Griekenland - Korfoe over oude paden: de Corfu Trail


8 dagen

4/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Griekenland - Korfoe over oude paden: de Corfu Trail


8 dagen

4/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Griekenland - Korfoe over oude paden: de Corfu Trail


8 dagen

4/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Griekenland - Korfoe over oude paden: de Corfu Trail


8 dagen

4/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Griekenland - Korfoe over oude paden: de Corfu Trail


8 dagen

4/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar
Groepsreis Griekenland
De Corfu Trail is een lange-afstandspad dat zich een weg baant van de noordkust tot in het zuidelijke tipje van Korfoe. Het heeft zijn ontstaan te danken aan het naarstige werk van een Britse dame die ettelijke jaren van haar leven wijdde aan het aaneenrijgen van haast vergeten ezelspaadjes en oude karrenwegen die lang geleden de dorpjes met omliggende akkers en kloosters verbonden. Tijdens deze 8-daagse reis krijgen we de landschappelijk mooiste stukje van de Corfu Trail aan elkaar. Het is pittig wandelen door de heerlijk geurende mediterrane natuur en lekker verpozen op het terras van een dorpscafeetje of aan een verlaten strandje. 
Prijs: € 1340
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 19GR1CFT1
Reisdatum: 4/05/2019 - 11/05/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

50

70

58

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie wandelingen op een bergachtig eiland met prachtige zichten op zee en overnachtingen in pittoreske hotels meestal vlak bij een idyllisch strand.

Fred D. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Korfoe en transfer naar het hotel in Kerkyra, een van de mooiste steden van Griekenland. Griekenland en Italië lijken hier samen te smelten in een bijzonder charmant oud centrum. Stadsbezoek met o.a. de Oude Burcht, de bekende bedevaartkerk van de Heilige Spiridon en de oude, Italiaanse wijken en straatjes waar het wasgoed boven je hoofd hangt te drogen. Onderweg kunnen we wat tijd nemen voor wat zoetigheden in een “zacharoplasteio” (patisserie) of voor een koffie op een van de terrassen van de mondaine promenade Liston.

Dag 2

Transfer naar Paramonas waar we aan de Corfu Trail beginnen. Een behoorlijke klim over een oude ezelpad leidt ons meteen de bergen in, weg van de kust, op en neer. Onderweg passeren we een aantal bergdorpjes zoals Ano en Kato Pavliana, Vouniatades, Strongili, Komianata en Stavros. In de vallei van de Messongi-rivier lopen we doorheen oude olijfgaarden. De tocht vandaag eindigt in Benitses aan de oostkust.

18,5 km, hoogteverschil +750 m.

Dag 3

We worden naar Stavros gebracht, waar we gisteren al passeerden. Vandaag klimmen we naar de tweede hoogste top van het eiland, de Agii Deka (576 m). In de schaduwrijke binnentuin van een verlaten klooster is het aangenaam uitrusten. Een uitermate mooi  pad  leidt naar het pittoreske dorpje Sinarades, met z’n folkloremuseum, en bij Aerostato genieten we van één van de mooiste eilandzichten. Overnachten doen we in Pelekas.

19,5 km, hoogteverschil +800 m.

Dag 4

Langs het dorpje Vatos dalen we af in de Ropa-vallei. We struinen langs de oevers van de gelijknamige rivier door een vlak en vrij moerassig gebied, afgezoomd met weilanden en wilgen. De Corfu Trail laat zich hier van een heel andere kant zien! We duiken terug de olijfgaarden in richting Liapades.

23 km, hoogteverschil +650 m en -850 m.

Dag 5

Een pittig pad hoog boven de kust leidt ons naar Paleokastritsa en van hieruit trekken we verder door de heuvels naar Lakones en Bella Vista, waarvan de naam voor zich spreekt. De verharde paden in deze heuvels hebben hun voortbestaan helemaal te danken aan de Corfu Trail. Zo ook het pad in de omgeving van het boerendorpje Krini. Hier start één van de allermooiste stukjes van de Trail, zigzaggend via een pas door de rotswanden naar beneden. Onderweg opent zich een grandioos zicht over de schiereilanden en de baai van onze volgende verblijfplaats, Agios Georgios.

15,5 km, hoogteverschil +560 m en -600 m.

Dag 6

Transfer naar Spartillas (15 km). Via de knap gelegen Taxiarchis-kapel, een ruïne met prachtige fresco’s, bereiken we de hoogste regionen van het eiland. Over een fotogeniek karstplateau trekken we naar de hoogste top, de Pantokrator (906 m). Het einde van de tocht, die de zwaarste is van de hele reis, ligt aan het strand van Agios Spiridon, genoemd naar de beschermheilige van Korfoe.

21 km (of 24 km tot op de top), hoogteverschil +600 m en -1000 m.

Transfer (15 km) naar Kalami voor de overnachting.

Dag 7

Als afsluiter ondernemen we een lusvormige tocht vanuit Kalami en verkennen we het bergachtige noordwesten van het eiland. Het pad klimt al snel omhoog naar hoge rotsflanken, langs Porta en het half verlaten dorpje Mengoulas. Vanaf dan gaat het bergafwaarts en met zicht op de zee bereiken we Kaminaki en uiteindelijk terug Kalami. Nog een stukje dagverse, gegrilde vis op het terras van een taverna, een glas wijn bij de ondergaande zon en de laatste wandeldag zit er op.

16,5 km, hoogteverschil +780 m.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1340
Voorschot: € 410 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Peter Gailliaert


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau , soms zelfs  à , dus geschikt voor iedereen die regelmatig aan sport doet. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Voor de afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. Het terrein is vaak geaccidenteerd, met enkele langere stijgingen en passages over soms wat moeilijker ondergrond (duinen, trappen, rotsen, dicht struikgewas, zand en oude ezelpaden).


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Uiteenlopend logies: middenklassehotelletjes, studio/appartement, typisch Grieks taverna-pension, op basis van tweepersoonskamers met eenvoudig privé-sanitair. Meestal is er een in-house restaurantje of bar, in Liapades en Agios Georgios is er een zwembad en in Kalami een mooie taverna op het strand.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies, waarbij je er best rekening mee houdt dat het Griekse ontbijt niet meteen het culinaire hoogtepunt van de dag is. 's Middags gebruiken we een zelfbereide picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.

De Griekse keuken is doorgaans een ‘eerlijke’ keuken, rechttoe rechtaan, zonder tierlantijntjes en gericht op de kwaliteit van het vlees of van de vis. Als voorgerecht eet de Griek graag een keuze uit diverse soorten mezzè, kleine gerechtjes (te vergelijken met de Spaanse tapas), bv. tsatsiki (yoghourtdip met look en kruiden), dolmades (gevulde wijnblaren), olijven, fetakaas, tyropita (gevulde bladerdeeghapjes), diverse seizoensgroenten, en… lokale specialiteiten. Traditionele hoofdgerechten zijn o.a.: mousakka (ovenschotel op basis van  aubergine, tomaten en gehakt), pastitsio (Griekse lasagna), gevulde tomaten/paprika’s, inktvis en vers vlees of vis van de grill. Vegetariërs komen doorgaans goed aan hun trekken in de Griekse keuken. 

Kali orexi! Smakelijk!


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De grote bagage wordt vervoerd.


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3259Brussel 04/05/2019 05:50Korfoe 04/05/2019 09:30
SN 3260Korfoe 11/05/2019 10:30Brussel 11/05/2019 12:15

We verplaatsen ons met privé-vervoer.


Klimaat

Gemiddelde dagtemperaturen voor deze bestemming:

 

jan 

 

feb 

 

maa 

 

apr 

 

mei 

 

jun 

 

jul 

 

aug 

 

sep 

 

okt 

 

nov 

 

dec 

 

14

14

16

19

22

26

27

26

28

21

19

16

Eind april is het ideaal wandelweer. Een regenbui is echter nog mogelijk. Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen
 • evt. watersandalen (voor een traject door een tunneltje - dit kan ook op blote voeten)
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je kan/wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan op Korfoe terecht aan bankautomaten. Het is toch aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie,
  Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace,
  Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: