Ierland - Dublin


5 dagen

20/05/2019 - 24/05/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Ierland - Dublin


5 dagen

20/05/2019 - 24/05/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Ierland - Dublin


5 dagen

20/05/2019 - 24/05/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Ierland - Dublin


5 dagen

20/05/2019 - 24/05/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Ierland - Dublin


5 dagen

20/05/2019 - 24/05/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar
Groepsreis Ierland
Dublin is een stad van uitersten. Enerzijds tref je er nog ongeveer alles wat “traditional Irish” maar kan inhouden, anderzijds loop je rond in een multiculturele stad en wordt de sky-line beheerst door ultramoderne architectuur. Musea met kunstschatten uit de Keltische glorietijden, bezoekerscentra voor de typisch Ierse 'lekkernijen' (Whiskey, Guiness), gezelligheid & ambiance in de pubs,.. moeilijk om er ’s avond een punt achter te zetten. Door haar ligging aan de Ierse Zee en de nabijheid van de Wicklow Mountains is de keuze aan wandelrecreatie in de regio zeer divers. Uitwaaien doen we tijdens flinke wandelingen langs de kliffen van Howth  en in de Wicklow Mountains, waar een bezoek aan het Keltische kloostercomplex Glendalough de afsluiter wordt.
Prijs: € 940
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 19IE1DBA1
Reisdatum: 20/05/2019 - 24/05/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

41

42

47

53

55

57

60

68

48

54

58

70

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,2

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een zeer geslaagde reis. Ik heb onmiddellijk de andere reizen voor Ierland bekeken. Ik ga zeker nog terug naar Ierland !

Johan O. -

leuke, verrassende en gezellige stad met veel groen.

Rita V. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Vlucht  van Brussel naar Dublin en transfer naar het hotel. De terminus van de airport shuttle is net om de hoek van ons hotel, waar we onze bagage kunnen droppen.

Een wandeling langs het kanaal voert ons naar het gemoderniseerde Docklands waar we lunchen.
Vervolgens verkennen we nog een aantal bezienswaardigheden in het centrum zoals het herdenkingsmonument voor "The Great Famine” (de grote hongersnood die Dublin en heel Ierland midden 19de eeuw zwaar getekend heeft), het standbeeld van James Joyce, de Spire, het General Post Office, … en geven daar telkens de historische achtergrond bij. 

Nadat we ons opgefrist hebben in het hotel, is het tijd voor “Meet the locals”, een wandeling die we met een lokale gids zullen ondernemen. Naast een hapje en een drankje in enkele etablissementen, worden we getrakteerd op een mix van geschiedenis, folklore, muziek en legendes zoals je ze enkel in Ierland nog aantreft.

Dag 2

Met de Luas, de bovengrondse metro, rijden we tot boven O’Connell Street waar het eerste deel van de dag een louter culturele inhoud zal hebben. Keuze genoeg. In de omgeving van de Garden of Remembrance treffen we de Hugh Lane Gallery, Dublin Writers Museum en het James Joyce Center aan. We zakken af langs General Post Office naar de verkeersvrije Grafton Street en hebben er lunch in een van de befaamde Bewley coffee houses.


In de namiddag nemen we de Dart (stadstrein) naar Howth, het kuststadje waar de Dubliners graag genieten van de frisse zeelucht. We maken een flinke kliffenwandeling en sluiten af met een lekker diner in een restaurant met panoramisch zicht op de baai. 

Dag 3

Tijd om verre horizonten op te zoeken. Aan de rand van de stad start de Wicklow Way die ons al heel snel een ruige veengebied binnenloodst. Rond de middag genieten we van een welverdiende lunch in Johnnie Fox’s Pub, de hoogst gelegen pub van Ierland.

Daarna brengt een privé-bus ons naar het vroegchristelijke kloostercomplex van Glendalough, één van Ierlands belangrijkste en aantrekkelijkste historische plaatsen. Het klooster werd gesticht door St. Kevin en is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest. 

Deze flink gevulde dag sluiten we af met een maaltijd in het hotel. Wie dan nog niet moe is, kan het Temple Bar district intrekken, waar bier en live muziek in overvloed aanwezig zijn.

Dag 4

Jammer genoeg is het tijdens ons verblijf niet meer mogelijk om Kilmainham Goal met gids te bezoeken. Ter compensatie wordt een gratis bezoek aan het Irish Whiskey Museum of de Jameson Distillery op dag 5 aangeboden.


We volgen het Grand Canal nu in de andere richting en bezoeken het Guiness Storehouse. Daar vernemen we het succesverhaal van Ierlands bekendste exportproduct en sluiten het bezoek af met een consumptie op de bovenste verdieping met een panoramisch zicht op de stad.


Na de lunch stappen  we richting & door Phoenix Park. Met de bekende dubbeldekker rijden we terug naar het hotel.


Deze dag wordt afgesloten met een bezoek aan een “Celtic Night”, met traditionele Ierse instrumenten en Ierse dansen. Toeristisch? Ja, maar de klanken van de 'bodhrán', een droevig lied in het Gaeltach en het ritmisch gebonk van de schoenen van de dansers laten niemand onberoerd. 

Dag 5

Vandaag kan je, met hulp en tips van de begeleider, individueel of met groepsgenoten op stap gaan. Zo kan je naar het Trinity College met het befaamde Book of Kells en de schitterende Long Room (best zo vroeg mogelijk bezoeken), naar het Irish Whiskey Museum, de Jameson Distillery, het Irish Emigration Museum, shoppen in Grafton Street of Henry Street...

In de namiddag keren we terug naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 940
Voorschot: € 290 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • 4 ontbijten
 • 2 avondmalen (op dag 1 en 2)
 • vermelde activiteiten en inkomgelden: Meet the locals, Guinness Storehouse, Celtic Night, Glendalough
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • 5 middag- en 2 avondmalen
 • dranken
 • optionele activiteiten en inkomgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau , waarvoor een normale fysieke conditie volstaat. Hou er rekening mee dat ook stadswandelingen behoorlijk vermoeiend kunnen zijn en dat er tijdens de wandelingen buiten de stad ook enkele uren gewandeld wordt.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een groot hotel net onder St. Stephens Green, het park in het centrum. O'Connell Bridge, het hart van de stad, ligt op 15 min. te voet. 

Maaltijden

Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. De lunches nemen we in de omgeving in functie van de wandelingen. Het avondmaal op dagen 1 en 2 maakt deel uit van het programma, dat op dagen 3 en 4 gebruiken we in restaurants in de stad. 

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
EI = Aer Lingus
 VertrekAankomst
EI 631Brussel 20/05/2019 10:20Dublin 20/05/2019 11:05
EI 638Dublin 24/05/2019 18:35Brussel 24/05/2019 21:15
We gebruiken een “leap card” die ons doorlopend de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van de diverse vormen van openbaar vervoer.

Klimaat

Ierland heeft, onder invloed van de Warme Golfstroom, een gematigd zeekli­maat, met niet al te warme zomers maar ook geen strenge winters. Langs de westkust kan het vaak zeer hard waaien en er valt ook het meeste regen. Het weer is in Ierland net zo onvoorspel­baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • kleine reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes) of koffertje
 • dagrugzakje, evt. met waterdichte hoed

Schoeisel & kousen

 • comfortabele, regenbestendige wandelschoenen
 • wandelkousen

Kledij

 • soepele (wandel)broek(
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • hemden en/of T-shirts

Verzorging

toiletgerief

Eet- en drinkgerei

evt. drankfles

 Diversen

 • universeelstekker (in Ierland tref je stopcontacten met 3 rechthoekige gaatjes aan; klik hier voor meer info)
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen(*)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In Dublin kan je overal met je betaalkaart terecht aan bankautomaten.

Formaliteiten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende web- en boekentips:
 • discoverireland
 • McCarthy's Bar: A Journey of Discovery in Ireland 
 • R. DOYLE, The Barrytown Trilogy (The Commitments, The Snapper, The Van), schitterende verhalen over de Rabbitt-familie in Dublin;
 • R. DOYLE, De Ster Henry Smart, Een op zichzelf aangewezen jongenman komt op veertienjarige leeftijd terecht in de Paasopstand (1916) en vecht in het hoofdpostkantoor van Dublin mee voor de vrijheid van de Ieren.
 • J. JOYCE, Dubliners en Ulysses;
 • L. URIS, Trinity, een historisch verhaal over de Ierse vrijheidsstrijd in de periode van 1840-1916;
 • E. O’BRIEN, De Buitenmeisjes, Huis van volmaakte eenzaamheid en Bij de rivier, romans;
 • Ierse sprookjes;
 • T. HAWKS, Door Ierland met een koelkast; een knotsgek verhaal van een Engelsman die als weddingschap met een koelkast al liftend door Ierland trekt.
 • L. POLDERS, Als een God in Ierland, een bundel van de leukste verhalen uit Ierland van o.a. Frank O’Connor, Edna O’Brien, John B. Keane, Eric Newby, Arv Jassies, Patrick Kavanagh;
 • T. CAHILL, Dank zij de Ieren (of hoe een klein volk de beschaving redde), een verfrissende en boeiende kijk op de middeleeuwse Ieren en hun bijdrage aan de westerse cultuur.
 • F. Mc COURT, Angela’s Ashes, aangrijpende roman over de miserabele jeugd van de auteur in het Limerick van de jaren 1930 en ’40.
 • BRENDAN GRAHAM, Sneeuwwitte bloem, het verhaal van Ellen Rua O’Malley die halverwege de negentiende eeuw met haar gezin getroffen wordt door de catastrofe van de aardappelziekte;
 • RON LANGENUS, Ierland Ingebeeld, onze landgenoot vertelt over zijn fascinerende kennismaking met “een ruig maar onweerstaanbaar land waar de natuur nog adem heeft”.
 • RON LANGENUS, Een ander Ierland,  een ontmoeting met dichters, schilders, vertellers, beeldhouwers, zangers, presidentens en “gewone” Ieren.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen