Frankrijk - Wandelen langs en boven de Côte d'Azur


7 dagen

27/05/2019 - 2/06/2019

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen langs en boven de Côte d'Azur


7 dagen

27/05/2019 - 2/06/2019

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen langs en boven de Côte d'Azur


7 dagen

27/05/2019 - 2/06/2019

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen langs en boven de Côte d'Azur


7 dagen

27/05/2019 - 2/06/2019

prijs € 1420


niet meer boekbaar

Frankrijk - Wandelen langs en boven de Côte d'Azur


7 dagen

27/05/2019 - 2/06/2019

prijs € 1420


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
Aan de Côte d’Azur duikt het gebergte loodrecht de zee in. Hoewel één van de dichtst bevolkte stukjes Frankrijk, brengt deze tocht je in de groene heuvels en bergen van de regio Alpes-Maritimes, door mooie valleien en langs pittoreske dorpjes, met oogverblindende uitzichten op de azuurblauwe zee. Ook wandelen we langs de kust die hier verrassend woest is. En op ons pad liggen het charmante Beaulieu-sur-Mer, het Italiaans aandoende Menton en Nice met haar prachtige, authentieke binnenstad. Ontdek de charme van de Côte d’Azur buiten het hoogseizoen.
Prijs: € 1420
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 19FR1CZA1
Reisdatum: 27/05/2019 - 2/06/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Trein van Brussel-Zuid naar Menton. In deze Italiaans aandoende stad - je zit hier trouwens op een boogscheut van de grens met Italië en hoor je evenveel Italiaans als Frans - genieten we van het mooie historisch centrum, de jachthavens, het strand en de azuurblauwe zee. 

Dag 2

Onze eerste tocht leidt ons uit Menton weg naar het pittoreske dorp Castellar (370 m). Al snel maken de citroen- en sinaasappelbomen plaats voor dennen- en olijfbomen en struiken, planten en kruiden. We wandelen door een bijzonder mooie en ongerepte vallei de hoogte in naar het adelaarsnest Sainte-Agnès (750 m).

Hier logeren we twee nachten. In dit bergdorp, dat voornamelijk bezocht wordt door dagtoeristen, bevindt zich een middeleeuws kasteel en een fort dat in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Maginot-linie.

Ca. 5,5 u. wandelen, 540 m stijgen - 1090 m dalen

Dag 3

Een pittige tocht brengt ons vanuit Sainte-Agnès naar de top van de Cime du Baudon (1266 m) en weer terug. We wandelen tegen de noordflank omhoog, met prachtige zichten op Sainte-Agnès en de Middellandse Zee. Het laatste stuk is vrij steil en uitgesproken rotsachtig, maar boven word je beloond met een wondermooi 360° panorama en het contrast tussen het blauw van de zee en de witte toppen van het massief van Estérel. We dalen de veel ruwere noordflank rustig af, want het stuk tot op de Col de la Madone (925 m) is bezaaid met steengruis. Een mooie 'balkon-weg' brengt ons naar de Col de Bausson (729 m) en tenslotte weer terug naar Sainte-Agnès.

5 à 6 u. wandelen, 800 m stijgen - 800 m dalen

Dag 4

We dalen af naar Gorbio (360 m), aanvankelijk over een oud en pittoresk kasseienpad. Een koffietje op het terras aan de oude lindenboom is niet te versmaden...Het volgende traject, naar Roquebrune (300 m), gaat op en af over zeer rustige asfalt- en betonbaantjes, met knappe zichten op de dorpjes en de baai van Menton tot San Remo. Roquebrune is alweer een parel van een dorp, met een  indrukwekkend kasteel, een 2000-jaar oude olijfboom (de oudste boom van Frankrijk) en een onvergetelijk zicht op de baai van Monaco, incluis cruiseschepen en jachten. We nemen ruimschoots de tijd om dit mooie dorp te bezoeken.

Vanuit Roquebrune village dalen we een uurtje verder af om vervolgens het schitterend, licht heuvelend kustpad op te gaan dat ons terug tot in Menton brengt, uiteraard steeds met zicht op zee en her en der geflankeerd door domeinen om van te dromen. 

Ca. 7 u. wandelen, 300 m stijgen - 900 m dalen

Dag 5

We nemen de trein naar Monte Carlo, het meest 'exclusieve' gedeelte van Monaco. We wandelen al snel weer de bergen in naar het dorp La Turbie (500 m), waar zich de indrukwekkende resten bevinden van het 'Tropaeum Alpium" (trofee der Alpen), het monument dat werd opgetrokken ter ere van de Romeinse keizer Augustus om zijn overwinning op de Alpenstammen te vieren. Vandaar gaat het naar de top van de Forma (610 m), waar we een panoramisch zicht krijgen op bergen en zee. Het is hier heerlijk uitblazen op een bank onder de parasoldennen. Vanaf het prachtige dorp Eze (427 m) lopen we tot in Eze sur Mer in de voetsporen van filosoof Friedrich Nietzsche, die een fervent wandelaar was en dit mooie pad vaak genomen heeft. Beaulieu-sur-Mer is ons einddoel vandaag. Het is een stijlvolle, kleinschalige badplaats die erg geliefd is bij het 'betere' Engelse publiek.   

Ca. 6 u. wandelen, 870 m klimmen - 870 m dalen

Dag 6

Vandaag ondernemen we de verrassende en bijzonder mooie tocht die ons van Beaulieu naar de haven van Nice brengt. Het eerste deel leidt ons helemaal rond het schiereiland Cap Ferrat, met een bezoek aan de 11de-eeuwse kapel van Saint-Hospice en een Belgisch kerkhof uit de eerste Wereldoorlog. We wandelen verder naar het schilderachtige Villefranche-sur-Mer, vanwaar we een laatste klim ondernemen naar de beboste Mont Boron. Het pad langs de rotskust van Nice vormt een prachtige afsluiter van deze wandelreis.

De binnenstad van Nice is ronduit mooi en zeer authentiek, met kleine straatjes, pleinen, markten,... waar het heerlijk kuieren is.

Ca. 4,5 u wandelen, 380 m stijgen -350 m dalen

Dag 7

 Trein naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1420
Voorschot: € 430 per deelnemer

Inbegrepen

 • heen- en terugreis per trein
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 7
 • bagagevervoer
 • groepstransfers
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet en over wat uithoudingsvermogen beschikt. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Voor de duur van de wandelingen en de hoogteverschillen: zie dagschema. Er zijn weinig platte stukken en de paden in de bergen zijn rots- en steenachtig. Er dient enkele malen een flink aantal trappen te worden genomen, zowel naar boven als naar beneden.

De tocht op dag 3 neigt is eerder  à  en het pad is niet altijd evident. Het laatste stuk naar de top vergt wat geklauter en het eerste stuk weer naar beneden is bezaaid met losse steentjes. 

Deze reis situeert zich in één van de dichtst bevolkte gebieden van Frankrijk. Verwacht je dus niet aan een reis 'puur natuur'. Het is onvermijdelijk dat we regelmatig door de bewoonde wereld stappen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in verzorgde, kleinschalige en goed gelegen hotels, in tweepersoonskamers met privaat sanitair. 


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies. Het middagmaal is een picknick die we zelf aankopen. Het avondmaal nemen we in het hotel of in een restaurant.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

 VertrekAankomst
THA 9308Brussel-Zuid 27/05/2019 07:43Paris Nord 27/05/2019 09:05
TGV 6175Paris Gare de Lyon 27/05/2019 10:19Nice 27/05/2019 16:06
Regional 81125Nice 27/05/2019 16:22Menton 27/05/2019 16:56
TGV 6176Nice 02/06/2019 10:57Paris Gare de Lyon 02/06/2019 16:53
THA 9375Paris Nord 02/06/2019 18:25Brussel-Zuid 02/06/2019 19:47
We verplaatsen ons steeds per trein.

Klimaat

Meestal warm en zonnig. Onweer of neerslag is mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Voor het bagagevervoer is een reistas of koffer van max. 15 kg toegestaan.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan tijdens de heen- en terugreis. Zo bespaar je plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen)
 • picknickbord en –bestek
 • brooddoos.

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (in kerken, kapellen...)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan met je betaalkaart onderweg terecht aan bankautomaten. Toch is het aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: