Guinée - Trekking van dorp naar dorp in het massief Fouta Djallon


15 dagen

6/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Guinée - Trekking van dorp naar dorp in het massief Fouta Djallon


15 dagen

6/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Guinée - Trekking van dorp naar dorp in het massief Fouta Djallon


15 dagen

6/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Guinée - Trekking van dorp naar dorp in het massief Fouta Djallon


15 dagen

6/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar

Guinée - Trekking van dorp naar dorp in het massief Fouta Djallon


15 dagen

6/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 2240


niet meer boekbaar
Groepsreis Guinée
Het West-Afrikaanse Guinée (of Guinée-Conakry) is gelegen aan de Atlantische Oceaan en kent een verscheidenheid aan landschappen. Deze reis spitst zich toe op de Fouta Djallon, een bergachtig, vruchtbaar gebied met een aangenaam tropisch bergklimaat. Op een hoogte tussen 700 en 1500 m trekken we 9 dagen lang over voorouderlijke paden van dorp naar dorp. We maken kennis met de vrouwen en mannen van de Fouta, en met de ongelofelijke creativiteit, fierheid en hoop waarmee ze de dagelijkse realiteit te lijf gaan. De focus ligt ook op natuur. De majestueuze landschappen, de vele watervallen, bijzondere canyons, natuurlijke zwembaden, open plateaus en grillige rotsformaties laten je verwonderen en bewonderen. Uitblazen doen we op een eilandje van de archipel Les Îles: stranden, palmen, relaxte sfeer. Dit is een reis zonder enige vorm van toeristische opsmuk, ‘back to basics’ in alle opzichten.
Prijs: € 2240
Aantal dagen: 15 dagen
Reisnummer: 19GN1AAA1
Reisdatum: 6/04/2019 - 20/04/2019
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

24

56

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Bijzondere landschappen van het massief Fouta Djallon
 • 9-daagse trekking van dorp tot dorp
 • Rivieren en watervallen
 • Back to basics
 • Dicht bij de bevolking
 • Onvoorspelbaar en avontuurlijk
 • Afsluiten aan zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Guinee was een mooie bestemming. Heel vriendelijke bevolking, mooie natuur om door te wandelen, de natuurlijke zwembadjes die we elke dag aangeboden kregen boden een geweldige verfrissing,

eddy & mieke t. -

Fantastische lokale gidsen, goed ontvangen door plaatselijke bevolking, een intense beleving!

Erna V. -

Goed opgebouwde reis door een mooi landschap met vriendelijke bevolking en met een goede enthousiaste crew.

Franciscus O. -

Algemene reistips

Dag 1

Thalys van Brussel naar Parijs en rechtstreekse vlucht naar Conakry. Transfer naar het logies in het stadje Coyah, waar we rond middernacht aankomen.

Overnachting in een natuurdomein met eenvoudige, maar sfeervol ingerichte vakantiehuisjes voor 2 personen, opgetrokken in duurzaam materiaal. Elk huisje heeft een groot tweepersoonsbed en privé-sanitair en is aan het water gelegen.

Dag 2

We maken kennis met onze gids. Het dynamische lokale agentschap waarmee we samenwerken bestaat uit een groep gepassioneerde gidsen die een opleiding kregen in Senegal en Frankrijk. Zij schenken een deel van hun opbrengt aan zaken die de dorpen in de Fouta Djallon ten goede komen (zoals fietsen voor de kinderen om naar school te gaan, waterleidingen, enz.)

Daarna trekken we er op uit voor een wandeling op de flanken van de Mont Gbalan (1502 m). We gaan zwemmen en picknicken bij een meer op 300 m en wandelen vervolgens terug naar het logies in Coyah. Wie nog niet genoeg gezwommen heeft, kan dat doen in het natuurlijk zwembad in de rivier.

4 à 5 u. wandelen

Dag 3

Na een vroeg ontbijt rijden we verder landinwaarts met als doel Dalaba. Het is een traject van ca. 7 u. rijden, onderbroken door bezoekjes aan de markten in de dorpjes onderweg en een leuke stop bij de watervallen van Kilissi. 

Overnachting in een klooster.

Dag 4

We maken een korte wandeling in de oude wijk van het stadje Dalaba, de hoogst gelegen stad van Guinée, op 1225 m. Het is een vruchtbare regio en hier worden o.a. aardbeien geteeld. 
Dan zetten we terug aan voor de 3 u. durende rit naar Douki. We krijgen mooi zicht op de vlaktes en ronduit indrukwekkende hoge plateaus van de uitlopers van de Fouta-Djalon. Na de installatie van ons kamp, trekken we er al op uit richting kliffen, naar een labyrint van rotsen met als bijnaam “Indiana Jones"

Ca. 2 uur wandelen.
Kamperen bij Douki.

Fouta Djallon is een bergachtig massief, ook "de watertoren van West-Afrika” genoemd. Hier ontspringen immers enkele grote West-Afrikaanse rivieren. Het gebied bestaat uit spaarzaam beboste savannes, open bossen en uitgestrekte vlaktes. Vele waterlopen stromen er doorheen en zorgden voor het ontstaan van kliffen en watervallen. Het is een bevoorrechte zone voor de productie van fruit en groenten. De inwoners zijn voornamelijk Peul (ook Foulani genoemd) en zijn overwegend moslim.

Dag 5

Vandaag begint het avontuur, met een prachtige lus vanuit het dorp. We gaan naar Tounti Bonodji, (‘klif van de hyena's’), een massief van vreemde zandsteenformaties met verbazingwekkende vormen. We dalen af over de uitlopers van Fouta-Djalon langs een waterval en bereiken een platform dat zich vastklampt aan de klif Fawré Karé. We krijgen een adembenemend uitzicht op de laaglanden van de Kokoulo-vallei.

5 à 6 u. wandelen, 300 m stijgen en dalen.
Kamperen bij Douki.

Dag 6

We verlaten Douki en steken een stenig plateau over dat ons in de vallei van de Fetoré brengt. Daar bevindt zich de eerste waterval van de reis, de Donsowol. Wie zin heeft, kan eens het water in.

Ca. 5 u. wandelen, 200 m dalen.
Hutten in Ainguel. 

Dag 7

Vanuit Ainguel bezoeken we de zandgroeven die door vrouwen worden geëxploiteerd. Een mooie luswandeling brengt ons langs de rivier de Fétoré, met heel wat was- en plasbedrijvigheid op de oever, naar het dorp van Bouma. We bezoeken dit dorp en kunnen ons gaan wassen in de rivier. Vervolgens wandelen we terug naar ons kamp.

4 à 5 u. wandelen, 200 m stijgen en dalen.
Hutten in Ainguel. 

Dag 8

Langs een klein natuurlijk kanaal wandelen we naar de liaanbrug die we moeten oversteken om Ley-Fita te bereiken, het dorp “aan de voet van de berg”. Vanavond genieten we nogmaals van de gastvrijheid van de dorpsbewoners. Hun ‘joie de vivre’ en humor houdt hen staande en zorgt vast en zeker voor onverwachte geluksmomenten. 

4 à 5 u. wandelen
Kamperen in Ley-Fita.

Dag 9

Na het ontbijt brengen we een bezoekje aan de kwekerijen en moestuinen in het dorp. Dan gaan we weer op pad, naar de stroomversnellingen van de Fetoré waar we kunnen ontspannen in natuurlijke jacuzzi's. Een dichtbegroeid traject brengt ons naar volgende hoogtepunt: het adembenemend zicht op de Dinkon Falls, de hoogste op de Fetoré-rivier. Het water stort zich onder een stenen boog in een door rotsen omgeven poel waarin het heerlijk duiken is.

Ca. 6 u. wandelen, 200 m steil dalen.
Kamperen in Banking.

Dag 10

Vandaag wandelen we naar de samenvloeiing van de rivieren Kakrima en Fetoré. Daar stappen we in pirogues (gemotoriseerde kano’s) voor de oversteek van de Kakrima. We volgen de rivier door oerwoud - met uitzicht op de immense waterval van Banking – naar het dorp Teliboffi.

Ca. 5 u. wandelen.
Kamperen in Teliboffi.

Dag 11

Bezoek aan het dorp, opnieuw per pirogue de Kakrima-rivier over en wandeling naar de watervallen van Kasifo. Stilaan wandelen we de Kakrima-vallei uit. Om het dorp Nynkan te bereiken, volgen we een eind de rivier Wenke.

Ca. 5 u. wandelen, 400 m stijgen en dalen.
Kamperen in Nynkan.

Dag 12

Vroeg in de ochtend vertrekken we voor het laatste deel van onze tocht. Dat brengt ons over het vruchtbare plateau van Ninguelande naar het gelijknamige dorp. Hier worden we opgepikt en terug naar het klooster in Dalaba gebracht (ca. 4 u. rijden), met onderweg een stop in het stadje Timbi Madina.

Ca. 4 u. wandelen, 300 m stijgen en dalen.
Overnachting in een klooster.

Dag 13

Een rit van ca. 7 u. brengt ons weer in Conakry, met onderweg een halte in het stadje Konkouré. Maar we laten de drukke stad achter ons en varen per pirogue in 35 min. naar l’ Ile Kassa, waar het genieten is van alles wat de zee te bieden heeft: zonsondergang, frisse zeelucht, lekker zwemmen,… Liefhebbers van schaaldieren komen hier zeker aan hun trekken.

Overnachting in een eenvoudig, kleinschalig huttendorp op enkele meters van de zee.

Dag 14

Relaxen aan zee tot het tijd is om per piroque terug naar het vasteland (Port de Boulbinet) te varen, gevolgd door een rit van een goed half uur naar de luchthaven. Nachtvlucht naar Parijs.

Dag 15

Ankomst in Parijs, gevolgd door de Thalys naar Brussel-Zuid.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2240
Voorschot: € 680 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 tot en met ontbijt dag 14 (behalve avondmaal op dag 13)
 • begeleiding
 • Franstalige lokale gids, kok & ploeg
 • gebruik kampeergerief: tent en matje
 • drinkwater tijdens de trekking

Niet inbegrepen

 • dranken
 • overige maaltijden
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • visumkosten (70 euro)
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Inge Demuynck


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 à . Wandelingen van 4 à 6 u. met hoogteverschillen van 200 à 300 m per dag (zie dagschema).

Je dient onvoorwaardelijk te beschikken over zin voor avontuur, een open geest en een flinke dosis relativeringsvermogen.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Vakantiedorpje (3x) en klooster (2x).Tijdens de trekking logeren we in tenten in of aan de rand van het dorp of in dorpshutten (als er beschikbaar zijn; dat is zeker het geval in Ainguel). Tijdens de trekking logeer je dus zeer sober en verstoken van alle comfort. Je dient zelf een slaapzak mee te nemen. Onze lokale agent voorziet tenten en opblaasbare matrassen.


Maaltijden

Op de trekking gaat een kok mee die het eten klaarmaakt met ingrediënten die ter plaatse worden aangekocht. Om een idee te hebben van het avondmaal: fonio (een soort couscous),  rijst, (zoete) aardappelen, maniok, cassava en/of pasta in combinatie met kip en verse groeten(saus), seizoensfruit,...


Bagage

Tijdens de trekking gaan er dragers mee voor de bagage. Deze dient verpakt te worden in een rugzak en beperkt te blijven tot 10 kg. Jij draagt een dagrugzak. 

Je kan een pakketje vliegreis-kleding achterlaten bij het begin van de trekking en achteraf weer oppikken.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met Air France vanuit Parijs rechtstreeks naar Guinée. Heen en terug naar Parijs nemen we de Thalys vanuit Brussel-Zuid.
 VertrekAankomst
AF7184 - treinTreinstation Brussel Zuid 06/04/2019 10:33Parijs Charles Du Gaulle 06/04/2019 11:45
AF596Parijs Charles Du Gaulle 06/04/2019 13:30Conakry 06/04/2019 20:10
AF727Conakry 19/04/2019 19:25Parijs Charles Du Gaulle 20/04/2019 05:55
AF7181 - treinParijs Charles Du Gaulle 20/04/2019 08:08Treinstation Brussel Zuid 20/04/2019 09:43
We rijden een aanzienlijke afstand van Conakry naar het beginpunt van de trekking en weer terug, met haltes in enkele dorpen en stadjes. 

Klimaat

Het droge seizoen duurt van november tot mei en heeft een gemiddelde dagtemperatuur van 25°. In de winter is het na zonsondergang aangenaam fris, waarbij het kan afkoelen tot 5 à 6°. Het klimaat is genereus voor het telen van groenten en fruit (o.a. aardbeien). De bergregio waar we rondtrekken is waterrijk en er ontspringen enkele grote West-Afrikaanse rivieren.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Tijdens de trekking kan je max. 10 kg meenemen.

Bagage

 • stevige rugzak (60 L)
 • dagrugzak (30 à 35 L)
 • tasje om de zaken in te steken die je niet meeneemt op trekking

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • sandalen/aanstekers voor 's avonds
 • waterschoenen om in de rivier te zwemmen
 • wandelkou­sen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak (drieseizoens)

Kledij

Kies voor lichte, sneldrogende kledij die het lichaam (incluis armen en benen) bedekt zonder aanspannend te zijn. Dat is het aangenaamst om te wandelen, beschermt tegen insectenbeten en is respectvol naar de lokale bevolking toe.

 • soepele (wandel)broek(en)
 • evt. bermuda (tot over de knie; zeker geen shorts)
 • wind- en waterdicht vestje
 • trui of fleece voor 's avonds
 • T-shirts/hemden
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij

Verzorging

 • handdoek, best van het sneldrogende type
 • basis-toiletgerief  (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • vochtinbrengende crème
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • 2 drankflessen of -zakken (eentje met gezuiverd water om mee te dragen en eentje waarin het water gezuiverd wordt met waterzuiveringstabletten)
 • (zak)mesje.

Diversen

 • zaklamp & reservebatterijen
 • zonnebril
 • wc-papier
 • evt. wandelstokken
 • evt. speelkaarten of reisspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. powerbank of extra batterijen
 • repen (best granen of gedroogd fruit; of andere niet-smeltbare tussendoortjes).

EHBO

Je begeleidster beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen tropische muggen- en andere insectenbeten op basis van Deet
 • middel ter behandeling van insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid in Guinée is de Guineese frank.
Je moet echter geen Guineese Franken aanvragen. De begeleidster en gids regelen de geldwissel ter plaatse. Begeleidster Inge zal op de kennismakingsbijeenkomst verder informatie geven.


Formaliteiten

Reispas

Voor Guinée heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de laatste dag van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Je hebt eveneens een toeristenvisum nodig. Dat dient aangevraagd te worden op de ambassade van Guinée in Brussel en kost € 70. Tegen betaling kan Anders Reizen voor jou de visumaanvraag afhandelen. Je hoeft hiervoor zelf niets te ondernemen. Wij bezorgen je tijdig de nodige informatie.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland)

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Guinée door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, laat zich best tegen hepatitis A vaccineren. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Gele koorts

Vaccinatie is niet verplicht om het land binnen te komen, maar is (indien er geen medische contra-indicatie bestaat) ten zeerste aangeraden. Dit kan enkel gebeuren in een gespecialiseerde vaccinatiecentrum.

Malaria

Er is malariarisico en medicatie is aangeraden.

Knokkelkoortsen

In Guinée kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn, de visumaanvraag in orde brengen én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: