Hongarije - Boedapest - Altero singlereis


5 dagen

10/04/2019 - 14/04/2019

prijs € 690


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest - Altero singlereis


5 dagen

10/04/2019 - 14/04/2019

prijs € 690


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest - Altero singlereis


5 dagen

10/04/2019 - 14/04/2019

prijs € 690


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest - Altero singlereis


5 dagen

10/04/2019 - 14/04/2019

prijs € 690


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest - Altero singlereis


5 dagen

10/04/2019 - 14/04/2019

prijs € 690


niet meer boekbaar
Groepsreis Hongarije
Vooral de Habsburgse hofstijl verleende Boedapest haar grandeur, maar voordien lieten ook de Ottomanen er hun sporen na. Anno 1900 floreerde Boedapest mee op het ritme van de Art Nouveau. Na de val van de muur begon de heropbouw van de vergane glorie én van de Hongaarse identiteit. We ontdekken deze gezellige en bruisende cultuurstad van formaat te voet en per fiets.
Prijs: € 690
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 19HU1BPS1
Reisdatum: 10/04/2019 - 14/04/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

51

57

58

58

59

61

62

64

70

57

60

62

66

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

50 Beoordelingen

reviews van klanten

Een zonovergoten, stralend Boedapest dat we te voet, met openbaar vervoer, met de fiets en de boot verkenden, onder deskundige en vrolijke begeleiding en met een heel toffe groep. De highlights gezien maar ook de leuke, minder bezochte sites. Wat kan je meer verlangen?

Marianne B. -

Boedapest is een heel verrassende stad om met Anders Reizen te voet, per fiets, per boot, per tram en metro te ontdekken.

Els V. -

Mooie aangename e, ontspannende reis in een heerlijk lentezonnetje.

Jan D. -

Het was 'anders reizen'! Top reis, dit zeker door de ervaren gids.

Roberto S. -

1e citytrip met AR : absolute meevaller!

Kathleen H. -

Het was een zeer boeiende citytrip. We hebben veel cultuur, architectuur en natuur opgesnoven. Er werd ook gevraagd naar de interesses van de groep en zo werd de planning ook een beetje aangepast. Mijn eerste reis met Anders Reizen was een schot in de roos en ik zal hier vaker een reis boeken.

Freya H. -

Vriendelijke gemotiveerde begeleidster met zowel kennis van zake qua organisatie als kennis over de bezochte bestemming!

Patrick V. -

Mijn eerste ervaring met Anders Reizen was een schot in de roos, goede reisbegeleider, plezante reisgenoten, goed overwogen programma met voor elk wat wils. Ook de keuze van de eetgelegenheden was in orde. Ik ga zeker nog mee!

Mia D. -

Het was een heel goeie reis, leuke begeleiding, leuke medereizigers, een zeer gevarieerd programma, kortom een reis zoals het moet zijn. Kan in feite niets negatief zeggen.

Anna M. -

Boedapest was een voltreffer. Een heel fijne citytrip met een boeiend en gevarieerd programma. Ervaren reisbegeleidster die Boedapest door en door kent en oog had voor iedereen in de groep. Het weer zat mee, de groep was leuk, kortom... we hebben genoten!

Monique H. -

Wil je kort eens weg van de dagelijkse stress, sleur, verplichtingen,... 5-dagen Boedapest is een absolute aanrader hiervoor! Je kan de cultuur met volle teugen naar binnen slokken en dit in combinatie met mooie natuur. Deze vakantie heeft er bij mij voor gezorgd dat de reismicrobe weer welig tiert en dat ik uitkijk naar een volgende bestemming.

Kurt M. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Boedapest en transfer naar het hotel.

We flaneren langs de Donau en wandelen over de mooie kettingbrug van Pest naar Boeda. We bezoeken de Burchtheuvel (UNESCO Werelderfgoed) en verkennen de straten van het oude Boeda. Bijna elke pastelkleurige barokgevel vertelt een verhaal over de poëet, musicus of geleerde die er de voorbije eeuwen leefde. Onderweg drinken we koffie in een origineel Biedermeier koffiehuis en ’s avonds proeven we uitgebreid van de hartverwarmende Hongaarse keuken bij een streepje zigeunermuziek. 

Dag 2

Kennismaking met joodse buurt: de oriëntaalse synagoge en het voormalige getto, deels verkommerd, deels luxueus opgeknapt maar nog steeds sfeervol authentiek. In de namiddag duiken we in het Ottomaanse verleden. We gaan op zoek naar het graf van de derwisj Gül Baba en beklimmen via kronkelstraatjes aan de Boeda-zijde van de Margarethabrug de zgn. rozenheuvel. De Ottomanen brachten de badcultuur mee en in het 16de-eeuwse Király (Koningsbad) kunnen we heerlijk ontspannen en genieten van de betoverende sfeer onder het koepelgewelf. 

Dag 3

Per fiets doorkruisen we Pest van de Donau tot het stadspark en van het statige Heldenplein tot het neogotische parlement. We bewonderen de keizerlijke grandeur van de opera, de stadspaleizen aan de Andrassy boulevard en de dampende Széchényi-baden. Lunchen doen we op het trendy Liszt Ferencin-plein. Daarna kunnen we een bezoek brengen aan het museum Huis der Terreur (geschiedenis van de Hongaarse repressie) of het Museum voor Toegepaste Kunsten. Afsluiter in het koffiehuis New York, een pronkerig stadspaleis dat recent in al zijn glorie heropend werd. 

Dag 4

Bij mooi weer is het héérlijk fietsen langs de Donau. Een rustige en vlakke fietsweg van een 20-tal km noordwaarts, brengt ons naar het pittoreske stadje Szentendre. Door zijn inspirerende ligging aan de oever van de Donau een trekpleister voor kunstenaars. Orthodoxe kerken herinneren aan de Servische leefgemeenschap die zich hier tijdens de Ottomaanse overheersing vestigde. We kuieren in de gezellige straatjes met heel wat ambachtwinkels en kunstgaleries. We lunchen op een terrasje aan de Donau. Mogelijkheid om het openluchtmuseum ‘Skanzen’ te bezoeken, waar boerderijen en handwerkateliers het vroegere leven op het Hongaarse platteland tonen. Na een verfrissing op het gezellige marktplein van Szentendre fietsen we terug naar Boedapest. 

Dag 5

Wie de laatste dag nog het onderste uit de kan wil halen, kan al in de vroege ochtend een frisse duik nemen in het geneeskrachtig water van het Gellért-bad. Als de tijd het toelaat, wandelen we na het ontbijt over de Elisabethbrug naar de drukbezochte markthal. Voor een pakje fijngemalen rode paprika of een flesje pálinka (pruimenschnaps) is zeker nog een plaatsje in je tas.

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 690
Voorschot: € 210 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • ontbijt
 • groepstransfers
 • fietshuur
 • luchthaventaksen
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (budget ca. € 175)
 • dranken
 • inkomgelden (ca. € 55)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Winny Decroos


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een stadswandel- en fietsreis van niveau  waarvoor een normale fysieke conditie volstaat. Toch kan zo'n actieve citytrip behoorlijk vermoeiend zijn.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een zeer centraal gelegen middenklassehotel vlakbij het gezellige Franz Lisztplein.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies. 's Middags verorberen we een snelle hap of een lichte maaltijd op restaurant. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.

Wellicht het bekendste ingrediënt in de Hongaarse keuken is de paprika. In poedervorm wordt het gebruikt om vele schotels op smaak te brengen. Andere populaire ingrediënten zijn uien, kolen, aardappelen, noedels, en karwijzaden. Zowel gewone als de zure room worden intensief gebruikt. Met groenten en rijst en/of vlees gevulde deegwaren zijn zeer populair, evenals de gevulde pannenkoek of “palacsinta”.
Hongaren eten heel wat vlees, meestal varkensvlees of rundvlees, vaak gepaneerd, en verschillende soorten worst. De Hongaarse nationale schotel is vleeshutspot. Buiten Hongarije wordt het "goelasj" genoemd, maar de Hongaren hebben er verschillende namen voor zoals “pörkölt” en “tokány”. Wat zij “gulyás” noemen is eigenlijk een soep van vlees en paprika. De paprika is ook een zeer belangrijk ingrediënt in een andere nationale schotel: een vissoep genaamd “halaszle”.
Ook bekend is het Hongaarse gebak. Het filo- of “phyllo”-deeg  werd ingevoerd door de Turken in de zeventiende eeuw. De honing en noten in het Turks gebak werd door de Hongaren vervangen en ze maakten er de “strudel” van, gevuld met zaken als appel, kers en papaverzaden.
In Hongarije wordt ook aan wijnbouw gedaan. Best gekend zijn de zoete wijnen uit het gebied Tokay.


Bagage

Tijdens de wandelingen en fietstochten draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 2823Brussel 10/04/2019 09:30Boedapest 10/04/2019 11:25
SN 2826Boedapest 14/04/2019 18:00Brussel 14/04/2019 20:00

Ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer en fiets. 


Klimaat

Hongarije heeft een gematigd landklimaat. In het oosten vind je een uitgesproken continentaal klimaat en in het zuiden wordt het weer beïnvloed door de Middellandse Zee. De Hongaarse zomers zijn meestal zeer warm en zonnig en de winters koud en vaak somber. Voor- en najaar zijn aangenaam en meestal mild, maar regen is mogelijk. 

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • comfortabele wandelschoenen
 • wandelkousen
 • schoenen voor ’s avonds.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • evt. fietsbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. kleine paraplu
 • fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zwemgerief (voor de warmwaterbaden)

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (voor de warmwaterbaden)
 • zonnecrème

Diversen

 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • badslippers en badmuts (verplicht in het zwembad, niet in de thermale baden).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan in Boedapest met je betaalkaart terecht aan geldautomaten. Voor een recente wisselkoers van de forint (HUF), verwijzen we je naar: Currency/converter/


Formaliteiten

Voor reizen naar Hongarije volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • vlaanderen-vakantieland/boedapest-lotte-48-uur-op-zoek-naar-cultuur
 • boedapest
 • G. Konrad, Zonsverduistering, In deze autobiografie geeft Konrad ons een ontroerend beeld van zijn leven, zijn studententijd, het ontstaan van zijn schrijverschap en de donkere vijftien jaren waarin hem in Hongarije een publicatieverbod was opgelegd. Alleen een groot schrijver kan zó helder verwoorden hoe je mens kunt zijn in onmenselijke omstandigheden.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: