Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2019 - 4/05/2019

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2019 - 4/05/2019

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2019 - 4/05/2019

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2019 - 4/05/2019

prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2019 - 4/05/2019

prijs € 1790


niet meer boekbaar
Groepsreis Groot-Brittannië
Franse parels in zee gevallen en opgepikt door de Engelsen’, zo omschreef Victor Hugo de Kanaaleilanden. Kliffen en woeste kusten wisselen af met mooie baaien en stranden. Van de vijf bewoonde Kanaaleilanden is Jersey het grootst en het meest zuidelijk gelegen. We gaan ook wandelen op zustereilandje Guernsey, kleiner en rustiger en nog meer ‘eilandgevoel’, en op het bijzondere, grillige Sark. Onder invloed van de Warme Golfstroom kennen de Kanaaleilanden een zeer aangenaam klimaat met een mild voor- en najaar en lange, warme zomers. De begroeiing doet op sommige plaatsen dan ook haast subtropisch aan.  De eilanden bieden een afwisselend kader voor mooie wandelingen vanuit  comfortabele hotelletjes. Aan het begin en einde van de reis verkennen we de mooie Franse vestingstad Saint-Malo.
Prijs: € 1790
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 19GB1KEA1
Reisdatum: 26/04/2019 - 4/05/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

41

44

51

53

55

45

54

54

57

61

60

61

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Verplaatsing met de Thalys trein vanuit Brussel-Zuid naar Paris-Nord, metro naar Paris-Montparnasse en TGV trein Saint-Malo (Bretagne).

Als de tijd het toelaat doen we nog korte wandeling in de baai van Sint-Malo, vervolgens nemen we de grote Ferry naar eiland Jersey (1u20).

Intrek in het logies in de hoofdstad Saint-Helier.

Jersey is het grootste en meest zuidelijke van de zogenamde Anglo-Normandische Eilanden. Het is gelegen in de baai van de Mont St-Michel, op 22,5 km afstand van het Franse vasteland.

Dag 2-3

Jersey wordt gevormd door een granietplateau dat naar het zuiden toe zachtjes afloopt tot op zeeniveau. De noordwand is een steile rotskust, met slechts hier en daar inhammen met stranden en haventjes. Tegen de loodrechte wanden wonen en broeden  duizenden zeevogels. De zuid-, west- en zuidoostkusten bezitten prachtige uitgestrekte zandstranden, zoals dat van St-Aubin's Bay tussen St-Hélier en St-Aubin. De noord- en noordoostkusten daarentegen zijn gekenmerkt door steile kliffen en diepe uitsnijdingen, die beschutting bieden aan talrijke baaitjes, kreken en haventjes.

We ontdekken het eiland Jersey tijdens 2 mooie wandelingen:

 • Een kliffenwandeling langs de noordwestzijde van het eiland, St Ouen’s Bay, Grosnez Castle, Plémont. We wandelen langs oude vestingen en bunkers van WO II. Met wat geluk zien we de eilanden Guernsey,Herm en Sark liggen.
 • Een gevarieerde wandeling langsheen de imposante baaien en zandstranden van Corbière lighthouse, Noirmont, St Brelade Bay en St Aubins Bay.

Dag 4

In de voormiddag kunnen we wat rondkuieren in St-Helier. In de namiddag nemen we de ferry naar Guernsey (1 u.).

Intrek in het logies in de hoofdstad Saint-Peter-Port en stadswandeling door de bovenstad met de Victoriaanse en Regency-huizen en door het centrum (’s avonds feeëriek verlicht Castle Cornet!).

Dag 5-7

Zustereilandje Guernsey, het tweede grootste Kanaaleiland,  is met z’n 12,5 km lengte en 8 km breedte toch een stuk kleiner dan Jersey. Het ligt zo’n 40 km verwijderd van de Franse kust en tot Guernsey behoren ook de eilanden Alderney, Sark, Herm, Brechou, Jethou en een aantal kleinere eilandjes. 

We ontdekken het groene Guernsey en het grillige Sark:

 • Vanuit het logies wandelen we langs de hoge zuidelijke kust met zijn green lanes, bossen en kliffen. We ontdekken Fermain Bay, Jerbourg Point, Moulin Huet Bay en Petit Bot Bay.
 • Wandeling doorheen het vlakkere noorden langsheen de baaien, zandstranden en de oude uitkijktorens. Bordeaux Harbour, L’Ancresse bay en Ladies Bay en de 5000 jaar oude Déhus dolmen kruiden ons traject.
 • Met de boot naar Sark (45 min.) en dagtocht op dit groene eiland waar de middeleeuwse sfeer aanwezig blijft. Sinds de Normandische tijd wordt dit feodale staatje bestuurd door de Seigneur en Dame van Sark, samen met 40 ridders en een sheriff. Auto's, transistors en echtscheiding zijn er verboden en alleen de Seigneur mag duiven houden en een vrouwtjeshond. Via een nauurlijke brug La Coupée ontdekken we ook Little Sark met mooie panorama’s en oude zilvermijnen.

Dag 8

In de voormiddag nog vrije tijd om stad verder te verkennen en bv. een bezoek te brengen aan het imposante Cornet Castle.

In de namiddag vertrek met de ferry naar de mooie stad Saint-Malo, waar we nog wat kuieren in de oude binnenstad waar vroeger de kapers heer en meester waren. Ook een rondwandeling via de stadsmuur en stadspoorten is aangenaam.

Dag 9

Terugreis met de TGV trein vanuit Saint-Malo naar Paris-Montparnasse, metro naar Paris-Nord en dan de Thalys naar Brussel-Zuid.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1790
Voorschot: € 540 per deelnemer

Inbegrepen

 • Thalys Brussel-Parijs en TGV Parijs - Saint-Malo
 • metroverplaatsing tussen de stations in Parijs
 • overtochten per ferry
 • transfers ter plaatse 
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • overige maaltijden
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, e.d.
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Eric Debraekeleer


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau , geschikt voor wie regelmatig wat aan sport doet. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) We maken dagtochten van 4 tot 6 uur, meestal over kleinere paden. Tijdens de klifwandelingen is het voortdurend dalen en stijgen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Kleinschalige hotels en pensions.

Maaltijden

Ontbijt in het hotel, 's middags een picknick en avondmaal in het hotel of in een restaurant.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
THA 9422Brussel Zuid 26/04/2019 10:16Paris Nord 26/04/2019 11:38
TGV 8087Paris Montparnasse 26/04/2019 12:57Saint Malo 26/04/2019 15:14
TGV 8084Saint Malo 04/05/2019 12:01Paris Montparnasse 04/05/2019 14:47
THA 9461Paris Nord 04/05/2019 15:49Brussel Zuid 04/05/2019 17:17

We reizen met de Thalys van Brussel-Zuid naar Paris-Nord, en dan verder van Paris Gare Montparnasse naar Saint-Malo. Voor de verplaatsing tussen beide stations in Parijs gebruiken we de metro.

Tussen Saint-Malo en de Kanaaleilanden, alsook tussen de Kanaaleilanden onderling, gebruiken we de overzetboot (4x). Op de eilanden zelf doen we beroep op het openbaar vervoer.


Klimaat

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Net zoals bij ons, is het “geklaag” over het weer een favoriet gespreksonderwerp. Als je wil wandelen, vermijd je best de maanden november t.e.m. februari. Ook bij reizen in de zomer is het credo: check de weersvoorspellingen, en voorzie altijd best kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk hoofdbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak).

Bagage

 • reistas of valies, bij voorkeur met wieltjes voor de verplaatsingen (te voet) van haven/station naar de hotels en voor de wisseling van stations in Parijs (metro)
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen

 • degelijke wandelschoenen
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte overbroek
 • dikke trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • evt. zwemkledij (om in zee te zwemmen)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • evt. lichtgewicht handdoek (indien je in zee wil/kan zwemmen)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • isolerend matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • evt. verrekijker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan in de logiesplaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is handig om al wat cash Britse ponden op zak te hebben de eerste dag (tijdig bestellen bij de bank).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter


Formaliteiten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer weten

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: