Griekenland - Het eiland Amorgos


9 dagen

18/05/2019 - 26/05/2019

prijs € 1530


niet meer boekbaar

Griekenland - Het eiland Amorgos


9 dagen

18/05/2019 - 26/05/2019

prijs € 1530


niet meer boekbaar

Griekenland - Het eiland Amorgos


9 dagen

18/05/2019 - 26/05/2019

prijs € 1530


niet meer boekbaar

Griekenland - Het eiland Amorgos


9 dagen

18/05/2019 - 26/05/2019

prijs € 1530


niet meer boekbaar

Griekenland - Het eiland Amorgos


9 dagen

18/05/2019 - 26/05/2019

prijs € 1530


niet meer boekbaar
Groepsreis Griekenland
De Griekse Cycladen-eilanden blijven ons inspireren. Deze reis brengt je naar Amorgos, gelegen in de zuidoostelijke hoek van de archipel. Als je, zoals wij, het eiland nadert vanaf de zee, lijken de gekartelde bergtoppen op de rug van een grote draak. Amorgos kent relatief weinig strandtoerisme. Maar wie op zoek is naar het landelijke Cycladische leven en graag wandelt in een mediterrane natuur tussen de bergen en de zee, is hier aan het juiste adres.
Prijs: € 1530
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 19GR1AMA1
Reisdatum: 18/05/2019 - 26/05/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

58

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

33 Beoordelingen

reviews van klanten

We waren onder de indruk van de authenticiteit van het bezochte eiland: de begeleidster had daar ook oog voor en gaf duiding. De groep was erg coherent. Het was plezant om samen op reis te zijn. In't algemeen: het was een positieve ervaring, we hebben nieuwe indrukken opgedaan en veel moois gezien met een sfeervolle groep. De begeleidster had een erg verbindende en enthousiasmerende rol.

Boudewijn & Lucia G. -

Amorgos is een fantastisch eiland. Het biedt vele mogelijkheden, zowel op wandelgebied als op het gebied van fauna en flora. Vaut le détour!

Véronique H. -

De combinatie Athene-Amorgos vond ik heel goed. Van de drukke miljoenenstad met de indrukwekkende Acropolis naar een ver afgelegen eiland waar de prachtige natuur(wandelingen) en de leuke witte dorpjes rust en evenwicht uitstraalden. En dit samen in een toffe groep waar je jezelf kon zijn. Gewoonweg de max!

Annick R. -

Het was mijn eerste 'Anders Reizen-reis' en ze is me zeer goed bevallen. Amorgos is een zeer mooi eiland, zeker onder de schitterende zon die tijdens onze reis overvloedig aanwezig was. In het voorjaar zal het waarschijnlijk nog mooier omdat er dan meer bloemen in bloei zullen staan. De wandelingen waren afwisselend en verspreid over het hele eiland zodat je op het einde van de reis een goed beeld hebt van het hele eiland. De eigenaars van het hotel op Amorgos waren zeer vriendelijk en geven je een echt 'thuis'-gevoel op vakantie. Een echte aanrader!

Eef W. -

Wij hebben genoten van deze trip naar het ongerepte Amorgos. Deze reis bevat een zeer goede combinatie van cultuur (Athene), natuur (Amorgos) en gastronomie.

Stefaan V. -

Ik ben nog steeds onder de indruk van mijn eerste fantastische Anders Reizen naar Amorgos. De samenhorigheid en het respect dat ik gekregen heb van de groep die zal ik nooit vergeten. Een zorgeloze vakantie dankzij onze top reisleider. Dit was echt genieten en even weg van alle stress en zorgen. Super gewoon doen!

Hilde V. -

Het was mijn eerste reis met Anders Reizen. Het eiland Amorgos is prachtig en zeer rustig. De wandelingen pittig maar zeer mooi. Het eten overheerlijk. De begeleider heeft veel werk gemaakt van de keuze van de restaurants. Persoonlijk vond ik de combinatie van het drukke Athene met de rust op het eiland ideaal.

Tiny M. -

Een vakantie op Amorgos en een verblijf in het hotel van Nikos is een waar plezier. De landschappen zijn oogstrelend, het eten is lekker, de wandelingen niet te zwaar maar toch voldoende uitdagend. Maar vergeet niet dat het er in mei ook al behoorlijk warm kan zijn.

Guido M. -

Doordat de begeleider Athene goed kent heeft hij een andere kijk op de stad gegeven die je als gewone toerist niet zou zien. Ook de gebruikelijke sites kwamen voldoende aan bod. Het eiland Amorgos is mooi, ruig en nog weinig toeristisch. Het hotel was heel aangenaam. Ideaal om er even tussenuit te zijn. De lokale Griekse keuken maakte het helemaal af.

Dirk K. -

Onze eerste ervaring met een Grieks eiland is geweldig meegevallen. Mooi eiland met prachtige wandelingen. Fijne groep en de reisbegeleider had oog voor iedereen. Voor mij was het minste ons verblijf in Athene, Ik hou niet van de drukte van een grootstad, maar dat is persoonlijk natuurlijk! Ons verblijf op Amorgos had best een paar dagen langer mogen duren!

Kristien B. -

Deze reis was voor mij in alle opzichten geslaagd: mooie maar pittige wandelingen op een prachtig en authentiek 'zen' eiland, een sfeervol hotelletje, in combinatie met een korte maar intense Athene citytrip, overheerlijke maaltijden op de leukste plekjes en last but not een reisleider om 'u' tegen te zeggen.

Linda D. -

Een toffe reis naar een onbekend eiland, waar het goed wandelen is (soms pittig), met stops in typische tavernas . Zeer goed logies, met annex typische taverna om te eten, waar je goed bediend bent. De bootreis is een ervaring op zich. Pluspunt is de mogelijkheid om de 2e dag de Acropolis te bezoeken, al ben je daarna blij uit de drukte van Athene weg te zijn.

Erna S. -

Mooie,relaxe wandelreis op het authentieke Cycladeneiland Amorgos, nog niet aangetast door massatoerisme.

Wim P. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht Brussel-Athene en transfer naar het hotel in havenstad Piraeus.

We checken in en gaan vervolgens wandelen en dineren.

Dag 2

Bezoek aan het centrum van Athene, de stad die als geen ander Oost en West verbindt, moderne met oude tijden, Griekse ziel met multiculturaliteit. In samenspraak met de begeleider wordt bekeken wat tot de mogelijkheden behoort.

In de namiddag keren we terug naar het hotel om de bagage op te pikken en vervolgens in te schepen op de ferry: vertrek in Piraeus om 17.30 en aankomst op Amorgos om 02.50 u, in comfortabele business class seats. (De precieze uren zijn onder voorbehoud, maar het is alleszins een avondferry). We kunnen volop genieten van het ondergaan van de zon. 

Dag 3-7

Aankomst in de haven van Amorgos en transfer de bergen in, naar het bergdorp Langada. Het hotel is schitterend gelegen temidden van de natuur. We staan niet al té vroeg op en genieten van een eerste ontbijt op het terras met zicht op de bergen en de diepblauwe zee in de verte...

Een inwoneraantal van amper 2000 zielen en de relatief moeilijke bereikbaarheid, maken dat Amorgos een erg traditioneel eiland is gebleven. Het merendeel van de bevolking is in de vorige eeuw weggetrokken naar Athene en nog veel verder. Met uitzondering van enkele lieflijke baaien en achterliggende groene valleien, is de natuur op Amorgos ruig en wild.

De wandelingen brengen ons door het gebergte (de hoogste top is 800 m) dat zich over de volle 33 km lengte van het eiland uitstrekt. De door de wind gebeeldhouwde bergruggen gaan over in smalle valleien en diepe baaien. Duizelingwekkende kalkrotsen torenen hoog boven de glinsterende blauwe Egeïsche zee uit (die trouwens zo mooi  werd vereeuwigd in Luc Bessons cultfilm ‘Le Grand Bleu’). We wandelen over de vele oude paden die het dramatisch berglandschap doorkruisen, tussen heerlijk geurend struikgewas en wilde bloemen. Op ons pad liggen her en der de overblijfselen van het oude boerenleven en in de eeuwenoude bergdorpjes treffen we vervallen witte huisjes in typisch Cycladische stijl.

Het westen van Amorgos is minder ruig en aan de westkust bevinden zich de twee haventjes –  Katapola en Egiali – en enkele mooie baaien. Amorgos-‘stad’ ligt even landinwaarts van Katapola en is een prentkaart van een Cycladisch dorp met witte huizen, schaduwrijke pleintjes en taverna’s, gebouwd rond een Venetiaans kasteel op een heuvel. Uit de Byzantijnse tijd stamt het klooster van Panagia Chozoviotissa, indrukwekkend op 300 m hoogte gelegen tegen de wand van een steile rots. 

Dag 8

Vroeg uit de veren voor de terugvaart vanuit Aegiali naar Piraeus, waar we rond 15 uur aankomen en opnieuw een nachtje verblijven. 

Dag 9

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1530
Voorschot: € 460 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • alle maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9)
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Aster Kalogrias


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Het gaat om wandelingen van 4 tot 6 uur vanuit een vaste verblijfplaats, over goede en minder goede paden. Hoewel het eiland bergachtig is, zijn de hoogteverschillen beperkt. 

(Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Piraeus slapen we in een comfortabel hotel, op wandelafstand van de kade waar de ferry aankomt.

Op Amorgos logeren we in ruime tweepersoonskamers met airco, kleine ijskast en privé-sanitair. Het hotel is mooi gelegen, heeft een dakterras, een bar en een restaurant. 


Maaltijden

Ontbijten doen we in ons logies, ‘s middags genieten we van een picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.

De Griekse keuken is doorgaans een ‘eerlijke’ keuken, rechttoe rechtaan, zonder tierlantijntjes en gericht op de kwaliteit van het vlees of van de vis.  Als voorgerecht eet de Griek graag een keuze uit diverse soorten mezzè, kleine gerechtjes (te vergelijken met de Spaanse tapas), bv. tsatsiki (yoghourtdip met look en kruiden), dolmades (gevulde wijnblaren), olijven, fetakaas, tyropita (gevulde bladerdeeghapjes), diverse seizoensgroenten, en… lokale specialiteiten.
Traditionele hoofdgerechten zijn o.a.: mousakka (ovenschotel op basis van  aubergine, tomaten en gehakt), pastitsio (Griekse lasagna), gevulde tomaten/paprika’s, inktvis en vers vlees of vis van de grill. Vegetariërs komen doorgaans goed aan hun trekken in de Griekse keuken. 

Kali orexi! Smakelijk!


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3245Brussel 18/05/2019 09:00Athene 18/05/2019 13:10
SN 3246Athene 26/05/2019 13:15Brussel 26/05/2019 15:35
We verplaatsen ons met privé- en openbaar vervoer.

Klimaat

Athene, de Cycladen, de Dodekanessos, Kreta en Peleponnesos hebben een typisch mediterraans klimaat met hete en droge zomers, zachte, soms natte winters en een aangenaam voor- en najaar. Regen is mogelijk.

Gemiddelde dagtemperaturen voor deze bestemming:

 

jan 

 

feb 

 

maa 

 

apr 

 

mei 

 

jun 

 

jul 

 

aug 

 

sep 

 

okt 

 

nov 

 

dec 

 

14

14

16

19

22

26

27

26

28

21

19

16

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zwemkledij
 • short.

Tip: Het is aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon en/of insectenbeten beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). Tip voor vrouwen: neem een grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt goed van pas bij het bezoek van religieuze plaatsen.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek (er zijn handdoeken in het hotel, maar niet om mee buiten te nemen)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox
 • picknickbestek.

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan in Piraeus en in hoofdplaats Amorgos terecht aan een bankautomaat.

Het is echter aangeraden cash geld van thuis mee te nemen om geen tijd te verliezen. Je hebt enkel geld nodig voor dranken, evt. wat inkomgelden en evt. persoonlijke uitgaven (souvenirs, evt. een was laten doen in het hotel, enz.)


Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Literatuur

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie, Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace, Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis
 • B. Tersago, Groeten uit Griekenland.
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: