Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

24/02/2019 - 2/03/2019

prijs € 730


niet meer boekbaar

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

24/02/2019 - 2/03/2019

prijs € 730


niet meer boekbaar

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

24/02/2019 - 2/03/2019

prijs € 730


niet meer boekbaar

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

24/02/2019 - 2/03/2019

prijs € 730


niet meer boekbaar

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

24/02/2019 - 2/03/2019

prijs € 730


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk & Italië
Vanuit een gezellig berghotelletje in Laus de Cervières, in de Izoard-vallei en op een tiental km van Briançon, verkennen we gedurende drie dagen het wondermooie Frans-Italiaanse grensgebied. Het letterlijke hoogtepunt is de tocht naar de Col d' Izoard, 2360 m hoog en bekend vanuit de Tour de France. De twee laatste dagen brengen we, met overnachting in een knappe berghut in de Monti della Luna, door in het lieflijke landschap aan de Italiaanse kant van de grens. 
Prijs: € 730
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 19FR1VIW1
Reisdatum: 24/02/2019 - 2/03/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

39

49

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

8 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak om 18.30 u. in het station van Briançon voor de treinreizigers. Transfer per minibus naar naar het gezellige berghotelletje in het gehucht Laus de Cervières, gelegen op 1650 m hoogte. De autoreizigers komen rechtstreeks hier naartoe.

We maken kennis met elkaar en met onze gids en krijgen een uiteenzetting over de streek en het programma. 

Dag 2

Na het ontbijt binden we de sneeuwschoenen aan voor een eerste tocht. We wandelen omhoog door het bos van Blétonnet en komen vervolgens terecht in de mooie alpenweiden aan de voet van de pic de Rochebrune (3320 m). Hier is het al natuur en sneeuw wat de klok slaat en krijgen we mooie zichten op de massieven Briançonnais en Ecrins en op de Pelvoux en de Meije.

700 m stijgen en weer dalen

Dag 3

Een beetje Tour de France vandaag, met de tocht tot op de col de l’Izoard (2360 m) die een prachtig decor vormt voor een winterse wandeltocht. De klimatologische omstandigheden maken dat de wegen onberijdbaar worden en dat de natuur hier weer helemaal de baas wordt. Zichten op de Queyras en de toppen van de Ubaye. We keren terug via de chalets de l’Izoard.

700 m stijgen en dalen

Dag 4

Het fort van la Lausette, gelegen op 2339 m, is ons doel vandaag. Via de kam van Malazen, steken we het bos door en bewandelen de kam tussen de vallei van de Izoard en die van Ayes. Vanaf het fort hebben we een prachtig panoramisch zicht en krijgen we een stukje militaire geschiedenis te horen. 

670 m stijgen en dalen 

Dag 5

We verlaten ons hotel met bagage voor 1 nacht en trekken een hoogvlakte over, voor sneeuwwandelaars en langlaufers een paradijs van rust en schoonheid. Via de col Bousson, die de grens met Italië markeert, bereiken we de refuge Mautino (2110 m).

De liefhebbers kunnen in de namiddag nog een luswandeling maken naar de Col Begino (2310 m) om een zicht te krijgen op de Italiaanse valleien aan de andere kant.

500 m stijgen (+ 300 m stijgen en dalen voor de col Begino)

Dag 6

We trekken de hoogte in tot op de Cima Saurel (2425 m). In de namiddag staan we terug op Franse bodem en wandelen via de meren van Gignoux en het Lac Noir terug naar Laus de Cervières.

350 m stijgen en 800 m dalen

Dag 7

We maken een laatste wandeling en nemen afscheid na de middagpicknick.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 730
Voorschot: € 220 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • alle maaltijden (vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het middagmaal op dag 7)
 • gebruik van sneeuwschoenen en skistokken
 • Franstalige professionele begelei­ding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • transfer van je woonplaats naar Briançon en terug
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Lokale gids


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  met dagetappes van 5 tot 6 uur. Voor de hoogteverschillen: zie dagschema.

Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten.

Deze reis is geschikt voor iedereen die regelmatig aan sport doet (wandelen, fietsen, zwemmen,…) en in staat is een hele dag in de winterkou door te brengen. Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kamers van 3 tot 5 personen in een gezellig berghotel (5 x) en in kamers voor 2 tot 8 personen in een goed uitgeruste en comfortabele 'refugio' (1 x). Voor deze laatste dien je een lakenzak mee te brengen of kan je er eentje huren aan € 5. Om warm te douchen betaal je in de refugio 2 euro. In beide logies is het sanitair gemeenschappelijk. 


Maaltijden

Het ontbijt en het avondmaal gebruiken we in het logies. Voor 's middags is een picknick voorzien. De twee logies hebben een goeie keuken!

Vervoer

 • Met eigen wagen (Brussel --> Briaçon = 1000 km). Je wordt ten laatste om 19 u. in Laus verwacht.
 • Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). 
 • Met openbaar vervoer: trein tot Briançon, waar om 18.30 u. een minibus vertrekt die je naar de auberge brengt. Indien je via Anders Reizen een treinticket wenst te reserveren, wordt er een dossierkost aangerekend van € 30 per dossier. Indien je zelf een treinticket wil aankopen, doe je dat pas op het ogenblik dat de reis gegarandeerd is. Indien we de reis moeten annuleren wegens te weinig deelnemers, betaalt noch de verzekering, noch Anders Reizen de annuleringskosten van de trein terug. 

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak (incluis picknick) gedurende 3 dagen en bagage voor 1 nacht gedurende 2 dagen.

Klimaat

De regio waar de reis plaatsvindt kent in de wintermaanden een grote sneeuwzekerheid. Aanpassing ter plaatse is echter mogelijk bij slecht weer of ongunstige sneeuwhoogte.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Sneeuwschoenen zijn in feite geen ’schoenen‘: het zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd. Vaak gebeurt dit door middel van een rubberen riem, maar op steil terrein zijn sterkere bindingen nodig. Je wandelschoenen moeten waterdicht en enkelomsluitend zijn. Skistokken zijn niet echt nodig, maar vergemakkelijken het wandelen, vooral bij het klimmen. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling én waaraan je de sneeuwschoenen kan bevestigen) + groot genoeg voor de spullen die je nodig hebt tijdens de tweedaagse tocht. Ideaal is dan een zgd. tourrugzak, die het midden houdt tussen een dag- en een trekkingrugzak. De tourrugzakken hebben een inhoud van 40 à 60 l en hebben behalve goeie schouderbanden ook een stevige heupband. 
 • overtrek voor dagrugzak (ter bescherming bij regen- of sneeuwval)

 Schoeisel & kousen

 • stevige, hoge wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • warme wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij:

 • skibroek OF warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • warme pyjama.

Verzorging:

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei:

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje
 • picknickbord en –bestek.

Diversen:

 • slaapzak of lakenzak voor de overnachting in de refugio (dekens en kussens zijn aanwezig; je kan een lakenzak huren aan € 5) 
 • stevige plastieken zak om op te zitten tijdens de picknicks.
 • goede zonnebril
 • wc-papier
 • zaklamp
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch). 

Geld

Je neemt best voldoende cash mee van thuis. Onderweg is er geen mogelijkheid om geld af te halen. Er zijn trouwens geen winkels in Laus, dus het enige waaraan je geld moet/kan besteden is drank.


Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) Sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:
 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.   Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: