Italië - De Baai van Napels


9 dagen

13/04/2019 - 21/04/2019

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Italië - De Baai van Napels


9 dagen

13/04/2019 - 21/04/2019

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Italië - De Baai van Napels


9 dagen

13/04/2019 - 21/04/2019

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Italië - De Baai van Napels


9 dagen

13/04/2019 - 21/04/2019

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Italië - De Baai van Napels


9 dagen

13/04/2019 - 21/04/2019

prijs € 1540


niet meer boekbaar
Groepsreis Italië
Napels is een fascinerende stad om te bezoeken: vol tegenstellingen en schitterend gelegen aan de voet van de Vesuvius. Maar de regio rond de baai van Napels heeft nog zoveel meer in haar mars! Na de stadsverkenning trekken we naar het wereldberoemde Pompeï en naar de zalige Amalfitaanse kust met Sorrento, Amalfi en Ravello. We genieten volop van de heuvels vol wijngaarden en citrusplantages, steeds met uitzicht op de glinsterende, diepblauwe Middellandse Zee. Ook een daguitstap naar het eiland Capri staat op het programma. Italië op z’n mooist!
Prijs: € 1540
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 19IT1NPA1
Reisdatum: 13/04/2019 - 21/04/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

50

51

55

59

62

44

67

62

72

70

72

72

72

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,1

21 Beoordelingen

reviews van klanten

De baai van Napels is verrassend, Italiaans druk en heel toeristisch maar een aanrader. Je moet het eens gezien hebben (Napels zien en sterven !) De volkse wijken van Napels spreken tot de verbeelding en kunnen zo doorgaan voor echte filmdecors. Hun grijze imago contrasteert met de levendigheid van de mensen die er wonen. Totaal anders is het flaneren langs zee op de promenade of het doorkruisen van de residentiële wijken. Voor rust en natuur wandelden we naar Punta Campanilla waarbij eindelijk mijn hoge stapschoenen en rugzak van pas kwamen. Mooi weer zorgt voor een schakering van prachtige kleuren : het azuurblauwe water, de ruwe grijs-groene rotsen, de heldere lucht, ... De toeristische vaartocht naar Capri, bij ideaal weer, zorgt voor mooie vergezichten. Moeilijk om er de drukte te ontlopen. Kers op de taart was de uitstap naar Amalfi en Ravello: opnieuw zeer toeristisch maar echt de moeite. De oude Romeinse villa's stralen nog steeds hun grandeur uit en betoveren ons met hun schoonheid en grootse tuinen. Wie droomt er niet van om hier ooit te kunnen overnachten ... Villa Cimbrone ... carpe diem …

Rik C. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis Brussel-Napels.

Afhankelijk van het effectieve aankomstuur in het hotel, kunnen we alvast een mooie wandeling maken op en rond de Piazza Plebiscito en langs mooie gebouwen als de Galleria Umberto, Castel Nuovo, Theatro San Carlo, Pallazo Reale, San Francesco Di Paola. 

Dag 2

Om Napels te doorgronden, zijn er verschillende wandelingen mogelijk:
 • Sfeerwandeling doorheen de volkse wijken van Napels.
 • Met de 'funicolare' (kabelbaantje) naar het kartuizerklooster van San Martino (en evt. bezoek aan het gelijknamige museum dat gewijd is aan de geschiedenis van Napels).
 • Cultuurwandeling in het historisch centrum waarbij onderweg natuurlijk ook aandacht wordt besteed aan minder ‘kunstzinnige’ dingen.
Indien er nog tijd overblijft, kunnen we een wandeling maken naar het park van Capodimonte, de grootste groene zone van Napels op een heuvel gelegen en met mooi zicht op Napels. Hier staat het voormalig koninklijk paleis dat de beroemde Farnese-collectie herbergt, een verzameling kunstwerken van hoog niveau (Botticelli, Bruegel, El Greco, Rafaello, …). Of we kunnen een bezoek brengen aan het Nationaal Archeologisch Museum, één der belangrijkste archeologische musea in de wereld.

Dag 3

Daguitstap naar Caserta. We bezoeken het immense 18de-eeuws paleis en het park, gelegen op een 30-tal km van Napels. Het paleis werd gebouwd in opdracht van Karel III van Bourbon naar een ontwerp van de architect Vanvitelli, met de bedoeling Versailles en het koninklijk paleis van Madrid de loef af te steken.

Dag 4

Bezoek aan ondergronds Napels in de voormiddag. Na de picknick bewonderen we het  eeuwenoude Santa Chiaraklooster waarvan de zuilen en de zitbanken bekleed zijn met de typische majolicategels. Nadien is er vrije tijd om te winkelen.

Dag 5

We verlaten Napels en sporen naar Pompeï. Deze Romeinse stad werd in 79 door as bedekt bij een uitbarsting van de Vesuvius. De beschermende aslaag zorgde ervoor dat de stad met haar luxueuze huizen goed bewaard bleef. We bezoeken dit uniek archeologische erfgoed.

Na het bezoek sporen we verder naar Sorrento, dat geniet van een gezegende ligging aan zee. De omringende heuvels zijn weelderig begroeid met wijngaarden en citrusplantages, fruitbomen staan zij aan zij met cipressen. 

Dag 6

We vertrekken aan het hotel voor een dagvullende luswandeling op het schiereiland Sorrento. Tussen fruitbomen, langs achtertuintjes en door steegjes leren we Sorrento kennen, ‘geboorteplaats’ van het beroemde drankje limoncello.

Dag 7

Daguitstap naar het eiland Capri, erg toeristisch maar desondanks zeer de moeite waard. Het ligt op drie kwartier varen van Sorrento. Dit kleine, rotsachtige eiland heeft slechts twee dorpen, Capri en Anacapri. Witte huizen, vaak elegante villa's, doen helemaal geen afbreuk aan het landschappelijk schoon, zelfs integendeel.

Vanuit het dorp Capri, met zijn stemmige 'piazzetta' (pleintje), maken we een wandeling over het eiland. Het uitzicht op de kliffen is adembenemend. Over goede paden en via de Grotte Matermania en de Arco Naturale bereiken we de Villa Iovis, de residentie van de Romeinse keizer Tiberius, hoog boven zee gelegen. Bij mooi weder is een panoramische klimwandeling naar de Monte Solaro, met zijn 589m de hoogste top van Capri een schitterend alternatief.

In de late namiddag varen we terug naar Sorrento. 

Dag 8

Daguitstap langs de Amalfitaanse kust. De gehele ‘Costiera Amalfitana’ is terecht door de UNESCO op de ‘World Heritage’-lijst gezet. Kalksteenrotsen rijzen meer dan 1000 m hoog uit zee op en op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Eeuwenoude trappenpaden, soms haast verdwenen, soms fraai gerestaureerd, vormen de verbinding tussen prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Praiano, Positano en Ravello. Vanuit de bus, die langs peilloos diepe afgronden manoeuvreert, kan je een glimp opvangen van de verlaten rotsstranden beneden, die enkel per boot bereikbaar zijn. Hier en daar herinneren versterkte wachttorens aan de tijd waarin Saraceense zeerovers deze kust onveilig maakten.

Waar de kust even terugwijkt en plaatsmaakt voor een smalle vallei, ligt het schilderachtige stadje Amalfi. De kleine kathedraal, met haar gestreepte gevel, verraadt de oriëntaalse invloeden, afkomstig van het zeevaartverkeer met het oosten, vele eeuwen geleden toen Amalfi één van de leidende zeevaartstaatjes in het Middellandse Zeegebied was. We kuieren rustig rond, genieten van het drukke leven op de kade en in de straatjes.

Hoog boven Amalfi, tegen de bergflanken aan, ligt het dorp Ravello. Niet te missen zijn de Villa Rufolo en de Villa Cimbrone, prachtige residenties die omgeven zijn door mooie Italiaanse tuinen met elegante terrassen en terracottavazen. Het uitzicht op de kust doet begrijpen waarom Richard Wagner hier inspiratie vond voor zijn meesterwerken.

We wandelen van Ravello terug naar Amalfi en keren per bus terug naar Sorrento.

Dag 9

Transfer naar de luchthaven van Napels en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1540
Voorschot: € 470 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse, zoals voorzien in het dagprogramma
 • logies
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middagmalen
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.(indien je alle mogelijkheden tot culturele bezoeken wenst te benutten, kom je aan een bedrag van € 69. 65-plussers mogen daar nog € 14 afdoen)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Karel Claus


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  tot , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). We wandelen over goed begaanbare paden en over (soms niet zo'n evidente) trappenpaden langs de Amalfikust. Hoewel de niveauverschillen niet groot zijn, wandelen we bijna voortdurend op en af. 

(Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een centraal gelegen hotelletjes in Napels en Sorrento.

Maaltijden

We ontbijten in het logies. De lunch is een picknick, een broodje of een stuk pizza uit het vuistje.  's Avonds eten we op restaurant.

De rijkdom van de Italiaanse keuken is te vinden in zijn diversiteit. Van met pompoen gevulde tortelli van Lombardije tot Sardijnse gnocchi met worst en schapenkaas, gerechten en kookstijlen verschillen van streek tot streek. Dit heeft te maken met de bodemgesteldheid, de klimaatsverschillen, de complexe geschiedenis van de Italiaanse regio’s en de sterke culturele en sociale verschillen tussen die regio’s. Een echte Italiaanse hoofdmaaltijd bestaat uit meerdere gangen. Begonnen wordt met de ‘antipasto’, een klein hapje. Vervolgens komt de ‘primo piatto’ of het voorgerecht waarbij men de keuze heeft tussen soep, pasta of risotto. Dan volgt de ‘secondo piatto’ of het hoofdgerecht dat bestaat uit vlees of vis met ‘contorni’, sla, groenten of aardappelen. Dit alles wordt gevolgd door ‘frutta’ (fruit), ‘formaggio’ (kaas) of ‘dolce’ (zoet nagerecht) en ‘caffé’. 


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3169Brussel 13/04/2019 10:30Napels 13/04/2019 12:50
SN 3170Napels 21/04/2019 09:35Brussel 21/04/2019 11:55
We maken gebruik van openbaar vervoer.

Klimaat

Aangenaam warm en zonnig voorjaars- en wandelweer. regen is mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de bus en in en uit je hotel te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • wollen trui of fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • evt. badpak/zwembroek
 • short/bermuda
 • grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt goed van pas bij het bezoek van religieuze plaatsen.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • bescher­mende lippenstift
 • evt. zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje (kan handig zijn tijdens de pikcnick)
 • picknickbord, -beker en –bestek
 • goed afsluitbare lunchbox (genre tupperware) waarin je de ingrediënten voor de picknick kwijt kan

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, ...

Hier en daar vind je in Italië nog stopcontacten met 3 gaatjes (type L), waarin enkel een stekker met de dunnere pinnetjes past (type C). De meeste opladers voor telefoons zijn type C.

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld & formaliteiten

De munteenheid is de euro. Je kan tijdens deze reis op verschillenden plaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • www.landen.net/italie/ (algemene landeninformatie)
 • www.enit.it/ (toeristische dienst van Italië)
 • Ine Roox, De schaduwkant van een zonovergoten land - Italiëkenner Ine Roox reist door dat andere Italië en verwerpt  niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst ze op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: