sitte på raeva", wat zoveel wil zeggen als: Noorwegen is niet gemaakt om op je achterste te zitten. En dat gaan we deze reis zeker niet doen. De diversiteit aan landschappen en natuur is met geen woorden te beschrijven. De superlatieven zijn dan ook nooit ver uit de buurt als men over Noorwegen spreekt. Wij hebben gekozen voor een top hiking-ervaring in de nationale parken Trollheimen, Dovrefjell en Rondane, met dagtochten vanuit 3 vaste locaties. We hopen in de overweldigende natuur ook nog muskusossen en rendieren te zien.
Prijs: € 2160
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 19NO1TRA2
Reisdatum: 5/09/2019 - 14/09/2019
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

47

57

46

48
Deelnemers in optie:

53

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige reis met voldoende afwisseling en leuke verblijven, wel intensiever dan de beschrijving liet vermoeden maar het (te) warme weer was hiervoor de verklaring.

Hilde V. -

Sluit mooi aan op een eerdere reis (Zuid-Noorwegen, o.a. Jotunheimen en Hardangervidda) en geeft een goede indruk van het Noorwegen in een ander seizoen.

Robert S. -

Prachtige reis, bij wijlen een tikkeltje uitdagend. Noorwegen was zoals steeds op verschillende vlakken een klasse apart.

Hilde H. -

Het was een prachtige wandelvakantie met uitstekende gelegen verblijfplaatsen, een goede groep en een fantastische gids. Een vakantie die me altijd zal bijblijven omwille van de mooie natuur die we konden bewonderen.

Tom D. -

We hebben genoten van de rust, de stilte en de prachtige natuur van Noorwegen!

Ingrid V. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Trondheim, gevolgd door een transfer van 110 km naar het 'gjesteheim' in Rennebu, waar we 3 nachten logeren.

We logeren in een oud schoolgebouw dat door een sympathiek Nederlands gezin is omgebouwd tot een gastenverblijf. Toen het oude schoolgebouw een nieuwe bestemming moest krijgen, werd door de Noorse gemeente en de buurtbewoners een wedstrijd uitgeschreven om ideeën te sprokkelen. Ons Nederlands gastgezin heeft het pleit gewonnen en baat nu een toch wat speciaal verblijf uit...

Dag 2

We starten met een mooie wandeling van 12 km over een wilde hoogvlakte die als natuurgebied beheerd wordt. Van bij de bergboerderij Haeverfallsetra stappen we naar het meertje Hevertjønna, waar een paar oude jagers- en herdershutten dienst doen als schuilplaats voor passanten. In de verte zien we de Ramsjøpiken reeds liggen. We wandelen naar de top en kijken overal uit naar rendieren. Op de terugweg nemen we een hoge route om blijvend te genieten van het uitzicht op dit mooie gebied. Deze wandeling is landschappelijk mooi en niet te zwaar. De top van Ramshopiken kan je eventueel skippen waardoor de wandeling lichter wordt, maar de top missen zou toch een beetje spijtig zijn.

Tweede overnachting in het gjesteheim.

Dag 3

Vandaag gaan we op zoek naar de beroemde muskusossen van Dovrefjell. Daarvoor moeten we eerst via Oppdal een uurtje rijden met het busje. Vandaar wandelen we meteen de uitgestrekte hoogvlakte van Dovrefjell Nasjonalpark in. Voorzichtigheid is geblazen en je moet een afstand van min. 200 m van de ossen bewaren. Ook een prachtig uitzicht op Snøhetta – de tweede hoogste berg van Noorwegen – behoort tot de hoogtepunten tijdens deze 15 à 20 km-lange wandeling. We keren terug langs dezelfde weg maar het eindeloze landschap zal ons geen ogenblik vervelen. En let op: Dovrefjell heeft een arctisch klimaat! Het weer kan er drastisch omslaan, dus moeten we zorgen voor aangepaste kleding.

Derde overnachting in het gjesteheim.

Dag 4

Een intense dag vandaag. We nemen afscheid van ons Nederlands gastgezin en rijden met ons busje tot aan het vertrekpunt van de wandeling. Het wordt een mooie tocht in Trollheimen Nasjonalpark met schitterende uitzichten op de hoge bergtoppen in de omgeving van het prachtige meer Gjevillvatnet.

Daarna moeten we nog een eindje rijden naar een ander pareltje: Innerdalen. Een uurtje stappen - met in het eerste gedeelte een stevige klim over een brede wandelweg - brengt ons in de idyllische vallei waar ons logies gelegen is (gelukkig wordt de bagage nagebracht!). Hier overnachten we 2 keer.

Overnachting in een typisch Noors, verweerd houten berghotel. 

Dag 5

Innerdalen geldt als een van de mooiste valleien van Noorwegen. We kunnen een keuze maken uit een aantal wandelingen die allemaal garantie bieden op het ervaren van wilde rivieren en bruisende watervallen, met op de achtergrond steeds de majestueuze toppen en gletsjers uit de omgeving.

Tweede overnachting in het berghotel.

Dag 6

Transfer van Trollheimen naar Rondane, maar via een omweg om u tegen te zeggen. We maken er een road tripje van en pikken onderweg enkele fjorden mee. Als de tijd het toelaat, bezoeken we de waterval Mardalsfossen die in drie etages 750 m naar beneden stort. Waar we zeker stoppen is de plaats waar we kunnen genieten van de spectaculaire ligging van Åndalsnes aan de Isfjord.

Overnachting in een gezellig berghotel in Høvringen (Rondane).

Dag 7

Ook in Rondane hebben we de mogelijkheid om onze wandelingen uit te kiezen.  Er zijn verschillende mogelijkheden, maar de tocht naar de prachtig gelegen Peer Gynt hytta is zeker de moeite. Vlak bij de hut klieft een wilde rivier indrukwekkend door een paar rotspartijen. Met een beetje geluk is de hut open en kunnen we genieten van een drankje.  De beklimming van de Bråkdalsbelgen (1915 m) behoort ook tot de mogelijkheden, net als de tocht door het eenzame Kjondalen.

Tweede overnachting in het berghotel.

Dag 8

De laatste wandeldag brengt ons vanuit Høvringen over een uitgestrekte vlakte richting Formokampen en tot op de top van deze 1424 m-hoge berg. Boven hebben we een mooi uitzicht over de hoge toppen van Rondane. We keren naar Høvringen terug en printen zo veel beelden van de prachtige Noorse natuur in ons geheugen.

Derde overnachting in het berghotel.

Dag 9

Transfer van 240 km naar Trondheim. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan het centrum.

Overnachting in een hotel.

Dag 10

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2160
Voorschot: € 650 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • transfers
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à , waarvoor een goede conditie en enig uithoudingsvermogen vereist zijn. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) 

Het begrip “wandelpad” wordt in Noorwegen nogal vrij geïnterpreteerd. Vaak zijn de paden nauwelijks zichtbaar, erg stenig of juist erg zompig. Algemeen zijn de wandelingen voorzien op niveau  en kunnen ze naar wens ingekort of verlengd worden. Hier en daar kan het niveau neigen naar . Vaak is er aan het begin van de wandeling een stevige klim van ongeveer 300 hoogtemeters. Daarna lopen we meestal over een plateau, met hier en daar (niet dagelijks) nog een extra klim, zodanig dat het dagtotaal in de buurt van de 700 hoogtemeters kan liggen.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kan het een wandeling wel verzwaren. Men moet in Noorwegen altijd voorzien zijn op wisselende omstandigheden.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 3 nachten in lokaal schooltje dat omgebouwd werd tot een verzorgd, kleinschalig "gjesteheim" in tweepersoons-kamers met privé-sanitair
 • 2 nachten in een berghut/berghotel in kamers per 2 of 4, in stapelbedden en gedeeld sanitair
 • 3 nachten in een gezellig, authentiek Noorse berghotel in tweepersoonskamers met privé- en gedeeld sanitair (hangt af van de kamer)
 • 1 nacht in een stadshotel.

Indien er niet voldoende plaats beschikbaar is in de berghutten, kan er als alternatief een hotel geboekt worden.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
KL 1720Brussel 05/09/2019 06:10Amsterdam 05/09/2019 07:05
KL 1173Amsterdam 05/09/2019 09:20Trondheim 05/09/2019 11:30
KL 1176Trondheim 14/09/2019 17:05Amsterdam 14/09/2019 19:25
KL 1733Amsterdam 14/09/2019 21:30Brussel 14/09/2019 22:15

Privé-vervoer.


Klimaat

De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden bedraagt 20° in Oslo, maar het klimaat in het gebergte is grillig. Je kan er zowel ijsregen als zonneschijn verwachten, zowel lekker warm als slechts een graad of 5 à 10. Zelfs sneeuw is niet helemaal uitgesloten. Voorzie dus kledij in laagjes, zodat je op alle weertypes voorzien bent. In Centraal-Noorwegen is het in de zomer langer licht dan bij ons. 

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterdichte wandelschoenen
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandelsokken/kousen
 • getten (waterdichte onderbeen beschermers)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • warme trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • handschoenen
 • muts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemgerief (als je kan zwemmen in ijskoud water)

Verzorging

 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • handdoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. energierijke snacks
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (muggen zijn niet echt een probleem op de Lofoten)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Noorse munt is de kroon. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/

De munteenheid in Noorwegen is de Noorse Kroon. Je kan in de grotere plaatsen terecht aan geldautomaten, maar je neemt best al een startbedragje mee van thuis.

Formaliteiten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: