Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


5 dagen

7/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


5 dagen

7/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


5 dagen

7/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


5 dagen

7/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - Sevilla, Córdoba en Cádiz


5 dagen

7/05/2019 - 11/05/2019

prijs € 1340


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
Een Spaans spreekwoord zegt: 'wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist'. We bezoeken in deze betoverende stad prachtige Moorse en christelijke bouwwerken, maar slenteren evenzeer door karakteristieke volkswijken en gaan tapas smaken in authentieke barretjes. Maar we houden het niet bij Sevilla, want op een uurtje sporen ligt Córdoba, nog zo'n pareltje, met het hoogst gewaardeerde gebouw van Europa: De Mezquita! En tenslotte trekken we ook nog naar die minder bekende, maar misschien wel mooiste stad van Andalusië, Cádiz. Afsluiten doen we in de Sherry bodegas van Jerez de la Frontera. Schol!
Prijs: € 1340
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 19ES1SVA1
Reisdatum: 7/05/2019 - 11/05/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

43

46

54

57

48

58

62

24

53

54

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Sevilla met zijn kathedraal en koninklijk paleis
 • Córdoba en de Mezquita
 • Tapas eten in Santa Cruz
 • Paarden en sherry in Jerez de la Frontera
 • Flamenco en zigeuners
 • Het échte Andalusische leven in havenstad Cádiz

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor mij is het minder nodig om het maximum uit de tijd te halen, nog wat meer tijd om te genieten zou nog iets beter zijn.

Nele V. -

Ik heb enorm genoten van van deze reis. Toffe mensen ontmoet, leuk gevarieerd programma, heerlijk weertje.... Zero stress door aangename en goede begeleiding. Vakantie die klopt met mijn definitie van vakantie.

Alice G. -

Het was een korte maar intense reis naar 3 prachtige steden, die alle de moeite waard zijn om te bezoeken. De feria in Sevilla en de bloemenfeesten in Cordoba geven bovendien dat tikkeltje extra, waardoor deze reis naar Andaloesië mij steeds zal bijblijven. Een echte aanrader, olé!

Ria A. -

Algemene reistips

Dag 1

Ochtendvlucht van Brussel naar Sevilla.

Na de rechtstreekse vlucht nemen we intrek in ons gezellig en authentiek pension in het oude centrum. Vanaf het dakterras vangen we een eerste glimp op van de omringende pleintjes en lokale sfeer.

We vatten de stier bij de horens en trekken er onmiddellijk op uit voor een stevige kennismaking. Via de Parasol wandelen we door de Macarenawijk naar Plaza de toros. Een aangename rivierwandeling brengt ons langs Torre del Oro naar het uitgestrekte Parque Maria Luisa en het bijhorende mooiste plein van Spanje: Plaza Espana. In de Joodse wijk Barrio Santa Cruz gaan we voor het eerst “a tapear”, de lokale manier van tapa’s eten.

Dag 2

In de voormiddag bezoeken we dé twee hoogtepunten van Sevilla: het koninklijk paleis en de kathedraal met zijn Giralda en het graf van Columbus. We verkennen de oude stad, en zoeken de authentieke sfeer op tussen de rivier, parken, paleizen en kerken.

In de namiddag nemen de bus naar het vlakbij gelegen Itálica, dit was de voormalige hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Deze archeologische site heeft oa een amfitheater van 25.000 personen en geeft een interessante inkijk in de geschiedenis. Als je geluk hebt, zie je ook enkele filmsterren paraderen want hier worden veel opnames gemaakt voor grote films en series. Wie minder met archeologie heeft, kan een begeleide  fietstocht maken naar de buitenwijken van Sevilla waaronder de volkswijk Triana.
En (optioneel) sluiten we de zwoele avond af met een streepje authentieke Flamenco. Olé!

Dag 3

Op slechts een uurtje treinen van Sevilla ligt die andere Unesco-stad: Córdoba met zijn wereldbefaamde Mezquita. We laten ons betoveren door dit stukje Moorse pracht en pikken ook nog even de gezellige drukte van de Joodse wijk mee. Bloemenliefhebbers vinden hun gading in de prachtige patio’s die speciaal worden opengesteld in de week dat wij er zijn (Festival de patios 2020). 

In de late namiddag sporen we terug richting Sevilla wat ons een mooie inkijk geeft op de uitgestrekte natuur rond de Andalusische hoofdstad.

Dag 4

Vandaag laten we Sevilla even achterwege. We trekken zuidwaarts naar misschien wel de mooiste stad van Andalusië: Cadiz. Deze havenstad, gelegen op een schiereiland, heeft niet alleen gezellige pleintjes en straatjes maar ook een prachtige kathedraal (die met de gouden koepel), de oudste markthal van het land, en de Torre Tavira. Daarnaast is de hele stad omgeven door parken en stranden met zicht op de Atlantische Oceaan. Dit is het hart van de Costa de la Luz, nergens is het licht feller dan hier…

Op de terugweg naar Sevilla bezoeken we Jerez de la Frontera waar je kan kiezen tussen een bezoek aan de bekende sherry-bodegas van Tio Pepe of aan de kKoninklijke paardrijschool.

Dag 5

Weekend! En dat voel je in Sevilla, nog meer sfeer! Je kan deze vrije dag zelf invullen met tips en hulp van de reisbegeleider (die in Sevilla heeft gewoond). Voor musea liefhebbers zijn er het Museum van Schone kunsten, Casa Pilates of de Iglesia del Salvador. Geschiedenisadapten nemen een kijkje in de Fábrica de Tabacos of de Archivos de India. Ook een bezoekje aan de volkse wijk Triana met zijn markthal, kan een mooie afsluiter zijn. Idem dito voor een geleid bezoek van de stierenarena.

Wie de fietstocht op dag twee niet gedaan heeft, kan vandaag nog op de trappers. Of je kan, net als de Sevillanen, een terrasje doen op een plein of aan de rivier. Of nog relaxter; een echte Arabische hammam in het hartje van de Moorse geschiedenis. Voor ieder wat wils.

‘s Avonds sluiten we af met een toprestaurant en een lokale Flamenco-avond op café (geen show zoals op dag 2).

 

Dag 6

Met wat geluk kunnen we nog een zondagsmarkt meepikken, en keren we met een Jamon en een flamencojurk in de koffer huiswaarts. Adios Sevilla.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1340
Voorschot: € 410 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • groepstransfers
 • openbaar vervoer en privébusje
 • inkomgelden van bezienswaardigheden zoals vermeld in het programma
 • logies
 • stadsrondleiding
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (richtprijs ca. € 250)
 • evt. bijkomende inkomgelden voor optionele bezoeken
 • fooien (ca. € 20)
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Kevin Maes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau , waarvoor een normale conditie volstaat. Hou er echter rekening mee dat een hele dag wandelen in een stad behoorlijk vermoeiend kan zijn. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in een authentiek pension met single- of tweepersoonskamers. Perfect gelegen op de rand van de oude stad wat de ideale mix geeft van toeristische hoogtepunten, en een kijk in het dagelijkse lokale leven.

Maaltijden

 • We ontbijten wisselend op lokale plekken. ’s Middags eten we een broodje of een kleine hap. ‘s Avonds proeven we van de gevarieerde lokale keuken.
 • Het Spaanse ontbijt is niet meteen het culinair hoogtepunt van de dag. Verwacht dus geen uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Middags eet men vanaf 14 uur en ’s avonds vanaf 21 uur, met als regel: hoe zuidelijker, hoe later.
 • De Spaanse keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis van het land; de Romeinen brachten olijven en olijfolie mee, de Moren honing, amandelen, citrusvruchten en specerijen. In Amerika ontdekten de conquistadores aardappelen, tomaten, bonen, maïs, pepers, vanille en chocolade.
  “De” Spaanse keuken bestaat niet, want ze verschilt van streek tot streek (waarbij men het stilzwijgend eens is dat de Baskische keuken de beste is). Maar de basisingrediënten zijn overal dezelfde: vlees, kip, vis/zeevruchten, aardappelen, bonen, look, paprika’s en olijfolie. Ook de ´tapas´, de aperitiefhapjes die ook bij ons erg populair zijn geworden, dragen de rijkdom van de lokale keuken in zich. Wat je in heel Spanje zal vinden zijn ‘jamon serrano’ of gerookte ham en tortilla,  omelet van eieren, aardappelen, ui en olijfolie. Het in het buitenland bekendste Spaanse gerecht is uiteraard de paella, die van oorsprong uit Valencia komt en bestaat uit rijst, zeevruchten, kip, tomaten, erwten, rode paprika, ajuin, look, saffraan en olijfolie.
  Spanje is een belangrijk wijnland. Na een bescheiden internationale faam te hebben verworven met zoete wijnen als sherry en malaga, heeft het land tegenwoordig kwaliteitswijnen bestaande uit zowel 'mondiale' als oer-Spaanse wijnen. De bekendste namen zijn rioja en de mousserende cava.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3747Brussel 07/05/2019 09:40Sevilla 07/05/2019 12:20
SN 3748Sevilla 11/05/2019 17:40Brussel 11/05/2019 20:15
Bus, trein en privé-vervoer.

Klimaat

Het voorjaar is de beste tijd om Andaloesië te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam, bloemen en planten staan in bloei en de avonden zijn al wat langer.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen:

 • comfortabele wandelschoenen
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest
 • fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker.

Geld

Je kan overal in de stad terecht aan bankautomaten. 


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • Duende, een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners van Ivo HERMANS is een meeslepend cultuurhistorisch reisverhaal door Zuid-Spanje, waarbij de complexe flamencowereld ontrafeld wordt. Het is een ideale aanvulling op de klassieke reisgidsen voor wie meer wil weten over de diepe ziel van het Spaanse Zuiden.
 • Het Alhambra van Robert IRWIN: Het Alhambra, gebouwd door duizenden slaven, stille getuige van moord en politiek geweld, herberg voor illustere gasten. De auteur slaagt erin het mysterie te ontrafelen.
 • De Gouden Eeuw van Andalusië van M.R. MENOCAL: Een verleidelijk geschreven geschiedenis, een testament van voorbije tolerantie

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Deze reis in een notendop