Malta - Wandelen op Malta en Gozo - Altero singlereis


8 dagen

16/03/2019 - 23/03/2019

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Malta - Wandelen op Malta en Gozo - Altero singlereis


8 dagen

16/03/2019 - 23/03/2019

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Malta - Wandelen op Malta en Gozo - Altero singlereis


8 dagen

16/03/2019 - 23/03/2019

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Malta - Wandelen op Malta en Gozo - Altero singlereis


8 dagen

16/03/2019 - 23/03/2019

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Malta - Wandelen op Malta en Gozo - Altero singlereis


8 dagen

16/03/2019 - 23/03/2019

prijs € 1190


niet meer boekbaar
Groepsreis Malta
Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust en een klein wandelparadijs, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. 
Prijs: € 1190
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 19MT1AAS1
Reisdatum: 16/03/2019 - 23/03/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

50

53

56

59

60

62

63

64

69

73

54

55

70

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

83 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze wandelvakantie in de prille lente op Malta was voor ons een voltreffer : zon, de natuur in volle kleurenpracht, het toffe gezelschap van de groep en de rustige vastheid van de begeleider.

Jaak en Christine J. -

De reis was volledig af. We hebben de mogelijkheid gekregen de veelzijdigheid van Malta-Gozo-Comino te zien. De wandelingen waren zeer mooi, op een zeer rustig tempo. De overnachtingsplaatsen waren prima en dan spreken we nog niet over het lekkere eten. Hoedje af voor onze begeleider! Maar uiteraard mag ik ook onze deelnemersgroep niet vergeten. Een enorm toffe en aangename groep waarbij humor zeker niet ontbrak. Leuke herinneringen !!

Vicky D. -

Een goede mix tussen natuur en cultuur, ook lekker eten. Wandelingen: mooie kustlijnen, geen grote hoogteverschillen of lange afstanden, maar er komt wel klauterwerk bij te pas.

Ingrid M. -

Ik zal al mijn vrienden aanraden om Malta, Gozo en Comino op hun to do-lijstje te plaatsen. De groep viel heel goed mee en de begeleider ook.

Nadine O. -

Mooie reis. De wandelingen werden goed uitgekozen en je hebt zowat alles gezien na een week. Gozo is mooier en rustiger dan Malta.

Pascal O. -

Het was een heel mooie en afwisselende reis, natuur en ook wat cultuur. Telkens lekker eten als afsluiter.

Johan C. -

Supermooie natuurwandelingen afgewisseld met stadswandelingen en begeleid door een avontuurlijke gids in een leuk humoristisch gezelschap.

Chantal R. -

Voor ons was de wandelreis naar Malta een echte openbaring! Een afwisseling van ruwe prachtige natuur naar pure cultuur in Valletta en Victoria. Het vervoer met bus en boot verliep heel vlot en stipt! Kleine hotelletjes waren rustig en stemmig!! We love Malta!!!

Agnes V. -

Zo'n groepsreis is de ideale manier om Malta al wandelend te ontdekken. Leuk dat er ook aandacht is voor cultuur met bezoek aan de voornaamste steden. We hebben ons echt geamuseerd!

Bart B. -

De reis voldeed aan de verwachtingen: prachtige natuurwandelingen langs de zee en de kliffen. Als niet zo'n ervaren stapper kon ik bij moeilijkere stukken altijd rekenen op een helpende hand of een bemoedigend woordje. Het is fijn als iedereen zijn best doet voor een goede groepssfeer. De dag werd altijd afgesloten met een lekkere en gezellige maaltijd. Het eerste hotel was 's morgens een aangename verrassing met ontbijt zo dicht bij de zee, ook een smaakvol interieur in het algemeen en het 2de familiepension was prachtig met de authentieke inrichting, heel cosy, persoonlijke bediening bij het ontbijt (scrambled eggs), een echte aanrader!

Sandra D. -

Malta, een eiland met een leuke mix van natuur en cultuur, ideaal om dat winterdipje tegen te gaan!

Tinne V. -

Het was een boeiende reis met zeer veel afwisseling.

Simon S. -

Het was een gezellige reis met een toffe reisleider en een groep vol lieve mensen. Het tempo was OK en de omgeving prachtig.

Lieve K. -

Prachtige wandelpaadjes die in de lente extra schitteren door de ongelooflijke bloemenvarieteit.

Greet S. -

Malta (met Gozo en Comino) is zeker niet het mooiste land ter wereld maar leent zich uitstekend om er een gedurende een week mooie wandelingen te maken. Het was niet alleen genieten van de schitterende uitzichten maar ook van de prachtige wilde bloementapijten. En niet enkel onze kuit- en bilspieren hebben een training gehad, ook de lachspieren, het was weer een leuke groep.

Denise D. -

Een aangename, goed verzorgde, wandelvakantie met een mooi evenwicht tussen natuur en cultuur.

Dirk D. -

Dit was mijn eerste reiservaring met Anders Reizen alsook met groepsreizen en het is me enorm meegevallen, alles was geregeld en het was gewoon genieten van al het moois en lekkers. Zeker voor herhaling vatbaar.

Linda D. -

Prima reis,wel enkele moeilijke wandelingen. Zeer goede reisleider. Voor herhaling vatbaar!

Erik D. -

Een prachtige ontspannende reis voor wie graag eens de beentjes strekt, bijkomend houdt van een snuifje cultuur en geniet van gezellig tafelen met de andere reizigers...

Anne M. -

Ik was al in Malta geweest maar wilde ook Gozo verkennen. Al wandelend zie je de natuur op zijn best . De pracht van de baaien ,de kliffen, de natuur onder je voeten. Het was mijn eerste reis in groep en het heeft me aangenaam verrast! De reis was mooi, anders dan anders en daar doe je het voor. Je voelt dat je er bij hoort in de groep. Het vraagt naar meer!

Lut C. -

Algemene reistips

Dag 1

Avondvlucht naar Valetta en transfer naar St-Paul’s Bay, de baai langs het schiereiland Bugibba aan de noordkust, waar we drie nachten verblijven.

Dag 2

Transfer naar Mtahleb, voor een kustwandeling naar het dorpje Bahrija. Onderweg opent zich een panorama over vruchtbare valleien, terrasvormig aangelegde heuvels en kliffen die steil in zee duikelen.


In de namiddag bezoeken we de charmante oude hoofdstad Medina (‘stad’ in het Arabisch). Vroeger werd Medina ook wel de ‘Stille Stad’ genoemd omdat de straatjes te smal zijn voor het doorlaten van autoverkeer. De oude Romeinse stad Melita werd door de Arabieren verkleind om haar beter te kunnen verdedigen. Het gedeelte van de stad tussen de nieuwe muren werd de ‘medina’ genoemd, terwijl alles wat er buiten viel de ‘rabat’ heette. Ronddolend door de smalle straatjes zien we paleizen, kerkjes, kloosters en de St.-Peter- en Paulkathedraal met zijn barokke gevel. Vanaf de vestingmuren van Medina is het uitzicht werkelijk overweldigend, over heel het noordelijk deel van Malta en Valletta.

Dag 3

Transfer naar de fotogenieke rotsformatie die de Blue Grotto wordt genoemd, voor een wandeling die langs de kust voert tot in Dingli. We bereiken al snel de megalithische tempels van Hagar Qim en Mnajdra. Zo’n 4000 jaar voor onze jaartelling begon men met de bouw ervan. Het waren de eerste tempels waarvan bekend werd dat ze gewijd waren aan een godin-moeder, waarvan beeldjes gevonden zijn. Ze wordt voorgesteld als een corpulente vrouw; dik zijn staat in veel culturen symbool voor overvloed en vruchtbaarheid.


Daarna leidt het kustpad verder naar het vissersdorpje Ghar Lapsi, onderweg hebben we zicht op het eilandje Fifla. Langs de steile kliffen wandelen we terug omhoog naar Dingli. Hier genieten we van een mooi zicht op de hoofdstad en omgeving. 


Transfer terug naar St-Pauls Bay.

Dag 4

Vroeg in de ochtend brengt de ferry ons naar het zustereilandje Gozo. We passeren het eilandje Comino, gelegen tussen Malta en Gozo en bekend omwille van zijn 'Blue Lagoon’. Allicht varen we enkele ‘luzzu’ voorbij, de kleurige vissersboten waarin het ‘oog van Osiris’ werd gekerfd en geschilderd. Osiris is de Egyptische god van de onderwereld met macht over de levenden en de doden, en het oogje zou de vissers beschermen tegen dood en onheil.


Van bij de aankomst in de haven van Mgarr krijgen we meteen een goed beeld van Gozo: kapelletjes, huizen met platte daken, authentieke dorpen, kleine velden en een grillige kustlijn met rustige haventjes. We maken een kustwandeling van de haven van Mgarr naar Dahlet Qorrot, een prachtige zanderige inham aan de noordoostkust (niet zo’n makkelijke wandeling met soms wel wat klauterwerk).


In de late namiddag rijden we naar Marsalforn, een visserdorpje en badplaats aan de noordkust, waar we de volgende drie nachten verblijven.

Dag 5

Korte wandeling via Xhagra naar Calypso panorama en Ramla Bay, het rode strand.


Transfer naar Rabat of Victoria, de hoofdstad van Gozo in het midden van het eilandje, en bezoek aan deze mooie stad die haar naam te danken heeft aan koningin Victoria, ter ere van haar zilveren jubileum in 1897. We wandelen langs het marktplein en de citadel met z’n 4 musea. De citadel werd gebouwd op het hoogste punt van het eiland ter verdediging tegen zeerovers en vrijbuiters. Die legden vaak aan in de natuurlijke haven van Gozo en kwamen dan in het binnenland op zoek naar water en voedsel.


Daarna transfer naar de kapel van Sint-Dimitri voor een kustwandeling langs de merkwaardige zoutpannen en steile kliffen (enkel mogelijk indien geen regen). In de loop van de namiddag arriveren we in Marsalforn.

Dag 6

Transfer naar Munxar en afdaling  naar Xlendi, een baai aan de zuidkust van het eiland. We beklimmen de trap naar Wardija Point, waar voorheen ook de 'Azur Window' stond. Deze enorme natuurlijke boog die door de golven uit de rotsen was gehouwen maar al lang aan het eroderen was, is in maart 2017 tijdens een storm ingestort. De wandeling eindigt aan de westkust nabij  Dwejra, bekend voor z’n binnenzee en de Fungusrots. Dit bassin met ondiep water ligt verborgen achter de rotsachtige kust en via een kleine opening in de rotsen staat het in verbinding met de Middellandse Zee. Duikers hebben er een geliefkoosde stek gevonden.


Terug naar Marsalforn.

Dag 7

Vandaag trekken we indien mogelijk naar Comino en zeker voor bezoek naar La Valletta.


We varen terug naar Malta. Als het weer het toelaat gaan we aan land op Comino voor een  wandeling. De mooie natuur, de ‘blue lagoon’ en de absolute rust - er wonen amper vijf mensen op het eiland - kunnen niemand onberoerd laten. Dit gebied  is een echt vogelparadijs.


Indien de wandeling op Comino niet kan doorgaan omwille van de weersomstandigheden, gaan we onmiddellijk naar Valetta. Deze stad is strategisch gebouwd op een landtong midden tussen twee diepe havengeulen. De straten werden aangelegd volgens een rechthoekpatroon en de vele gebouwen werden opgetrokken in barokstijl. Valletta staat nu op de lijst van het Universeel Werelderfgoed van de UNESCO. Een bezoek meer dan waard zijn het Grootmeesterspaleis, St. John’s Cathedral met het museum, de kerk van St. Paul’s Shipwreck, het Museum van Schone Kunsten… Een goed overzicht van de geschiedenis van Malta geven de audiovisuele shows. De ‘Malta Experience’ is de oudste en bekendste; hij bevindt zich in het oude ziekenhuis van de Johannieters, de Sacra Infermeria.


We gaan weer logeren in het eerste hotel.

Dag 8

Bezoek aan de markt in Massashlock.

Transfer naar de luchthaven na de lunch en namiddagvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1190
Voorschot: € 360 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • logies
 • alle maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8)
 • transfers volgens programma
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, … (ca. € 20 voor de vaste bezoeken en nog eens € 20 voor de vrije bezoeken in Valetta)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Johan Bryon


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). We stappen gemiddeld 4 à 5 u. per dag, meestal over goede paden met beperkte niveauverschillen (max. 300 m stijgen en dalen). Soms komt er wat klauterwerk aan te pas. Je hebt best geen zware hoogtevrees.

(Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Het hotel op Malta ligt aan zee, op wandelafstand van St Pauls Bay en Bugibba.
 • Op Gozo logeren we in een charmant pension in de baai van Marsalforn.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick of een hap in een (snack)bar. ’s Avonds eten we in het hotel of op restaurant.

Door de eeuwen heen hebben verschillende volken van Malta hun thuis gemaakt. Dit heeft uiteraard ook invloed gehad op de keuken. Er zijn té veel invloeden geweest om op te noemen maar veel bekende gerechten zijn van Siciliaanse en Moorse afkomst. De traditionele Maltezer gerechten zijn klaargemaakt met producten van eigen teelt en daardoor seizoensgebonden. Zoals in de meeste landen rondom de Middellandse Zee werd vlees in het verleden schaars en daarom werd vis een veel gebruikte vervanger. Veel oudere mensen houden ook nu nog vast aan de Katholieke traditie op woensdag en vrijdag vis te eten. Afhankelijk van het seizoen kan men zeebaars, kabeljauw, brasem, poon, tonijn, zwaardvis, ...  vinden. Tot ver in de herfst vist men op Lampuka op zalmkarper. Bekend zijn tevens de pastasauzen en stamppotten gemaakt met inktvis en pijlinktvis.
In speciale gerechten worden veel groenten verwerkt zoals pompoenen, artisjokken, kool, bloemkool, zongerijpte tomaten en aardappelen. Overal kan je gevulde mergpompoenen, tomaten en dikke minestra (soepen) eten. Over het algemeen worden de gerechten goed gekruid. Men gebruikt veel knoflook, groene en rode pepers en vooral veel kappertjes, als garnering en zelfs als groente.
Na het diner krijgt men dikwijls tat-Tork aangeboden, een zeer zoet en suikerachtig mengsel van fijngestampte amandelen. Zeer lekker zijn ook de dessertjes van zoet gebak, de toetjes en pasteitjes op basis van ricotta en vijgen. Natuurlijk is er ook een enorme keuze aan verse vruchten zoals meloenen, vijgen, perziken, abrikozen en citrusvruchten.

Een aantal specifieke gerechten zijn:

 • Pastizzi: een stevige snack van luchtig bladerdeeg gevuld met kaas of gepureerde erwten;
 • Widow’s soup (weduwesoep): hartige soep met bonen die wordt geserveerd met een klein rond schapen- of geitenkaasje;
 • Bigilla: een dikke paté van tuinbonen met knoflook;
 • Hobz biz-ejtz: brood besprenkeld met olijfolie en ingewreven met rijpe tomaten, gevuld met een mengsel van tonijn, ui, tomaten en kappertjes. Dit vormt nog steeds de lunch van de lokale boeren en arbeiders;
 • Kapunata: een soort ratatouille;
 • Aljotta: een lekkere vissoep met chili, tomaten, rijst, majoraan, peterselie en knoflook;
 • Lampuki pie: vispastei;
 • Bragioli: rundvlees met olijven;
 • Kannoli: smakelijk en knapperig gebakken rolletje bladerdeeg gevuld met ricotta en soms met chocolade vlokken of gekonfijte vruchten.
 • Zeer lekker is tevens het knapperige en luchtige Maltezer brood. Het wordt in houtovens gebakken en heeft een speciale smaak omdat het gemaakt wordt met het zuurdeeg dat is overgebleven van de vorige dag. Ook het streekbier en de Maltezer wijn genieten een uitstekend reputatie.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De grote bagage blijft in het logies.

Vervoer

 VertrekAankomst
KM 421Brussel 16/03/2019 19:55Malta 16/03/2019 22:35
KM 420Malta 23/03/2019 16:05Brussel 23/03/2019 19:00
 • Air Malta is de enige maatschappij die rechtstreekse vluchten aanbiedt vanuit Brussel. Hun vluchtschema biedt enkel een heenreis aan met een late namiddag- of avondvlucht (afhankelijk van de dag waarop je vliegt). Ochtendvluchten zijn dus niet boekbaar. 

 • Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer en boot.

Klimaat

Malta heeft een typisch Middellandse-Zeeklimaat: zeer zonnig met een dagelijks gemiddelde van 5 tot 6 uur zon in de winter en tot meer dan 12 uur in de zomer.

De winters zijn meestal mild, maar af en toe komen korte, kille periodes voor die veroorzaakt worden door noordelijke en noordoostelijke wind uit Midden-Europa.

De zomers in Malta zijn heet, droog en erg zonnig. Dagtemperaturen in de zomer worden vaak getemperd door een verkoelende zeebries.

Voor- en najaar zijn de aangenaamste periodes om te wandelen. Maar ook dan zijn uitzonderingen mogelijk. Zo brengt de hete Afrikaanse Sirocco-wind af en toe uitzonderlijk hoge temperaturen en luchtvochtigheid met zich mee.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de bus en in en uit je hotel te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterdichte wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen, tegen de zon en om religieuze plaatsen te bezoeken)
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • short
 • zwemgerief (bij mooi weer)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje
 • picknickbord en –bestek.

Diversen

 • evt. verrekijker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. wandelstokken
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt op Malta is de euro. Er zijn overal geldautomaten. Op vele plaatsen kan je tevens betalen met kredietkaart.


Formaliteiten

Voor reizen naar Malta volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Gozo vanuit de lucht
Malta - Unesco
Gozo vanuit de lucht
Malta - Unesco