Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

29/12/2019 - 4/01/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

29/12/2019 - 4/01/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

29/12/2019 - 4/01/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

29/12/2019 - 4/01/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

29/12/2019 - 4/01/2020

prijs € 990


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
Het nationaal park des Ecrins bestrijkt één van de indrukwekkendste en meest ongeschonden bergmassieven van de Alpen. Toppen schitterend van sneeuw en ijs tot meer dan 4000 m doorbreken het landschap van valleien en gletsjers. Vanuit het plaatsje Monêtier maken we mooie dagtochten, met als topper de tocht van de Col du Lautaret naar de Galibier.
Prijs: € 990
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 19FR1ECW1
Reisdatum: 29/12/2019 - 4/01/2020
Deelnemers: min. 5 - max. 12
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

27

40

45

33

34

36

39

47

38

41

66

67

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Adembenemende dagtochten
 • Tocht van de Col du Lautaret naar de Galibier
 • Op sneeuwschoenen door het massief des Ecrins
 • Lokale berggids

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

6 Beoordelingen

Algemene reistips

Les Ecrins toegelicht

Het nationaal park van de Ecrins is één van de mooiste bergmassieven van de Alpen met veel drieduizenders en enkele vierduizenders. Het massief bestaat uit hoge graniet- en gneismassieven en is een aaneenschakeling van hoge toppen die het park in drie verdelen. In het noordelijke gedeelte ligt één van de bekendste toppen nl. de Meije (3982 m) die prachtig gelegen is boven La Grave en een interessante beklimmingsgeschiedenis heeft. In het oostelijke gedeelte ligt de hoogste top van het park, de Barre des Ecrins (4102 m). Het zuidelijke gedeelte bestaat voornamelijk uit afzettingsgesteenten van de Champsaur en bekende toppen daar zijn de Olan en de Sirac. In het totaal is 91.800 ha van het park beschermd gebied. Om de bescherming van het park te garanderen is het gebied opgedeeld in 7 geografische zones die beheerd worden door autonome ploegen van terreinspecialisten. Naast prachtige bergen vindt men in dit nationale park ook gletsjers die ongeveer 17.000 ha innemen. De grootste is de Mont de Lans die net buiten de centrale zone ligt. Een mooi voorbeeld van gletsjers vindt men in het dal Vallouise waar de Glacier Blanc (goed toegankelijk) en de Glacier Noir elkaar ontmoeten. Naast gewone gletsjers zijn er in het massief des Ecrins ook de zogenaamde wanggletsjers. Kenmerkend aan deze gletsjers is dat ze zich hebben teruggetrokken tot hun oorspronkelijke kom.

Het massief heeft een rijke flora. Typerend voor het gebergte zijn de dwergwilg (een soort natuurlijk bonsai), vuur- en Turkse lelies, orchideeën, gletsjeranemoon, edelweiss, het giftige arnica-plantje, gletsjerranonkels en kussenplantjes zoals steenbreek en stengelloze silene. De steile hoge wanden en de grote klimaatsverschillen zorgen er voor dat de vegetatie sterk van dal tot dal kan verschillen. In totaal zijn er zo’n 1800 plantensoorten te vinden in het park. Naast een mooie flora, loont ook de fauna in het massief de moeite. Zo leven er gemzen, alpenmarmotten, sneeuwhazen, hermelijnen en meer dan 200 verschillende vogelsoorten waaronder de koningsadelaar. Een interessant weetje: het nationale park des Ecrins heeft 80 beschermde diersoorten. 

Dag 1

We ontmoeten elkaar voor het avondmaal in het gezellige hotel in Monêtier-les-Bains, gelegen in de vallei van de Guisane aan de voet van de col du Lautaret. De Franstalige berggids die je deze week mee op verkenning zal nemen, stelt het programma voor.

Dag 2

Tocht op de oosthelling van de vallei naar het dorpje Sagnières (1781 m), met zicht op het Cerces- assief en de Italiaanse Alpen.

In de namiddag wandelen we verder naar het dorp Casset en bezoeken we het interessante ’Maison du Parc national des Ecrins’.  

Dag 3

We maken een tocht op de zuidhelling van de vallei en wandelen door de alpenweiden van Monêtier, onder de scherpe pieken van de Cerces.

In de namiddag keren we terug naar het dorp en bezoeken we enkele interessante kerken en kapellen in de omgeving.

Vanavond schuiven we aan voor het speciale oudejaarsavond-diner. Om middernacht heffen we het glas op het nieuwe jaar. Santé!  

Dag 4

Minibustransfer (7 km) naar de pont de l’Alpe (1710 m). Op deze eerste dag van 2020 wacht ons een prachtige wandeling, waarbij we op de col de l’Aiguillette een uitzicht cadeau krijgen op niet enkel de toppen van de Ecrins, maar ook van de Vanoise!

Onderweg hebben we bovendien veel kans om steenbokken te observeren.  

Dag 5

Minibustransfer (9 km) tot aan de voet van de col du Lautaret. Via het bergdorpje Mandette en een reeks kleine valleitjes bereiken we de beruchte col du Galibier (2600 m), ons allen welbekend van de Tour de France. Prachtige zichten op de toppen van de Ecrins!

Dag 6

Minibustransfer (7 km) naar het dorpje Lauzet, waar de dagtocht begint die ons onder de toppen van het Agneaux-massief leidt. Vandaag zouden we zeker enkele gemzen moeten kunnen zien!

De liefhebbers kunnen in de namiddag een bezoekje brengen aan Les Grands Bains de Monêtier (ca. € 20), het kuuroord rond de natuurlijke warmwaterbronnen.   

Dag 7

In de voormiddag maken we een laatste tocht in de omgeving van Monêtier.

Na de lunch worden de treinreizigers naar het station gebracht en is het programma afgelopen.  

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 990
Voorschot: € 330 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf het avondmaal dag 1 t.e.m. het ontbijt dag 7
 • vervoer van het station van Briaçon naar Monêtier en weer terug op de laatste dag
 • gebruik van de sneeuwschoenen en skistokken
 • Franstalige lokale begeleider
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • transfer van je woonplaats naar Monêtier en terug
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Lokale Gids


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis vanuit vast verblijf met dagwandelingen van niveau . We wandelen ca. 5 uur per dag, met hoogteverschillen tot 800 m.

Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die je onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten. Wij stellen eveneens skistokken ter beschikking die het wandelen vergemakkelijken. 

De tochten zijn geschikt voor iedereen die regelmatig aan sport doet (wandelen, lopen, zwemmen,…). Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Wél moet je in staat zijn een hele dag actief bezig te zijn in de koude buitenlucht. Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in tweepersoonskamers in een kleinschalig wintersporthotel.

Maaltijden

Het ontbijt en avondmaal nemen we in het hotel. Voor ’s middags krijgen we een picknick mee.

Bagage

Tijdens de tochten draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Monêtier-les-Bains te geraken:

 • Per trein tot Briançon*. Het vervoer van het station van Briançon naar het logies (vertrek 18.30 u.) en weer terug op de laatste dag is inbegrepen in de basisprijs.
 • Met eigen wagen (Brussel --> Monêtier-les-Bains = 970 km).
 • Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt in jouw wagen of kostendelend wenst mee te rijden. 

*Je kan naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de treinsreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Klimaat

De hoogte waarop de wandelingen plaatsvinden garandeert een vrij grote sneeuwzekerheid. De reis gaat ook door indien er geen of weinig sneeuw ligt. In dat geval wordt er 'gewoon' gewandeld.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak
 • overtrek voor dagrugzak (bij sneeuwval).

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • schoenen voor binnen
 • wandel- of trekkingkousen
 • getten.

Kledij

 • skibroek OF warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek of getten
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak (min. 1 liter)
 • picknickbeker en -bestek.

Diversen

 • degelijke zonnebril
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Geld

Er zijn geldautomaten in Monêtier-les-Bains. Je neemt voor de gemakkelijkheid best van thuis contant geld mee.

Meer weten?

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip