Griekenland - Schilderachtig Santorini - Altero singlereis


8 dagen

10/05/2019 - 17/05/2019

prijs € 890


niet meer boekbaar

Griekenland - Schilderachtig Santorini - Altero singlereis


8 dagen

10/05/2019 - 17/05/2019

prijs € 890


niet meer boekbaar

Griekenland - Schilderachtig Santorini - Altero singlereis


8 dagen

10/05/2019 - 17/05/2019

prijs € 890


niet meer boekbaar

Griekenland - Schilderachtig Santorini - Altero singlereis


8 dagen

10/05/2019 - 17/05/2019

prijs € 890


niet meer boekbaar

Griekenland - Schilderachtig Santorini - Altero singlereis


8 dagen

10/05/2019 - 17/05/2019

prijs € 890


niet meer boekbaar
Groepsreis Griekenland
Een eiland als een plaatje met een bijzondere geologische structuur en een indrukwekkend kliffenlandschap, dat is Santorini. De explosie van een vulkaan deed een immense krater ontstaan die zich met zeewater vulde en waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladenstijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen.
Prijs: € 890
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 19GR1SRS1
Reisdatum: 10/05/2019 - 17/05/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

26

35

40

49

57

61

62

62

65

35

57

59

67

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

47 Beoordelingen

reviews van klanten

Heel mooie bestemming. Voor elk wat wils. Er konden zelfs winkeltjes gedaan worden. Maar voor mij persoonlijk zijn de wandelingen in de natuur met de prachtige uitzichten een aanrader. Ook de boottocht + de wandeling van die dag was echt wel subliem.

Marijke C. -

Adembenemend mooi Santorini! Je komt op plekjes waar geen andere toerist komt.

Anne F. -

De trip naar Santorini is voor mij prima meegevallen. De wandeltochten waren voor een onervaren wandelaarster, zoals ik, toch goed te doen, soms met een beetje wilskracht en met het vooruitzicht op een rustpauze. Ook de reisgenoten en de gids hebben de reis naar een hoger niveau getild.

Lucia P. -

Inderdaad een schilderachtige reis...

Patricia C. -

Schilderachtig is inderdaad de perfecte omschrijving voor deze reis, zowel voor het eiland als voor het gezellige en zeer gastvrije pension waar we logeerden. Dit samen met de prachtige wandelingen en een gids met aandacht voor de noden van elke deelnemer maakte de reis een onvergetelijke ervaring.

Linda D. -

We hebben echt wel het hele eiland doorkruist met de vele spectaculaire vergezichten, ik kreeg er maar niet genoeg van…

Carla G. -

Schitterende reisgezellen met fijne gids die vol aandacht omging met elk van ons. Een reis om nooit te vergeten, respect voor elkaar, de natuur, in groep en toch op eigen tempo. Meermaals was het puffen en blazen maar de schitterende panorama's waren adembenemend. Mooi om mee te maken. Bedankt Anders Reizen.

Hilde D. -

Het kleine eiland Santorini mochten we ten gronde beleven. Heel afwisselende wandelingen, met ook een graag meegenomen snuifje cultuur. Ook heel wat aandacht voor de culinaire beleving. Topgids. Een totaalpakket .

Mieke M. -

Dankzij het mooie Santorini, met de witte dorpjes, de azuurblauwe zee, de wandelingen, de boottocht, het lekker Grieks eten en met bovendien de kennis van de enthousiaste begeleider en de lieve, menslievende leden van de groep, was dit voor mij een onvergetelijke, geslaagde vakantie!

Diane V. -

Aangename lichte wandelreis met regelmatig mogelijkheid om een terrasje te doen of in zee te zwemmen. Ook leuke privé boottocht, goed hotel met leuk zwembad.

Fred D. -

Eerste kennismaking met de Cycladen, maar zeker niet de laatste! Het eiland is zo divers: Oia, het prachtige Griekse cliché van witte huisje met blauwe daken, het ruige berglandschap met verscholen pareltjes aan plantengroei. Perfecte mix van stappen en ontspannen. Na de wandeling een koele duik in het lauwe water van de Egeïsche Zee of in het zwembad in het pension zorgden voor een verfrissende afsluiter van de dag. Organisatie was top: een vakantie waarbij je niet moet nadenken, alleen maar genieten!

Ann D. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Santorini.

Transfer naar ons logies in Karterades. Het rustig gelegen, familiaal pension met zwembad ligt op wandelafstand van het drukkere Thira. Georgios/George en zijn Engelse vrouw Helen/Eleni, de vriendelijke eigenaars, zullen al het mogelijke doen om het ons naar onze zin te maken.

Dag 2-7

Santorini is een eiland van een uitgelezen schoonheid, die het gevolg is van een unieke wisselwerking tussen vulkanische en menselijke activiteit. De explosie van een vulkaan deed een immense, met zeewater gevulde caldera ontstaan, waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladen-stijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen.

Ondanks het feit dat Santorini een van de meer toeristische Cycladeneilanden is, bezit het nog voldoende rustige en vooral mooie plaatsen om al wandelend te ontdekken. Zo is er de wandeling die vertrekt in het hoofdplaatsje Thira, over rotswanden die loodrecht de zee induiken naar Oia, aan de noordzijde van de caldera. Het is aangenaam slenteren in de doolhof van smalle straatjes en de liefhebbers kunnen de bijna 600 trappen naar het haventje afdalen (en weer opklimmen). Of de ‘geologische wandeling’ naar het zuiden, waar de opgravingen van Akrotiri liggen, een stad die verwoest werd door de vulkaan in de 16de eeuw v.C. (al enkele jaren gesloten wegens restauratie.) Een wandeling langs oude kerkjes verstopt in de rotsen en een bezoek aan het oude Thira herinnert aan de rijke cultuur van dit eiland. Een optionele boottocht naar het jonge eiland Volcano midden in de caldera loont eveneens de moeite, voor het waarnemen van de vulkanische activiteit op dit eiland. Thirasia is het andere overblijfsel van de vulkanische katastrofe. Van hieruit krijg je een  weergaloos uitzicht op Thira, bovenop de loodrechte kraterrand.

 Afhankelijk van de weersomstandigheden en het openbaar vervoer kan schema het ter plaatse nog worden aangepast

 • Wandeling langs de klippen van Thira naar Oia.
 • Wandeling naar de bergdorpjes Pyrgos en Emborio en we eindigen aan de zee.
 • Wandeling langs de ‘red beach’ naar het zuidelijkste punt van het eiland en we eindigen in het dorp Akrotiri.
 • Wandeling naar de top van de Profitis Ilias en bezoek aan het oude Thira.
 • Boottocht en wandeling op Thirasia, vanwaar we een prachtig overzicht hebben op Santorini.
 • Wandeling Oia naar Thira (facultatief).

Een van de deelnemers merkte ooit op hoe we elke dag telkens vanuit een ander perspectief een prachtig zicht krijgen op Santorini en op de wandeltrajecten.

Dag 8

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 890
Voorschot: € 270 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • optionele boottocht in de krater
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Steven Vertommen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet en over het nodige uithoudingsvermogen beschikt. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Dagelijks maken we een – makkelijke tot bijwijlen pittige - wandeltocht.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een degelijk, mooi familiepension op Santorini in typische Cycladenstijl.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies, waarbij je er best rekening mee houdt dat het Griekse ontbijt doorgaans sober is. 's Middags gebruiken we een zelfbereide picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.

De Griekse keuken is doorgaans een ‘eerlijke’ keuken, rechttoe rechtaan, zonder tierlantijntjes en gericht op de kwaliteit van het vlees of van de vis.  Als voorgerecht eet de Griek graag een keuze uit diverse soorten mezzè, kleine gerechtjes (te vergelijken met de Spaanse tapas), bv. tsatsiki (yoghourtdip met look en kruiden), dolmades (gevulde wijnblaren), olijven, fetakaas, tyropita (gevulde bladerdeeghapjes), diverse seizoensgroenten, en… lokale specialiteiten.
Traditionele hoofdgerechten zijn o.a.: mousakka (ovenschotel op basis van  aubergine, tomaten en gehakt), pastitsio (Griekse lasagna), gevulde tomaten/paprika’s, inktvis en vers vlees of vis van de grill. Vegetariërs komen doorgaans goed aan hun trekken in de Griekse keuken. 

Kali orexi! Smakelijk!


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3241Brussel 10/05/2019 14:35Santorini 10/05/2019 18:55
SN 3242Santorini 17/05/2019 19:55Brussel 17/05/2019 22:25

Ter plaatse maken we gebruik van lijnbussen, taxi’s en lijnboten.


Klimaat

Athene, de Cycladen, de Dodekanessos, Kreta en Peleponnesos hebben een typisch mediterraans klimaat met hete droge zomers en zachte winters en een aangenaam voor- en najaar. In deze periode kan het al goed warm worden. 

Gemiddelde dagtemperaturen voor deze bestemming:

 

jan 

 

feb 

 

maa 

 

apr 

 

mei 

 

jun 

 

jul 

 

aug 

 

sep 

 

okt 

 

nov 

 

dec 

 

14

14

16

19

22

26

27

26

28

21

19

16

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdicht jasje
 • fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet 
 • zwemkledij
 • short/bermuda.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • picknickbestek
 • (zak)mesje.

Diversen

 • zaklamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan op Santorini met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Literatuur

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie,
  Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace,
  Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: