Japan - In het spoor van de kersenbloesems


16 dagen

7/04/2019 - 22/04/2019

prijs € 4390


niet meer boekbaar

Japan - In het spoor van de kersenbloesems


16 dagen

7/04/2019 - 22/04/2019

prijs € 4390


niet meer boekbaar

Japan - In het spoor van de kersenbloesems


16 dagen

7/04/2019 - 22/04/2019

prijs € 4390


niet meer boekbaar

Japan - In het spoor van de kersenbloesems


16 dagen

7/04/2019 - 22/04/2019

prijs € 4390


niet meer boekbaar

Japan - In het spoor van de kersenbloesems


16 dagen

7/04/2019 - 22/04/2019

prijs € 4390


niet meer boekbaar
Groepsreis Japan
Japan is een complexe hi-tech-samenleving met een efficiëntie van een ongekend niveau. Tegelijk blijven zoveel oude tradities gerespecteerd en is het een warm en gastvrij land. We bezoeken het moderne Osaka en Kyoto, de oude hoofdstad en met 17 Werelderfgoed sites een van de rijkste culturele steden ter wereld. Iets kleinschaliger zoeken we het in Takayama en Nara. Twee héél bijzondere plaatsen die je tijdens deze reis leert kennen liggen op het Kii-schiereiland: de berg Koyasan, een spirituele en relaxte plaats, en Kumano Kodo, een netwerk van eeuwenoude pelgrimspaden waar we 2 dagen gaan wandelen. De wisselwerking tussen oud en nieuw, de afwisseling tussen cultuur en natuur maken dit bezoek aan Japan tot een boeiende belevenis. En in de periode waarin deze reis valt, bloeien in principe de Japanse kerselaars. We bezoeken dan ook enkele plaatsen waar we de roze kleurenpracht van deze bomen kunnen bewonderen. We eindigen in Tokyo, een overweldigende, futuristische miljoenenstad met interessante museums, perfect aangelegde parken, neon-landschappen, eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. 
Prijs: € 4390
Aantal dagen: 16 dagen
Reisnummer: 19JP1AAB1
Reisdatum: 7/04/2019 - 22/04/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

52

53

59

60

61

67

56

64

59

61

62

65

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • 2-daagse trekking over de oude pelgrimspaden van Kumano Kodo
 • Wandelen bij Mount Fuji
 • De roze bloesems van de kerselaren
 • De steden Kyoto, Tokyo en Nara
 • Fietsen door de culturele Higashiyama-wijk in Kyoto
 • Traditionele accommodaties: ryokan, minshuku, tempelverblijf

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

7,8

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze Japan reis heeft me volledig bekoord! Met een kleine, goed geluimde groep Japan ontdekken in zijn verschillende facetten: een prachtige natuur, een intrigerende cultuur, een verfijnde keuken, charmante mensen, superieur vervoer... Kortom, een belevenis !

Manja A. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Osaka.

Dag 2

Aankomst in Osaka, de tweede stad van Japan.

Transfer naar een comfortabel hotel even buiten Osaka (aangezien we morgen meteen uit Osaka vertrekken, heeft het weinig zin om een hotel ín de stad te nemen).

Dag 3

Per trein en kabelbaan naar Koyasan, gelegen in het hart van het Kii-schiereiland, ver verwijderd van de drukte van Osaka. De bosrijke Koyasan (berg Koya) is, behalve een plaats van groot spiritueel belang, een mooie en relaxte plek om te bezoeken.

In de namiddag bezoeken we al wandelend een aantal van de meer dan 100 tempels die over de berg verspreid liggen. Bovenop ligt Kongobu-Ji, de hoofdtempel het esoterische shingon-boeddhisme, een van de grote stromingen binnen het boeddhisme dat hier zijn oorsprong vond. 

Overnachting in een ‘shukubo’, een Japans traditioneel tempelverblijf.

Dag 4

Vandaag kan je vroeg opstaan om het ochtendritueel van de monniken bij te wonen. Hoe dan ook zit lang uitslapen er niet in, want we moeten tijdig op pad om per kabelbaan, trein en bus naar het startpunt van de Kumano Kodo te reizen. Kumano Kodo is een eeuwenoud netwerk van pelgrimspaden. Al meer dan 1000 jaar hebben Japanners uit alle lagen van de bevolking de pelgrimstocht naar Kumano ondernomen. Ze gebruikten daarvoor een netwerk van paden - nu Kumano Kodo genoemd - dat zich uitstrekt over het bergachtige Kii-schiereiland. Het wandelen maakt(e) integraal deel uit van de bedevaart en ging gepaard met strikte zuiverings- en gebedsrituelen. Ook 'gewone' wandelaars als wij komen vaak onder de indruk van de spiritualiteit die rond deze tocht hangt, maar verder is het simpelweg een geweldige manier om de prachtige landschappen van het schiereiland te ontdekken. We wandelen hier twee dagen. Vandaag doen we het rustig aan.

Afstand 10,5 km – ca. 4 u. wandelen – 400 m klimmen/dalen.

Overnachting in een ‘minshuku’, een traditioneel Japans guesthouse. Opgelet: De logiescapaciteit hier is beperkt. Het is dus van groot belang om snel in te schrijven. Indien er geen beschikbaarheid meer is in de voorziene accommodatie, wordt er uitgeweken naar een alternatief.

Dag 5

Na een relatief rustige dag gisteren volgt vandaag een stevige wandeldag langs rivieren, diepe dalen en dichte bossen met onderweg mooie zichten van de omgeving. We eindigen de dag in Kumano Hongu Taisha, waar een boeiende tempel staat.

Overnachting in een ryokan. Baden kan in een onsen, een Japans badhuis.

Afstand 22,5 km – 8 u. wandelen – 650 m klimmen/dalen.

Dag 6

We nemen de bus naar Nachi Taisha, waar zich een tempelcomplex en de hoogste waterval (133 m) van Japan bevinden. De trein brengt ons langs de mooie kustlijn via Osaka naar de stad Nara, die in de 8ste eeuw de eerste permanente hoofdstad van Japan was. In de namiddag maken we een eerste verkennende wandeling in het oude centrum van de stad.

Overnachting in een comfortabel hotel.

Dag 7

’s Morgens vertrekken we  met de trein naar Yoshino. In deze dicht beboste omgeving vind je een
enorme hoeveelheid kerselaars, die in deze tijd van het jaar normaliter in bloei staan. Het geldt terecht als één van de beste plekken in Japan om ze te bekijken. Vanaf het station wandelen we naar Aonegamine, het hoogste punt van Mount Yoshino. De hele berg is een werelderfgoed site, met onderweg prachtige zichten op de zee van bloesems.

Tweede overnachting in Nara.

Afstand 12 km – 5 u wandelen – 250 m klimmen/dalen.

Dag 8

Nara moet enkel Kyoto laten voorgaan wat betreft aantal Unesco werelderfgoed sites. Met een lokale gids bezoeken we een aantal tempels en pagodes, waaronder het enorme Daitokuji, de grootste houten constructie ter wereld. Via een wandelroute maken we er in dit bosrijk gebied een actieve dag van.

Nadien reizen we per trein verder naar Kyoto, waar we de komende 3 nachten in goed uitgeruste studio’s verblijven.

In Kyoto kunnen we optioneel een theeceremonie bijwonen. De prijs hiervoor bedraagt 5000 yen (35 euro) voor 1 u. of 15.000 yen (110 euro) voor 1,5 u. (Er zijn nog langere/duurdere versies mogelijk, maar daar is geen ruimte voor in het programma.) Op de bijeenkomst wordt nog wat meer uitleg gegeven.

Dag 9

Meer dan 1000 jaar (tot 1868) was Kyoto de hoofdstad van Japan en dat weerspiegelt zich in een enorme hoeveelheid tempels, tuinen en andere prachtige bezienswaardigheden. Vandaag staat een fietstocht door het glooiende Higashiyama op het programma. Deze historische wijk geeft een goed beeld van het traditionele Kyoto, met smalle straatjes, houten gebouwen, artisanale winkeltjes en heel wat prachtig bewaarde tempels.

Tweede overnachting in Kyoto.

Dag 10

Wandeling door Fushimi Inari Taisha in zuidelijk Kyoto, een belangrijk heiligdom uit het shintoïsme (dat naast het boeddhisme de grootste ‘religie’ is in Japan) en bestaat uit duizenden oranjerode ‘torii’ (traditionele poorten) achter elkaar, die een netwerk vormen dat je tot in het bos aan de voet van de heilige berg Inari voert. 

In de namiddag maken we een wandeling doorheen de wijk Agashiyama. Op ons pad liggen o.a. een bamboewoud en enkele mooie tempels annex tuinen.

Derde overnachting in Kyoto.

Dag 11

In de voormiddag rijden we naar Himeji per shinkansen. Himeji is het grootste shogūn kasteel van
Japan, dat na 5 jaar grondige renovatie nu opnieuw volledig toegankelijk is.
Rond het kasteel staan heel wat kersenbomen in bloei, erg fotogeniek.
Nadien rijden we via Kyoto naar Kanazawa, waar we in een centraal gelegen hotel overnachten.

Dag 12

In de voormiddag bezoeken we de Kenrokuen Garden in Kanazawa, die geldt als één van de absolute
toptuinen in Japan. De tuin is op ieder moment van het jaar een bezoek waard, maar in het bijzonder
tijdens deze periode, want ook hier staan er heel wat kersenbomen in bloei. Het zorgt voor een mooi
contrast met de andere vegetatie in het park.

In de namiddag rijden we naar Takayama, dat aanWe zetten onze reis verder en sporen door een mooi landschap naar Takayama, gelegen aan de rand van de Japanse Alpen. Het stadje heeft een meer landelijk karakter en is gekend voor zijn goed bewaarde oude centrum en sake-brouwerijen. 

Overnachting in een ryokan. 

Dag 13

's Morgens bezoeken we een lokale markt en daarna neme we de trein naar Kawaguchi-Ko, aan de voet van Mount Fuji. Want wat zou een reis naar Japan zijn zonder de mythische Mount Fuji gezien te hebben? Deze bijna perfect gevormde vulkaan is met zijn 3776 m de hoogste berg en hét symbool van Japan.

Overnachting in een comfortabel hotel.

Dag 14

Mount Fuji geldt als hét symbool van Japan, de hoogste vulkaan van het land. We maken twee korte wandelingen in de omgeving van de berg waar we onderweg schitterende zichten op hebben. We nemen een kabelbaan naar de start van de eerste wandeling, hier hebben we reeds uitstekende zichten op Mount Fuji. Nadien gaan we per trein tot aan de Chureito Pagoda, waar je iconische foto’s kan maken van de pagode, met een hele reeks kersenbomen in bloei en op de achtergrond Mount Fuji. Een korte wandeling brengt ons van bij het station tot bij de pagode.

Per trein reizen we verder naar het enorme, maar zeer goed georganiseerde Tokyo, de bruisende Japanse hoofdstad die zijn gelijke niet kent.

Overnachting in goed gelegen studio’s.

Dag 15

In de voormiddag bezoeken we één van de parken van Tokyo. Welk park het precies wordt, zal afhankelijk zijn van waar de kersenbomen die mooist in bloei staan. De namiddag is vrij te besteden. In het Ueno park is Tokyo Museum gelegen, waar zich de grootste collectie Japanse kunst ter wereld bevindt. Asakusa is een gezellig-drukke wijk, waar o.a. de boeiende Senso-Ji tempel is gelegen. Wie wil kan vanop de recent voltooide Skytree vanop 450 m hoogte genieten van één van de beste zichten over de stad. ’s Avonds eten we gezamenlijk in een restaurant voordat we de monorail nemen naar Narita Airport voor de terugvlucht.

Dag 16

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 4390
Voorschot: € 1320 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 2 t.e.m. avondmaal dag 15
 • logies
 • Japanse Engelstalige gids in Nara (1/2 dag) & Kyoto (1 dag)
 • 1 x 'takuhaibin' (zie 'Bagage')
 • inkomgeld Nationale Parken
 • begeleiding.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • inkomgelden tempels, musea en andere bezienswaardigheden
 • evt. theeceremonie
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering. 

Voorzie voor dranken en inkomgelden een budget van ca. € 200.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Liesbeth Vaes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een rondreis met wandelingen van niveau , geschikt voor wie regelmatig wat aan sport doet. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Je vindt de wandeltijden en hoogteverschillen in het dagschema. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in comfortabele hotels (6x) en goed uitgeruste en ideaal gelegen studio’s (3x) en de overige 4 nachten in traditionele accommodatie: ryokan, minshuku of shukubo.

Tijdens de 9 overnachtingen in hotel of studio beschikken de kamers over een privé-badkamer. Tijdens de overnachtingen in de traditionele accommodaties is er geen privé-sanitair. Het is wel zo dat de traditionele accommodaties beschikken over een 'onsen', een gemeenschappelijke badgelegenheid voor de gasten die verbonden is aan een warmwaterbron. De onsen is gescheiden voor mannen en vrouwen. 

In Koyasan en tijdens de Kumano Kodo-tocht is het mogelijk dat er meerdere personen op 1 kamer slapen (max. 4). Koppels liggen gebruikelijk steeds per 2 op een kamer. 

BELANGRIJK: De logiescapaciteit in Koyasan en tijdens de Kumano Kodo-tocht is beperkt. Het is dus van groot belang om snel in te schrijven. Indien er geen beschikbaarheid meer is in de voorziene accommodatie, wordt er uitgeweken naar een alternatief.

Hier vind je voorbeeldfoto's van logiesplaatsen zoals we die op onze reizen in Japan gebruiken, sommige op de ene reis, sommige op de andere, maar ze zijn vergelijkbaar van stijl en comfort.


Maaltijden

We ontbijten in het logies, behalve in Tokyo en Kyoto. Daar wordt in het logies geen ontbijt geserveerd en gaan we buitenshuis ontbijten. De lunch is een lichte maaltijd of snack, tijdens de wandeling een picknick/lunchpakket. Dineren gebeurt steeds op restaurant, waarbij verschillende Japanse specialiteiten aan bod komen.

Japan heeft een van de meest gevarieerde keukens van Azië en tijdens de reis kan je typische gerechten zoals sushi, kare raisu (curry rijst), soba, sashimi of soba proberen.


Bagage

Tijdens de wandeltocht over de Kumano Kodo draag je je persoonlijke bagage voor 2 dagen/1 nacht + je dagelijks lunchpakket. Je hoeft geen lakenzak of handdoek mee te nemen; dat is voorzien in het logies.  

De 'grote' bagage wordt doorgestuurd naar het eindpunt van de tocht. Dat gebeurt per 'takuhaibin', een handige service om de bagage van hotel naar hotel te laten brengen.


Vervoer

 VertrekAankomst
EK184Brussel 07/04/2019 15:05Dubai 07/04/2019 23:40
EK316Dubai 08/04/2019 03:40Osaka 08/04/2019 17:50
EK319Narita (Tokyo) 21/04/2019 22:00Dubai 22/04/2019 04:15
EK181Dubai 22/04/2019 14:20Brussel 22/04/2019 19:20
We reizen met het openbaar vervoer, dat in Japan zeer efficiënt georganiseerd is: trein (inclusief de 'shinkansen' of 'bullet train'), bus, kabelbaan en metro. De transfer van Koyasan naar Kumano Kodo gebeurt per privé-transfer.

Klimaat

Japan heeft, met uitzondering van het uiterste zuiden, een vier seizoenen-klimaat met warme, natte zomers zomers en vrij milde winters. In de bergen is het een stuk frisser. Zoals in elk gebergte, moet je ook hier rekening houden met snel wisselende weersomstandigheden en qua kleding op alle weertypes voorzien zijn.

BELANGRIJK: deze reis valt in de periode dat in de beroemde Japanse kerselaars bloeien. Het programma werd zo opgesteld dat deze op verschillende plaatsen kunnen bewonderd worden. De bloei van de kerselaars is echter kort, en de periode verschilt van jaar tot en jaar en van plaats tot plaats. Je moet er dus mee rekening houden dat de kans bestaat dat op de plaatsen die we bezoeken voor (o.a.) de kerselaars, deze nog niet of net niet meer in bloei staan.

Verdere informatie over het klimaat per land en gemiddelde temperaturen per regio kan je vinden op: weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (groot genoeg voor je persoonlijke bagage voor de tweedaagse tocht)
 • regenhoes voor de dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandelkousen
 • lichte (sport)schoenen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele, lange en sneldrogende (wandel)broeken
 • short/bermuda
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • fleece
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1L, zowel voor warme als koude dranken)

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • zitmatje of plastiek zak (voor tijdens de picknick)
 • zak- of hoofdlamp 
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar Japan heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn tijdens de duur van je verblijf. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Een visum is niet nodig.

Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Japan door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best  tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Geld

 • In Japan kan je op zeer veel plaatsen met je betaalkaart terecht aan geldautomaaten en in veel winkels kan je er ook mee betalen. Kredietkaarten (Visa en Master Card bv.) worden vrijwel overal aanvaard.
 • Opgelet: de gewone betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Voor een recente wisselkoers van de yen, verwijzen we je naar: Currency/converter/

Bijkomende info

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven alvast de volgende tips:

 • Japan Guide
 • Keiko Hirata, The Paradox of Harmony (Inzicht in de complexe Japanse samenleving) 
 • Boye Lafayette de Mente, Sociale gedragingen in Japan (Etiquette in Japan) 

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: