Spanje - Valencia - Altero singlereis


5 dagen

6/04/2019 - 10/04/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Spanje - Valencia - Altero singlereis


5 dagen

6/04/2019 - 10/04/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Spanje - Valencia - Altero singlereis


5 dagen

6/04/2019 - 10/04/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Spanje - Valencia - Altero singlereis


5 dagen

6/04/2019 - 10/04/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar

Spanje - Valencia - Altero singlereis


5 dagen

6/04/2019 - 10/04/2019

prijs € 940


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
Valencia is Spanje’s derde grootste stad en gelegen aan de oostkust. Ze heeft altijd in de schaduw gestaan van Madrid en Barcelona maar heeft ondertussen flink aan populariteit gewonnen. En terecht, want Valencia verrast haar bezoekers met haar écht Spaans karakter, mooi stadscentrum en monumentale historische, vaak modernistische, gebouwen. Bovendien vind je er een spectaculair en gedurfd staaltje van moderne architectuur, de ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’. 
Prijs: € 940
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 19ES1VCS1
Reisdatum: 6/04/2019 - 10/04/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

47

51

54

56

62

63

54

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

25 Beoordelingen

reviews van klanten

Ik had een aangename en ontspannen reis, dank je wel.

Veronique M. -

Zeker een aanrader om Valencia te leren kennen...

Guido B. -

Valencia is een nog niet platgelopen, gezellige stad die vrij authentiek aanvoelt.

Patrick V. -

Het was heerlijk toeven in een zonnig en gezellig Valencia met een leuke groep en prima begeleiding !

Ingrid B. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht naar Valencia. 

Op weg naar het hotel worden we al ondergedompeld in de grandeur van de Plaza Ayuntamiento en de bedrijvigheid rond de Mercado Central. Ons hotel is immers gesitueerd in het historische hart van de stad. We leren de buurt en de belangrijkste plazas kennen. Aan de overkant zien we de centrale markt, waar maar liefst 900 kraampjes verse vis, groenten en nog heel veel meer verkopen. De kathedraal op Plaza de la Virgen toont een interessante mix van barok, gotiek en Romaanse stijl. Binnen zijn enkele schilderijen te zien van Goya, én de Heilige Graal. Vanop haar Miguelete-klokkentoren krijgen we een fantastisch uitzicht op de stad. De basiliek van Nuestra Señora de los Desamparados huist het beeld van de heilige maagd, patroonheilige van de stad. Op Plaza de la Reina is het leuk vertoeven onder de sinasbomen, terwijl Plaza de Toros in het teken staat van stierengevechten. Elk plein toont ons zijn eigen karakter en bezienswaardigheden...

Dag 2

We trekken verder, de 'Barrio del Carmen' in, een authentieke wijk met smalle steegjes en gezellige cafeetjes. Voorbij de vroegere stadsomwallingen (Portal de Valldigna, Torres de Serrans, Torres de Quart) ligt de oude loop van de rivier Turia, sinds haar drooglegging een langgerekt park. 

Het museo de Bellas Artes toont ons oude Spaanse meesters, terwijl het Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM) hedendaagse kunst huisvest. In één van de vele Jardines genieten we van de natuur.

Dag 3

Vandaag lassen we een dagje fietsen in.

Op het programma staat de Ciudad de las Artes y las Ciencias, het indrukwekkende werk van de architect Santiago Calatrava, in combinatie met de nieuwe buurt rond Mercado Colon en de Turia. Deze 'stad van kunst en wetenschap' is het grootste culturele centrum van Europa. Je kan er het wetenschappelijk museum bezoeken, het planetarium, een oceanografisch park,...of gewoon genieten van de schitterende vormgeving.

Daarna fietsen we naar Playa Malvarosa om te proeven van zon, zee en paella.

Dag 4

Op 20 km buiten Valencia bezoeken we het Parque Natural de l’Albufera, een prachtig waterrijk gebied en een paradijs voor vogelliefhebbers (vooral in de lente). Een smalle strook strand en duinen – de Devesa del Saler – schermt deze zoetwaterlagune van de zee af. Zowel de lagune als de Devesa hebben een eigen karakteristieke flora en fauna, waaronder uitgestrekte rijstvelden. We maken een mooie wandeling en een boottocht.

Dag 5

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 940
Voorschot: € 290 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • groepstransfers
 • logies
 • ontbijt
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (richtprijs ca. € 150)
 • toegangsgelden voor bezienswaardigheden, musea e.d. (richtprijs ca. € 45)
 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Evita Dhaenens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero singlereis

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis met inlassing van 1 dag fietsen. Zie je het fietsen echter niet zitten, kan jij de trajecten die met de fiets worden gedaan afleggen met het openbaar.

Deze reis krijgt niveau , waarvoor een normale conditie volstaat. Hou er echter rekening mee dat een hele dag wandelen in een stad behoorlijk vermoeiend zijn. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een kleinschalig en net pension met aangenaam onthaal en centraal gelegen in de oude binnenstad.

Maaltijden

 • We ontbijten in de buurt van het logies. Middag- en avondmaal zijn vrij. ’s Middags eten we een ‘bocadillo’ (sandwich) of tapas. ‘s Avonds zoeken we de gevarieerde keuken op van één van de talloze gezellige restaurants en gaan we uiteraard eens een keertje paëlla eten, een gerecht dat in de regio van Valencia zijn oorsprong vond.
 • Het Spaanse ontbijt is niet meteen het culinair hoogtepunt van de dag. Verwacht dus geen uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Middags eet men vanaf 14 uur en ’s avonds vanaf 21 uur, met als regel: hoe zuidelijker, hoe later.
 • De Spaanse keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis van het land; de Romeinen brachten olijven en olijfolie mee, de Moren honing, amandelen, citrusvruchten en specerijen. In Amerika ontdekten de conquistadores aardappelen, tomaten, bonen, maïs, pepers, vanille en chocolade.
  “De” Spaanse keuken bestaat niet, want ze verschilt van streek tot streek (waarbij men het stilzwijgend eens is dat de Baskische keuken de beste is). Maar de basisingrediënten zijn overal dezelfde: vlees, kip, vis/zeevruchten, aardappelen, bonen, look, paprika’s en olijfolie. Ook de ´tapas´, de aperitiefhapjes die ook bij ons erg populair zijn geworden, dragen de rijkdom van de lokale keuken in zich. Wat je in heel Spanje zal vinden zijn ‘jamon serrano’ of gerookte ham en tortilla,  omelet van eieren, aardappelen, ui en olijfolie. Het in het buitenland bekendste Spaanse gerecht is uiteraard de paella, die van oorsprong uit Valencia komt en bestaat uit rijst, zeevruchten, kip, tomaten, erwten, rode paprika, ajuin, look, saffraan en olijfolie.
  Spanje is een belangrijk wijnland. Na een bescheiden internationale faam te hebben verworven met zoete wijnen als sherry en malaga, heeft het land tegenwoordig kwaliteitswijnen bestaande uit zowel 'mondiale' als oer-Spaanse wijnen. De bekendste namen zijn rioja en de mousserende cava.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
FR 2985Brussel 06/04/2019 07:00Valencia 06/04/2019 09:15
VY 8920Valencia 10/04/2019 14:55Brussel 10/04/2019 17:20

Er wordt zoveel mogelijk gewandeld en 1 dag gefietst. Voor de grotere afstanden maken we gebruik van het openbaar vervoer.


Klimaat

Meestal aangenaam wandelweer. Regen is steeds mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen:

 • comfortabele wandelschoenen
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest en/of kleine paraplu
 • warme trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • ondergoed.

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. kleine paraplu.

Geld

Je kan overal in de stad terecht aan bankautomaten. 


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: